ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Γενάρη 2022
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021
Ολα για την κάλυψη των πλάνων!

Στο 95,54% έφτασε η κάλυψη του συνολικού πλάνου μετά το 10ο «κλείσιμο»

Στο 95,54% έφτασε η κάλυψη του συνολικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης, μετά το 10ο κατά σειρά «κλείσιμο» το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Γενάρη.

Ακάθεκτη η ΚΟ Εξωτερικού με 154,51% συνεχίζει να είναι στην πρώτη θέση. Ακολουθεί στη δεύτερη η ΚΟ Αιγαίου με 114,06%, θέση που έχει όμως πολλούς διεκδικητές, αφού από κοντά είναι η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 106,96% και η ΚΟ Κρήτης με 102,37%. Στην 5η θέση βρίσκεται η ΚΟ Θεσσαλίας με 93,66%, ενώ με άλμα δύο θέσεων από την προηγούμενη βδομάδα ακολουθεί η ΚΟ Πελοποννήσου με 91,56%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Αττικής με 91,04%, Ηπείρου με 88,32%, Κεντρικής Μακεδονίας με 88,02%. Η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας είναι στη 10η θέση με 86,36% και έπονται οι ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 83,08% και Δυτικής Μακεδονίας με 72,05%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το πλάνο έχοντας φτάσει στο 100,41%. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» έχει φτάσει στο 107,12% του πλάνου της και η ΚΟ «902» στο 94,10%.

Συναγερμός χτυπάει στις ΚΟ για τις επόμενες μέρες, με σκοπό στο ερχόμενο «κλείσιμο» να πιαστούν το συνολικό αλλά και τα επιμέρους πλάνα της Οικονομικής Εξόρμησης.

Με τον στόχο αυτόν αδιαπραγμάτευτο οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ παίρνουν πρόσθετα μέτρα, σχεδιάζουν με το κουπόνι στο χέρι να βρεθούν παντού, αξιοποιώντας κάθε ώρα που απομένει για να απευθυνθούν σε ακόμη περισσότερους, σε πολλούς που παρότι είναι εφικτό, ακόμα δεν έχει φτάσει η συζήτηση για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Στίγμα αποφασιστικότητας για το ότι διανύουμε βδομάδα κάλυψης των πλάνων δίνει και ο νέος γύρος από «κόκκινα μεροκάματα», προσφορές μελών και οπαδών, οι οποίες συγκεντρώνονται και μπορούν να καλύψουν σημαντικό από το εναπομείναν έδαφος των στόχων. Τέλος, στην ένταση της προσπάθειας ξανά καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι πολλοί οπαδοί που δίνουν όλο αυτό τον καιρό με πείσμα τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης στο πλάι των ΚΟΒ.

Στην τελική ευθεία και η άμιλλα μεταξύ των ΚΟ


Με το τέλος της Οικονομικής Εξόρμησης να πλησιάζει, φουντώνει και η μάχη της άμιλλας ανάμεσα στις ΚΟ, οι οποίες βάζουν τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, φιλοδοξούν μέχρι την τελευταία μέρα να ανεβάζουν κρίσιμους δείκτες της δουλειάς τους. Επιβεβαιώνονται έτσι άλλη μια φορά η σημασία και ο χαρακτήρας της κομμουνιστικής άμιλλας, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση για την προκήρυξή της στο πλαίσιο της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης από τη Γραμματεία της ΚΕ: «Η άμιλλα μεταξύ των ΚΟ λειτουργεί ως ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, καθώς εκφράζει τον χαρακτήρα του Κόμματος, διαπαιδαγωγεί, ενισχύει την πρωτοβουλία, κινητοποιεί για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, αποτελεί παλιά δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος, παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό και στηρίζεται στη συνεργασία, στην αμοιβαία βοήθεια, στη συντροφικότητα - καμία σχέση δεν έχει με τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό».

Υπενθυμίζεται ότι με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ, και όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γραμματείας της, «τα βραβεία που θα δοθούν στις πρωτοπόρες ΚΟ έχουν χαρακτήρα ιδεολογικό - πολιτικό, επιμορφωτικό, διαπαιδαγωγικό. Υπηρετούν την ανάδειξη και συλλογική γνωριμία με μεγάλες στιγμές της Ιστορίας του επαναστατικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς. Με αυτόν τον τρόπο η ευγενική άμιλλα, ως δοκιμασμένη επαναστατική παράδοση και όπλο που συνάδει με τον χαρακτήρα του Κόμματός μας, μπορεί να φέρει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στη δουλειά μας. Να διαπαιδαγωγήσει, να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει και να δώσει ώθηση στην πρωτοβουλία για την κατάκτηση των υψηλών στόχων που θέτουμε.

Για τις 3 πρώτες Οργανώσεις Περιοχής τα βραβεία θα είναι τα εξής:


Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος και πλακέτα. Επιβράβευση, επίσης, 10 πρωτοπόρων συντρόφων της Περιοχής με επίσκεψη στην Ισπανία, σε μέρη που συνδέονται με τις μάχες στον Ισπανικό Εμφύλιο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εγκατασταθεί και τιμητική πλακέτα στο γνωστό μνημείο στη Μαδρίτη για τους Ελληνες μαχητές των Διεθνών Ταξιαρχιών και τον Λόχο "Νίκος Ζαχαριάδης". Θα γίνει επίσης κοινή εκδήλωση με το Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Ισπανίας.

Για τη 2η Οργάνωση: Πλακέτα και για 10 πρωτοπόρους συντρόφους της Περιοχής επίσκεψη στο Στάλινγκραντ, στο μνημείο της ηρωικής μάχης του σοβιετικού λαού ενάντια στον φασισμό - ναζισμό, καθώς και σε άλλα μέρη.

Για την 3η Οργάνωση: Πλακέτα και για 10 πρωτοπόρους συντρόφους της Περιοχής επίσκεψη στη Γερμανία, σε μνημεία και μέρη της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Για τους πρωτοπόρους συντρόφους μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και φίλους του Κόμματος τα βραβεία θα είναι τα εξής:

1. Για τους 10 πρωτοπόρους συντρόφους - μέλη της ΚΝΕ: Επίσκεψη στον Γράμμο, στα πεδία των μαχών και στα μνημεία του Κόμματος για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

2. Για τους 10 πρωτοπόρους συντρόφους - μέλη του Κόμματος: Επίσκεψη στην Κούβα, σε περιοχές μαχών και σταθμών της Κουβανικής Επανάστασης.

3. Για τους 10 πρωτοπόρους φίλους του Κόμματος: Επίσκεψη στο Παρίσι, σε μνημεία και μέρη δεμένα με τις 72 μέρες της Παρισινής Κομμούνας.

Οι σύντροφοι και συντρόφισσες που θα βραβευθούν σε αυτές τις κατηγορίες θα είναι οι πρωτοπόροι πανελλαδικά και επιπλέον από αυτούς που βραβεύονται στις Περιοχές.

Κριτήρια για την άμιλλα πρώτων Οργανώσεων Περιοχής είναι οι παρακάτω δείκτες:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της κάθε ΚΟ.

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ