ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Μάρτη 2022
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Γλυκόπικρη γεύση στο ντεμπούτο Πογέτ

Μια καλή εμφάνιση αρχικά και νίκη με 1-0 επί της Ρουμανίας και στη συνέχεια μια μέτρια παρουσία και ήττα απ' το Μαυροβούνιο με το ίδιο σκορ είναι ο απολογισμός της Εθνικής ανδρών στα δύο πρόσφατα διεθνή φιλικά που έδωσε σε Βουκουρέστι και Ποντγκόριτσα αντίστοιχα. Οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτέλεσαν το ντεμπούτο του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Ο Ουρουγουανός στα δύο παιχνίδια προσπάθησε να δείξει τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του στο ελληνικό συγκρότημα ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων τον ερχόμενο Ιούνη για το Nations League.

Αν και στον αγώνα του Βουκουρεστίου η Εθνική ήταν αρκετά καλή έχοντας ως αποτέλεσμα τη νίκη επί των Ρουμάνων, εντούτοις οι αρκετές αλλαγές που πραγματοποίησε ο νέος ομοσπονδιακός ενόψει του δεύτερου φιλικού στο Μαυροβούνιο δεν έδειξαν να αποδίδουν με αποτέλεσμα την ήττα. Από την πλευρά του πάντως ο Γκουστάβο Πογέτ αν και δήλωσε πως δεν τον ευχαριστεί η ήττα στο δεύτερο φιλικό, διευκρίνισε πως έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα και τη δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να είναι έτοιμη στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Μάλιστα, στάθηκε στο κομμάτι που αφορά τις κινήσεις των παικτών την ώρα του αγώνα είτε σε περίπτωση κατοχής μπάλας είτε σε φάση άμυνας, ως ένα στοιχείο που θα πρέπει να δουλευτεί ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα.


EUROLEAGUE
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Μήτογλου

Αίσθηση και αναστάτωση στους κόλπους της Euroleague προκάλεσε η χτεσινή είδηση ότι ο διεθνής Ελληνας παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο, Ντίνος Μήτογλου, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε μετά τον αγώνα της ιταλικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό στις 4 Μάρτη. Το γεγονός έκανε γνωστό ο ιταλικός σύλλογος, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον παίκτη και ότι σύντομα θα προχωρήσει σε νέο έλεγχο, προκειμένου να πάρει στα χέρια της περισσότερα στοιχεία που να ξεκαθαρίζουν το περιστατικό.

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση και στις τάξεις της Εθνικής ομάδας, καθώς από την εξέλιξη της υπόθεσης θα εξαρτηθεί η παρουσία ή μη του Μήτογλου στην ομάδα στο Ευρωμπάσκετ του προσεχούς Σεπτέμβρη.

Απειλεί με αποχώρηση η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Με οριστική αποχώρηση της ομάδας από τη Euroleague και συνολικά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απείλησε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούνιν, εξαιτίας της αποβολής και των κυρώσεων που επέβαλε η διοργανώτρια αρχή στην ΤΣΣΚΑ, όπως και στις άλλες ρωσικές ομάδες (Ζενίτ, Ούνιξ). Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «κύμα ρωσοφοβίας» στην Ευρώπη το οποίο αποτελεί σημαντικό εμπόδιο προκειμένου η ΤΣΣΚΑ να επιστρέψει στη Euroleague ή να συμμετάσχει σε άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφήνοντας υπαινιγμούς ακόμα και για πιθανή ένταξη της ομάδας της Μόσχας σε άλλη Λίγκα, π.χ. της Ασίας.


ΠΟΛΟ - LEN TROPHY ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η ώρα του τροπαίου για τον Εθνικό

Eχοντας ως παρακαταθήκη την εκτός έδρας νίκη με 12-8 στον πρώτο τελικό, η γυναικεία ομάδα πόλο του Εθνικού επιδιώκει σήμερα να φθάσει στην κατάκτηση του τροπαίου στο Len Trophy, υποδεχόμενη την ουγγρική Ντουναουιβάρος στον Πειραιά («Π. Καπαγέρωφ», 20.00). Τα κορίτσια του Εθνικού καλούνται να υπερασπιστούν τη διαφορά του +4 προκειμένου να οδηγήσουν την ιστορική ομάδα του Πειραιά στην επιστροφή στους τίτλους μετά το 2010.

Κυριάρχησε στην Ουγγαρία

Στον αγώνα στην Ουγγαρία η ελληνική ομάδα, παρά το νευρικό ξεκίνημα, κατάφερε να βελτιωθεί αισθητά στη συνέχεια έχοντας βασικό ατού την πολύ καλή αμυντική λειτουργία που δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια στις γηπεδούχους. Στην επίθεση, βρίσκοντας λύσεις στο σκοράρισμα από αρκετές παίκτριες, κατάφερε να ανοίξει τον δρόμο για τη σπουδαία επιτυχία.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 1-3, 2-3

Ντουναουιβάρος: Μάτζκο, Ζιλάγκι 1, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 2, Χόρβαθ 2, Μαχιέ 1, Ζαμπό, Γκάρντα 2, Μούκσι, Σομογκιβάρι, Παλ, Ζέλακ, Μπούις

Εθνικός: Σωτηρέλη, Ιωάννου 1, Ι. Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη, Κοντονή 2, Πάρκες 1, Χατζηκυριακάκη 1, Α. Μπενέκου 3, Ρακιτζή, Σ. Χαραλαμπίδη 2, Ι. Μπενέκου, Μπάκοτς, Τζόνσον


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΚΟΣ
ΦΩΤΟ 5

Η συντρόφισσα Ελευθερία Μαναζή, που φιλοξενείται στο «Σπίτι Αγωνιστή», προσφέρει στο ηρωικό Κόμμα μας, για να συνεχίσει τους αγώνες του, 150 ευρώ, μέσω ΤΟ Νότιων Συνοικιών της ΚΟ Αττικής, στη μνήμη του πατέρα της, μέλους του ΚΚΕ από την ίδρυσή του, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΡΟΚΟΥ, που πέθανε τιμώντας το Κόμμα μέχρι τέλους ως πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, των αδελφών της ΔΗΜΗΤΡΗ και ΒΑΓΓΕΛΗ, μελών του ΔΣΕ, και του αδελφού ΜΙΧΑΛΗ, καθώς και στη μνήμη του πολυαγαπημένου συντρόφου της στη ζωή και στον αγώνα ΜΑΝΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Επίσης, προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 150 ευρώ για να συνεχίσει το έργο του.

***

ΦΩΤΟ

Στις 20/03/22 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απώλεια του αγαπημένου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΣΙΑΚΟΥ. Ο Δημήτρης, παιδί φτωχών αγροτών από τη Φήκη Τρικάλων, του ΕΛΑΣίτη Ανδρέα Νασιάκου, οργανώθηκε στο Κόμμα την περίοδο της μεταπολίτευσης και πάλεψε για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τις γραμμές του. Την περίοδο των ανατροπών αλλά και αργότερα, με τη στάση του, συνέβαλε έτσι ώστε η φωτιά να παραμείνει ενεργή αλλά και οι ιδέες - κόντρα στο πνεύμα της εποχής - να μεταλαμπαδευτούν στις επόμενες γενιές έως ότου εκπληρωθούν τα οράματα μιας ανώτερης κοινωνίας, απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Θα θυμόμαστε τον Δημήτρη για το ιδιαίτερο χιούμορ του, τη μεγάλη του αγάπη για τον λαϊκό πολιτισμό & αθλητισμό, το μεράκι για τη συλλογή και καταγραφή της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης μέσα από τα λαϊκά τραγούδια. Περισσότερο όμως θα τον θυμόμαστε για τη στάση ζωής που αναδεικνύει το απλό, το καθημερινό, σε πλήρη αντίθεση με το εφήμερο, το πρόσκαιρο, σε τελική ανάλυση το κοινωνικό απέναντι στο ατομικό.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΡΟΚΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΡΟΚΟΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο Κόμμα 150 ευρώ για την οικονομική ενίσχυσή του, μέσω της KOB «Teleperfomance».


ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΟΚΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΟΚΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΡΟΚΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΡΟΚΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΑΖΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΑΖΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αντιπολεμικό μήνυμα των ομάδων Νέα Σμύρνη και Δάφνη

Μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, και υπέρ της φιλίας και της πάλης των λαών, όπως έγραφε και το πανό που κρατούσαν, έστειλαν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Νέας Σμύρνης και της Δάφνης Αθηνών, στο πλαίσιο του μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Αττικής. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο των Σουρμένων, έδρα μιας ιστορικής ομάδας που ιδρύθηκε από Μικρασιάτες πρόσφυγες οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή του Ελληνικού.

Θυμίζουμε ότι πριν δυο βδομάδες έγινε αντίστοιχη ενέργεια, με ανάλογο αντιπολεμικό μήνυμα, από τους ποδοσφαιριστές των ομάδων του ΑΟ Καλαμακίου και της Λαύρας Αργυρούπολης στον μεταξύ τους αγώνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ