ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021
Χρέος να απευθυνθούμε σε ακόμη περισσοτέρους ανοίγοντας δρόμους συνολικά για το Κόμμα

Μιλούν στον «Ριζοσπάστη» ορισμένοι απ' τους πρωτοπόρους της μάχης από την Κομματική Οργάνωση Δυτικής Ελλάδας

Δυναμικά στη μάχη όχι απλά για την κάλυψη, αλλά για την υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη, έχει μπει η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, στοχεύοντας παράλληλα να διακριθεί στην άμιλλα μεταξύ των ΚΟ, με βάση και τα κριτήρια της Γραμματείας της ΚΕ.

Τα δύο πρώτα «κλεισίματα» έδωσαν ώθηση και αισιοδοξία στην ΚΟ, ενώ αν και δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα και του χτεσινού, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, επικρατούσε βάσιμη αισιοδοξία για άλλο ένα σημαντικό βήμα για την Οργάνωση και συνολικά το Κόμμα.

Αυτό εκφράζεται από την προσπάθεια να δοθεί με δύναμη, αποφασιστικότητα, πίστη στα ιδανικά μας και αυταπάρνηση η μάχη για την κάλυψη των στόχων του ΚΚΕ, από τα καθοδηγητικά όργανα μέχρι τις ΚΟΒ, τις ΟΒ της ΚΝΕ, κάθε κομματικό και ΚΝίτικο μέλος, αλλά και κάθε φίλο, οπαδό. Στόχοι που μπαίνουν με την προσωπική εισφορά όλων, την έγκαιρη καταβολή των συνδρομών, αλλά και το πλατύ άνοιγμα σε συνδυασμό με το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης της ΚΕ του ΚΚΕ στον λαό. Δράση, με τα κουπόνια στο χέρι, όχι μόνο από τα κομματικά μέλη και τους ΚΝίτες, αλλά και από εκατοντάδες οπαδούς που στο πλάι κάθε ΚΟΒ και ΤΕ έχουν πολύ σημαντική συμβολή.

Γι' αυτό και στόχος της ΚΟ Δυτικής Ελλάδας είναι να έχει «διακριθέντες» στο αποτελεσματικό «όπλο» της άμιλλας, σε κάθε κατηγορία της Γραμματείας της ΚΕ, σε πανελλαδικό επίπεδο. Πρόκειται για συμβολή που συνολικά εκφράζει τον χαρακτήρα του Κόμματος, διαπαιδαγωγεί, ενισχύει την πρωτοβουλία, κινητοποιεί δυνάμεις για την κατάκτηση των υψηλών ιδανικών του ΚΚΕ.

Παράλληλα, μαθαίνει τους νεότερους ηλικιακά, θυμίζει στους μεγαλύτερους να διδάσκουν με το παράδειγμά τους, καθώς πρόκειται για παλαιά δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος, που παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό, στηρίζει και στηρίζεται στην αμοιβαία συνεργασία και βοήθεια, στη συντροφικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο «Ριζοσπάστης» συνομίλησε με «πρωτοπόρους» στην Οικονομική Εξόρμηση, σε κατηγορίες που θέτει και η άμιλλα της ΚΕ και μεταφέρει την εμπειρία τους. Συμβάλλει να πάμε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα ψηλά και σήμερα παρουσιάζει όσα οι πρωταγωνιστές λένε.

«Χρέος μας να απευθυνόμαστε πλατιά στον λαό»

Στην Ηλεία, που μέχρι και το χτεσινό «κλείσιμο» ήταν πρώτη σε ποσοστό απ' τις Τομεακές Επιτροπές της Κομματικής Οργάνωσης, τα μέλη, οι ΚΝίτες και ΚΝίτισσες, ρίχτηκαν στη μάχη με ενθουσιασμό. «Εισπράττουμε τη θέληση και του λαού να ενισχύσει το ΚΚΕ», σημειώνει η Σία Ξενοστάθη, μέλος της ΚΟΒ Δυτικού Πύργου (με ποσοστό άνω του 40%), συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, υπογραμμίζοντας:

«Μας βοήθησε η άμεση παρέμβασή μας στα προβλήματα του κόσμου όπως το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Επίσης, η πανεξόρμηση με το Κάλεσμα συμπόρευσης με το Κόμμα της ΚΕ, όπου απευθυνθήκαμε σε περισσότερο κόσμο, βρήκαμε νέες επαφές και συνεχίζουμε τη συζήτηση».

Οπως είπε, «κλειδί» αποτελεί «όχι μόνο για την Οικονομική Εξόρμηση, αλλά συνολικά για την παρέμβαση του Κόμματος, η συνεχής προσπάθεια ανοίγματος νέων δρόμων, επαφής με περισσότερους εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα σε χώρους δουλειάς και κατοικίας» και ειδικά για την κατάκτηση των στόχων της Οικονομικής τονίζει:

«Οι τελευταίες σημαντικές επιτυχίες εργαζομένων σε χώρους δουλειάς όπως στους διανομείς, στο λιμάνι του Πειραιά, γεμίζουν με αισιοδοξία και άλλους, που αναγνωρίζουν την ανάγκη στήριξης του ΚΚΕ. Χρέος μας είναι να βρούμε και άλλους, να απευθυνόμαστε θαρρετά και εκεί που μπορεί να νομίζουμε ότι κανείς δεν μας ακούει».

Από κοντά και οι οπαδοί, με τον Χρήστο Αθανάσουλα, πρώην δημοτικό σύμβουλο Πύργου με την «Ανοιχτή Συμπολιτεία», να σημειώνει: «Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δίνω τη μάχη μαζί με τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ στον Πύργο».

Στάθηκε στην ανταπόκριση που βρίσκει, επισημαίνοντας πως «μου λένε χαρακτηριστικά ότι, παρότι δεν είναι ΚΚΕ, οι κομμουνιστές είναι οι μόνοι που παλεύουν για να έχουμε μια καλύτερη ζωή. Εχοντας την περσινή εμπειρία, φέτος απευθύνομαι σε περισσότερο τέτοιον κόσμο και πιστεύω θα έχουμε καλύτερο ακόμα αποτέλεσμα», υπογραμμίζοντας ότι και ο ίδιος θα παλέψει η Οργάνωση της Ηλείας «να είναι στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά και γιατί όχι πρώτη».

Στο πλευρό της ΤΕ Αχαΐας και οι οπαδοί του ΚΚΕ

Ο 40χρονος Βασίλης, εργάτης σε εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου στην Αχαΐα, γνώρισε το ΚΚΕ μέσα από τη δράση των κομμουνιστών στον κλάδο, την παρέμβαση για τα μεροκάματα των εργατών, την ασφάλειά τους στους χώρους δουλειάς, για καλύτερες συνθήκες ζωής.

Εχοντας εμπιστοσύνη στους ίδιους αλλά και βλέποντας το παράδειγμά τους, με τα μπλοκ στα χέρια, μαζεύει από το υστέρημα των συναδέλφων του, έχοντας και ο ίδιος ενισχύσει το Κόμμα. «Το ΚΚΕ το εκτιμούν και το στηρίζουν οι εργάτες, ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, γιατί το βλέπουν πάντα μπροστά να στηρίζει τα δικαιώματά τους», τονίζει, επισημαίνοντας:

«Οι συνάδελφοί μου είδαν τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Αφυπνίζονται, παίρνουν θάρρος. Σήμερα, το ενισχύουν οικονομικά με ό,τι μπορεί καθένας, αύριο πιστεύω θα έχουν ακόμη περισσότερα να δώσουν και στην πάλη για την κοινωνία που μας αξίζει».

Ο Θοδωρής Τουλγαρίδης, που δεκαετίες δίνει τη μάχη της Εξόρμησης στο πλευρό του Κόμματος, σημειώνει: «Λαϊκός κόσμος που ακόμα ψηφίζει άλλα κόμματα, βοηθάει το ΚΚΕ οικονομικά, γιατί το εκτιμά, ξέρει ότι αυτοί είναι οι πόροι του, θέλει την παρουσία του και πιστεύει ότι μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις πάντα για το καλό του λαού».

Σημείωσε πως «πρόκειται για κόσμο που θέλει να είναι δυνατό το ΚΚΕ» και αναφερόμενος στη δική του προσπάθεια επεσήμανε: «Χρειάζεται να αφιερώνεις χρόνο για συζήτηση, αυτή να γίνεται διά ζώσης και κάθε φορά να προσπαθείς να εξηγείς. Επιπλέον, απ' τον κόσμο που γνωρίζεις, να επιδιώκεις να έρθεις σε επαφή και με νέο που δεν γνωρίζεις. Αυτό βοηθάει, σε βγάζει μπροστά».

Πρώτη η Ζάκυνθος στην Οργάνωση της ΚΝΕ

Στην άμιλλα μεταξύ των ΚΝίτικων Οργανώσεων, μέχρι το προτελευταίο «κλείσιμο», προηγούνταν η Ζάκυνθος, με την συντρόφισσα Τατιάνα Λιβέρη να τονίζει γι' αυτή την προσπάθεια:

«Απ' το καλοκαίρι, το πετυχημένο Φεστιβάλ και τη συμμετοχή πλήθους, ειδικά μαθητών σ' αυτό, έχουμε καλύτερους δεσμούς με αρκετούς νέους. Οι μαθητικές κινητοποιήσεις έδωσαν ώθηση, αναγνώρισαν τους ΚΝίτες ως πρωταγωνιστές και σήμερα αυτό εκφράζεται και στην Οικονομική Εξόρμηση».

Οπως εξήγησε: «Συμβάλλει η γενικότερη παρέμβαση του Κόμματος, της δράσης των κομμουνιστών στο κίνημα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την πανδημία, τα ζητήματα με τα νοσοκομεία, τα προβλήματα με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στους χώρους δουλειάς, και οι νέοι μέσα στις οικογένειές τους βλέπουν ποιοι και πώς τους στηρίζουν. Απ' την πλευρά μας, ως ΤΟ της ΚΝΕ εντείνουμε την προσπάθεια να συζητήσουμε ακόμη περισσότερο με νέους που σήμερα βοηθάνε με το χαρτζιλίκι τους και αύριο, πιο ενεργά για κάθε πτυχή της ζωής».

Στάθηκε, τέλος, στην προσπάθεια της Οργάνωσης με ενίσχυση των προσωπικών εισφορών, ως παράδειγμα του πρωτοπόρου ρόλου των ΚΝιτών, αλλά και με ταυτόχρονη οργάνωση της οικονομικής δουλειάς, απ' τις συνδρομές έως το άνοιγμα σε κάθε χώρο που εκφράζεται και η νεολαία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ