ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με αισιοδοξία όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος!
  • Με ενθουσιασμό το χτεσινό πρώτο πανηγυρικό «κλείσιμο»
  • Μπαίνουν οι πρώτες άμιλλες ανάμεσα στις Οργανώσεις

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
«

Με αισιοδοξία, όλοι στη μάχη για να υπερκαλυφτούν οι στόχοι, για την ενίσχυση του Κόμματος!».

Αυτό ήταν το στίγμα του χτεσινού 1ου πανηγυρικού «κλεισίματος» των Οργανώσεων για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία ξεκίνησε από χτες.

Η εναρκτήρια συγκέντρωση των προσφορών συνδυάστηκε με μαζέματα μελών καθώς και φίλων του ΚΚΕ στα γραφεία των ΚΟΒ σε όλη την Ελλάδα, με τα «κόκκινα μεροκάματα», όπως και τις προσφορές από οπαδούς που μαζεύτηκαν από την πρώτη μέρα να δείχνουν τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν.

Ξεχωριστή ήταν η συμβολή οπαδών που πριν καλά καλά ξεκινήσει η Εξόρμηση εξάντλησαν τα κουπόνια τους απευθυνόμενοι οι ίδιοι σε ευρύτερο κομμάτι κόσμου. Η συνεχής τροφοδότηση της συζήτησης προκειμένου να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια που κάνουν οι οπαδοί ενταγμένοι στη μάχη θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα σημαντικό βοήθημα για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Χαρακτηριστικό του ενθουσιασμού είναι ότι ήδη ξεκίνησε και η άμιλλα μεταξύ Οργανώσεων για την κάλυψη των πλάνων, με τα απαραίτητα σχετικά πειράγματα και με τους συγκριτικούς πίνακες να αναρτούνται στα γραφεία των ΚΟΒ.

Πλέον η σημαντική προεργασία που έχουν κάνει οι Οργανώσεις τίθεται σε εφαρμογή, με ελέγξιμα βήματα και μετρήσιμους δείκτες από βδομάδα σε βδομάδα, και στόχο να ξεδιπλωθεί ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα ώστε ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι να ενισχύσουν από το υστέρημά τους το ΚΚΕ, να πληθύνουν οι χώροι όπου θα φτάσει το Κάλεσμα του ΚΚΕ.

Αναγνώριση της αταλάντευτης αγωνιστικής στάσης του Κόμματος στους χώρους δουλειάς

ΚΑΒΑΛΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Στην ΚΟ Αττικής με θέρμη πραγματοποιήθηκε το 1ο «κλείσιμο» από τις δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Ξεχώρισαν η ΤΟ Κατασκευών που έφτασε το 30% του πλάνου της, όπως και η ΤΟ Μεταφορών, η οποία ξεπέρασε αντίστοιχα το 35% του δικού της.

Μια σημαντική πρώτη επιτυχία, σε κλάδους όπου είναι σε εξέλιξη μια σειρά αγώνων, οι κινητοποιήσεις για ΣΣΕ, μεγάλες απεργιακές μάχες.

Καθόλου τυχαία, αφού η δράση των κομμουνιστών, που είναι στην πρώτη γραμμή των παραπάνω μαχών, δίνει ώθηση, με τους εργαζόμενους αυτών των κλάδων να αναγνωρίζουν τη συμβολή του ΚΚΕ, επομένως και την ανάγκη στήριξής του.

Αλλωστε, όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση της ΚΕ, «η φετινή Οικονομική Εξόρμηση αποκτά ξεχωριστή σημασία γιατί εκδηλώνεται πιο έντονα η συνολικότερη επίθεση στα εργατικά - λαϊκά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, δυναμώνουν ο αντικομμουνισμός, ο αυταρχισμός και η καταστολή (...) Οσο ενισχύεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Με δυνατό ΚΚΕ, δυναμώνει η διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται, αντιπαλεύουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό. Ενισχύεται η μάχη για τη ζωή, την υγεία και την ευημερία του λαού».

Σε ζεστό κλίμα και με «καλό ποδαρικό» στη Μακεδονία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με πανηγυρικά «κλεισίματα» που συνδυάστηκαν είτε με συσκέψεις είτε με μικρά γλεντάκια, οι ΚΟΒ των ΤΟ της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας μπήκαν και επίσημα από χτες στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, πιάνοντας τους υψηλούς στόχους που είχαν βάλει.

Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα έχουν μπει στη μάχη, με σχέδιο που υπηρετεί την κάλυψη των στόχων, έχοντας εντάξει στο πλάι των κομματικών δυνάμεων και τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος.

Η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης οργάνωσε πανηγυρικά «κλεισίματα» σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο, Συκιές και Πολίχνη. Οι ΚΟΒ που ξεχώρισαν πιάνοντας πάνω από το 30% του πλάνου τους είναι των Πεύκων με 41,71%, του Eυόσμου με 38,88%, της Μενεμένης με 38,15%, της Χαλκηδόνας με 33,13%, του Kορδελιού με 32,84%.

Στην ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δυναμικά μπροστά, με προσφορές και των ίδιων των συντρόφων, βγήκε η ΚΟΒ Θέρμης πιάνοντας το 50% του πλάνου της.

Στην ΤΟ Λαγκαδά, αρκετές ΚΟ που επίσης δούλεψαν με σχέδιο και έγκαιρα προετοίμασαν το άνοιγμα της Οργάνωσης, βρέθηκαν να καλύπτουν από την πρώτη μέρα ποσοστά γύρω στο 50%, ενώ ξεχώρισε η ΚΟΒ Λαγκαδά που έφτασε στο 52,6%.

Μια ζεστή ατμόσφαιρα, με κεράσματα και τα τραγούδια του αγώνα διαμόρφωσαν οι σύντροφοι της ΤΕ Καβάλας στα γραφεία του Κόμματος, προκειμένου να γιορτάσουν την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης. Οι ΚΟΒ της Καβάλας κάλεσαν στα γραφεία φίλους και οπαδούς που μαζί τους θα δώσουν το επόμενο διάστημα τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Με μια σύντομη σύσκεψη συζητήθηκε η οργάνωση αυτής της μάχης προκειμένου η ολοκλήρωσή της να βρει το Κόμμα μας ακόμη πιο ενισχυμένο. Η βραδιά έκλεισε με εορτασμούς, καθώς η ΤΕ Καβάλας κατάφερε να υπερκαλύψει τους στόχους της για την πανηγυρική έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης, ωθούμενη από τα φιλόδοξα πλάνα συντροφικής άμιλλας που έθεσαν οι Κομματικές Οργανώσεις και οι σύντροφοι μεταξύ τους.

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Δεκάδες ήταν οι σύντροφοι που έσπευσαν χτες το απόγευμα και στα γραφεία του Κόμματος στην Κοζάνη, για το πρώτο πανηγυρικό «κλείσιμο». Στα γραφεία υπήρχαν φιλέματα για όλους, ενώ με τον ενθουσιασμό από τον απόηχο της μεγάλης εκδήλωσης των εγκαινίων του Μνημείου - Μουσείου των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ στο Νεστόριο, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα, η βεβαιότητα ξεχείλιζε για το ότι η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης θα είναι για μία ακόμη φορά νικηφόρα. Στο χτεσινό «κλείσιμο» ξεχώρισαν οι ΚΟΒ Τοπικής Διοίκησης και Ανατολικής Κοζάνης, που με μία σημαντική προσπάθεια, καλλιεργώντας την άμιλλα, μαζεύοντας «κόκκινα μεροκάματα» και εξασφαλίζοντας όλες τις συνδρομές μπήκαν δυνατά στη μάχη, βρέθηκαν χτες και οι δύο στο 32% του πλάνου τους.

Με ενθουσιασμό και στην Πάτρα

Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία ότι το πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης θα καλυφθεί και θα ξεπεραστεί, μπήκε στη μάχη η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Από νωρίς χτες το απόγευμα στα γραφεία της ΤΕ στην Πάτρα πραγματοποιούνταν το πρώτο πανηγυρικό «κλείσιμο» και παρά το γεγονός ότι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το αποτέλεσμα δεν είχε γίνει γνωστό, επικρατούσε αισιοδοξία ότι οι στόχοι θα πιαστούν και η συνέχεια θα είναι ανάλογη, για την ΕΠ αλλά και συνολικά το Κόμμα.

Στα γραφεία, άλλωστε, επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα, που εκφράστηκε και με ένα μικρό γλέντι που έδωσε ώθηση στην προσπάθεια όλων. Με ενθουσιασμό, σύντροφοι από κάθε ΚΟΒ έκλειναν όχι μόνο τα πρώτα χρήματα που κατάφεραν να συγκεντρώσουν από οικονομική δουλειά απευθυνόμενοι σε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα της πόλης, αλλά και από προσωπικές εισφορές, βάζοντας ο καθένας το χέρι στην τσέπη, στηρίζοντας από το υστέρημά του στη συνολική προσπάθεια του Κόμματος.

Βοηθούσαν σε αυτήν την προσπάθεια, όλο το προηγούμενο διάστημα, οι «προσωποποιημένοι» στόχοι ανά κομματικό μέλος, ο ενδιάμεσος έλεγχος πριν από το συνολικό χτεσινό «κλείσιμο», το συντροφικό κλίμα, η άμιλλα ανάμεσα στις ΚΟΒ, αλλά και η προσπάθεια ο καθένας να ξεπεράσει το αρχικό πλάνο που έθετε για το πρώτο επίσημο «κλείσιμο» και της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Βαγγέλη Μπούτα

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα, που «έφυγε» από τη ζωή στις 18 Σεπτέμβρη του 2020.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 7 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο ξενοδοχείο «Thessalikon Grand» (3ο χλμ. Καρδίτσας - Μητρόπολης). Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Δραστηριότητα της ΚΟ Αττικής

Σήμερα, Τρίτη 2 Νοέμβρη:

-- Στις 10 π.μ., ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το κτίριο της Alpha Bank, στη λεωφ. Αθηνών 103, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Αύριο, Τετάρτη 3 Νοέμβρη

-- Στις 10 π.μ., ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στον Υμηττό, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Συσκέψεις - περιοδείες Οργανώσεων του ΚΚΕ

Συσκέψεις και περιοδείες με το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ πραγματοποιούν τις μέρες αυτές Οργανώσεις του Κόμματος. Μεταξύ άλλων για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

Σήμερα Τρίτη 2 Νοέμβρη:

-- Σύσκεψη στην Πύλη, στο καφέ «Λέων». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων.

Αύριο Τετάρτη 3 Νοέμβρη:

-- Σύσκεψη της ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου - Σουφλαρίων της ΚΟ Λάρισας, στις 6 μ.μ. στο «Les amis».

-- Σύσκεψη της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Λάρισας στις «Μουσικές διαδρομές». Θα μιλήσει ο Χρήστος Μπίκας, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

-- Περιοδεία στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, με επικεφαλής την Ρούλα Ξιφαρά, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας.

-- Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για τις θέσεις του ΚΚΕ για το «νέο ΕΣΥ», με επικεφαλής την Βάσω Μπακάση, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

-- Σύσκεψη στα γραφεία της Τομεακής Οργάνωσης Πιερίας στις 7 μ.μ. από την ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ