ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Απρίλη 2022
Σελ. /24
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού!

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σήμερα στις 12 μ. ενάντια στην εμπλοκή

Σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει σήμερα, Παρασκευή 8 Απρίλη, στις 12 μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για να καταδικαστεί η εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και για να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού, καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις (Εργατικά Σωματεία - ΕΕΔΥΕ - Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων - φοιτητικοί σύλλογοι - ΟΓΕ - φορείς του λαϊκού κινήματος).

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ουκρανικού λαού! Είναι ένας πόλεμος άδικος, που έχει να κάνει με τους ανταγωνισμούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, των σφαιρών επιρροής!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπλέκει ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Παίζει με τη φωτιά του πολέμου στο όνομα των συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε μαγνήτη αντιποίνων, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις απ' άκρη σ' άκρη να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι αυτοκινητόδρομοι, οι σιδηρόδρομοι, τα λιμάνια και τα πολιτικά αεροδρόμια έχουν τεθεί στη διάθεση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων για να συμβάλουν στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς!

Καταδικάζουμε την προετοιμασία από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους σχηματισμούς μάχης (battlegropus), στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία! Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά έξω από τα σύνορα!

Απαιτούμε:

  • Να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού!
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
  • Αλληλεγγύη στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής!».
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση αύριο

Σε μαζική συμμετοχή καλεί τον λαό του Εβρου η Τομεακή Επιτροπή Εβρου, στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που οργανώνει αύριο Σάββατο 9 Απρίλη και ώρα 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο «Ακαδημίας», στην Αλεξανδρούπολη. Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

«Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί δυνατά από όλους μας το "Οχι στον πόλεμο - να σταματήσει κάθε ελληνική εμπλοκή"», αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα της ΤΕ Εβρου, τονίζοντας πως «αυτή είναι η πραγματική αλληλεγγύη στον ουκρανικό και στους άλλους λαούς. Να δυναμώσει ο αγώνας που βάζει εμπόδια στους πολεμικούς σχεδιασμούς κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων, στα αιματοβαμμένα σχέδια της αστικής τάξης και των διεθνών συμμαχιών του κεφαλαίου, στην πολιτική που εξοντώνει τον λαό για τα κέρδη των λίγων, είτε σε πόλεμο είτε σε ειρήνη».

Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Δανία

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφτεί την Κοπεγχάγη στις 9 και 10 Απρίλη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

-- Το Σάββατο 9 Απρίλη, στις 10 π.μ. θα επισκεφτεί το νεκροταφείο των πεσόντων αντιστασιακών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, Mindelunden, και θα καταθέσει στεφάνι στον τόπο των εκτελέσεων.

Στις 11.30 π.μ. θα ξεναγηθεί στο Εργατικό Μουσείο Κοπεγχάγης.

Στις 4 μ.μ. θα μιλήσει στην εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Σκανδιναβίας, στην αίθουσα του Εργατικού Μουσείου Κοπεγχάγης, με θέμα «Πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την "πράσινη" καπιταλιστική βαρβαρότητα, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, την πραγματική διέξοδο, τον σοσιαλισμό».

Στις 8.30 μ.μ. θα παρευρεθεί στη συνεστίαση της ΚΟ Δανίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας 3F (Peter Ipsens Alle 25).

-- Την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 12 μ. θα συναντηθεί με το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Δανίας.

Πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Τετάρτη 13/4 στις 14.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση της σπουδάζουσας νεολαίας που διοργανώνουν η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ - Ερευνητικών Κέντρων του ΚΚΕ, η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας και η Τομεακή Οργάνωση ΠΑΔΑ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

***

Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απρίλη θα επισκεφτεί τη Λάρισα. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 15 Απρίλη στις 20.00, θα μιλήσει σε συγκέντρωση των ΚΟ Λάρισας, στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ.

Το Σάββατο 16 Απρίλη:

-- Στις 9.30 π.μ. θα συναντηθεί με τα διοικητικά συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λάρισας.

-- Στις 11.00 π.μ. θα συναντηθεί με διοικητικά συμβούλια σωματείων υγειονομικών της Λάρισας.

***

Το Σάββατο 16 Απρίλη και ώρα 20.30, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στη συνεστίαση που πραγματοποιεί η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο κέντρο «Μίθριο» (Περιφερειακή οδός στο ύψος της Πολίχνης).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ