ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Απρίλη 2022
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέτρα εδώ και τώρα ενάντια στην ακρίβεια, για την υπεράσπιση του εισοδήματος!

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Απρίλη, στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Ανάπτυξης

«Τέρμα στον εμπαιγμό με επιδόματα - ψίχουλα. Απαιτούμε άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος»: Με το σύνθημα αυτό εργατικά συνδικάτα, μαζικοί φορείς και Επιτροπές Αγώνα της Αττικής απευθύνουν κάλεσμα σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Απρίλη, στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Ανάπτυξης (πλατεία Κάνιγγος).

Αναλυτικά στο κάλεσμα σημειώνεται:

«Τέρμα στην κοροϊδία. Σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και η φτώχεια φουντώνει, ο μισθός εξαϋλώνεται στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, η κυβέρνηση έφερε "συμπληρωματικό προϋπολογισμό" στη Βουλή που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του λαού.

Πρόκειται για αίσχος. Νομίζουν ότι με επιδότηση 13 ευρώ στη βενζίνη τον μήνα και ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια θα μας ξεγελάσουν.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μπορεί να καλύψει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου. Που να μπορεί να κάνει "περικοπές" σε βασικά αγαθά μετά την έκρηξη τιμών στα σούπερ μάρκετ. Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς άνεργο, χωρίς κακοπληρωμένο ή απλήρωτο εργαζόμενο.

Σ' αυτές τις συνθήκες, αντί να στηριχθεί οικονομικά ο λαός μας, η κυβέρνηση μας καλεί να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, για να πληρώνουμε 4 δισ. ευρώ τον χρόνο σε πολεμικούς εξοπλισμούς και για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Υπάρχουν όμως επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια, στις Διεθνείς Μεταφορές, στο Εμπόριο και αλλού που θησαυρίζουν με το Ταμείο Ανάκαμψης και τους "αναπτυξιακούς" νόμους. Που τρίβουν τα χέρια τους και γυαλίζουν τα σεντούκια τους για τις νέες "ευκαιρίες" για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία.

Δεν αποδεχόμαστε νέες θυσίες για να μη θιχτούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και για να πληρώσουμε εμείς τους πολεμικούς λογαριασμούς.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη άφησε γερή παρακαταθήκη και διέψευσε όσους λέγανε ότι δεν είναι ώρα για κινητοποιήσεις. Τα συνδικάτα προετοιμάζουν την κλιμάκωση του αγώνα για την Πρωτομαγιά και δεν αφήνουν ούτε ώρα χωρίς να οργανώνουν την αντίδρασή τους απέναντι στο έγκλημα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας».

«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει καμία εργατική και λαϊκή οικογένεια χωρίς τροφή, ρεύμα και νερό. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον υποφέρει», τονίζουν ακόμα τα σωματεία και απαιτούν:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, του φυσικού αερίου, των καυσίμων, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση όλων των φόρων (ΦΠΑ και Ειδικοί Φόροι) στα βασικά αγαθά, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες κατά 50%.
  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές, μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση του κριτηρίου ένταξης και του επιδόματος.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οργανώνονται και στις γειτονιές
  • Συγκεντρώσεις σωματείων και φορέων σήμερα στη Νέα Ιωνία και αύριο στο Περιστέρι
  • Δράσεις αλληλεγγύης από Στέκια εργαζομένων και νεολαίας

Σε συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του εισοδήματος καλούν σωματεία, σύλλογοι και μαζικοί φορείς του Περιστερίου, αύριο, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα καύσιμα και τα επιδόματα ενάντια στην ακρίβεια είναι για γέλια. Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που ανακοινώνουν είναι "ψίχουλα" που εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό. Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια όταν την ίδια στιγμή δισεκατομμύρια ευρώ μοιράζονται αφειδώς για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που μετατρέπουν τη χώρα σε μαγνήτη επιθέσεων», σημειώνουν τα σωματεία, αναδεικνύοντας ότι «η οικονομία τους δεν "αντέχει" τις ανάγκες μας». «Καλούμαστε να πληρώσουμε και να σφίξουμε το ζωνάρι για το αμύθητο φαγοπότι εκατομμυρίων που έχουν στήσει κυβερνήσεις, κράτος και μεγάλες επιχειρήσεις. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Με τον αγώνα μας να κερδίσουμε την ενίσχυση των εισοδημάτων μας».

Μεγάλη συγκέντρωση διοργανώνουν σωματεία, μαζικοί φορείς και σύλλογοι στη Ν. Ιωνία, σήμερα, Τρίτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Σημηριώτη.

Στέκι Αλληλεγγύης στο Ολυμπιακό Χωριό

«Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και τον αγώνα μας. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τον πόλεμο και την ακρίβεια», τονίζουν εργαζόμενοι, εκλεγμένοι σε διοικήσεις σωματείων και φορέων του Μενιδίου που κατοικούν στο Ολυμπιακό Χωριό, οι οποίοι μετατρέπουν το Εργατικό Στέκι στο Ολυμπιακό Χωριό (Κακλαμανάκη 21) σε Στέκι Αλληλεγγύης.

Αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Υψώνουμε ασπίδα προστασίας σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, δίνοντας το χέρι για να παλέψουμε μαζί για τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στον δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής».

Καλούν όποιον εργαζόμενο έχει ανάγκη, όποιον θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του με οποιονδήποτε τρόπο, να επικοινωνήσει με το Στέκι και στα τηλ. 6976.006.275 και 6974.812.898.

Μέρες και ώρες συλλογής ειδών αλληλεγγύης: Δευτέρα (18.00 - 20.00), Τρίτη (11.00 - 13.00), Τετάρτη (18.00 - 20.00), Παρασκευή (18.00 - 20.00).

Το Στέκι «Καίτη Πανοπούλου»

Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» συνεχίζει τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και εκφράζει αλληλεγγύη για μια ακόμη φορά σε συνανθρώπους που την χρειάζονται.

Τα είδη που συλλέγονται είναι: Γάλατα εβαπορέ, ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, τοματοπολτός, όσπρια, λάδι, μακαρόνια.

Το Στέκι θα είναι ανοιχτό για να παραλαμβάνει τρόφιμα καθημερινά από τη Δευτέρα 11/4 και τις ώρες 18:30 έως τις 20:00. Η Αλληλεγγύη θα γίνει την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Απρίλη και στις ώρες 11.00 - 13.00 και 18.30 - 20.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211.7054.821 από 18.30 έως 20.00, στο 6975.700.363 και στο email: stekiergazomenonkaineolaias@gmail.com.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ