ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2021
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
Πολιτιστική ανάπαυλα στον αγώνα

Και τον Σεπτέμβρη το Θέατρο Σκιών της Πάτρας έδωσε ζωή στα πυρόπληκτα χωριά της Εύβοιας
Και τον Σεπτέμβρη το Θέατρο Σκιών της Πάτρας έδωσε ζωή στα πυρόπληκτα χωριά της Εύβοιας
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας, δίνοντας και άλλη μια πτυχή στον αγώνα που συνεχίζεται για τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών της περιοχής, διοργανώνει εκδηλώσεις πολιτισμού και μιας δημιουργικής ανάπαυλας, με την αλληλέγγυα στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων.

Ετσι, η κωμωδία «Τα κίτρινα γάντια», από τη θεατρική ομάδα «ΗΘΟΣ ΠΟΙΕΙ», θα παρουσιαστεί σε πόλεις της Εύβοιας για μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 17/12, στις 6 μ.μ. στα Βασιλικά στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Οραμα», από την Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βασιλικών.

Αύριο, Σάββατο 18/12, στις 6 μ.μ. στην Ιστιαία, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου, από την Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Ιστιαίας.

Την Κυριακή 19/12, στις 5 μ.μ. στο Μαντούδι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ, από την Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Κηρίνθου.

  • Οι παραστάσεις είναι δωρεάν. Θα τηρούνται όλα τα μέτρα κατά της COVID-19.
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαιτείται ολόκληρο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας

Οι επιπτώσεις από την απουσία ενός μακρόπνοου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας που θα αγκαλιάσει όλο τον νομό Σερρών και δεν θα περιορίζεται σε αποσπασματικά έργα, αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά τις προηγούμενες μέρες από τα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν σε δήμους του νομού Σερρών εξαιτίας της κακοκαιρίας και της μεγάλης εισροής υδάτων από τη γειτονική Βουλγαρία.

Πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν σε πολλές περιοχές του δήμου Σιντικής, στη Σκοτούσα, στον Προμαχώνα, στο Νεοχώρι και τον Σκοπό, αλλά και σε περιοχές όπως το Σιδηρόκαστρο, η Μαυροθάλασσα, ο Γάζωρος, όπου τα δύο τελευταία χρόνια η Αντιπεριφέρεια επιχειρεί αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις.

Η ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της ανέδειξε ότι το φαινόμενο των πλημμυρών αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, με μέτρα περιστασιακά, που παίρνονται εκ των υστέρων για να καταλαγιάσουν την αντίδραση του λαού. Οταν υπάρχει ανάγκη για ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα ξεκινά από τους ορεινούς όγκους και θα καταλήγει στην πεδιάδα, στις κοίτες των χειμάρρων, των παραποτάμων, και φυσικά του Στρυμόνα.

Τονίζει ότι «δεν μπορεί κανείς να μιλά για οργανωμένο σχέδιο, όταν υπάρχουν παράνομα κτίσματα μέσα στην κοίτη του Κρουσοβίτη με την ανοχή τόσο των δημοτικών αρχών διαχρονικά όσο και της Αντιπεριφέρειας. Δεν μπορεί κανείς να μιλά για οργανωμένες παρεμβάσεις, όταν έγιναν μεν κάποιοι καθαρισμοί στην κοίτη του Κρουσοβίτη, μέσα στην πόλη του Σιδηροκάστρου, χωρίς πιο πριν να έχουν καθαριστεί οι ορεινές δασώδεις περιοχές, τα ρέματα στην κοινότητα του Προμαχώνα, δηλαδή στην κοινότητα που πρώτη δέχεται τον μεγάλο όγκο νερού από τη γειτονική χώρα. Καταγγελίες γίνονται από τις τοπικές κοινότητες χρόνια τώρα για καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής».

Αναδεικνύει τις σοβαρές και διαχρονικές ευθύνες τόσο της Περιφέρειας όσο και των δήμων που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που διαχρονικά μειώνουν τις δαπάνες για αντιπλημμυρικά έργα.

Καλεί τον λαό των Σερρών να βγάλει συμπεράσματα και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Μαζί με το ΚΚΕ να οργανώσει τον αγώνα για:

Αμεση αποκατάσταση των υποδομών ύδρευσης, άρδευσης, ρεμάτων, οδικού δικτύου με ευθύνη των υπηρεσιών του δήμου Σιντικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και η κατασκευή των αναγκαίων και κατάλληλων αντιπλημμυρικών έργων και έργων υποδομής ολόκληρου του νομού Σερρών.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΟΥΡΚΑΝΤΩΝΗ η ΚΟ των ταξί δίνει στο Κόμμα το ποσό των 110 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΤΟ των ΕΒΕ.

***

Στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΟΥ η κόρη της Αλεξάνδρα προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική στήριξη του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων της ΚΟ Αττικής.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδελφού μου ΑΝΤΩΝΗ, που «έφυγε» πρόσφατα, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική στήριξη του ΚΚΕ.

Γιώργος Νάνος

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας το ποσό των 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

Οικογένεια Ι. Καρυοφύλλη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΑΛΑΝΟΥ, που ήταν μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του και με την αταλάντευτη δράση του σε κάθε κρίσιμη στιγμή του κινήματος, όπως την περίοδο των ανατροπών '89 - '91 και αρκετά νωρίτερα ως πρόεδρος των μαθητών στα νυχτερινά σχολεία της Αθήνας και οικοδόμος, έχοντας πάντα πίστη στα ιδανικά του Κόμματος, αγωνίστηκε με σεμνότητα από κάθε μετερίζι για την «ανάσταση των λαών», όπως χαρακτηριστικά έλεγε, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Φυσικομαθηματικής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα του ΘΩΜΑ ΧΟΛΗ, πιστού φίλου του Κόμματος, που «έφυγε» στις 14/12/2020, ο γιος του Θοδωρής προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Τροφίμων Κέντρου της ΚΟ Αττικής.

***

ΦΩΤΟ

Η συντρόφισσα ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ γεννήθηκε στον Αγιο Θωμά Βοιωτίας. Ως κόρη αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τη Γυάρο, μπολιάστηκε από τα νεανικά της χρόνια με τις αγωνιστικές αξίες και ιδεώδη του ΚΚΕ.

Συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη από την ίδρυσή της και οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1974, στην Κομματική Οργάνωση του Γκύζη στην Αθήνα. Ανέπτυξε πλούσια δράση στο γυναικείο κίνημα, διατελώντας πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γκύζη, αλλά και όπου αλλού έζησε και εργάστηκε, συμμετέχοντας στις Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ.

Από το 1985 έως το 1992 ανέλαβε δουλειά στον μηχανισμό της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας του ΚΚΕ και από το 1993 έως το 2013 στον μηχανισμό της Κεντρικής Επιτροπής, στην έδρα της στον Περισσό, ανταποκρινόμενη με συνέπεια και αφοσίωση. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος, μέσα από την ΚΟΒ Οινοφύτων, έως το τέλος της ζωής της στις 28/7/2020.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου συντρόφισσας στη ζωή και στους αγώνες, Πόπης Δρίτσα, προσφέρω στην ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ.

ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
Π. Γ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ για την οικονομική του ενίσχυση το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Κέντρου της ΤΟ Α' Αθήνας.

Παύλος Ζήκος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥΡΚΑΝΤΩΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥΡΚΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑΝΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑΝΟΣ
ΘΩΜΑΣ ΧΟΛΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΧΟΛΗΣ
Ερευνα για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης αγρόκτημα στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη δράση της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Από το σημείο προσήχθησαν 8 άτομα, τα οποία μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ κατασχέθηκαν τρία ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα που έφεραν τα διακριτικά της συγκεκριμένης ομάδας. Για τα οχήματα αποφασίστηκε από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας η αφαίρεση των αδειών και των πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς έπαψαν να ισχύουν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες χορηγήθηκαν.

Θυμίζουμε ότι μετά το πρωτοφανές περιστατικό βιαιοπραγίας και αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται και τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της οπλοκατοχής.

«Εφυγε» η συντρόφισσα Ζωή Ρούσσου - Πουλουπάτη

Με θλίψη και σεβασμό η Τομεακή Επιτροπή Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας αποχαιρετούν την συντρόφισσα Ζωή Ρούσσου - Πουλουπάτη, που «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη 14 Δεκέμβρη σε ηλικία 86 ετών, και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Σάββατο στις 10 π.μ., στο Νεκροταφείο της Κηφισιάς, και θα είναι πολιτική.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ