ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2021
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021
Στο «φουλ οι μηχανές» για την κάλυψη των στόχων

Στο 70,93% βρίσκεται η συνολική κάλυψη του πλάνου

Στο 70,93% βρίσκεται η συνολική κάλυψη του πλάνου για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μετά το 7ο «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη.

Στην πρώτη θέση παραμένει η ΚΟ Εξωτερικού με ποσοστό 111,65%, στη δεύτερη είναι η ΚΟ Αιγαίου με 88,42% και στην τρίτη η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 86,38%. Ακολουθούν κατά σειρά η ΚΟ Κρήτης με 81,28%, η ΚΟ Θεσσαλίας με 72,99%, η ΚΟ Αττικής με 68,54%, η ΚΟ Πελοποννήσου με 63,96%, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 63,80%, η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 62,91%, η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 62,83%, η ΚΟ Ηπείρου με 61,11% και η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 53,15%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το 68,75% του πλάνου της. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» κάλυψε το 84,24% του πλάνου της και η ΚΟ «902» το 63,70%.

Φουλάρουν τις μηχανές οι Κομματικές Οργανώσεις δίνοντας τη μάχη της Οικονομικής εξόρμησης και μπαίνοντας στο δεύτερο μισό του Δεκέμβρη. Βαδίζοντας λοιπόν προς την τελική ευθεία ο πήχης παραμένει ψηλά, το σχέδιο εμπλουτίζεται μέρα τη μέρα φροντίζοντας να μην πάει ούτε ώρα χαμένη, να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που έχουν φανεί έως τώρα. Πρόσθετα σε αυτή την προσπάθεια θα αξιοποιηθούν και οι επικείμενες εορταστικές μέρες με συγκέντρωση ακόμη περισσότερων προσφορών, «κόκκινων μεροκάματων», με εξάντληση των συνδρομών του 2021, αλλά και με το κουπόνι να βρίσκεται στις οικογενειακές και φιλικές μαζώξεις της περιόδου. Από κοντά και οι ξεχωριστές πρωτοβουλίες των ΚΟΒ και των ΟΒ που πυκνώνουν συμβάλλοντας σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.



ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ
Συνεχίζονται οι προβολές

Συνεχίζονται οι οργανωμένες προβολές του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά».

Το πρόγραμμα προβολών μέχρι το τέλος της βδομάδας έχει ως εξής:

Στην Αττική

--Σήμερα Τετάρτη στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό, στις 7 μ.μ. Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις.

-- Στις 17/12 στον κινηματογράφο «Studio», στις 7 μ.μ., καλεί η ΤΟ Βιομηχανίας.

-- Στις 17/12 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Αχαρνών, στις 7 μ.μ., καλούν οι ΚΟ Μενιδίου.

-- Στις 17/12 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, στις 7 μ.μ., καλούν οι ΚΟ Πεύκης - Λυκόβρυσης - Αμαρουσίου - Κηφισιάς.

Σε άλλες περιοχές

-- Αύριο Πέμπτη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου, στις 6.30 μ.μ., καλεί η ΚΟ Αλιβερίου.

-- Στις 17/12 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, στο Βαθύ στις 6.30 μ.μ., καλεί η ΤΕ Σάμου.

-- Στις 18 και 19/12 στη Λάρισα, στις 7 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

-- Στις 18/12 στα Φάρσαλα, στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ σημαίνει νικηφόροι αγώνες, ελπίδα και προοπτική για τον λαό

Μίλησε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Κάλεσμα να δυναμώσει σήμερα η πάλη για τη νικηφόρα προοπτική των αγώνων του λαού, απηύθυνε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από την πρόσφατη εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου του Κόμματος.

Αναφερόμενος σε μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στο νησί, στάθηκε ιδιαίτερα στον αγώνα και την προοπτική που αυτός πρέπει να έχει για την επίλυσή τους.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο γεγονός «νεφροπαθείς να μεταναστεύουν από τη Ζάκυνθο για να ζήσουν, ταλαιπωρούμενοι μόνιμα σωματικά, ψυχολογικά και οικονομικά με τη μεταφορά για τη διαδικασία αιμοκάθαρσης στην Πάτρα και στην Αθήνα, ή να αλλάζουν τόπο κατοικίας και να γίνονται κάτοικοι σε άλλες πόλεις για να εξασφαλίσουν την αιμοκάθαρση», κάτι που συνδέεται με την έλλειψη γιατρών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθιστώντας επιτακτικές τις προσλήψεις.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση ανεμογεννητριών για την προστασία του Βραχιώνα, σημείωσε πως «ιδιαίτερα η πρόσφατη κινητοποίηση, που ξεκίνησε νύχτα, δείχνει τη μεγάλη μαζικότητα και τις διαθέσεις του λαού. Πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας. Να προστατευτούν επίσης τα υπόγεια νερά του νησιού».

Κάλεσε ακόμα να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις 6 πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων στο ΚΤΕΛ, όπως και για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των χιλιάδων εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό και στη Ζάκυνθο, με Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους με μείωση έως και κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων. «Να πληρώσει το κεφάλαιο. Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους», τόνισε, συμπληρώνοντας:

«Απέναντι σε όλα αυτά απαιτείται και υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων ενάντια στην κρατική καταστολή και τις απαγορεύσεις, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, πάλη παράλληλα για την κατάργηση όλων των νόμων που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση, το απεργιακό δικαίωμα και τις διαδηλώσεις».

Στάθηκε ακόμα στα προβλήματα των αγροτών, στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των σταφιδοπαραγωγών και στη Ζάκυνθο, καλώντας σε διεκδίκηση «να υπάρξει εγγυημένη τιμή από 2 ευρώ και πάνω το κιλό για τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα» και για το σύνολο των αιτημάτων που θέτουν οι βιοπαλαιστές αγρότες.

Με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία και στη Ζάκυνθο, σημείωσε ότι σήμερα είναι αναγκαίο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, για διασφάλιση σύγχρονης λαϊκής κατοικίας, και απαίτησε 100% αποζημιώσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους τους πληγέντες.

Ανέδειξε δε τις μεγάλες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το σύνολο των προβλημάτων - της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως και των υπόλοιπων.

«Μέσα από τους καθημερινούς αγώνες μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Συμπόρευση με το ΚΚΕ σημαίνει νικηφόροι αγώνες, ελπίδα και προοπτική για τον λαό», είπε ο Δ. Αρβανιτάκης και αναφερόμενος στις συνολικότερες εξελίξεις υπογράμμισε:

«Υπάρχει άλλος δρόμος να μην ξαναπληρώσει ο λαός την οικονομική κρίση, να αποδεσμευτεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Να πάψει η χώρα να είναι ένα τεράστιο οπλοστάσιο με βάσεις και συμμετοχή στις επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών.

Να σταματήσει να αυξάνεται η ψαλίδα ανάμεσα στις σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες - που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την ευημερία του λαού - και στην αύξηση της εκμετάλλευσης που γίνεται σήμερα από τον καπιταλισμό».

Δίνοντας την προοπτική, τόνισε: «Υπάρχει το έδαφος με τις νέες τεχνολογίες, που γεννούν νέες δυνατότητες για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην εποχή μας, να αποτινάξουμε τον ζυγό της εκμετάλλευσης. Στον σοσιαλισμό οι εργαζόμενοι θα γίνουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των εξελίξεων, με την ενεργό συμμετοχή τους στη λήψη και στον έλεγχο των αποφάσεων, μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς.

Μπαίνουμε καθημερινά μπροστά στην προσπάθεια να ανοίξει αγωνιστικά ο δρόμος της ανατροπής, που οδηγεί στην κοινωνική απελευθέρωση. Φέρνουμε στο προσκήνιο την απαίτηση να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας για δημιουργική εργασία, για ουσιαστική μόρφωση, πραγματική προστασία της υγείας, δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, σύμφωνα με τις τεράστιες σημερινές δυνατότητες».

Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις - χαιρετισμοί από τον Γιώργο Κωνσταντίνου, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, τον Τάσο Μπουρσαλίδη, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, τη νοσοκομειακή γιατρό Μαρίνα Παναγούλια, τον Γιάννη Ζήβα, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών, την Βίκυ Αποστολάτου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, τον Διονύση Μουζάκη, οδηγό στα ΚΤΕΛ, ενώ διαβάστηκαν παρεμβάσεις του Διονύση Ρένεση, δημοτικού συμβούλου, και του Κώστα Καποδίστρια, σκηνοθέτη - ηθοποιού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ