ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
Σελ. /32
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΪΡΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΪΡΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από κοντά μας, μετά από 15 χρόνια σιωπής από το βαρύ εγκεφαλικό που έπαθε το 2007, ο ΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΡΕΗΣ. Στα νιάτα του «Λαμπράκης». Αργότερα, για την αντιδικτατορική του δράση κρατούμενος στον Κορυδαλλό, όπου έμεινε εννέα μήνες. Επειτα μέλος του ΚΚΕ. Δούλεψε στις οικοδομές και στους μηχανικούς του Εμπορικού Ναυτικού.

Κομμουνιστής από τη γέννα του, με ιδεολογία. «Δεν μπορούμε να τρώμε εμείς και άλλοι να πεθαίνουν από την πείνα». Πρέπει όλοι να τρώνε, και αγωνίστηκε γι' αυτό και το εφάρμοσε.

Η τελετή αποχαιρετισμού θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 3 μ.μ. στο Σχιστό Κερατσινίου, και η αποτέφρωσή του στις 24 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ. στη Ριτσώνα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων.

Η γυναίκα του και οι κόρες του

  • «Εφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΡΕΗΣ. Γεννήθηκε στο Κερατσίνι μέσα στον πόλεμο, το 1940, από εργατική οικογένεια. Από μικρός μπήκε στη δουλειά, στη ναυπηγοεπισκευή και στα βαπόρια σαν μηχανικός, ήταν μέλος της ΠΕΜΕΝ μέχρι που βγήκε στη σύνταξη. Από το 1985 έγινε μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Μέχρι να τον καταβάλει η υγεία του και να μείνει για πολλά χρόνια στο κρεβάτι, υπήρξε σύντροφος με συνέπεια και σημαντική συμβολή στην οργάνωση της πάλης του ναυτεργατικού κινήματος, υπηρετώντας την υπόθεση και ως μέλος του ΔΣ της ΠΕΜΕΝ. Εμεινε πιστός στο Κόμμα σε όλη του ζωή, τιμώντας την ιδιότητα του μέλους, μένοντας σταθερός στις αρχές και στη στρατηγική του Κόμματος.

ΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΡΕΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΡΕΗΣ
Στη μνήμη του, μέλη από τις ΚΟ των Ναυτεργατών όπου ήταν μέλος προσφέρουν στο Κόμμα αντί για στεφάνι 100 ευρώ.

Επίσης η Η ΤΕ Πειραιά και οι ΚΟΒ Κερατσινίου - Δραπετσώνας εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του συντρόφου Τ.Θωμάρεη και τα συλλυπητήριά στη σύζυγό του συντρόφισσα Σοφία Θωμάρεη καθώς και στα παιδιά τους.

Η πολιτική κηδεία του Τάσου Θωμάρεη θα γίνει αύριο Τέταρτη 23 Φλεβάρη, στις 3 μ.μ., στο Νεκροταφείο του Σχιστού.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120% }

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΪΡΙΔΗΣ. Ο σύντροφος υπήρξε πάντα ακούραστος, πρωτοπόρος αγωνιστής και άφησε ανεξίτηλο σημάδι με τη μαχητικότητα, το ήθος και την τιμιότητά του. Το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, στο οποίο ο σ. Γιώργος διετέλεσε πρόεδρος επί σειρά ετών, τιμώντας τη μνήμη του προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» το ποσό των 100 ευρώ.

Θάνατος αγωνιστή

ΤΑΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο σύντροφος ΤΑΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ. Συνέδεσε όλη του τη ζωή με την πάλη για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ μέχρι τον θάνατό του.

Οι σύντροφοί του από τις Κομματικές Οργανώσεις Ιστιαίας Αιδηψού και η Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας του ΚΚΕ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη, στη 1.30 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του Νεκροταφείου Ιστιαίας και θα είναι πολιτική.

Συλλυπητήρια

Η Τομεακή Οργάνωση Ροδόπης του ΚΚΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Ευρυπίδη Σερετίδη, ο οποίος «έφυγε» την Κυριακή 20 Φλεβάρη σε ηλικία 89 ετών, και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ