ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Το Αγρίνιο επισκέφτηκε το Σάββατο 19/2 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος στο οποίο συμμετείχαν ακόμα ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ, ο Δ. Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, ο Ν. Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, και ο Π. Σταθελάκης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παναστασίου, συμμετείχε σε σύσκεψη δεκάδων φορέων, επισκέφτηκε το μπλόκο των αγροτών στο Χαλίκι, ενώ το βράδυ μίλησε σε μαζική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της πόλης. Η επίσκεψη έκλεισε με μια ζεστή βραδιά στη συνεστίαση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Σε κάθε βήμα της περιοδείας επιβεβαιώθηκε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, οι μισθοί πείνας και η δουλειά χωρίς δικαιώματα, που είναι η άλλη όψη των «εμβληματικών επενδύσεων», η τεράστια ακρίβεια που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα και εκτοξεύει το κόστος παραγωγής κ.ο.κ., είναι κοινά για εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα ο λαός της περιοχής είναι αντιμέτωπος και με ζητήματα όπως αυτό της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που επίκειται αν υλοποιηθούν τα σχέδια επενδύσεων σε μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου, την ώρα που καθημερινά οι ίδιοι έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη κρίσιμων, απολύτως απαραίτητων υποδομών. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι δύο γέφυρες που εξυπηρετούσαν τους κατοίκους της περιοχής του Ευηνοχωρίου έχουν αχρηστευτεί από την κακοκαιρία του Δεκέμβρη και ακόμα δεν έχει δοθεί καμία λύση, με αποτέλεσμα την αφάνταστη δυσκολία στη μετακίνησή τους, ανάμεσά τους και μαθητών που σπαταλούν πολλές ώρες για τη μεταφορά από και προς τα σχολεία τους, ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, αναδείχθηκε η ανάγκη να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας εργαζομένων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, με επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ, που αποτελεί εγγύηση στον αγώνα αυτό, για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δρόμος του σοσιαλισμού.

Ενας πλούσιος τόπος με κατοίκους «πλούσιους» από προβλήματα

Με επιτυχία η σύσκεψη του Σαββάτου

Εργάτες απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, με μισθούς που τελειώνουν πριν καλά καλά τους πάρουν, αγρότες απεγνωσμένοι από το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής, συνταξιούχοι με γλίσχρες συντάξεις που αγκομαχούν να τα βγάλουν πέρα, κάτοικοι που χρειάζονται νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας αλλά δεν έχουν, σχολεία ασφαλή για τα παιδιά τους αλλά δεν εξασφαλίζονται, υποδομές απαραίτητες για την καθημερινότητά τους και την προστασία της ζωής τους που όμως δεν υλοποιούνται, αφού για τέτοια έργα δεν ξοδεύει χρήματα ο κρατικός κορβανάς.

Αυτά και άλλα πολλά καταγγέλθηκαν από εκπροσώπους των δεκάδων σωματείων και φορέων που πήραν μέρος και τοποθετήθηκαν ή παρέδωσαν γραπτές ομιλίες, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα.

Ο Γιώργος Ντουντούμης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, περιέγραψε συνοπτικά την κατάσταση στους εργασιακούς χώρους, τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει η ακρίβεια και η πανδημία. «Το λέμε καθαρά και από εδώ ότι δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τους εργαζόμενους. Οι χώροι δουλειάς θα γίνουν πεδία μάχης και θα διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει. Για να μπορούμε στον 21ο αιώνα να ζήσουμε σαν άνθρωποι εμείς και τα παιδιά μας», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

Ο Κώστας Μαμασούλας, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλοακαρνανίας, αναφέρθηκε στα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου, ανάμεσά τους και στην έλλειψη προσωπικού για τις αιμοληψίες, που εξουθενώνει το υπάρχον προσωπικό και δημιουργεί τον κίνδυνο ενός ατυχήματος.

Ο Γεράσιμος Στρατούλης, πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βελανιδοδάσους Ξηρόμερου, ζήτησε τη βοήθεια του ΚΚΕ για να μην καταστραφεί το δάσος από τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες που θέλουν να τοποθετήσουν. «Παλεύουμε μαζί με τους κομμουνιστές, με τα σωματεία και τους φορείς για να μη γίνει η περιοχή μας κρανίου τόπος», ανέφερε.

Ο Γιώργος Καραΐσκος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και της Επιτροπής του μπλόκου στο Χαλίκι, περιέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, οι ελαιοπαραγωγοί και οι παραγωγοί εσπεριδοειδών, διατρανώνοντας ταυτόχρονα την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. «Στα μπλόκα μάς φέρνει η ανάγκη, η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας πλούσιος νομός αλλά οι αγρότες δεν καρπώνονται τίποτα από τον πλούτο της», σημείωσε.

Ο Βασίλης Σούρλας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών στην Αιτωλοακαρνανία, κατήγγειλε ότι ο σχεδιασμός είναι να μετατραπούν όλες οι ακτές της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας σε ένα απέραντο ιχθυοτροφείο και αν ευοδωθεί δεν θα μπορεί ο λαός της περιοχής να κάνει μπάνιο. «Προσβλέπουμε στη στήριξή σας, αλλά πρέπει να ενεργοποιηθεί και ολόκληρη η κοινωνία», επεσήμανε.

Ο Δημήτρης Στεργίου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου, στάθηκε στην ανάγκη το κράτος να ενισχύσει την ερασιτεχνική πολιτιστική δημιουργία και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, οι οποίοι κρατάνε ζωντανά ολόκληρα χωριά. «Να μη χαθεί ο πολιτιστικός πλούτος στη μάνα γη που μας γέννησε και μας ανέθρεψε», ανέφερε, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη στήριξη της Ομοσπονδίας στον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων.

Ο Νίκος Κασαβέτης, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσολογγίου, πέρα από τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι συνταξιούχοι, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι του Μεσολογγίου εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στο νοσοκομείο, αλλά και στα Κέντρα Υγείας, τα οποία είναι χωρίς γιατρούς.

Ο Σωκράτης Κωστίκογλου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, μίλησε για τα προβλήματα των καταστηματαρχών της περιοχής, σημειώνοντας πως οι μικρομεσαίοι δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική βοήθεια τα χρόνια της πανδημίας, η οποία ήρθε να ολοκληρώσει τη ζημιά που έπαθαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Πρόσθεσε ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από την τράπεζα και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Γραπτές ομιλίες παρέδωσαν οι Σπύρος Κατσακιώρης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και ντελιβεράς, Γιώργος Κατσίφας, πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ Αγρινίου, και Μαρία Σωτηροπούλου, μέλος του ΔΣ του Πανελλαδικού Συλλόγου Κομμωτών.

Δύναμή μας είναι ο ενωμένος αγώνας

Στην παρέμβασή του στη σύσκεψη ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον νομό Αιτωλοακαρνανίας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, τονίζοντας πως «είναι ένας σημαντικός νομός για τη χώρα μας, με εργατικό, επιστημονικό και άλλο δυναμικό, εργαζόμενους, αγρότες, μικροεπιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους, με νεολαία και γυναίκες, που παλεύουν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως όλοι οι συνάνθρωποί μας, οι συμπατριώτες μας σε όλη τη χώρα. Μια μεγάλη περιοχή που βιώνει πάρα πολλά προβλήματα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ.

Καθήκον και υποχρέωσή μας εμείς θεωρούμε ότι είναι να σας ακούσουμε και να σας ακούμε συνεχώς, να ακούμε τους προβληματισμούς σας, τα αιτήματά σας, τι προτείνετε για τον νομό ή για τον κάθε κλάδο που εκπροσωπεί ο καθένας. Οπως επίσης υποχρέωσή μας είναι τα προβάλλουμε αυτά τα ζητήματα, να πιέζουμε την κεντρική εξουσία, την κυβέρνηση και μέσα στη Βουλή, με τις Ερωτήσεις, τις Αναφορές κ.λπ. Και το κάνουμε αυτό με τη μικρή δύναμη που μας έχετε δώσει, που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός - αν είχαμε περισσότερους βουλευτές θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Αλλά εμείς ως Κόμμα επισημαίνουμε ότι η κύρια μάχη δεν δίνεται μέσα στη Βουλή, δεν δίνεται με όλους αυτούς, με όλα αυτά τα κόμματα, τους βουλευτές, τους υπουργούς, τους νυν και τους πρώην, που τους τα λες από το ένα αυτί και την ίδια στιγμή από το άλλο τους βγαίνει, ό,τι κι αν λένε στα προεκλογικά μπαλκόνια για να κλέβουν την ψήφο του ελληνικού λαού και όσες κοκορομαχίες κι αν κάνουν στη Βουλή.

Η κύρια δύναμη είναι ο ενωμένος αγώνας κάτω, μέσα στο σωματείο, μέσα στον σύλλογο, μέσα στην πόλη, στο χωριό, στον κλάδο όπου είναι ο καθένας, και όλοι μαζί, ενωμένοι σε μια κοινωνική συμμαχία, να τους πιέσουμε. Για να μπορέσουμε και ανάσες ανακούφισης να έχουμε τώρα και να προωθηθούν κάποια αιτήματα, αλλά αυτά θα γίνουν μόνο με τον αγώνα μας, με την πάλη μας. Δεν γίνονται με λόγια και με κοκορομαχίες μέσα στα βουλευτικά έδρανα.

Αρα πρέπει ο ελληνικός λαός να συνειδητοποιήσει αυτό το σύνθημα που βγήκε μέσα στη φωτιά της μάχης, είτε στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχές της χώρας, είτε στις πλημμύρες, είτε στις αγροτικές, στις εργατικές και σε άλλες κινητοποιήσεις: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

«Η οικονομία αντέχει» για τους ομίλους και το ΝΑΤΟ, αλλά όχι για τις λαϊκές ανάγκες

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην πανδημία, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε στην ίδια και χειρότερη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας απ' ό,τι πριν δυο χρόνια, γιατί δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης με γιατρούς, με νοσηλευτικό προσωπικό, με άλλο βοηθητικό προσωπικό που είναι απαραίτητο και στα δύο νοσοκομεία του νομού, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι. Την ίδια ώρα δεν προχωρούν σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, που έπρεπε να γίνει εδώ και δυο χρόνια, από την πρώτη στιγμή, για να μπορέσει να σωθεί ο ελληνικός λαός.

Μίλησε επίσης για το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας που πλήττει το λαϊκό εισόδημα, ζήτημα που παίρνει προτεραιότητα «γιατί περάσαμε από μια δεκαετή, βαθιά κρίση και υποτίθεται ότι θα περνάγαμε σε ανάκαμψη, η οποία ήταν μικρή, ανίσχυρη και πέσαμε ξανά σε νέα κρίση. Τώρα περνάμε σε ανάκαμψη όπως δείχνουν τα στοιχεία, αλλά είναι ανάκαμψη για τους λίγους. Είναι ανάκαμψη για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματιών, των μεγάλων ομίλων. Δεν είναι ανάκαμψη για το εισόδημα του εργάτη, για το εισόδημα του αγρότη, για το εισόδημα του μικροεπιχειρηματία, για το εισόδημα συνολικά αυτού που λέμε λαϊκή οικογένεια στη χώρα μας.

Και βέβαια το ζείτε κι εσείς αυτό, και στο Αγρίνιο, στην Αιτωλοακαρνανία. Και θα σας θυμίσουμε εδώ κάτι που λέγαμε και το λέμε ως Κόμμα, και μέσα στη Βουλή και παντού: Είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης, το μόνιμο υποζύγιο είναι ο λαός. Πάλι ο λαός χάνει. Γιατί σε περίοδο κρίσης πέφτει τσεκούρι, μνημόνια, αυτά που ζήσαμε, κατευθείαν σε μισθούς, σε εισόδημα, σε επιδόματα, σε κοινωνικές παροχές, και γίνεται βίαια αυτό. Σε συνθήκες όμως οικονομικής ανάπτυξης γίνεται με άλλο τρόπο, όπου το μικρό ψίχουλο που σου δίνει - από αυτό που περισσεύει από τα κέρδη των μεγάλων, των λίγων - στο παίρνει με την ακρίβεια, με τις ανατιμήσεις, με τη φορολογία, με άλλους τρόπους».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ για την ανακούφιση των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, όπως είναι οι τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, τις οποίες όμως κανένα από τα άλλα κόμματα δεν ψηφίζει. Τόνισε επίσης πως η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για τη ΛΑΡΚΟ είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία αυτής της στρατηγικής σημασίας επιχείρησης και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι δίνουν έναν μεγάλο αγώνα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη των άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ψηφίζει νέο «αναπτυξιακό» νόμο για να χαρίσει ξανά δισεκατομμύρια ευρώ στις μεγάλες επιχειρήσεις και δαπανά τεράστια ποσά δήθεν για τις αμυντικές δαπάνες - ουσιαστικά για τα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η οικονομία αντέχει όταν πρόκειται για τους μεγάλους ομίλους και το ΝΑΤΟ, ενώ «δεν αντέχει» όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, επεσήμανε.

«Στα μπλόκα μας έφερε η ανάγκη»

Στο μπλόκο που έχουν στήσει εδώ και 13 μέρες οι βιοπαλαιστές αγρότες στο Χαλίκι Αιτωλοακαρνανίας, εκεί όπου τους έβγαλε η ανάγκη όπως μας είπαν, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.

Τον υποδέχθηκαν ο Θανάσης Τσιάρας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου στο Χαλίκι, και ο Γιάννης Καρναβιάς, Α' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου στο Χαλίκι.

Και οι δύο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους, στον αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα για να συνεχίσουν να παράγουν. Του μετέφεραν τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, κατώτατες εγγυημένες τιμές και αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ. Ο Γ. Καρναβιάς αναφέρθηκε και στα τοπικά προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με συνέπεια τεράστιες καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι μόνο με αγώνα μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος για την επιβίωση και των αγροτών, που παράγουν το φαγητό που πάει στο τραπέζι του κάθε εργαζόμενου, κάθε λαϊκού ανθρώπου. Σημείωσε ότι πρέπει να μειωθεί το κόστος της αγροτικής παραγωγής, με την κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο για την αγροτιά, με τη μείωση του κόστους του ρεύματος μέσω της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής, με την επιδότηση των ζωοτροφών και με την κατάργηση του ΦΠΑ στα εφόδια και στα μέσα που χρησιμοποιούν. Αναφέρθηκε ακόμα στην επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθούν τα έργα και οι υποδομές για την προστασία των αγροτών από τις φυσικές καταστροφές, καθώς και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της αγροτικής παραγωγής.

Εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και στις μορφές πάλης που αυτοί επιλέγουν, και τους κάλεσε να ρωτήσουν τα άλλα κόμματα ποια είναι η θέση που κράτησαν απέναντι στις τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στις 23/11/2021 για μέτρα προστασίας των αγροτών και της παραγωγής τους.

Τέλος, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους αγρότες για την επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό προκειμένου να δεχτεί αντιπροσωπεία των μπλόκων για συνάντηση, και τους κάλεσε να μείνουν στα μπλόκα όσο γίνεται, με τις αποφάσεις τους, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η συνάντηση έκλεισε με τσίπουρο και εκλεκτά εδέσματα που προσφέρθηκαν στο κλιμάκιο του Κόμματος.

Πολλές οι ανάγκες αλλά η κάλυψή τους δεν χρηματοδοτείται

Κατά τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Αγρίνιο, με τον δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου, συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο Δ. Παπανικολάου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο, τέθηκε από τον δήμαρχο το ζήτημα της χρηματοδότησης, η οποία είναι μειωμένη, παρά το γεγονός ότι δίνονται όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τόπου και των δημοτών, που είναι πολλές και επιτακτικές και αφορούν κυρίως έργα υποδομής, αλλά και αναγκαίες παρεμβάσεις σε τομείς όπως τα σχολικά κτίρια. Οπως ειπώθηκε, στα δύο χρόνια της πανδημίας ο δήμος κλήθηκε να κόψει από το κονδύλι για τις σχολικές καθαρίστριες! Ταυτόχρονα, δίνονται χρήματα για αστική ανάπλαση, όχι όμως για τις κοινότητες που υπάγονται στον δήμο Αγρινίου, 68 τον αριθμό, με 150 χωριά.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για τη διεκδίκηση επαρκούς χρηματοδότησης, ενώ φέρνοντας το παράδειγμα της αγωνιστικής δημοτικής αρχής της Πάτρας, σημείωσε πως οι δήμοι θα πρέπει να προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους από θέση αντιπολίτευσης στην εκάστοτε κυβέρνηση, να ενημερώνουν και να κινητοποιούν τον λαό σε αυτήν την κατεύθυνση.

Μια ζεστή βραδιά

Η επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Αγρίνιο ολοκληρώθηκε με μια όμορφη, ζεστή βραδιά στο «Αρχοντικό της Λίμνης», όπου διοργάνωσε συνεστίαση η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. «Εμείς οι Αιτωλοακαρνάνες ολοκληρώνουμε την πετυχημένη παρουσία του ΓΓ της ΚΕ στην πόλη μας με ένα γλέντι. Ας δείξουμε και αυτήν την πλευρά μας», τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ στον νομό. Μουσική έπαιξε το συγκρότημα από το Πολιτιστικό Εργαστήρι του δήμου Πατρέων.

Δεκάδες σωματεία και φορείς στη σύσκεψη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Αγροτικός Σύλλογος Αγρινίου, Αγροτικός Σύλλογος Καινούριου, Αγροτικός Σύλλογος Μακρύνειας, Αγροτικός Σύλλογος Θέρμου, Αγροτικός Σύλλογος Αμφιλοχίας, Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας, Αγροτικός Σύλλογος Ξηρομέρου, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Αιμοδοτικός Σύλλογος Αγρινίου, Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας, Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου, Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας, Επιτροπή Μπλόκου Χαλικίου, Επιτροπή Αγώνα για την υγεία Παναιτώλιου, Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ευηνοχωρίου για την Αποκατάσταση της Γέφυρας, Επιτροπή Αγώνα Ξηρομέρου, Εχινάδων Νήσων ενάντια στη χρήση του παραλιακού μετώπου σε εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών, Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Αγρινίου στη Φύλαξη και Καθαριότητα, Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, Ομάδα Γυναικών Αγρινίου της ΟΓΕ, Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου - Αμφιλοχίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας, Σωματείο Ιματισμού Αγρινίου, Σωματείου Καθαριστριών Αγρινίου, Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Αγρινίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου, Ορειβατικός Σύλλογος, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Προστασίας Βελανιδοδάσους, Τοπικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, Σύλλογος Αιμοδοτών "Χρυσοχέρια", Σύλλογος Δασκάλων Αγρινίου - θέρμου, Σύλλογος Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων, Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας, Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Αγρινίου, Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Μεσολογγίου, Σύλλογος Εφοριακών Αιτωλοακαρνανίας, Σύλλογος Κομμωτών Αιτωλοακαρνανίας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί Αμφιλοχίας, Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Σύλλογος Ψαράδων Αιτωλικού, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου, Σύλλογος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσολογγίου, Σύλλογος Εργαζομένων στο Πλατυγιάλλι, Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας, Σωματειο Ιχθυοκαλλιεργειών πρώην ΝΗΡΕΑΣ, Σωματείο Οδοντοτεχνιτών, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας, Σύνδεσμος Αποστράτων Σωματών Ασφαλείας Αγρινίου, Τοπικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας, Ομοσπονδία ΕΒΕ Αμφιλοχίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ