ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Μάρτη 2022
Σελ. /28
ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Παρασκευή στο Σύνταγμα μιλάει ο λαός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας!

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ την Παρασκευή 1η Απρίλη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ΚΟ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τον λαό της Αττικής στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ «για να ακουστεί δυνατά:

-- Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

-- Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας.

-- Δεν δεχόμαστε να πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό του πολέμου, την ακρίβεια και τη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια που εξανεμίζουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα».

Οπως τονίζει, «πατριωτικό και διεθνιστικό μας καθήκον είναι:

-- Να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα ως στρατιωτικά - πολεμικά προγεφυρώματα, με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

-- Ο πολύμορφος αγώνας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού μας, στον δρόμο για να ξεμπερδεύουμε με το σύστημα που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους».

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το συλλαλητήριο έχουν προγραμματιστεί για τις 7 μ.μ. στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική, Επισιτισμός - Τουρισμός, Εμπόριο - Υπηρεσίες, Χρηματοπιστωτικό, Υγεία - Πρόνοια, Δικηγόροι, ΕΒΕ, ΜΜΕ.

Ομόνοια: Α' Αθήνας, Βορειοδυτική Αθήνα, Βόρεια, Νοτιοδυτική, Δυτική, Βορειοδυτική Αττική, Πειραιάς, Μεσόγεια - Λαυρεωτική.

Προπύλαια: ΑΕΙ - Ερευνα, Εκπαιδευτικοί, Νότια, Ανατολική Αττική, Καλλιτέχνες, ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση.

Επίσης, οι Οργανώσεις δρομολογούν πούλμαν για το συλλαλητήριο ως εξής: Κερατσίνι - Δραπετσώνα, 6 μ.μ., πλατεία Λαού. Κορυδαλλός, 6 μ.μ., λεωφ. Λαμπράκη - Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού («Μ. Μερκούρη»). Νίκαια, 6 μ.μ., πλατεία Κουμπάκη (Σπάθα), με στάσεις σε πλατεία Χαλκηδόνας, Περιβολάκι και Κρατικό Νοσοκομείο. Πέραμα, 6 μ.μ., πλατεία Ηρώων. Πειραιάς, 6 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο. Ιλιον, 6 μ.μ., ΟΤΕ. Καματερό, 6 μ.μ., στάση «Μανάρα». Αγ. Ανάργυροι, 6.15 μ.μ., παλιό δημαρχείο. Ανω Λιόσια, 6 μ.μ., τριγωνική πλατεία (όπισθεν δημαρχείου). Ελευσίνα, 6 μ.μ., δημοτικό πάρκινγκ. Ασπρόπυργος, 6.10 μ.μ., παραλία Ασπροπύργου. Κόκκινος Μύλος, 6 μ.μ., τριγωνική πλατεία. Μενίδι, 6 μ.μ., πλατεία Καράβου. Ολυμπιακό Χωριό, 6 μ.μ., Κακλαμανάκη 21. Λαύριο, 5.30 μ.μ., πλατεία Μεταλλωρύχων. Νέα Μάκρη, 5.30 μ.μ., πλατεία. Ραφήνα, 5.45 μ.μ., ΟΤΕ. Παλλήνη, 6 μ.μ., Αγ. Τρύφωνας. Γέρακας, 6.15 μ.μ., ΕΛΤΑ. Μαρούσι, 6.15 μ.μ., «Σπύρος Λούης».

Πλατύ άνοιγμα μέχρι την τελευταία στιγμή!

Με περίπου δύο εικοσιτετράωρα να απομένουν για το μεγάλο μαχητικό ραντεβού της Παρασκευής, οι Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ συνεχίζουν να απευθύνουν πλατύ κάλεσμα για όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή, με τις περιοδείες και τις εξορμήσεις να πυκνώνουν ανά γειτονιά και κλάδο. Παράλληλα, το βάρος πέφτει στη δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, εξασφαλίζοντας ότι όσοι θέλουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να απαιτήσουν την απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτόν, να κάνουν καθαρό πως οι αγώνες και οι διεκδικήσεις του λαού δεν θα ανασταλούν, να απαντήσουν στον αντικομμουνισμό που δυναμώνει, θα λάβουν τη θέση τους στο Σύνταγμα, ενώνοντας μαζί με χιλιάδες λαού τη φωνή τους.

Το πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων συνεχίζεται σήμερα ως εξής:

-- Το πρωί στο αμαξοστάσιο του δήμου Ηρακλείου Αττικής, στους εργαζόμενους στα δημαρχιακά μέγαρα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, σε σχολεία του Γαλατσίου και των Σεπολίων, σε εργαζόμενους στον δήμο Αρτέμιδος.

-- Στις 5.30 π.μ. στο catering «Δειπνοσοφιστήριο» στην Κηφισιά και στην εταιρεία «Λυχνία» στο Μενίδι.

-- Στις 6 π.μ. στην εταιρεία «Τυποργάνωση» στο Μενίδι, στην παραγωγική μονάδα της «Γευσήνους» στο Κρυονέρι, στην εταιρεία «Στεργίου» στο Μενίδι και στην εταιρεία «Φρεσκούλης».

-- Στις 7.30 π.μ. στους σταθμούς του Μετρό στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη.

-- Στις 7.45 π.μ. στα σχολεία της Νίκαιας (συγκρότημα Πέτρινων).

-- Στις 8 π.μ. στην εταιρεία ICAP.

-- Στις 9 π.μ. στην αποθήκη της εταιρείας «Cosmocar».

-- Στις 9.30 π.μ. στην αγορά της Καλλιθέας και στα καταστήματα στην οδό Πετρουπόλεως, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σίμο, μέλος του Τομεακού Γραφείου Δυτικών Συνοικιών.

-- Στις 10 π.μ. στα συνεργεία καθαριότητας στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στο δημαρχείο Καλλιθέας και στην πλατεία Μενιδίου.

-- Στις 10.30 π.μ. στα σούπερ μάρκετ στην Ανω Γλυφάδα, στα εμπορικά καταστήματα στην κεντρική πλατεία Μενιδίου, στη λαϊκή αγορά στην Αρτέμιδα και στην Ανάβυσσο.

-- Στις 11 π.μ. στα καταστήματα στον Περισσό, στις λαϊκές αγορές στον Κολωνό και στου Γκύζη.

-- Στις 12 μ. στους εργαζόμενους του δήμου Αθήνας στο Παγκράτι.

-- Στις 12 μ. σε επισιτιστικά καταστήματα στον πεζόδρομο Βεάκη, στο Περιστέρι.

-- Στις 12.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental».

-- Στη 1.30 μ.μ. στα ξενοδοχεία «Grand Hyatt» και «Saint George Lycabettus».

-- Στις 4.30 μ.μ. στο ΙΕΚ του Περισσού.

-- Στις 6 μ.μ. στα καταστήματα στην πλατεία Βικτωρίας, στα καταστήματα «Lidl» στην Καλλιθέα, στον Ταύρο και στον Ελαιώνα, και στο τμήμα επισιτισμού του ΙΕΚ της ΣΚΙΠ.

-- Στις 6.30 μ.μ. σε μικρά εμπορικά καταστήματα στα Σεπόλια, στα «Media Markt» στην Αργυρούπολη, και σε επισιτιστικά καταστήματα στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.

-- Στις 7 μ.μ. στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη Νέα Ιωνία (οδός Ιφιγένειας) και σε επισιτιστικά καταστήματα στα Ανω Πατήσια.

-- Στις 8 μ.μ. στα «Hondos Center» στη Γλυφάδα και στο εμπορικό κέντρο στο πάρκο Τρίτση.

Ακόμα, στους εργαζόμενους του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και σε επισιτιστικά καταστήματα στον χώρο του αεροδρομίου, στους εργαζόμενους του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, στην εταιρεία «Navios» στον Πειραιά, σε γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών στην περιοχή του ΟΛΠ.

Με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σήμερα Τετάρτη στις 11.30 π.μ. θα συναντηθεί με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ