ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Φλεβάρη 2022
Σελ. /32
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Με τα μπλόκα να παραμένουν μαχητικά και να αυξάνονται συνεχώς σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα, και με τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις να πληθαίνουν, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν την πάλη τους και εντείνουν την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση για τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά τους.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης, με απανωτές συνεντεύξεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να αποπροσανατολίσει τους αγωνιζόμενους αγρότες, καλώντας τους σε προσχηματικό διάλογο, και να παραπλανήσει τον λαό ότι τάχα επιλύει τα μεγάλα αγροτικά προβλήματα, πέφτουν στο κενό.

Οπως πέφτει στο κενό και η επιχείρηση τρομοκράτησης της αγροτιάς, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν στρατοπεδεύσει στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, όπως και σε μια σειρά μπλόκα. Οι αγρότες καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να παρατάξει τις κλούβες των ΜΑΤ απέναντί τους, τονίζοντας ότι ο πραγματικός φόβος της είναι να μη φουντώσουν κι άλλο οι κινητοποιήσεις τους, γι' αυτό και προσπαθεί να τις καταστείλει. Τονίζουν δε ότι όπως και με τα «αγροτοδικεία» των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν το πείσμα και τη θέληση των αγροτών για την κλιμάκωση του αγώνα τους.

Παράλληλα, σημαντικό στοιχείο - το οποίο εκφράστηκε πιο έντονα το Σαββατοκύριακο που πέρασε - είναι οι εκδηλώσεις στήριξης του αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών από σωματεία εργαζομένων και άλλους μαζικούς φορείς, με συγκεντρώσεις, επισκέψεις στα μπλόκα και άλλες μορφές.


Οι διεκδικήσεις των αγροτών αφορούν όλο τον λαό!

Μεγαλώνει το κύμα της λαϊκής συμπαράστασης. Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο μπλόκο της Νίκαιας με δεκάδες σωματεία και φορείς της Θεσσαλίας

Από την πρώτη στιγμή, εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς, με ανακοινώσεις και επισκέψεις στα μπλόκα, βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά τους.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, το μεσημέρι της Κυριακής, στο μπλόκο της Νίκαιας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, ΕΒΕ, νέων και γυναικών, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από πάνω από 60 εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς της Θεσσαλίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Εργάτες που ο χαμηλός μισθός δεν τους φτάνει για να συντηρήσουν την οικογένειά τους, σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια σπάει κόκαλα, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, που ζουν βουτηγμένοι στα χρέη, οι γυναίκες των αγροτών, που προσπαθούν να ζήσουν στο χωριό, στην πλειοψηφία τους ανασφάλιστες, καθώς το αγροτικό εισόδημα δεν φτάνει για να ασφαλίζονται και ο άνδρας και η γυναίκα, βρέθηκαν από νωρίς στο μπλόκο. Αλλά και φοιτητές και μαθητές της Λάρισας πήγαν εκεί για να συμπαρασταθούν, να δηλώσουν την στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους.

Από τη συγκέντρωση συμπαράστασης την περασμένη Κυριακή
Από τη συγκέντρωση συμπαράστασης την περασμένη Κυριακή
Με τα πανό τους, με συνθήματα όπως «εργατιά - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», έκαναν ξεκάθαρο πως θα είναι στο πλευρό τους, στον μακρύ και δύσκολο αγώνα για την επιβίωσή τους. Αλλωστε, όπως και οι αγρότες, έτσι και αυτοί έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις πολιτικές που θυσιάζουν τις ανάγκες τους για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι που πλαισιώνουν το μπλόκο, έχοντας στο πλευρό τους εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής, προχώρησαν σε αποκλεισμό της ΠΑΘΕ και πραγματοποίησαν συγκέντρωση.

Εκ μέρους της Επιτροπής του μπλόκου, τους καλωσόρισε ο Τριαντάφυλλος Τσινούλης, ο οποίος αφού τους ευχαρίστησε, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Δίνουμε έναν αγώνα για την επιβίωσή μας. Είμαστε αναγκασμένοι να παλέψουμε όχι με τη γη μας και τα καιρικά φαινόμενα, όπως κάνουμε καθημερινά, αλλά με πάγια προβλήματα πολλών χρόνων, που μας έχουν ξανακατεβάσει στο δρόμο. Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι κοροϊδία, με ασπιρίνη ο καρκινοπαθής δεν σώζεται».

Τη συμπαράσταση των εργαζομένων μετέφερε ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τονίζοντας ότι η «πολιτική που, όπως χτυπάει άγρια τους βιοπαλαιστές αγρότες, έτσι τσακίζει βάναυσα τους εργαζόμενους, αφανίζει τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, συντρίβει τους άνεργους, οδηγεί στην πείνα και στην εξαθλίωση τους φτωχούς συνταξιούχους, σβήνει τα όνειρα της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή. Αυτή την πολιτική σήμερα την εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά την ίδια εφάρμοζαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανεξαρτήτως κόμματος και "χρώματος"».


Ο Εκτορας Γάζος, πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας, θύμισε μεταξύ άλλων πως «μαζί βρεθήκαμε στις κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, στις πύλες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, στις πλατείες». Και πρόσθεσε πως «οι διαχρονικοί αγώνες σας απέναντι στις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ και της ΚΑΠ, έχουν αποδείξει ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα!».

Η Στέλλα Μανταλόβα, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Ταμασίου, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «είμαστε εδώ μαζί με τους άντρες και τα παιδιά μας, διεκδικώντας μια αξιοπρεπή ζωή. Δεν μας τρομάζει η καταστολή με τις κλούβες των ΜΑΤ» .

Κλείνοντας, ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «με τη μαζική συμμετοχή σας, ενωμένοι, καταφέραμε και ανεβήκαμε στην Εθνική Οδό. Θα συνεχίζουμε να σπάμε τον τσαμπουκά της κυβέρνησης, όσο δεν λύνει τα προβλήματά μας. Ζητάμε να φύγουν οι δυνάμεις καταστολής. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ ερημώνουν τα χωριά μας».

Χαιρέτισαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, Γιώργος Καπράνας.

Κοινός ο αντίπαλος, κοινά τα προβλήματα


Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, σημειώνοντας πως τα αιτήματά τους αφορούν και όλους τους εργαζόμενους. «Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα σας γιατί έχουμε κοινούς αντιπάλους, κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους και επιδιώξεις», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

Τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών χαιρετίζει με ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και καλώντας «όλα τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση και στην έκφραση αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις τους». «Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Υπερασπιζόμαστε το εισόδημα και την υγεία του λαού. Το δικαίωμα να ζούμε από τη δουλειά μας και να μην μας πίνουν το αίμα και να κλέβουν τον ιδρώτα μας τα κοράκια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και οι τράπεζες. ΤΩΡΑ να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών».


Νίκαια Λάρισας: Ισχυρό μπλόκο - κέντρο του πανελλαδικού συντονισμού

Πορεία με τρακτέρ την Παρασκευή στη Λάρισα αποφασίστηκε στις χτεσινές συσκέψεις, ενώ το μπλόκο ενισχύεται συνεχώς με νέα τρακτέρ

Οργανώνεται η ζωή στο μπλόκο των αγροτών
Οργανώνεται η ζωή στο μπλόκο των αγροτών
Συσκέψεις των αγροτών από Λάρισα και Καρδίτσα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, στο μπλόκο της Νίκαιας, το οποίο ενισχύεται διαρκώς με νέα τρακτέρ, αποτελώντας και αυτήν τη φορά σημείο αναφοράς του αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. Στη διάρκεια των συσκέψεων εκφράστηκε η μαχητική διάθεση των αγροτών να συνεχίσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους, μια στάση που ενισχύεται και από τα μπλόκα που στήνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας από βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.

Πορεία με τρακτέρ στη Λάρισα στις 11 Φλεβάρη

Στις συσκέψεις αποφασίστηκε να ενταθούν οι περιοδείες στα χωριά της Θεσσαλίας προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το μπλόκο της Νίκαιας με νέα τρακτέρ. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει πορεία με τρακτέρ την Παρασκευή 11 Φλεβάρη, το απόγευμα στη Λάρισα, στην οποία καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν. Για την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σ. Λιβανού, και την τοποθέτηση του αντικαταστάτη του σχολίασαν ότι για τους αγρότες δεν αλλάζει κάτι, δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά με το συνολικό κυβερνητικό έργο. Τόνισαν επίσης ότι βρίσκονται στο μπλόκο έχοντας συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία καλούν την κυβέρνηση να ικανοποιήσει.


Το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής, όπου έγινε ένας σύντομος απολογισμός για τη μάχη που δόθηκε και κερδήθηκε την Παρασκευή με το στήσιμο του μπλόκου, κόντρα στον κρατικό αυταρχισμό, ενώ συζητήθηκαν και πρακτικά ζητήματα για την οργάνωση της ζωής στο μπλόκο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Νίκαιας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών από την κυβέρνηση και απαιτεί την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η Συντονιστική Επιτροπή προβάλλει τα αιτήματα των αγροτών, σημειώνοντας πως «ούτε υπερβολικά ούτε ανέφικτα είναι και μπορούν να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση, ώστε να πάρουμε μια ανάσα και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας».

Αυτές οι διεκδικήσεις είναι: Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια. Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%. Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, στην περιοχή της Θεσσαλίας υπάρχουν άλλα τέσσερα μπλόκα και συγκεκριμένα: Στην Εθνική οδό Κοζάνης - Λάρισας από τους αγρότες του Τυρνάβου, στο Γερακάρι στον δρόμο Λάρισας - Αγιάς, στην Ελασσόνα, καθώς και στη Μαγνησία, συγκεκριμένα στον Ριζόμυλο.

Σήμερα, στις 10 π.μ., οι αγρότες από τα μπλόκα του Τυρνάβου και της Αγιάς θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, απαιτούμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας

«Η εξαγγελία των 7 μέτρων στήριξης στην πλειοψηφία τους δεν είναι νέα, αλλά επανάληψη παλιότερων εξαγγελιών κι αποτελούν ψίχουλα κοροϊδίας. Οχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα συγκεκριμένα αιτήματα που προβάλλουμε και δεν λύνουν κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά δεν μας προσφέρουν καν μια μικρή ανακούφιση».

Με τα παραπάνω λόγια σχολιάζει η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου Νίκαιας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης που έγιναν την Παρασκευή, με στόχο να εκτονωθούν οι αγωνιστικές δράσεις των αγροτών.

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου αντιπαραθέτει τις δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών με όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση, αναφέροντας π.χ. μεταξύ άλλων:

«-- Εμείς διεκδικούμε κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα και η κυβέρνηση εξήγγειλε κάλυψη του 80% για το διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβρη του 2021 και του 50% για τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2022, διάστημα που οι αρδευτικές ανάγκες είναι πολύ μικρότερες, άρα λιγότερη και η κατανάλωση ρεύματος.

-- Εμείς διεκδικούμε αφορολόγητο πετρέλαιο και η κυβέρνηση απλώς επαναφέρει παλιότερη απόφαση για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, όχι για όλους, αλλά για τους νέους αγρότες, όσους ανήκουν σε συλλογικά σχήματα και όσους εντάσσονται σε συμβολαιακή γεωργία περίπου στο 1/3 των αγροτών, όμως όλων των αγροτών τα τρακτέρ καίνε πετρέλαιο.

Τα 50 εκατομμύρια που εξήγγειλε η κυβέρνηση ως επιστροφή φόρου καυσίμων αφορά μόνο σε μια χρονιά και είναι ξεδιάντροπη κοροϊδία όταν το 2016 που έκοψαν την επιστροφή ήταν 175 εκατομμύρια τον χρόνο.

Εμείς διεκδικούμε επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων και η κυβέρνηση ανακοινώνει επιδότηση - κοροϊδία 7% μόνο για τις ζωοτροφές και μόνο για τα έξοδα των κτηνοτρόφων στο διάστημα από τον Γενάρη έως τον Μάρτη του 2022.

Οσο για τον ΦΠΑ το υπουργείο δεν γνωρίζει αλήθεια ότι είναι ουδέτερος φόρος για όσους κρατάνε λογιστικά βιβλία που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών; Επίσης δεν γνωρίζει πως ο ΦΠΑ στα λιπάσματα ήταν ήδη στο 13% όταν έκαναν την εξαγγελία πως τον μειώνουν από 24% στο 13% και μετά το άλλαξαν στο 6%; Είναι τόσο άσχετοι ή στόχο έχουν να πείσουν τον υπόλοιπο κόσμο που δεν γνωρίζει τι ισχύει ώστε να στραφούν ενάντια στους αγρότες και τα μπλόκα μας;».

Ταυτόχρονα η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου στηλιτεύει το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν απαντά για τα άλλα δύο βασικά αιτήματα: Την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.ά.), καθώς και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλα τα ζημιογόνα αίτια (καιρικά φαινόμενα και νόσους) και σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Τις τιμές στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με όλες τις δυνάμεις στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών που αγωνίζονται

Τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που βγαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους και στήνουν μπλόκα στη Νίκαια και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, «αψηφώντας την αστυνομοκρατία και το σχέδιο παραπλάνησης της κυβέρνησης με τις παροχές - ψίχουλα», χαιρετίζει η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα «την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιάξει ένα ευρύτερο κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής, με δεκάδες ΜΑΤ να έχουν στρατοπεδεύσει στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της περιοχής. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Η ΕΠ Θεσσαλίας αναδεικνύει τις δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών, αλλά και ποιον έχουν απέναντί τους: «Ολες οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν για πυξίδα τους τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ. Με βάση αυτήν την πολιτική και τις λεγόμενες "αντοχές" της οικονομίας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριπταν πριν δύο μήνες τις τροπολογίες του ΚΚΕ που αφορούσαν τα παραπάνω αιτήματα.

Αυτήν την πολιτική πληρώνει συνολικά ο λαός και όχι μόνο οι βιοπαλαιστές αγρότες, αφού μένουν αναξιοποίητες τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, για την τροφοδοσία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα.

Ο μεγαλύτερος έλεγχος της αγροτικής παραγωγής από τους μεταποιητές, τους διάφορους μεσάζοντες και τις τράπεζες, από τη μία εντείνει την καταλήστευση του μόχθου των αγροτοκτηνοτρόφων και από την άλλη έχει θύμα συνολικά τον λαό, που πληρώνει πανάκριβα τη διατροφή του.

Είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι υπόλοιποι "παράγοντες της αγοράς", αυτοί που επιδοτούνται με παχυλά προνόμια, απαλλαγές και "ζεστό" κρατικό χρήμα για τις "πράσινες" επενδύσεις τους, προκαλώντας μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και στα άλλα αγαθά. Σαν και αυτά τα προνόμια που τους δόθηκαν και με τον νέο "αναπτυξιακό" νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή από τη ΝΔ, συνέχεια παλιότερων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κυβερνήσεων.

Για τα δικά τους κέρδη, η ζωή των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών είναι γεμάτη ανασφάλεια, αγωνία για το μέλλον, με εισοδήματα που δεν φτάνουν για τα βασικά, με δουλειά από ήλιο σε ήλιο, εντατικοποίηση.

Να γιατί ο αγώνας επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών αφορά άμεσα την εργατική τάξη και όλο τον λαό».

Συνεχίζοντας η ΕΠ Θεσσαλίας επισημαίνει ότι «η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, η μαζικοποίηση και το δυνάμωμα των μπλόκων, το δυνάμωμα της εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης, η κοινή δράση των αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν να στριμώξουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα, να πάρουν οι αγρότες ανάσα επιβίωσης.

Αυτός είναι ο δρόμος που δίνει διέξοδο, και όχι οι λογικές της αναμονής και των "λύσεων από τα πάνω", μέσα από κυβερνητικές εναλλαγές.

Το ΚΚΕ δίνει και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, για να νικήσουν τα μπλόκα.

Υπάρχει ελπίδα λαϊκής ευημερίας! Η μοναδική ουσιαστική και ολοκληρωμένη απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων για την αγροτική παραγωγή. Να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής, που θα οδηγήσει σε μια διαφορετική αγροτική παραγωγή, στο πλαίσιο μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης, με τους εργαζόμενους και τον λαό να κάνουν κουμάντο, να έχουν αυτοί στα χέρια τους την εξουσία. Μια οικονομία που θα λειτουργεί σχεδιασμένα για την ικανοποίηση των λαϊκών - κοινωνικών αναγκών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ