ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 20 Φλεβάρη 2022
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΙΑΚΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΙΑΚΑΣ
ΦΩΤΟ 8

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ, των αδερφών μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ και ΗΛΙΑ, του ανιψιού μου ΣΤΕΛΑΚΗ (ΛΑΚΗ) και των νυφάδων μου ΕΛΛΗΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, προσφέρω στο ΚΚΕ 300 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Θοδώρα Σοφιανίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΑΤΡΑΚΗ η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΚΟΤΣΗ προσφέρω με συγκίνηση 60 ευρώ ως ελάχιστο φόρο τιμής στο «Σπίτι του Αγωνιστή», που φιλοξενεί τη ζωντανή Ιστορία του Κόμματός μας.

Ολγα Κότση

***

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΗ, που «έφυγε» πέρυσι στις 20 Γενάρη, προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ, το Κόμμα που υπηρέτησε στην Ανάβυσσο - Π. Φώκαια και που αγαπούσε μέχρι τέλους.

***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη των συντρόφων μας ΜΙΧΑΛΗ ΖΙΑΚΑ (φωτ.), ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΙΑΚΑ από Καρίτσα Ιωαννίνων, ΑΝΔΡΕΑ ΣΙΩΠΗ, ΗΛΙΑ ΣΙΩΠΗ (φωτ.), ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΤΣΑΝΗ (φωτ.), ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΤΣΑΝΗ (φωτ.) και ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΑΝΝΗ (φωτ.) από Πρωτόπαππα Ιωαννίνων, οι σύντροφοι της ΚΟΒ Ζίτσας Ιωαννίνων του ΚΚΕ, της οποίας όλοι οι παραπάνω υπήρξαν άξια μέλη, προσφέρουμε το ποσό των 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος. Τους δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να ανταποκριθούμε στα μεγάλα καθήκοντα που μπαίνουν μπροστά μας, με στόχο να γίνουν βήματα στην αλλαγή των συσχετισμών, στην ανασύνταξη του κινήματος, στην οικοδόμηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, να δυναμώσει παντού η συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση.

***

Στη μνήμη των συντρόφων από Τσοτύλι: ΜΙΛΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (Τζάρου), ΜΙΜΗ ΠΑΥΛΑΝΤΗ. Από Νεάπολη: ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΤΡΙΓΓΑ, ΑΛΚΗ ΓΕΩΡΓΑΛΗ, ΣΤΑΘΗ ΜΩΥΣΙΑΔΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ. Από Γαλατινή: ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΤΣΚΟΥ. Από Μικρόκαστρο: ΑΧΙΛΛΕΑ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΩΗΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. Από Σιάτιστα: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΑΒΑ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΚΑΝΟΥ, ΑΝΝΑΣ ΤΣΟΚΑΝΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΪΤΑ. Και των οπαδών του Κόμματος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΑΒΔΟΥ από Σισάνι και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ από Σιάτιστα. Ο Ε. Α. προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω ΤΟ Καστοριάς - Βοΐου.

ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
***

Στη μνήμη των γονιών του, ΖΗΣΗ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΖΩΤΟΥ, οι οποίοι «έφυγαν» από τη ζωή το 1977, ο Δημήτρης Ζώτος από τη Βρυσούλα του δήμου Ζίτσας προσφέρει 20 ευρώ στο Κόμμα για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Ζίτσας Ιωαννίνων.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 10/7/2021, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ μέσω ΟΒ Αγίου Νικολάου Κρήτης της ΚΝΕ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από τότε που ο σύντροφος ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ «έφυγε» από κοντά μας πρόωρα και άδικα. Ηταν μέλος της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Κέντρου Αθήνας. Ξεχωριστός και πολύ αγαπητός, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, πάλευε ακούραστα και με συνέπεια μέσα από τις γραμμές του εκπαιδευτικού κινήματος, αφήνοντας το στίγμα του πρωτοπόρου αγωνιστή - κομμουνιστή εκπαιδευτικού! Η καθαρότητα των λόγων του, οι αρχές και οι αξίες του, η επιστημονική - παιδαγωγική του κατάρτιση και η πολύπλευρη μόρφωση τον έκαναν να ξεχωρίζει, να είναι αγαπητός στους συντρόφους, στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές του. Οι συνάδελφοί του για πολλά χρόνια τον εξέλεγαν πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο. Για όλους μας θα παραμείνει ζωντανό παράδειγμα ακούραστου, πρωτοπόρου αγωνιστή - κομμουνιστή. Τιμώντας τη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Κέντρου Αθήνας προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 200 ευρώ για την οικονομική του ενίσχυση.

  • Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ο Νώντας Μαυροκέφαλος προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιθάκης.
  • Πέρασαν 16 μήνες από το «φευγιό» σου. Λένε πως ο χρόνος όλα τα γιατρεύει, αλλά όσο περνάει ο χρόνος η απουσία σου είναι μεγαλύτερη, και στις χαρές και τα γλέντια, με τις πλάκες σου και τα καλαμπούρια σου, και στα δύσκολα και τις στεναχώριες, που με το χαμόγελό σου, με μια ατάκα άλλαζες ολονών τη διάθεση και αισιοδοξούσαμε πάλι. Δεν σε ξεχνάμε, θα σε θυμόμαστε. Για τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ προσφέρουμε 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ
Χριστίνα - Νεκτάριος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας ΓΙΩΡΓΙΟΥ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΥ προσφέρουμε 120 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω ΤΕ Κιλκίς. Ο Γιώργος γεννήθηκε στο Λυκούδι Ελασσόνας από γονείς φτωχούς αγρότες και ήταν μέλος του ΚΚΕ μέχρι τον θάνατό του.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΡΚΑΜΠΗ, το γένος ΚΟΤΣΑΡΗ, που απεβίωσε στις 30/12/2018, ο αδερφός της Κότσαρης Αθανάσιος προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Λόφου.

Γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Μακρυκάπα Ευβοίας. Το '47 έρχεται στην Αθήνα, στην περιοχή του Κολωνού. Δουλεύει σε διάφορες δουλειές. Το '48 παντρεύεται και από τότε έζησε στο Περιστέρι. Ηταν πάντα κοντά στο Κόμμα και συμμετείχε σε όλες τις μάχες. Μετά το '74 δούλεψε στον «Βόμβικα» και πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για ίδρυση εργοστασιακού σωματείου. Αυτό στοίχισε μετά από λίγο καιρό την απόλυσή της. Δεν σταματάει όμως τη δράση της. Πιάνει δουλειά στην «Πεταλούδα» και συνεχίζει τον αγώνα μέχρι το τέλος της ζωής της. Ηταν μέλος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Παράρτημα Περιστερίου) και των Συνταξιούχων ΙΚΑ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 26/12/2021 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΕΛΗΣ, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Γεννήθηκε στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου, στις 16/10/1947 στη Μυτιλήνη της Λέσβου. Από τις πρώτες μέρες της ζωής του ακολούθησε τους παράνομους κομμουνιστές γονείς του στη σύλληψη, στη φυλακή και στα βασανιστήρια. Μετά τον θάνατο του πατέρα του στη φυλακή, βρέφος 3-4 μηνών ακολούθησε την μητέρα του στη Δράμα, τον Φλεβάρη του '48, και από εκεί στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στη Νεάπολη, όπου κατάφερε να επιβιώσει μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διαμόρφωνε, εκτός των άλλων, και το κυνηγητό της Ασφάλειας.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
Την περίοδο της χούντας βρέθηκε στη Γερμανία, όπου έγινε μέλος του ΚΚΕ και υπήρξε Γραμματέας της ΚΝΕ Γερμανίας. Μετά την πτώση της δικτατορίας επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ως στέλεχος του ΚΚΕ. Ασχολήθηκε με τα κοινά και διετέλεσε αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού στον δήμο Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Ακόμα κι όταν αργότερα βρέθηκε έξω από τις οργανωμένες γραμμές του Κόμματος, συνέχισε πάντα να υπερασπίζεται την Ιστορία και τις θέσεις του ΚΚΕ. Ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλο πόνο στην οικογένειά του, στους συντρόφους και τους φίλους του.

Στη μνήμη του αγαπητού σ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΕΛΗ, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν 220 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Νεάπολης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στην οποία ήταν όλα τα χρόνια του στο Κόμμα.

  • Στη μνήμη του ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΕΛΗ, ο Μιχάλης Χατζητριανταφύλλου προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα του, ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΒΑΛΕΝΤΗ, και της μητέρας του, ΡΟΖΑΛΙΑΣ ΒΑΛΕΝΤΗ, ο Παναγής Βαλέντης προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Κεφαλονιάς.

***

ΦΩΤΟ

Στις 6/12/2021 «έφυγε» από κοντά μας, στα 90 της χρόνια, η πολυαγαπημένη μας μητέρα ΦΡΟΣΩ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ. Θα την θυμόμαστε πάντα για την καλοσύνη της και την αγάπη της στους ανθρώπους και στη ζωή. Γεννήθηκε στο Κλήμα Ευπαλίου Δωρίδας το 1931 και έζησε τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου. Μετά τον Εμφύλιο σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Δραστηριοποιήθηκε από φοιτήτρια σε συνδικαλιστικούς φορείς, στην ΕΔΑ, στον Ελληνοσοβιετικό Σύνδεσμο και αλλού. Σε όλη της τη ζωή δεν έπαψε να αγωνίζεται για τα ιδανικά του ΚΚΕ, μαζί με τον σύντροφό της στη ζωή Μενέλαο Στεφανίδη. Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Ευπαλίου Φωκίδας.

ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ ΕΛΛΗ
ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ ΕΛΛΗ
Τα παιδιά της, Φωτεινή - Γιάννης, Δημήτρης - Αλεξάνδρα και τα εγγόνια της Μιχάλης, Φρόσω, Σωτηρία και Μενέλαος

***

ΦΩΤΟ 6

Ο σύντροφος Κώστας Λάμπρου και τα παιδιά του Απόστολος και Γιάννης, στη μνήμη της συζύγου και μητέρας τους ΑΛΙΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ και του γιου και αδερφού τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΟΥ, που «έφυγαν» πρόωρα από τη ζωή, του πατέρα και παππού τους ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ και της μητέρας και γιαγιάς τους ΑΓΑΘΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ, οι οποίοι ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στη μνήμη επίσης του ξαδέρφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΣΣΙΟΥ (ή Σαλέα), στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος φυλακίστηκε και εξορίστηκε, και του γιου του, ΙΩΑΝΝΗ Π. ΒΑΣΣΙΟΥ, στελέχους του Κόμματος, ο οποίος «έφυγε» νέος από τη ζωή, ενισχύουν το Κόμμα μέσω ΚΟΒ Πόλης της ΤΕ Πρέβεζας.

  • Ο Ευάγγελος Βάσσιος ενισχύει οικονομικά το ΚΚΕ με το ποσό των 100 ευρώ στη μνήμη του θείου του ΠΑΝΟΥ ΒΑΣΣΙΟΥ και του ξαδέρφου του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΣΙΟΥ, μέσω Κομματικής Οργάνωσης Πρέβεζας.

ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΛΑΚΗΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
ΛΑΚΗΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΤΣΑΝΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΤΣΑΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΑΓΑΘΗ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΑΓΑΘΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΣΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΣΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΑΛΕΝΤΗΣ
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΑΛΕΝΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ

ΑΛΙΚΗ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΑΛΙΚΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΝΝΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΠΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΠΗΣ

ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΤΣΑΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΤΣΑΝΗΣ

ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΤΟΥΡΚΑΜΠΗ ΚΟΤΣΑΡΗ
ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΤΟΥΡΚΑΜΠΗ ΚΟΤΣΑΡΗ

ΡΟΖΑΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΗ
ΡΟΖΑΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΗ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΣΙΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΣΙΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ

ΦΡΟΣΩ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ
ΦΡΟΣΩ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΕΛΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΕΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΤΡΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΤΡΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ