ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 2 Γενάρη 2022
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΡΑΚΑΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΡΑΚΑΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών, ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΕΛΕΠΟΥΡΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ένδοξου ΔΣΕ, μέλους του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, και ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΑ (ΜΟΣΧΟΥ).

Πέρασαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας τόσο άδικα και σύντομα ο πολυαγαπημένος μας ΝΤΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Το χαμόγελό του και η αισιοδοξία του, το καθαρό και τίμιο βλέμμα του, η αγωνιστική στάση ζωής του στην καθημερινότητα και το ήθος του, το ήθος του που μέχρι το τέλος δεν ταλαντεύτηκε ποτέ, μας δίνουν δύναμη και κουράγιο στις καθημερινές μας μάχες στο πλευρό του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους, με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, προσφέρουμε το ποσό των 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίου Δημητρίου - Μπραχαμίου.

Η κόρη και σύζυγος Βασιλική Κελεπούρα, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΔΕΡΒΕΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, σταθερή οπαδός του Κόμματός μας μέχρι το τέλος της ζωής της. Στη μνήμη της η Θεοδώρα και η Ευθυμία προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας Τομέα Περιστερίου - Νοτιοδυτικών.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των αγαπημένων μας παππούδων, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, από τη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς, ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, από τον Μεσόλογγο Κοζάνης, ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΡΟΜΙΤΗ, από την Ορμύλια Χαλκιδικής, και ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΚΥΡΟΜΙΤΗ, από την Κορομηλιά Κιλκίς, προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΡΟΥΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΡΟΥΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Τα εγγόνια Γεώργιος Μιχαηλίδης, Αντιγόνη Μιχαηλίδου και η νύφη τους Νίκη

***

ΦΩΤΟ

Αντί για μνημόσυνο προσφέρω 150 ευρώ για την ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου. Στη μνήμη του συζύγου μου ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (φωτ.) που γεννήθηκε στο Αρδάνι Τρικάλων και «έφυγε» από τη ζωή το 2019, σε ηλικία 90 ετών. Είχε πάρει μέρος στον ΔΣΕ. Των γονιών μου ΚΩΣΤΑ και ΜΑΡΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, καθώς και των οκτώ πολυαγαπημένων μου αδελφιών, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΓΙΑΝΝΗ, ΘΑΝΑΣΗ, ΕΛΕΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ και ΟΥΡΑΝΙΑΣ, από τη Ζηλευτή Τρικάλων.

Η σύζυγος, κόρη, αδελφή Κατερίνα Παπαγεωργίου

***

Στη μνήμη της μάνας ΜΑΡΙΑΣ, του πατέρα μου ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, αγωνιστή της Μέσης Ανατολής και της πρόσφατα αδικοχαμένης ανιψιάς μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΕΣΚΑΚΗ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Ιλίου.

Παν. Τριανταφύλλου

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων ΜΠΑΜΠΗ ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗ, ΗΛΙΑ ΜΠΛΕΤΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΕΡΕΜΑΚΗ και ΜΠΑΜΠΗ ΚΟΒΑΝΗ, από τους Αγίους Αναργύρους, που χάσαμε τα τελευταία χρόνια, προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Αγίων Αναργύρων για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

σ. Γ. Κ. και σ. Α. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 22/8/21 «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, σε ηλικία 60 ετών. Από το 1974 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και μετέπειτα στο Κόμμα. Πρόσφερε μέχρι την τελευταία του πνοή, πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Πάντα υπήρξε υποψήφιος σε εκλογικές αναμετρήσεις ως υποψήφιος βουλευτής στον νομό Φλώρινας και στην Περιφέρεια, όπου εκλεγμένος υπηρετούσε την πολιτική του Κόμματος επάξια. Η απώλειά του είναι πολύ σημαντική.

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΕΛΕΠΟΥΡΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΕΛΕΠΟΥΡΑ
Στη μνήμη του η σύζυγός του Φωτούλα και τα παιδιά του Μαρία και Τάσος προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Φιλώτα, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσα ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΑΓΑΝΙΔΟΥ. Θα τη θυμόμαστε για τη δοτικότητα και το χαμόγελό της που τη συνόδευαν πάντα στη δράση της. Η ΚΟΒ Β' - Γ' Διαμερίσματος του δήμου Θεσσαλονίκης και η οικογένειά της προσφέρουν στη μνήμη της 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αδελφών TΡΥΦΩΝΑ και ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ, που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση και σε όλη τη ζωή τους έμειναν πιστοί στις ιδέες και τις μεγάλες ανθρώπινες αξίες μέχρι τα 96 τους, που «έφυγαν» από κοντά μας το 2011 και το 2017, αντίστοιχα, προσφέρουμε 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος στην ΤΕ Λακωνίας.

Οι ανιψιές τους Ελένη και Αντωνία

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται φέτος 13 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα μας ΜΑΚΗ ΚΟΡΔΟΣΗ, που γεννήθηκε στη Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας. Στη μνήμη του, μέσω ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που υπηρέτησε με πίστη, 100 ευρώ.

Τα παιδιά του Αλεξάνδρα και Ουρανία Κορδόση

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του ΜΑΝΩΛΗ ΡΟΥΛΗ, του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΟΥΛΗ και του ΔΗΜΗΤΡΗ (ΤΑΚΗ) ΡΟΥΛΗ, που «έφυγαν» από τη ζωή.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ
Ο Μανώλης Ρούλης, από τη Ζαρκαδιά Καβάλας, μέλος του ΚΚΕ, αντάρτης του ΕΛΑΣ και υπολοχαγός του 26ου Συντάγματος Πεζικού του ΔΣΕ, της VΙΙ Μεραρχίας, «έπεσε» τον Σεπτέμβρη 1949 στο Κοτζά - Ορμάν Καβάλας. Ο Μανώλης Ρούλης ήταν μέλος οικογένειας προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Μαχητής πρώτης γραμμής, του ΕΛΑΣ και μετά του ΔΣΕ. Παρά τις διώξεις στην οικογένειά του, τη φυλακή, παρέμεινε ακλόνητος μέχρι το τέλος, στον αγώνα αταλάντευτος, παράδειγμα στάσης ζωής.

Ο Νικόλαος Ρούλης, που «έφυγε» από κοντά μας τον Μάη 2016, ήταν γιος του ήρωα κομμουνιστή μαχητή Μανώλη Ρούλη και της αγωνίστριας Ελευθερίας Τσούπρου, γεννημένος στη Ζαρκαδιά Καβάλας το 1941. Από μικρός στην πάλη για το μεροκάματο, στα δύσκολα χρόνια μετά τον πόλεμο, μετά τον θάνατο του πατέρα του στο πεδίο της μάχης και το πέρασμα σχεδόν όλης της υπόλοιπης οικογένειάς του στις σοσιαλιστικές χώρες. Ηρθε στην Αθήνα, όπου έπιασε δουλειά στο μετερίζι της οικοδομής. Σπούδασε παράλληλα σε τεχνική σχολή και δούλεψε σε όλη του τη ζωή με αγάπη και μεράκι για το επάγγελμά του. Μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων, υποστηρικτής του ΚΚΕ και αγωνιστής, με τον «Ριζοσπάστη», μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Δημήτρης Ρούλης «έφυγε» από κοντά μας τον Δεκέμβρη του 2014. Γεννήθηκε το 1940 στη Ζαρκαδιά Καβάλας. Σε ηλικία 8 ετών και λίγο πριν ο πατέρας του πέσει στο πεδίο της τιμής, περνάει μαζί με τη μητέρα του και 2 από τα αδέρφια του στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας και αργότερα, μόνος του, εγκαταστάθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, όπου δέχτηκε μαζί με άλλα Ελληνόπουλα τη θαλπωρή και τη στοργή του σοσιαλιστικού κράτους. Σπούδασε μηχανικός αεροπλάνων σε υψηλό επίπεδο. Επαναπατρίστηκε το 1977 και εντάχτηκε στο ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του. Παρέμεινε αταλάντευτος υπερασπιστής του σοσιαλισμού που έζησε.

ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
Στη μνήμη τους προσφέρουμε στο Κόμμα 150 ευρώ μέσω της ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Οικ. Γιάννη Ρούλη

***

ΦΩΤΟ

Στις 6/1/2022 συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ (φωτ.). Στη μνήμη του και στη μνήμη της συντρόφου του ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν στο Κόμμα, που υπηρέτησε με αφοσίωση και περηφάνια σε ολόκληρη τη ζωή του, 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος από τις 28/11/20 που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ. Γεννήθηκε το 1923 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Μαθητής Γυμνασίου οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και αγωνίστηκε εναντίον των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών. Γνώρισε τις διώξεις του μετεμφυλιακού κράτους. Εξορίες - φυλακίσεις. Ικαρία - Μακρόνησος. Φυλακές Μεσολογγίου - Αργοστολίου και ξανά εξορία Αη Στράτη. Την 21η Απρίλη 1967 συνελήφθη από τη χούντα, ξανά εξορία στη Γυάρο. Ο σύντροφος Διονύσης υπήρξε επί πολλά χρόνια, μέχρι τον θάνατό του, δραστήριος πρόεδρος στο Παράρτημα Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΠΕΑΕΑ. Στη μνήμη του προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αργοστολίου.

ΚΥΡΟΜΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΥΡΟΜΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Πάνος Ματιάτος, Γιώργος Σπυράτος

***

ΦΩΤΟ 2

Ο Παναγής και η Ευανθία Λυκούδη προσφέρουν τιμητικά 40 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη των γονιών, αδελφών, ανιψιών, συγγενών τους. Επίσης, στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ και της ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ (φωτ). Ακόμη, προσφέρουν 40 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», που προσφέρει εξαίρετη φροντίδα στους ηλικιωμένους αγωνιστές, στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, τέως προέδρου του Ιδρύματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συζύγου ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΛΑ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 50 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, για το οποίο αγωνίστηκε και έδωσε ένα μέρος του σώματός του, μέχρι την τελευταία στιγμή. Εγώ συνεχίζω στα χνάρια του όσο μπορώ.

Η συντρόφισσά του Ελισάβετ

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου θείου ΒΑΣΙΛΗ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ, αντάρτη του ΔΣΕ, από τα ιστορικά Τρόπαια Αρκαδίας, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω της ΤΟ Φυσικομαθηματικής της ΚΝΕ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Αγγελος Νικητόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΜΑΚΗ οι σύντροφοί του και ο γιος του προσφέρουν 130 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος μέσω της ΚΟΒ Αϊ - Λευτέρη.

***

ΦΩΤΟ

Με αναμνήσεις από τον μεγάλο 40ήμερο απεργιακό αγώνα του 1981 στην «Ολυμπιακή Αεροπορία», την πολιτική διαπάλη και τους αγώνες που ακολούθησαν, θυμόμαστε τη συντροφικότητα, τη μαχητικότητα και την πειθώ που χαρακτήριζαν τον ευθύ, ετοιμόλογο και αξέχαστο σύντροφό μας ΣΠΥΡΟ ΚΑΡΑΚΑΛΑ, καθώς στις 19 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας. Πιστός στο ΚΚΕ και στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού έως το τέλος της ζωής του, δεν πρόλαβε να πάρει και πάλι ενεργά μέρος στο κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες, όπως και το ήθελε, επιστρέφοντας ύστερα από απουσία λίγων χρόνων από το εξωτερικό.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΑΣ
Στη μνήμη του οι σύντροφοί του Βασίλης, Τάσος, Γιάννης, Κώστας, Λευτέρης και Θόδωρος προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αερομεταφορών της ΚΟ Αττικής, το ποσό των 160 ευρώ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΥΛΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΥΛΗΣ

ΔΕΡΒΕΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΔΕΡΒΕΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ

ΜΑΚΗΣ ΚΟΡΔΟΣΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΚΟΡΔΟΣΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΕΡΕΜΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΕΡΕΜΑΚΗΣ

ΜΠΛΕΤΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΛΕΤΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΒΑΝΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΒΑΝΗΣ

ΖΑΜΠΕΤΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ
ΖΑΜΠΕΤΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΥΡΟΜΙΤΗ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΥΡΟΜΙΤΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΑΓΑΝΙΔΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΑΓΑΝΙΔΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ