ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2021
Σελ. /24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021
Στο 63,20% η κάλυψη του πλάνου μετά το 6ο «κλείσιμο»

Συνεχίζονται οι προσφορές και τα μηνύματα από χώρους δουλειάς

Στο 63,20% βρίσκεται η κάλυψη του συνολικού πλάνου για την Οικονομική Εξόρμηση μετά το 6ο κατά σειρά «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη.

Η ΚΟ Εξωτερικού κρατάει τα πρωτεία έχοντας πιάσει το πλάνο της με ποσοστό 101,37%. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 76,63%, ενώ στην τρίτη βρίσκεται η ΚΟ Αιγαίου με 76,22%. Ακολουθούν κατά σειρά η ΚΟ Κρήτης με 68,66%, η ΚΟ Θεσσαλίας με 67%, η ΚΟ Αττικής με 60,79%, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 58,50%, η ΚΟ Πελοποννήσου με 57,75% η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 57,01%, η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 55,47%, η ΚΟ Ηπείρου με 54,23% και η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 47,65%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το 60,47% του πλάνου της. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» κάλυψε το 81,49% του πλάνου της και η ΚΟ «902» το 58,70%.

Με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη ζέση δίνουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης οι ΚΟ διανύοντας τον δεύτερο μήνα της. Ο βηματισμός για την υπερκάλυψη των πλάνων επισπεύδεται με ακόμη πιο διεξοδικό σχέδιο που αφορά μέρα τη μέρα και άνθρωπο τον άνθρωπο. Αλλωστε, η πλούσια δραστηριότητα που είναι σε εξέλιξη αναδεικνύει συνεχώς δυνατότητες σε κάθε περιοχή, περιπτώσεις που μπορεί να φτάσει το κουπόνι χέρι με χέρι και με καλή συζήτηση για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ. Τα «κόκκινα μεροκάματα», εργαζόμενοι που από το επίδομα Χριστουγέννων ήδη ξεχωρίζουν ένα ποσό για το Κόμμα δίνουν ακόμη μια ώθηση αυτές τις μέρες. Ακόμη δεν είναι λίγοι αυτοί που έχοντας κάνει τα κουμάντα τους ενισχύουν ξανά, ως 2η δόση, το Κόμμα παρότι είχαν ενισχύσει και στις αρχές της Οικονομικής Εξόρμησης. Επιβεβαιώνεται η σημαντική συμβολή οπαδών που δίνουν τη μάχη πλάι στις ΚΟ, πολλοί από τους οποίους έχουν εξαντλήσει τα κουπόνια τους και χρεώνονται εκ νέου για τη συνέχεια.

Το ΚΚΕ πολύτιμο στήριγμα των εργαζομένων


Το παραπάνω αναγνωρίζουν εργαζόμενοι σε μια σειρά κλάδων ενισχύοντας παράλληλα από το υστέρημά τους το ΚΚΕ. Σε μια τέτοια προσφορά προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Μαραγκός ΕΠΕ» συνοδεύοντάς την με τα παρακάτω ζεστά λόγια:

«Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση "Μαραγκός ΕΠΕ" θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Συνδικάτο μας Τύπου και Χάρτου που βοήθησε και στήριξε τις κινητοποιήσεις μας. Πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα μας στάθηκε και το ΚΚΕ με τον "Ριζοσπάστη" και το πόρταλ του "902" να βοηθάει με την ανάδειξη των αιτημάτων και των κινητοποιήσεών μας. Γι' αυτό προσφέρουμε 130 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, που αταλάντευτα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους».

Με την πείρα των παλιότερων και την ορμή των νέων στη μάχη η Δυτ. Ελλάδα

Με τον «αέρα» των έως και σήμερα θετικών αποτελεσμάτων που την φέρνουν στην 2η πανελλαδικά θέση με 76,63%, της ανταπόκρισης που βρίσκει από τους εκατοντάδες που ενισχύουν το Κόμμα από το υστέρημά τους και το παράδειγμα στελεχών και μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που πρώτοι βάζουν το χέρι στην τσέπη, η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας πορεύεται στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης.

Το Γραφείο Περιοχής επισημαίνει πως μπαίνει στόχος η διάκριση με βάση και τους δείκτες της άμιλλας, καλύπτοντας το πλάνο μέσα στο 2021 και υπερκαλύπτοντας με 120% έως τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι Τομεακές Επιτροπές κάνουν σημαντική προσπάθεια στη μεταξύ τους άμιλλα, ενώ αρκετές ΚΟΒ βρίσκονται μια «ανάσα» από την κάλυψη των πλάνων τους.

Τον τόνο δίνουν αρκετοί παλαιότεροι σύντροφοι, που θυμούνται τη ζωή τους πάντα στο Κόμμα, δίνοντας μάχες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, αλλά και με το κουπόνι στα χέρια.


«Τα λεφτά για το Κόμμα είναι ιερά. Ετσι με έμαθε ο πατέρας μου, έτσι πορεύομαι σε όλη μου τη ζωή, ανεξαρτήτως συνθηκών», σημειώνει χαρακτηριστικά η Μήλια Θεοφιλάτου, που συμπληρώνει 47 χρόνια κομματικής ζωής, θυμούμενη τα λόγια του αείμνηστου συντρόφου πατέρα της, Νίκου.

Μεταφέροντας την ανάγκη η οικονομική δουλειά να πηγαίνει μαζί με την πρωτοπόρα δράση, σημειώνει: «Οταν έπιασα δουλειά στο βυρσοδεψείο, βάλαμε στόχο να κερδίσουμε το σωματείο, που ήταν εργοδοτικό. Το καταφέραμε βγαίνοντας μπροστά, κερδίζοντας δικαιώματα για τους εργαζόμενους». Εξηγώντας τον αντίκτυπο που είχε η δράση των κομμουνιστών τονίζει: «Ηταν τέτοια η αναγνώρισή μας στα πρόσωπα των εργαζομένων, που όταν πληρώνονταν, την ίδια μέρα έδιναν απ' το μισθό τους για το Κόμμα, χωρίς να είναι οι περισσότεροι απ' αυτούς ΚΚΕ». Πρόκειται για δεσμούς εργαζομένων με το ΚΚΕ, που κράτησαν ακόμη και στα δύσκολα χρόνια των ανατροπών (1989 - '91) και στη συνέχεια.

Κλειδί για την επιτυχία της Εξόρμησης αποτελεί, σύμφωνα με την ίδια, η προσωπική επαφή του κάθε κομματικού μέλους, φίλου - οπαδού με τους εργαζόμενους, τον λαό. «Πρέπει να έχει σταθερότητα, διάρκεια και βάθος», σημειώνει και φέρνει ένα ακόμα παράδειγμα: «Είχα καθηγητή στο Λύκειο που με έστελνε στο χωριό να μαζέψω χρήματα απ' τον κόσμο βάζοντάς τα παραμάσχαλα μέσα σε εφημερίδα, σε καιρούς που το Κόμμα ήταν παράνομο. Ηξερα πού πήγαινα, μας βοήθαγε η εμπιστοσύνη στο Κόμμα, στους αγώνες και τα ιδανικά του».

Με την ίδια θέληση, εξηγεί πως σήμερα «ακόμα και οικογένειες που τα βγάζουν πέρα δύσκολα, είναι πάντα ενημερωμένες από πριν για την Εξόρμηση. Βοηθάνε αμέσως με την έναρξή της αλλά και όποτε χρειάζεται, γιατί ξέρουν πού και πώς θα μας βρουν. Αυτός ο κόσμος αναγνωρίζει το Κόμμα, θέλει να υπάρχει, να δρα, καταλαβαίνει ότι αυτό γίνεται για το συμφέρον του ακόμη και αν σήμερα διατηρεί ακόμη επιφυλάξεις».

«Να μας βλέπουν πάντα μπροστά»

Ο 87χρονος Σωκράτης Παλουμπής μετρά 43 χρόνια μέλος του Κόμματος και δίνει τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης πριν από την Οργάνωσή του. «Μάθαμε να βάζουμε πλάνα πριν ακόμη ξεκινήσουμε», σημειώνει και αναφερόμενος στη δουλειά «μυρμηγκιού» άνθρωπο τον άνθρωπο που συνεχίζει ακόμη, επισημαίνει:

«Εχει μεγάλη αξία να σε αναγνωρίζει ο άλλος, να σε βλέπει πάντα μπροστά. Κράταγα κόσμο μέσα από τη δουλειά μου, γυρίζοντας από την Πάτρα ως τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν υπάρχει άνθρωπος να μη βοηθήσει απ' όσους έχεις πάντα σταθερή επαφή, σχέση».

Στέκεται και στη δράση που είχε στη γειτονιά του, όπου μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους δεσμούς που ανέπτυξε με λαϊκό κόσμο, ερχόταν και η οικονομική ενίσχυση. «Και σήμερα ο λαός βοηθάει, παρά τις δυσκολίες του», τονίζει, εξηγώντας: «Οσο μαθαίνουμε τους εργαζόμενους, τον λαό, όσο βρισκόμαστε στο πλευρό του και ανοιγόμαστε χωρίς να φοβόμαστε να μιλήσουμε και σε όσους δεν γνωρίζουμε, τόσο μεγαλύτερη ανταπόκριση θα βρίσκουμε».

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει η αποφασιστικότητα για την επιτυχία των στόχων και με επιμέρους μέτρα, ακόμη και πιο ευφάνταστα. Οι ΚΟΒ Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, της ΤΕ Αχαΐας, με αποφάσεις τους θα προχωρήσουν σε «κόκκινα μεροκάματα», προσφέροντας την αξία του ελαιόλαδου από χωράφι ελιών που θα μαζέψουν στην Οικονομική Εξόρμηση. Σε αυτήν την κατεύθυνση δεν αποκλείονται και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.

Στόχος και πάλι η πρωτιά για την Οργάνωση της ΚΝΕ

Από την πλευρά της, η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ σημείωσε σημαντική άνοδο, της τάξης του 18%, στο τελευταίο «κλείσιμο», φτάνοντας στο 62,92%. Πρόκειται για προσπάθεια που στηρίχθηκε στη συζήτηση που αναπτύχθηκε, με αχτίφ στελεχών ως και Γραμματέων ΟΒ, με στόχο να ενισχυθεί η δουλειά τους, να γίνει υπόθεση του κάθε μέλους της ΚΝΕ η συνολική προσπάθεια.

Συνέβαλαν το άνοιγμα που είχε προηγηθεί από τις Οργανώσεις της Πάτρας, μπροστά στην πρόσφατη συγκέντρωση με τον ΓΓ της ΚΕ, η αξιοποίηση των επαφών - φίλων, κάθε επιρροής. Επίσης, οι στόχοι που τέθηκαν να φτάσει το Κάλεσμα της ΚΕ σε κάθε νέο.

Ετσι, οι μαθητικές δυνάμεις έβαλαν στόχο να συγκεντρώσουν έστω και 50 λεπτά από κάθε μαθητή στο σχολείο τους, οι φοιτητές να οργανώσουν μαζικές εξορμήσεις και ανακοινώσεις στα αμφιθέατρα των σχολών, κάθε μέλος να βγει ανοιχτά στον χώρο κατοικίας και δουλειάς του. Η δουλειά αυτή αποτυπώθηκε και στο γεγονός ότι υπάρχουν ήδη ΚΝίτες που βρίσκονται σε τροχιά υπερκάλυψης των πλάνων τους, με μαθητές που συναγωνίζονται ακόμη και ενήλικες.

Η εξατομίκευση των στόχων αλλά και η άμιλλα που ανακοίνωσε το ΚΣ πείσμωσαν παράλληλα την Οργάνωση προκειμένου να πετύχει να βραβευτεί και φέτος με το πρώτο βραβείο, κρατώντας τη σημαία της ΚΝΕ, αλλά και να έχει πρώτη από μία ΟΒ ανά τομέα δουλειάς, ώστε να υπάρξει μια μαθητική που θα επισκεφθεί το Λαζαρέτο, μία φοιτητική στην Κωνσταντινούπολη και μία εδαφική - κλαδική στη Γερμανία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ