ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Μάρτη 2022 - Κυριακή 13 Μάρτη 2022
Σελ. /40
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης και την άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις

Η ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρης 2021 - Γενάρης 2022 με υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, που έφτασε στο 129,26%, αποτελεί επιτυχία για το Κόμμα μας, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, συνεκτιμώντας τις ιδιαίτερες δυσκολίες μέσα στις οποίες δόθηκε η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, επιβεβαιώνοντας το ανεβασμένο κύρος του Κόμματος και τους ακατάλυτους δεσμούς που έχει με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Ξεχωριστή βαρύτητα έχει η υπερκάλυψη, για μια ακόμη φορά, του πλάνου της ΚΝΕ κατά 134,88%.

Η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης δόθηκε με πείσμα και αποφασιστικότητα από τις ΚΟ, ξεπερνώντας τα πρόσθετα εμπόδια που δημιούργησε η πανδημία, βρίσκοντας τρόπους συνάντησης με χιλιάδες εργαζόμενους σε καθεστώς αναστολής εργασίας, τηλεργασίας, υποαπασχόλησης και ανεργίας, με βιοπαλαιστές επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου που βρέθηκαν αντιμέτωποι με νέα βάρη και δυσκολίες, ενταγμένη στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα με επίκεντρο το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την προσπάθεια να φτάσει αυτό σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε κάθε συνοικία στις πόλεις, στα χωριά της υπαίθρου, στους χώρους Εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδωσαν μια σημαντική μάχη εντείνοντας την ιδεολογική και πολιτική δουλειά ώστε να αποκαλυφθεί στα μάτια του λαού και να αναχαιτιστεί η δηλητηριασμένη προπαγάνδα του κεφαλαίου και των ανθρώπων του, ο αντικομμουνισμός, ο φόβος και η τρομοκρατία, οι περιβόητοι «εθνικοί στόχοι» της αστικής τάξης περί «ανάπτυξης», τα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας, ο ρόλος της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, που επιχειρούν να συστρατεύσουν το λαό και τη νεολαία μας στα σχέδια αυτά.

Μένουν ως παρακαταθήκη δυνατότητες για να συμπορευτούν με το Κόμμα νέες δυνάμεις, ειδικότερα όσοι ασφυκτιούν από τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί, οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που το ενίσχυσαν από το υστέρημά τους, ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, αλλά το εμπιστεύονται και το θέλουν ενισχυμένο διότι γνωρίζουν ότι αποτελεί εγγύηση για τις λαϊκές διεκδικήσεις και δικαιώματα. Διαμορφώνει γόνιμο έδαφος για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας των ΚΟ με αυτό το σημαντικό κομμάτι κόσμου, φιλοδοξώντας συνεχώς να βαθαίνει η συζήτηση μαζί του, να απαντιούνται επί της ουσίας και οι όποιοι προβληματισμοί, ακόμη περισσότερες δυνάμεις να μπαίνουν στη μάχη.

Η αυταπάρνηση, το πείσμα που διακατέχει τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, η δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, μαζί με το θαρρετό άνοιγμα με το κουπόνι στο χέρι είναι τα στοιχεία που συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, η οποία με τη σειρά της μας γεμίζει με μαχητική αισιοδοξία και κουράγιο για τη συνέχεια. Ενώ σημαντικό στήριγμα αποτέλεσε η βοήθεια των οπαδών, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη στο πλάι των ΚΟΒ και μπορούν να αποτελέσουν παραπέρα πολλαπλασιαστή της διεισδυτικότητάς τους, διευρύνοντας σημαντικά τον κύκλο επιρροής το επόμενο διάστημα.

Η ολοκλήρωση με επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης πρέπει να σηματοδοτήσει ταυτόχρονα και τη συνέχεια της προσπάθειας για διεύρυνση και παραπέρα σύσφιξη των δεσμών μας με το λαό, ώστε να δοθούν με επιτυχία οι δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας και προκειμένου το Κόμμα να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα της οργάνωσης της λαϊκής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού μας. Για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, για την εργατική εξουσία.

Η Γραμματεία της ΚΕ χαιρετίζει όλους αυτούς που στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ενίσχυσαν το Κόμμα και επιβεβαίωσαν τους ακατάλυτους δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει το ΚΚΕ με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην υπερεκατοντάχρονη ζωή και δράση του.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις Οργανώσεις και τους συντρόφους, καθώς και τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος, που έδωσαν με επιτυχία και τη μάχη αυτή και αναδείχτηκαν πρωτοπόροι στα πλαίσια της άμιλλας που είχε προκηρύξει η Γραμματεία της ΚΕ με την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης. Μιας άμιλλας που δεν έχει καμία σχέση με τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό, αλλά λειτουργεί διαπαιδαγωγητικά, ενισχύει την πρωτοβουλία, κινητοποιεί για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, αποτελεί παλιά δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος, παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό και στηρίζεται στη συνεργασία, στην αμοιβαία βοήθεια, στη συντροφικότητα. Με αυτόν τον τρόπο η ευγενική άμιλλα, ως δοκιμασμένη επαναστατική παράδοση, που συνάδει με το χαρακτήρα του Κόμματός μας, μπορεί να φέρει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα. Να διαπαιδαγωγήσει, να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει και να δώσει ώθηση στην πρωτοβουλία για την κατάκτηση των υψηλών στόχων που θέτουμε..

Γι' αυτό και τα βραβεία που θα δοθούν στις πρωτοπόρες ΚΟ έχουν χαρακτήρα ιδεολογικό - πολιτικό, επιμορφωτικό, διαπαιδαγωγητικό. Υπηρετούν την ανάδειξη και συλλογική γνωριμία με μεγάλες στιγμές της ιστορίας του επαναστατικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς.

Με βάση τα συνδυασμένα κριτήρια που τέθηκαν, η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώνει τον πίνακα της άμιλλας ανάμεσα στις ΚΟ καθώς και τα βραβεία της άμιλλας:

1η η ΟΠ Δυτ. Ελλάδας. Δίνεται η σημαία του Κόμματος, πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος και ταξίδι για 10 σ/φους και σ/σσες στη Μαδρίτη.

2η η Κομματική Επιτροπή Οργανώσεων Εξωτερικού. Δίνεται πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος και ταξίδι για 10 σ/φους και σ/σσες στη Μαδρίτη.

3η η ΟΠ Αττικής. Δίνεται πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος και ταξίδι για 10 σ/φους και σ/σσες στη Μαδρίτη.

09/03/2022

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Δ. Κουτσούμπας σε Κόρινθο, Δυτ. Μακεδονία και Γιάννενα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τη Δευτέρα 14 Μάρτη στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης», με θέμα «Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για σύγχρονους όρους δουλειάς, αμοιβής και ζωής! Με το ΚΚΕ μπορούμε!».

Την Πέμπτη 17 Μάρτη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

  • 11.00: Συνάντηση με τον δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, στο δημαρχείο Εορδαίας.
  • 12.00: Ομιλία σε εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
  • 17.30: Συνάντηση με το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων και ΚΥ Δυτικής Μακεδονίας, στο ξενοδοχείο «Αλιάκμων» στην Κοζάνη.
  • 19.00: Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Την Παρασκευή 18 Μάρτη ο ΓΓ της ΚΕ θα επισκεφτεί τα Ιωάννινα. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

  • 12.30: Θα επισκεφτεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και θα συναντηθεί με τη διοίκηση.
  • 13.00: Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του ΠΓΝΙ.
  • 13.30: Θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τα υγειονομικά σωματεία (Σύλλογος Εργαζομένων ΠΓΝΙ, Σύλλογος Εργαζομένων «Χατζηκώστα», ΕΙΝΗ) και άλλους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων της πόλης, στην αίθουσα ΚΕΚ 1&2.
  • 19.00: Θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο Λιμνοπούλας, με θέμα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής».
Με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τη Δευτέρα 14 Μάρτη στις 12.30 μ.μ. θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ