ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Νοέμβρη 2021
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Πολλά ερωτήματα για τον θάνατο 8χρονης σε πύλη εργοστασίου

Οδύνη και σοβαρά ερωτήματα προκάλεσε ο θάνατος της 8χρονης Ολγας στο Κερατσίνι, η οποία εγκλωβίστηκε στην πόρτα της αλευροποιίας «Σαραντόπουλου» στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και έχασε τη ζωή της, στις 17 Νοέμβρη. Το περιστατικό έγινε γνωστό στις 20 Νοέμβρη. Η μικρή Ολγα ήταν Ρομά που διέμενε σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή του εργοστασίου και είναι άγνωστο πώς βρέθηκε εκεί στις 5.30 το απόγευμα. «Θέλω να μάθω πώς βρέθηκε η εγγόνα μου σε αυτό το σημείο», είπε συγκλονισμένη η γιαγιά της 8χρονης, τονίζοντας πως κάποιος την κυνηγούσε. Για τον τραγικό θάνατο η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Να σημειώσουμε ότι όπως φαίνεται σε βίντεο, χρειάστηκαν 20 ολόκληρα λεπτά για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι του εργοστασίου ότι εκεί βρισκόταν ένα παιδί. Στη συνέχεια όμως εξακολουθούσαν να περνάνε φορτηγά από την πύλη και το ΕΚΑΒ έφτασε στις 6.40 μ.μ., για να διαπιστώσει τον θάνατο, ενώ ο απεγκλωβισμός της άτυχης μικρής ολοκληρώθηκε από την Πυροσβεστική (που παρεμπιπτόντως βρίσκεται πολύ κοντά στο εργοστάσιο) στις 9 το βράδυ.

Ο δικηγόρος της οικογένειας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η απόσταση που έχει το κουβούκλιο του σεκιούριτι με το σημείο που έγινε το συμβάν είναι 4 με 5 μέτρα. Είχε οπτική επαφή και γι' αυτόν τον λόγο βρίσκεται το κουβούκλιο σε αυτό το σημείο, ενώ υπάρχουν και κάμερες ασφαλείας (...) Είδα τις φωτογραφίες και δεν υπάρχει καμία σακούλα, ήταν ένα σώμα στην πόρτα. Τα πόδια ήταν μέσα και το κεφάλι έξω, ή το αντίστροφο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τόσα άτομα έβλεπαν ένα άψυχο σώμα και δεν αντιδρούσαν». Και κατέληξε: «θα ζητήσω από την Εισαγγελία άρση τηλεφωνικού απορρήτου, γιατί το βίντεο δείχνει ότι υπάρχουν δύο άτομα που μιλάνε στο τηλέφωνο. Θέλουμε να δούμε με ποιους μιλούσαν, αν ακούστηκε κάτι ή αν υπήρχαν κάποιες εντολές. Φαίνεται πεντακάθαρα ότι είναι ένα ανθρώπινο σώμα. Ετσι όπως είναι αυτήν τη στιγμή η κατηγορία είναι πλημμεληματική. Θα ζητήσω μεταβολή της κατηγορίας, για να γίνει ανθρωποκτονία εκ δόλου, γιατί θεωρώ ότι υπάρχει δόλος».

Στον χώρο μπροστά από το εργοστάσιο, στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε την Κυριακή ο Γιώργος Καλαμαράς, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας και μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Πέμπτη 25 Νοέμβρη στις 9.30 π.μ. η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη Χωματερή της Φυλής. Η κινητοποίηση θα γίνει στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 15 - 17), όπου θα παρουσιαστεί στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ η επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα Απορρίμματα στην Αττική (ΠΕΣΔΑ).

Η επιτροπή καταγγέλλει ότι το νέο ΠΕΣΔΑ, με ευθύνη της διοίκησης Πατούλη, περιλαμβάνει παλιά και νέα εγκλήματα, καθώς συνεχίζει και επεκτείνει το αίσχος της χωματερής της Φυλής, αφού δίπλα στον υπάρχοντα ΧΥΤΑ προχωρoύν στην κατασκευή νέου, τρίτου ΧΥΤΑ, και πάλι στη Φυλή και τη Δυτική Αττική. Προωθεί την καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων, με εγκαταστάσεις σε Ανατολική Αττική, Πειραιά και Δυτική Αττική, και στήνει νέα εγκλήματα τύπου Φυλής, όπως στο Γραμματικό και αλλού, πίσω από το ύπουλο επιχείρημα του ίσου καταμερισμού βαρών στη διαχείριση των απορριμμάτων.


Ευχαριστήριο

Η οικογένεια του Θανάση Ζαπάντη, που «έφυγε» πριν λίγες μέρες από τη ζωή, ευχαριστεί θερμά την ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας και την ΤΟ Βορειοδυτικής Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τη συμβολή τους στην οργάνωση και πραγματοποίηση της τελετής της πολιτικής κηδείας, καθώς και για τη συμπαράστασή τους όλο αυτό το διάστημα.

Στη μνήμη του Θανάση, η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι του προσφέρουν μέσω της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας το ποσό των 900 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΖΕΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΖΕΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Ο σύζυγός μου ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΖΕΛΟΣ (φωτ.), από τους πρώτους μαχητές του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο, έζησε όλο το έπος της ΕΑΜικής Αντίστασης λαμβάνοντας μέρος σε όλες τις μάχες της μονάδας του, καθώς και στον Μελιγαλά και στη Μάχη της Αθήνας. Στη συνέχεια πέρασε από όλα τα «θέρετρα» που επιφύλαξε η «εθνικοφροσύνη» των δοσίλογων στους ελευθερωτές της χώρας μας από τους ναζί. Μετά τα πέτρινα χρόνια εντάχθηκε στο μαζικό κίνημα. Διετέλεσε πρόεδρος του Παραρτήματος Αγίου Δημητρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ επί 17 ολόκληρα χρόνια και μέχρι τον θάνατό του, σαν σήμερα 23 Νοέμβρη πριν από 6 χρόνια, ως επίτιμος πρόεδρός του.

Ο αδελφός μου ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΡΑΣ, μέλος του Κόμματος πριν την Κατοχή, διατέλεσε πολιτικό στέλεχος του ΕΑΜ. Στον εμφύλιο λιποτακτεί από τον εθνικό στρατό με σκοπό την ένταξή του στον ΔΣΕ. Δολοφονήθηκε από τμήμα του εθνικού στρατού στο χωριό μας, Βαχλιά Γορτυνίας. Η αδελφή μου ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΡΑ, μαχήτρια - ομαδάρχης στον ΔΣΕ, τραυματίστηκε θανάσιμα στη Μάχη της Δημητσάνας και υπέκυψε μετά από τρεις μέρες. Η αδελφή μου ΘΕΩΝΗ ΚΑΡΡΑ, μαχήτρια - νοσοκόμος στον ΔΣΕ, καταδικασμένη σε ισόβια, πέθανε τη δεκαετία του '80 από τις κακουχίες της φυλακής.

Στη μνήμη τους προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ στο Κόμμα.

Ελπινίκη (Νίκη) Καρρά - Μετζέλου, μαχήτρια - ομαδάρχης του ΔΣΕ

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΤΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή πριν έναν χρόνο, οι φιλοξενούμενοι του ιδρύματος «Σπίτι του Αγωνιστή» προσφέρουμε στο τιμημένο Κόμμα μας το ποσό των 110 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ταύρου του ΚΚΕ, όπου και ανήκε ο σύντροφος.

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ, καθώς και των ΣΑΒΒΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ, ΜΠΑΜΠΗ ΛΕΩΝΙΔΑΚΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΕΛΗ, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 150 ευρώ.

ΜΙΛΤΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΛΤΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μίχου Βασιλική

***

Ο Β. Κ. δωρίζει 50 ευρώ στη μνήμη των συντρόφων της ΚΟΒ Νέας Ελβετίας Βύρωνα της περιόδου 1943 - 1945, της οποίας μέλος ήταν και ο πατέρας του.

***

ΦΩΤΟ

Για την αγωνίστρια ΒΑΛΤΣΙΑΝΗ ΣΟΦΙΑ, που πέθανε πριν τρία χρόνια. Αταλάντευτη, ανυποχώρητη, διακινούσε το ψηφοδέλτιο και τις ιδέες του ΚΚΕ στη Σκοτούσσα Σερρών. Ηταν παράδειγμα εργατικότητας για τη ζωή και το δίκιο της τάξης της. Αντλούσε και φωτιζόταν από τον Θρακιώτη πολιτικό επίτροπο στον νομό Σερρών, Κώστα Κωστούδη. Προσφέρω στο Κόμμα 200 ευρώ στη μνήμη της μέσω ΚΟΒ Ν. Κυψέλης.

Ο γιος της Χρήστος Βαλτσιάνης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης αλησμόνητης συντρόφισσας ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ - ΛΙΝΑΡΔΗ, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της πάλης, αταλάντευτη και ανυποχώρητη για να δει καλύτερες μέρες ο λαός, διαπαιδαγωγώντας με τη στάση της, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Λυκότρυπας - Αγίας Αννας.

Α. Γ.


ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ - ΛΙΝΑΡΔΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ - ΛΙΝΑΡΔΗ

ΣΟΦΙΑ ΒΑΛΤΣΙΑΝΗ
ΣΟΦΙΑ ΒΑΛΤΣΙΑΝΗ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ