ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Μάρτη 2022
Σελ. /24
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ, μαχητικό άνοιγμα ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας

Ενα πλατύ πολιτικό άνοιγμα με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις με σύνθημα «Συναγερμός - Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας - Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ» πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Στην Αττική το πρόγραμμα των συσκέψεων και εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη

-- Στη 1 μ.μ., σύσκεψη με εργαζόμενους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με ομιλήτρια την Νίκη Χρονοπούλου, μέλος του Τομεακού Γραφείου Πανεπιστημίων - Ερευνητικών Κέντρων.

-- Στις 4 μ.μ., σύσκεψη στο Πάντειο, με ομιλητή τον Αλέξανδρο Μπουγά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 5 μ.μ., σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, με ομιλητή τον Θοδωρή Κωτσαντή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Ανατολικών Συνοικιών καλεί σε σύσκεψη με ομιλητή τον Παναγιώτη Πανά, μέλος του ΤΓ Εκπαιδευτικών Αττικής.

-- Στις 8 μ.μ. η ΚΟΒ Χορού καλεί στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργία της ΚΝΕ (Τροίας 36 - Βικτώρια). Θα μιλήσει η Κατερίνα Δελαπόρτα, μέλος της ΤΕ Καλλιτεχνών Αττικής.

Αύριο Παρασκευή

-- Στις 11 π.μ., σύσκεψη στη Φιλοσοφική Σχολή, με ομιλήτρια την Ιουλία Χρονοπούλου, μέλος της ΕΠ Αττικής και Γραμματέα της ΤΕ Πανεπιστημίων - Ερευνητικών Κέντρων.

-- Στις 6.30 μ.μ., εκδήλωση στη Μεταμόρφωση, στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου (Δηλαβέρη), με ομιλητή τον Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., σύσκεψη στο Κορωπί, στα γραφεία του Κόμματος (Λεωφ. Βασιλ. Κωνσταντίνου 41), με ομιλητή τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, μέλος της ΕΠ Αττικής και Γραμματέα της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής.

-- Στις 6.30 μ.μ., πικετοφορία των ΚΟ Νέας Ιωνίας στην πλατεία Σημηριώτη.

Το Σάββατο 5 Μάρτη

-- Στις 5 μ.μ., σύσκεψη στα Γλυκά Νερά, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Παιανίας (Οθωνος & Σμύρνης), με ομιλητή τον Κωστή Παναγιώτου, μέλος της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παράλληλα, για σήμερα Πέμπτη προγραμματίζονται δεκάδες περιοδείες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικούς δρόμους και καταστήματα.

Σε άλλες πόλεις

Σήμερα Πέμπτη

-- Σύσκεψη της ΚΟΒ Πόλης Κατερίνης στις 6 μ.μ. στην ψησταριά «Παρασκευάς».

-- Η ΤΟ Ημαθίας διοργανώνει περιοδείες στις 9.30 π.μ. στο Νοσοκομείο Βέροιας, με επικεφαλής την Σοφία Πουρσανίδου, μέλος του ΤΓ Ημαθίας, στη 1.30 μ.μ. στο εργοστάσιο της «Venus», με επικεφαλής τον Γιάννη Τσαναξίδη, μέλος του ΤΓ Ημαθίας, και στις 6 μ.μ. εξόρμηση - πικετοφορία στην κεντρική αγορά της Βέροιας.

-- Η ΚΟ Αργολίδας πραγματοποιεί σύσκεψη στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, με ομιλητή τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου.

Αύριο Παρασκευή

-- Η ΚΟ Σερρών πραγματοποιεί σύσκεψη στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του ΜΓΣ Πανσερραϊκού (επί της οδού Κερκύρας 2), με ομιλητή τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Πρέβεζας καλεί στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, μπροστά στη Θεοφάνειο.

-- Η ΤΕ Κέρκυρας καλεί στις 7 μ.μ. σε πικετοφορία με σημείο συγκέντρωσης την Ανουντσιάτα.

-- Η ΤΟ Ημαθίας πραγματοποιεί στις 10 π.μ. επίσκεψη - παρέμβαση στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και στον ΕΦΚΑ στη Βέροια, με επικεφαλής τον Γιάννη Τσεχελίδη, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης στα σούπερ μάρκετ της Νάουσας και στις 6 μ.μ. στην κεντρική αγορά της Αλεξάνδρειας.

-- Η ΚΟΒ πόλης Κατερίνης, στις 6 μ.μ. οργανώνει πικετοφορία από το συντριβάνι - πλατάνι.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με όλους τους τρόπους για την ενημέρωση του λαού

Ενα πλατύ, μαζικό, μαχητικό και πλούσιο σε δραστηριότητα άνοιγμα στους εργαζόμενους και τον λαό σε όλους τους νομούς πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Δυτική Ελλάδα, ενημερώνοντας για τις θέσεις του Κόμματος ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Με ανακοινώσεις, αφίσες, ντουντούκες, πανό, πικέτες, τρικάκια, σποτ και συνθήματα, από την πρώτη μέρα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία οι Οργανώσεις σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά - Ιθάκη βγήκαν στους δρόμους, πραγματοποιώντας ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα που συνεχίζεται, σημαίνοντας συναγερμό για τις εξελίξεις, κάλεσμα δράσης του λαού απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καθώς επίσης για να μη διαλέξει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας, να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ πανελλαδικά και να απομακρυνθούν οι ΝΑΤΟικοί από Αραξο, Ανδραβίδα και Ακτιο.

Από την πρώτη στιγμή οι Οργανώσεις της Αχαΐας βρέθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, σε γειτονιές όπως τα Ταμπάχανα, τα Προσφυγικά, τα Ζαρουχλέικα, η Αγυιά, αλλά και στις μεγάλες πλατείες της πόλης, στην Εγλυκάδα, στα Ψηλά Αλώνια, όπως επίσης στο Αίγιο και στη Δυτική Αχαΐα.

Αντίστοιχα, πλατύ άνοιγμα πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο της Αιτωλοακαρνανίας, στις συνοικίες, όπως του Αγίου Γεωργίου, αλλά και σε Ναύπακτο, Αμφιλοχία, Μεσολόγγι, ενώ στον Πύργο της Ηλείας η Κομματική Οργάνωση βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε κεντρικές πλατείες και χώρους, αλλά και σε Αμαλιάδα, Λεχαινά, Γαστούνη, Ζαχάρω.

Ανάλογο άνοιγμα πραγματοποιήθηκε στα νησιά. Στη Ζάκυνθο έγιναν μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης στις γειτονιές της πόλης, αλλά και σε χωριά όπως Βολίμες, Παντοκράτορας, Αγιος Κήρυκας, Αγιος Δημήτρης, Αμπελόκηποι και Αλυκές. Στην Κεφαλονιά, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ άμεσα βρέθηκαν στο Αργοστόλι και τις γειτονιές του, αλλά και στη Σάμη.

Το κάλεσμα του Κόμματος βρίσκει ανταπόκριση από τον λαό, που κοντοστέκεται, ρωτά, εκφράζει την αγωνία του για τις εξελίξεις, αλλά και τη συμφωνία του με τις θέσεις του ΚΚΕ για καμία εμπλοκή της χώρας, να μη βγει κανένας Ελληνας φαντάρος εκτός συνόρων, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

Η δραστηριότητα αυτή συνεχίζεται και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη: Από την ΚΟ Αχαΐας στην Πάτρα: Στην πλατεία Ευβοίας & Ανθείας στα Ζαρουχλέικα στις 5.30 μ.μ. Στην πλατεία Νόρμαν στις 5.30 μ.μ. Από την ΚΟ Ζακύνθου: Στις πλατείες Σολωμού και Αγίου Μάρκου στις 7 μ.μ.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
Ούτε ορμητήριο, ούτε στόχος!

Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας. Να κλείσουν οι βάσεις» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης πικετοφορία ενημέρωσης του ξανθιώτικου λαού από τις Οργανώσεις Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και μετά από σύντομη ομιλία του Ορέστη Λιώλη, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης και μέλους του Γραφείου της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ, πορεύτηκαν στο κέντρο της πόλης διακινώντας την ανακοίνωση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής στάσεις έγιναν στα κτίρια όπου στεγάζονται το «Xanthi Tech Lab», όπου λειτουργούν σεμινάρια της αμερικάνικης πρεσβείας, και το παράρτημα του υπουργείου Εξωτερικών. Εκεί ο Ορ. Λιώλης μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η απάντηση από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού μας και της χώρας μας βρίσκεται στην χάραξη αυτοτελούς - αυτόνομης γραμμής, μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια. (...)

Οι λαοί είναι οι μόνοι κυρίαρχοι να χαράξουν την πορεία τους, να επιλέξουν τον δρόμο τους, μακριά από τα ιδιοτελή συμφέροντα των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν και είναι οι μόνες υπεύθυνες γι' αυτό το σφαγείο».

Ασταμάτητα συνεχίζονται στο μεταξύ και οι δράσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με αφισοκολλήσεις και πανό, εξορμήσεις στην Ορεστιάδα, εξορμήσεις σε σχολεία, σχολές και φοιτητικές εστίες σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

ΛΑΡΙΣΑ
Εξόρμηση στην 110 Πτέρυγα Μάχης

Οι εξορμήσεις και άλλες παρεμβάσεις συνεχίζονται και στη Λάρισα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σημαίνοντας συναγερμό ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας.

Χτες, κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Λάρισας πραγματοποίησε εξόρμηση στην 110 Πτέρυγα Μάχης, που λειτουργεί ως κόμβος υποστήριξης και διασποράς αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Παίρνουμε το μέρος των λαών

Με πικετοφορία και πανεξόρμηση χτες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης έδωσαν συνέχεια στην αγωνιστική τους δράση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Γιάννενα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας, απαιτώντας να κλείσουν αμέσως όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις.

«Ανάμεσα στα δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα παίρνουμε αποκλειστικά το μέρος των λαών και των συμφερόντων τους», τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Ανδρεάδου, Γραμματέας της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, στην έναρξη της κινητοποίησης, καλώντας τον γιαννιώτικο λαό να δυναμώσει την πάλη για αποδέσμευση της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της σχολίασε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα διαλέγει τη σωστή πλευρά της Ιστορίας», τονίζοντας ότι η στράτευση με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ οδηγεί με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τον λαό μας στο «στόμα του λύκου» και επισημαίνοντας τους κινδύνους από τη γενίκευση των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων με τη Ρωσία.

Τέλος, τόνισε πως η μόνη γνήσια πατριωτική και διεθνιστική θέση είναι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να μείνουν εντός των συνόρων, να υπερασπιστούν τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και όχι να τεθούν στην υπηρεσία των «συμμαχικών υποχρεώσεων», με στόχο τη συμμετοχή της ελληνικής αστικής τάξης στο πλιάτσικο της περιοχής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ