ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Γενάρη 2022 - Κυριακή 9 Γενάρη 2022
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021
Με πατημένο το γκάζι για την υπερκάλυψη

Μια «ανάσα» πριν την κάλυψη του συνολικού πλάνου, που την προηγούμενη Δευτέρα βρισκόταν στο 95,54%

Στο 95,54% έφτασε η κάλυψη του συνολικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης, μετά το 10ο κατά σειρά «κλείσιμο» το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Γενάρη.

Ακάθεκτη η ΚΟ Εξωτερικού με 154,51% συνεχίζει να είναι στην πρώτη θέση. Ακολουθεί στη δεύτερη η ΚΟ Αιγαίου με 114,06%, θέση που έχει όμως πολλούς διεκδικητές, αφού από κοντά είναι η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 106,96% και η ΚΟ Κρήτης με 102,37%. Στην 5η θέση βρίσκεται η ΚΟ Θεσσαλίας με 93,66%, ενώ με άλμα δύο θέσεων από την προηγούμενη βδομάδα ακολουθεί η ΚΟ Πελοποννήσου με 91,56%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Αττικής με 91,04%, Ηπείρου με 88,32%, Κεντρικής Μακεδονίας με 88,02%. Η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας είναι στη 10η θέση με 86,36% και έπονται οι ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 83,08% και Δυτικής Μακεδονίας με 72,05%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το πλάνο έχοντας φτάσει στο 100,41%. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» έχει φτάσει στο 107,12% του πλάνου της και η ΚΟ «902» στο 94,10%.

Στην τελική ευθεία όλες οι δυνάμεις μπαίνουν τώρα στη μάχη της κάλυψης και της υπερκάλυψης, με νέο γύρο διευρυμένου ανοίγματος με το κουπόνι στο χέρι, με ξαναμάζεμα προσφορών για το Κόμμα, με πρόγραμμα εξορμήσεων σε όσους χώρους δεν φτάσαμε μέχρι στιγμής και σε άλλους που πήγαμε καιρό πριν. Η άμιλλα και η ανησυχία για να γίνει το βήμα παραπάνω ωθούν στο ξεψάχνισμα για αναξιοποίητες δυνατότητες που συνεχίζουν να προκύπτουν. Ακόμη και στις «καθυστερήσεις» μπορούν να βρεθούν «χρυσές αλλαγές» από μέλη και οπαδούς, που δεν έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια προσφοράς και ανοίγματος, από νέο κόσμο που μπορούμε να απευθυνθούμε για πρώτη φορά. Με βαθιά ανάσα κορυφώνουμε τη μάχη κάθε μέρα που απομένει.

Η σταθερή οικονομική δουλειά το «κλειδί» για την Οργάνωση του Αιγαίου

Η Οργάνωση του Αιγαίου έχει ήδη υπερκαλύψει το πλάνο της φτάνοντας στο 114% μέχρι στιγμής. Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με την Ευδοκία Ψαρά, μέλος της ΤΕ Ν. Κυκλάδων, που αντίστοιχα έχει υπερκαλύψει τους στόχους της, είναι 1η στο Αιγαίο και 3η στη συνολική κατάταξη των Τομεακών Οργανώσεων.

«Είναι σημαντικό να πούμε ότι η συγκεκριμένη Οργάνωση έχει αποκτήσει μεθοδικότητα στην Οικονομική Εξόρμηση και έναν συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς με συνεχή και αυστηρό έλεγχο κάθε βδομάδα, δίνοντας έμφαση στην κάλυψη των ατομικών πλάνων, στοιχεία που σε συνδυασμό με το προσωπικό παράδειγμα των στελεχών του Τομεακού Οργάνου που σχεδόν τον πρώτο μήνα είχαν υπερκαλύψει τα πλάνα τους, έδωσαν κουράγιο και θάρρος και στους υπόλοιπους συντρόφους», σημειώνει, δίνοντας τα στοιχεία που έδωσαν και δίνουν «αέρα στα πανιά» της Οικονομικής Εξόρμησης, μαζί με «την έγκαιρη συζήτηση στο όργανο του Τομέα, η οποία βοήθησε και έδωσε τον παλμό και στις συνελεύσεις των ΚΟΒ, την καλή οργάνωση με τους συντρόφους για το πώς θα κλιμακώσουμε, παίρνοντας υπόψιν μας τις ιδιαιτερότητες του εδάφους και της Οργάνωσης».

Σε ό,τι αφορά αυτές τις δυσκολίες που καλείται να πάρει υπόψη της η Οργάνωση, η Ευδοκία Ψαρά σημειώνει πως «η Οικονομική Εξόρμηση είναι μια δουλειά που κάθε φορά γίνεται παράλληλα με το πολιτικό άνοιγμα και την οργάνωση της πάλης πάνω στα οξυμένα προβλήματα, που στα νησιά μετά την τουριστική περίοδο καλούνται οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια από την κεντρική κυβέρνηση. Μια βασική ιδιαιτερότητα που έχουν οι Νότιες Κυκλάδες είναι ότι πρέπει σε μικρότερο χρονικό διάστημα να καλυφθεί το πλάνο, κάτι που κάθε χρόνο επισημαίνεται στην οργάνωση της δουλειάς. Αυτό συμβαίνει γιατί στα νησιά μας λόγω της τουριστικής περιόδου η βασική περίοδος διακοπών μετατοπίζεται τον μήνα Δεκέμβρη, με αποτέλεσμα αρκετός από τον μόνιμο πληθυσμό να απουσιάζει από τα νησιά όχι μόνο για ξεκούραση αλλά και για να διευθετήσει όλων των ειδών τις εκκρεμότητες όπως - πολύ βασικό - την ιατρική περίθαλψη που στο νησί δεν μπορείς να έχεις, λόγω απουσίας σημαντικών υποδομών».

Για τη συνέχεια της μάχης και παρά το ήδη θετικό αποτέλεσμα, επισημαίνει πως «η πολιτική δουλειά δεν σταματά, άρα δεν σταματά και η ανάγκη για ενδυνάμωση με κάθε τρόπο του Κόμματος και των Οργανώσεών του. Ειδικά για Οργανώσεις όπως οι Νότιες Κυκλάδες, που η οργάνωση της παρέμβασης - από τη συνεδρίαση του οργάνου μέχρι τα υλικά και τις αφίσες - επιβαρύνουν δυσανάλογα οικονομικά το Κόμμα λόγω του κόστους που απαιτείται, είναι ακόμα σημαντικότερο να διατηρούν και να αυξάνουν την οικονομική ενίσχυση».

«Το σίγουρο», προσθέτει, «είναι ότι δεν σταματάμε την επαφή μας με τους νησιώτες. Από εδώ και πέρα δίνουμε βαρύτητα στην κάλυψη των ατομικών πλάνων ώστε κάθε σύντροφος να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Οικονομική Εξόρμηση και στην κάλυψη των πλάνων από όλες τις Οργανώσεις. Είναι προτεραιότητά μας η διεύρυνση του κύκλου επιρροής της Οργάνωσης. Απευθυνόμαστε πλατιά στον κόσμο των νησιών μας για οικονομική ενίσχυση, αναδεικνύοντας την ανάγκη και το συμφέρον που έχουν για ένα ΚΚΕ δυνατό σε όλα τα επίπεδα. Εχουμε ήδη αξιοποιήσει την πείρα της Οργάνωσης με τη διακίνηση ατζέντας, κατασκευών και ημερολογίων και συνεχίζουμε».

Τέλος τονίζει πως «η συσσωρευμένη πείρα των τελευταίων ετών και η επιτυχία που έχει η Οργάνωσή μας στην Οικονομική Εξόρμηση έχει γεμίσει τους συντρόφους με ενθουσιασμό και νέες ιδέες για την οργάνωση της επόμενης Οικονομικής Εξόρμησης».

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ
Συνεχίζονται οι προβολές του «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά»

Συνεχίζονται οι οργανωμένες προβολές του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά». Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σάββατο 8 Γενάρη

-- Η ΚΟ Αταλάντης του ΚΚΕ καλεί στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης στις 7 μ.μ.

-- Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και το ΤΣ Ρεθύμνου της ΚΝΕ καλούν στο Σπίτι του Πολιτισμού στις 8 μ.μ.

-- Η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ καλεί στο Θέατρο Σαρακηνάδου στις 7 μ.μ.

Κυριακή 9 Γενάρη

-- Η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης καλεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» στις 6.30 μ.μ.

-- Οι ΚΟ Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης καλούν στην αίθουσα «Ιωνία» (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18, δίπλα στο δημαρχείο Βούλας) στις 6.30 μ.μ.

-- Η ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ καλεί στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Γρεβενών στις 11.30 π.μ.

-- Η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ καλεί στο Θέατρο Σαρακηνάδου στις 7 μ.μ.

Δευτέρα 10 Γενάρη

-- Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ καλεί στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης «Εκάβη» στις 6.30 μ.μ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Μακρονησιώτης Μιχάλης Χριστοφής, μέλος του ΚΚΕ.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδείες και εξορμήσεις με θέμα την πανδημία

Στις ατελείωτες ουρές για ένα διαγνωστικό τεστ, σε πλατείες και άλλους χώρους πέραν των δομών Υγείας όπου αυτά πραγματοποιούνται, θα περιοδεύσουν αυτές τις μέρες κλιμάκια του ΚΚΕ σε όλους τους νομούς της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα:

Σάββατο 8 Γενάρη

Στην Αχαΐα, στις 11 π.μ. στην ΤΟΜΥ Αιγίου. Στις 10 π.μ. στο Επιμελητήριο και την ίδια ώρα στο Κέντρο Υγείας Ανω Πόλης στην Πάτρα.

Στην Αιτωλοακαρνανία, στις 12 μ.: Στην παλιά λαχαναγορά Αγρινίου, στα ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο, στα ΚΑΠΗ Μεσολογγίου και στο κοινοτικό κτίριο - ίδρυμα «Τσώνη» στη Ναύπακτο.

Δευτέρα 10 Γενάρη

Στην Αχαΐα, στις 5 μ.μ. στο Επιμελητήριο στην Πάτρα.

Στην Ηλεία, στις 10 π.μ.: Στην κεντρική πλατεία του Πύργου και στο «Σινέ Αστρος» στα Λεχαινά.

Στη Ζάκυνθο, στις 10 π.μ. στην πλατεία Σολωμού.

Τρίτη 11 Γενάρη

Στην Αχαΐα, στις 10 π.μ. στο ΚΥ «Αγίου Αλεξίου» στην Πάτρα και στις 5 μ.μ. στο Επιμελητήριο.

Στην Ηλεία, στις 10 π.μ. στο δημαρχείο Αμαλιάδας.

Στη Θεσσαλία

Ενα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς, νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια πραγματοποιούν Οργανώσεις του ΚΚΕ, μεταφέροντας το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης και κοινής δράσης με το Κόμμα στους υγειονομικούς, στους εργαζόμενους, στις λαϊκές οικογένειες.

Σάββατο 8 Γενάρη:

-- Στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού, στις 10.30 π.μ., με επικεφαλής τον Σωτήρη Σωτηρόπουλο, Γραμματέα της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

-- Στη λαϊκή αγορά του σιδηροδρομικού σταθμού, με επικεφαλής την Γεωργία Καπέτη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Δευτέρα 10 Γενάρη

-- Στο αμαξοστάσιο του δήμου Λάρισας, στις 6.30 π.μ., με επικεφαλής την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας.

-- Στις 8 π.μ. στο 4ο και στο 37ο Δημοτικό Σχολείο, με επικεφαλής τον Αγη Τριγάζη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

-- Στη 1 μ.μ. στο Τμήμα Νοσηλευτικής και στις 2 μ.μ. στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Γιάννη Παντελίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας.

-- Στις υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων, με επικεφαλής τον Γιώργο Καΐκη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Τρίτη 11 Γενάρη

-- Στις 8 π.μ. στο 20ό και στο 38ο Δημοτικό Σχολείο στα Ταμπάκικα, με επικεφαλής τον Αλέξη Ζορμπά, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας.

-- Στις 10 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Σπήλιο, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας.

-- Στις 10 π.μ. στις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Γιάννη Παντελίδη.

Ευχαριστήριο

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τις ευχαριστίες της στην σ. Δέσποινα Σκεντερίδου, για τη δωρεά ενός απινιδωτή για τις ανάγκες της έδρας της Οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ