ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2022
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΠΕΚΙΝΟ
Αποκαλύψεις και ερωτήματα για την Βάλιεβα

Αίσθηση αλλά και αρκετά ερωτήματα προκάλεσε το θέμα με την 15χρονη Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βάλιεβα, η οποία φέρεται να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Ρωσίδα λίγες μέρες πριν κατέπληξε τους πάντες γράφοντας ιστορία στη διοργάνωση όταν στο πρόγραμμά της πραγματοποίησε για πρώτη φορά τετραπλή περιστροφή. Κάτι που οδήγησε στο να πάρει η μεικτή ομάδα της ρωσικής αποστολής το χρυσό στο αγώνισμα.

Ωστόσο δύο μέρες αργότερα δημοσιεύματα συγκεκριμένων ρωσικών ΜΜΕ αποκάλυψαν πως η αθλήτρια μόλις έναν μήνα πριν τους Αγώνες στον αντιντόπινγκ έλεγχο στο δείγμα της ανιχνεύθηκε η ουσία τριμεταζιδίνη, η οποία εμπεριέχεται σε φάρμακο για τη στηθάγχη, ωστόσο υπάγεται εδώ και χρόνια στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), αν και δεν έχει αποδειχθεί έμπρακτα ότι βοηθάει ώστε να βελτιωθούν οι επιδόσεις των αθλητών.

Τη φημολογία γύρω από την Βάλιεβα ενίσχυσε το γεγονός πως οι υπεύθυνοι της ΔΟΕ εξαρχής δεν πραγματοποίησαν την τελετή απονομής των μεταλλίων στις τρεις νικήτριες χώρες του αγωνίσματος. Η επίσημη ενημέρωση της ΔΟΕ μέχρι στιγμής είναι πως η τελετή έχει αναβληθεί για «νομικούς λόγους». Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο δείχνει να βρίσκεται και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλλιτεχνικού Πατινάζ σχετικά με τη στάση που ακολούθησε από τη στιγμή που φέρεται η Βάλιεβα να ανιχνεύθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία μέχρι τη συμμετοχή της στους Αγώνες.

Προσπάθησαν για το καλύτερο οι Μ. Ντάνου - Ν. Τίττα

Την προσπάθειά τους στα 10 χλμ. κλασικής κατάβασης στο σκι αντοχής ολοκλήρωσαν χτες οι Ελληνίδες σκιέρ Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίττα. Προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό η Μαρία Ντάνου κατετάγη στην 88η θέση με χρόνο 39.34.4 ενώ η Νεφέλη Τίττα ήταν 98η με χρόνο 42.12.1. Οι δύο αθλήτριες θα αγωνιστούν ξανά την Τετάρτη 16/2 στο αγώνισμα της ελεύθερης κατάβασης. Την Κυριακή 13/2 ο Ιωάννης Αντωνίου θα αγωνιστεί στο γιγαντιαίο σλάλομ του αλπικού σκι.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΖΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΖΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗ και ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΑΚΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω της ΚΟΒ ΟΤΑ Νοτίων.

Παύλος Κικίδης

***

Στη μνήμη των συντρόφων από την Εργατική Αχτίδα ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ (Μητσικας), ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΣΙΜΙΩΤΗ, ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗ, ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΙΣΤΕΑ και ΑΝΔΡΕΑ ΝΤΟΤΣΙΚΑ, που τίμησαν το Κόμμα και δεν λύγισαν ποτέ, προσφέρω 70 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Παλλήνης.

Γιώργος Τσαρούχας

***

Ο σ. Αντώνης Καλόβουλος πρόσφερε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Βορείων της ΚΟ Αττικής, στη μνήμη των γονέων του ΑΓΓΕΛΟΥ και ΝΙΚΗΣ.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ

Αποχαιρετούν τον Παναγιώτη Σταματόπουλο

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σύντροφο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 9/2/2022 στη Μελβούρνη σε ηλικία 86 ετών.

Ο σ. Πάνος καταγόταν από τον Ζαραφώνα Λακωνίας, από οικογένεια κομμουνιστών. Το 1949, σε ηλικία 13 ετών, μαζί με τον μικρό αδερφό του, Δημήτρη, τους συνέλαβαν οι παρακρατικοί. Υπέστη εικονική εκτέλεση και τον κρέμασαν από μπαλκόνι για να μαρτυρήσει τον πατέρα του, όμως, όπως κι ο αδελφός του, δεν λύγισε.

Το 1956 μετανάστευσε στην Αυστραλία, δουλεύοντας ως εργάτης σε διάφορες δουλειές και αργότερα ως αυτοαπασχολούμενος. Οργανώθηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα Αυστραλίας (μετέπειτα ΚΚ Αυστραλίας). Τη δεκαετία του '80, σε εκλογές στην Πολιτεία της Βικτώριας, ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΑ στην περιοχή Οκλεϊ της Μελβούρνης.

Παρά την αντεπανάσταση, μετά τις ανατροπές έμεινε πιστός στην υπόθεση της πάλης για τον σοσιαλισμό και στο ΚΚΕ. Συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη, διατελώντας και επικεφαλής της.

Επί σειρά ετών παρουσίαζε ελληνικά προγράμματα στο ραδιόφωνο και αρθρογραφούσε τακτικά στον Τύπο. Ηταν επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Μελβούρνης, καθώς και μέλος του Εργατικού Συνδέσμου «Δημόκριτος», ενώ είχε διατελέσει και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης.

Στην σύζυγό του Μάρθα, στα παιδιά του, στα εγγόνια του και σε όλους τους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας.

Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη


ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΠΑΟ
Ενα ακόμα τεστ δυνάμεων και ψυχολογίας

Επιδιώκοντας - ελλείψει βαθμολογικού στόχου - να περισώσει το γόητρό του στις εναπομείνασες αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται απόψε στη Γαλλία με αντίπαλο τη Βιλερμπάν για την 26η αγωνιστική της Euroleague (21.00 - Novasports Prime). Καθηλωμένοι στη 17η και προτελευταία θέση της βαθμολογίας, με μόλις 5 νίκες και 17 ήττες (έχουν να δώσουν και τρεις αγώνες που αναβλήθηκαν), οι «πράσινοι» δεν έχουν να αγωνιστούν για κάτι άλλο εκτός από μια νίκη που θα βελτιώσει την ψυχολογία τους.

Κόντρα στη γαλλική ομάδα θα εμφανιστούν για μια ακόμα φορά «λαβωμένοι», καθώς εκτός αποστολής τέθηκαν οι Παπέτρου και Μποχωρίδης. Με αφορμή τις δύο νέες απουσίες, άλλωστε, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Πρίφτης απέδωσε στο γενικότερο αυτό πρόβλημα μέσα σ' αυτήν τη χρονιά για την ομάδα - λόγω πανδημίας, τραυματισμών κ.λπ. - τη δυσκολία να βρεθεί ομοιογένεια. Οσο για τη Βιλερμπάν, τη χαρακτήρισε πολύ αθλητική και σκληρή ομάδα, που χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση προκειμένου να διεκδικηθεί η νίκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ