ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Απρίλη 2022
Σελ. /24
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Σήμερα όλοι και όλες στο Σύνταγμα!

Στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Σήμερα, στις 8 μ.μ., η θέση κάθε εργαζόμενου, νέου και νέας που ανησυχεί για τις εξελίξεις, που θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον λαό της Ουκρανίας, να φωνάξει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, για να μην πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό του πολέμου, την ακρίβεια και τη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια που εξανεμίζουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα, είναι στο Σύνταγμα, στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν που οργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Πατριωτικό και διεθνιστικό μας καθήκον είναι: Να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα ως στρατιωτικά - πολεμικά προγεφυρώματα, με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα. Ο πολύμορφος αγώνας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού μας, στον δρόμο για να ξεμπερδεύουμε με το σύστημα που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΚΟ Αττικής καλώντας τον λαό σε μαζική συμμετοχή.

Οι Παρέμβαση ενάντια στην προσπάθεια παρεμπόδισης

Παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν χτες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καταγγέλλοντας παρεμπόδιση της διάδοσης των θέσεων του Κόμματος ενόψει του σημερινού μεγάλου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ προπαγάνδισαν το συλλαλητήριο και απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους και τον λαό της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες συνεργεία της Περιφέρειας ξηλώνουν από τους δρόμους της Αθήνας αφίσες και άλλο υλικό για το συλλαλητήριο, προκειμένου να αποσιωπηθούν οι θέσεις του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Είναι γελασμένοι... Η απάντηση θα δοθεί σήμερα με τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το συλλαλητήριο έχουν προγραμματιστεί για τις 7 μ.μ. στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική, Επισιτισμός - Τουρισμός, Εμπόριο - Υπηρεσίες, Χρηματοπιστωτικό, Υγεία - Πρόνοια, Δικηγόροι, ΕΒΕ, ΜΜΕ.

Ομόνοια: Α' Αθήνας, Βορειοδυτική Αθήνα, Βόρεια, Νοτιοδυτική, Δυτική, Βορειοδυτική Αττική, Πειραιάς, Μεσόγεια - Λαυρεωτική.

Προπύλαια: ΑΕΙ - Ερευνα, Εκπαιδευτικοί, Νότια, Ανατολική Αττική, Καλλιτέχνες, ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση.

Επίσης, οι Οργανώσεις δρομολογούν πούλμαν για το συλλαλητήριο ως εξής: Κερατσίνι - Δραπετσώνα, 6 μ.μ., πλατεία Λαού. Κορυδαλλός, 6 μ.μ., λεωφ. Λαμπράκη - Πνευματικό Κέντρο («Μ. Μερκούρη»). Νίκαια, 6 μ.μ., πλατεία Κουμπάκη (Σπάθα), με στάσεις σε πλατεία Χαλκηδόνας, Περιβολάκι και Κρατικό Νοσοκομείο. Πέραμα, 6 μ.μ., πλατεία Ηρώων. Πειραιάς, 6 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο. Ιλιον, 6 μ.μ., ΟΤΕ. Καματερό, 6 μ.μ., στάση «Μανάρα». Αγ. Ανάργυροι, 6.15 μ.μ., παλιό δημαρχείο. Ανω Λιόσια, 6 μ.μ., τριγωνική πλατεία (όπισθεν δημαρχείου). Ελευσίνα, 6 μ.μ., δημοτικό πάρκινγκ. Ασπρόπυργος, 6.10 μ.μ., παραλία. Κόκκινος Μύλος, 6 μ.μ., τριγωνική πλατεία. Μενίδι, 6 μ.μ., πλατεία Καράβου. Ολυμπιακό Χωριό, 6 μ.μ., Κακλαμανάκη 21. Λαύριο, 5.30 μ.μ., πλατεία Μεταλλωρύχων. Νέα Μάκρη, 5.30 μ.μ., πλατεία. Ραφήνα, 5.45 μ.μ., ΟΤΕ. Παλλήνη, 6 μ.μ., Αγ. Τρύφωνας. Γέρακας, 6.15 μ.μ., ΕΛΤΑ. Μαρούσι, 6.15 μ.μ., «Σπύρος Λούης». Ωρωπός, 4.30 μ.μ., στάση ΚΤΕΛ Σκάλας Ωρωπού. Αγιος Στέφανος, 5 μ.μ., Νηπιαγωγεία.

Οι ΚΟ εξαντλούν τα περιθώρια επιτυχίας του συλλαλητηρίου

Το πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων συνεχίζεται αξιοποιώντας κάθε ώρα που απομένει για την όσο μαζικότερη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Ετσι σήμερα δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ θα βρεθούν στους παρακάτω χώρους:

-- Το πρωί στη λαϊκή αγορά του Βύρωνα.

-- Στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα».

-- Στις 6.45 π.μ. στην αφετηρία των πούλμαν μετακίνησης εργαζομένων του ξενοδοχείου «Four Seasons».

-- Στις 8.30 π.μ. στην ελεγκτική εταιρεία «ΣΟΛ».

-- Στις 9 π.μ. στο Πρωτοδικείο Αθήνας, με επικεφαλής τον Ανέστη Προυσανίδη, μέλος της ΕΟΕ Αττικής και Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Δικαιοσύνης.

-- Στις 10 π.μ. στα συνεργεία καθαριότητας στο Νοσοκομείο «Μεταξά».

-- Στις 10.30 π.μ. στη λαϊκή αγορά στα Καλύβια.

-- Στις 10.30 π.μ. σε εμπορικά καταστήματα στην Αρτέμιδα.

-- Στις 11 π.μ. σε καταστήματα στη Νεάπολη Περισσού.

-- Στις 12 μ. στη λαϊκή αγορά Ανω Πετραλώνων.

-- Στις 2 μ.μ. σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα στο ιστορικό κέντρο (Πλάκα - Μοναστηράκι - Σύνταγμα).

Με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίλη, στις 2 μ.μ., με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ (Κύπρου), Μαρίνο Σιζόπουλο. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή.

Απευθείας μετάδοση της ομιλίας

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 20.00 στο Σύνταγμα θα μεταδοθεί ζωντανά από το ertnews.gr

Στην Αμαλιάδα για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Κυριακή 3 Απρίλη θα επισκεφτεί την Αμαλιάδα, γενέτειρα του Νίκου Μπελογιάννη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

  • Στις 10.30 π.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ηλιδας, Γιάννη Λυμπέρη, στο δημαρχείο Ηλιδας.
  • Στις 11.30 π.μ. θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, στην πλατεία Μπελογιάννη.
  • Στις 12.45 μ.μ. θα επισκεφτεί τη Μόνιμη Εκθεση για τον Νίκο Μπελογιάννη.
  • Στις 1.15 μ.μ. θα παρευρεθεί στη συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας στην παραλία της Κουρούτας.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ