ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Μάη 2022 - Κυριακή 22 Μάη 2022
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝHMΟΣΥΝΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Το Σάββατο 28 Μάη 2022 και ώρα 9.30 π.μ. θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ στο Κοιμητήριο Χώρας Μεσσηνίας. Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟ ΟΤΕ, το ποσό των 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ που το ακολούθησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η σύζυγος Γιάννα, οι κόρες Ζωή, Μαρία


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΠΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΠΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου αδελφής ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, που πάλευε πρωτοπόρα ως το τέλος της ζωής της για το δίκιο των εργαζομένων και του λαού, προσφέρω 100 ευρώ στο κόμμα μας, το ΚΚΕ

Ευανθία Σεφέρη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΚΑΙΤΗΣ ΦΕΙΔΑΚΗ, αφοσιωμένης και γεμάτης φροντίδα και απέραντη συντροφικότητα κομμουνίστριας, και της συντρόφισσας ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, αταλάντευτης και ακάματης κομμουνίστριας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Μαρία - Στέφανος

***

ΦΩΤΟ

Στις 21 Μάη συμπληρώνονται 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ, αγωνιστής του ΚΚΕ στην Εμπορική Τράπεζα, με σημαντική συμβολή στη δράση του τραπεζοϋπαλληλικού κινήματος τις δεκαετίες '70 - '90 και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΜΕ στις τράπεζες.

Στη μνήμη του τα παιδιά του καταθέτουν οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ για το τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΤΟ Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΗΝΑΪΔΗ (φωτ.), πιστού οπαδού του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, στις 20 Μάη 2000, που πήρε δραστήριο μέρος στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές και στη Μάχη της Ηλεκτρικής, καθώς επίσης και στη μνήμη των γονιών μου ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ και του αδελφού μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό μας.

ΜΗΝΑΪΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΜΗΝΑΪΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
Παναγιώτα Μολογιάννη - Μηναΐδου

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 17 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΥΒΑΣ. Η γυναίκα του στη μνήμη του και για την ονομαστική του εορτή προσφέρει το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αλίμου.

***

ΦΩΤΟ 2

Η Μαρία Μπουλά (Μαρούσκα Χαλκίδου), από την Καβάλα, στη μνήμη του συντρόφου της στη ζωή και στον αγώνα ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΛΑ, στελέχους του ΚΚΕ και του καπνεργατικού κινήματος στην Καβάλα, και του αδερφού της ΚΩΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΗ, από τα Παλατίτσια Ημαθίας, προσφέρει το ποσό των 150 ευρώ στην ΤΟ Καβάλας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ του Καλλίνικου, εκπαιδευτικού, που γεννήθηκε στον Καύκασο Ρωσίας, μεγάλωσε στη Φλώρινα και υπηρέτησε ως δάσκαλος στη Φλώρινα, στη Βέροια και τη Νέα Σμύρνη και «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος χωρίς τον Χάρη. Ενας χρόνος χωρίς το χιούμορ του, την ενεργητικότητά του, τη φωνή του, το γέλιο του για εμάς την οικογένειά του, είναι σαν να πέρασε ένας αιώνας. Μας λείπει.

Στη μνήμη του ΧΑΡΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουμε 100 ευρώ στο κόμμα του, το ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

  • Στις 21 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ένας φίλος, ένας σύντροφος, ένας άνθρωπος με πάθος και αγωνιστικότητα. Αυτό που λείπει από όλους εμάς τους φίλους και συντρόφους του, είναι η φυσική του παρουσία, το αστείρευτο χιούμορ του, η εικόνα του, γιατί ο Χάρης έχει μείνει και θα μείνει για πάντα ανεξίτηλα χαραγμένος στο μυαλό μας. Στη μνήμη του εμείς οι φίλοι και σύντροφοί του προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης, στο κόμμα του, το ΚΚΕ που πάλευε μαζί του για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΚΟΛΥΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΛΥΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΜΑΓΑΡΑΚΗ - ΚΡΙΑΡΑ οι αδελφές της, και λοιποί συγγενείς, προσφέρουμε στην ΚΟ Ηρακλείου το ποσό των 810 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 23 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας σύζυγος, μάνα και συντρόφισσα ΟΛΓΑ ΚΟΝΤΑΚΟΥ - ΚΑΤΣΑΚΟΥ. Το κενό που άφησε η απώλειά της είναι δυσαναπλήρωτο, όμως αυτά που πάντα μας συνοδεύουν είναι η καλοσύνη της, οι αρχές της και η αγάπη της προς το ΚΚΕ. Στη σελίδα «Μνήμες Αγωνιστών» που διάβαζε ανελλιπώς καθώς είναι η ζωντανή Ιστορία του Κόμματος, όπως εκείνη έλεγε, τώρα υπάρχει και το δικό της όνομα. Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω της ΤΟ Βιομηχανίας.

Νίκος, Μαρία και Ελευθερία

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ, ο χαμογελαστός, ο άτακτος με τη θαρραλέα καρδιά και πολύ αγαπημένος μας παππούς, αποφάσισε να «φύγει» ξαφνικά στις 22/3/2011 αφήνοντας πίσω του ένα έντονο κενό, πολλές αναμνήσεις αλλά, το σημαντικότερο, ανθρώπους να τον θυμούνται ύστερα από τόσα χρόνια με αγάπη.

Κομμουνιστής με έντονη και πολύπλευρη προσωπικότητα που όσο αισθητή γινόταν η παρουσία του άλλο τόσο αισθητή είναι και η απουσία του όλα αυτά τα χρόνια. Δεν τον ξεχνάμε ποτέ και πάντα θα του στέλνουμε τους περήφανους χαιρετισμούς μας. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα του 100 ευρώ.

ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Οι εγγονές του, Χαρά και Εύα Ξαξήρα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης και μονάκριβης μανούλας μου ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, που τώρα θα χαιρόμασταν όλοι μαζί τη γιορτή της, προσφέρω στο Κόμμα μας 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ ΕΜΠ Β.

Ξανθή Παπαγεωργίου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και παππού, αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης, ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

Τα παιδιά Γιώργος και Δέσποινα, ο εγγονός Γρηγόρης Λαμπράκης

***

ΦΩΤΟ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη γέννηση του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΛΙΟΡΗ, η οικογένειά του προσφέρει στη μνήμη του, μέσω της ΚΟΒ Μαλαγαρδή Κορυδαλλού του ΚΚΕ, 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Ο Χρήστος Καλιόρης με τα 75 θυελλώδη χρόνια ως μέλος του ΚΚΕ, με τους αγώνες του και τις θέσεις του έκανε πιο πλούσιο το ΚΚΕ και τον λαό μας. Ακούραστος μαχητής, μπήκε από νωρίς στον ιδρώτα των αγώνων, σε ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΟΠΛΑ, πήρε μέρος στα Δεκεμβριανά, στον αντιδικτατορικό αγώνα, στους αγώνες της μεταπολίτευσης. Καταδικάστηκε 3 φορές σε εξορίες συμπληρώνοντας 24 χρόνια εγκλεισμού και βασανιστηρίων. Δεν απαλλοτρίωσε ποτέ τις ιδέες του, κράτησε ζωντανή την αλήθεια και την Ιστορία του ΚΚΕ.

ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΣ
ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΣ
Για πολλά χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Μέχρι τα βαθιά γεράματα αγωνίστηκε για το ψωμί και το δίκιο του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου. Αγαπήθηκε για το ήθος και τη λεβεντιά της ψυχής του.

***

ΦΩΤΟ

Στις 24 Μάη συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΗΣ. Στη μνήμη του η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Α' Διαμερίσματος Πειραιά.

***

ΦΩΤΟ 2

Την 1η Μάη 1944 ο 22χρονος ΣΠΗΛΙΟΣ ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελείται στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, μαζί με τους 199 κομμουνιστές συντρόφους του. Εναν χρόνο αργότερα, ο αδελφός του ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, 19 ετών, μαχητής του ΕΛΑΣ, «φεύγει» από κακουχίες.

Τα ανίψια τους Νίκος και Λίνα Σοφιανού, μαζί με τα παιδιά τους Μιχάλη και Αντρέα, τιμώντας τη θυσία τους για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε 70 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω της ΚΟΒ Σεπολίων.

***

ΦΩΤΟ

Το Σάββατο 23 Απρίλη «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΪΛΗΣ, γέννημα - θρέμμα της εργατομάνας Ελευσίνας, εργάτης και ο ίδιος, που έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και αγάπης από τους συντοπίτες του. Ο αποχαιρετισμός σεμνός, λιτός, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, με ένα λουλούδι και βουβό πόνο από τους συντρόφους, τους συγγενείς, τους φίλους.

ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
Ετσι ξαφνικά και αθόρυβα χάθηκε ο Δημήτρης της νιότης μας, της παρέας, της ταβέρνας, των πάρτι, των εκδρομών. Ο Δημήτρης της συνδικαλιστικής δράσης, της απεργίας, της διαδήλωσης, των αγώνων για το δίκιο των εργατών συναδέλφων του, στους Ηλεκτρολόγους, στην «Ελληνική Χαλυβουργία», που για πολλά χρόνια τον ψήφιζαν, τον εκτιμούσαν, τον εμπιστεύονταν. Πάλεψε ως μέλος του ΚΚΕ και αργότερα ως πιστός και δραστήριος οπαδός του, μόνιμος ενισχυτής του, καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη». Για την άλλη κοινωνία, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική που λαχταρούσε. Ηταν γιος του Νίκου Μαΐλη και της Ελένης, τίμιων ανθρώπων, αγωνιστών της ζωής που αγαπούσαν και στήριζαν τα παιδιά τους: Τον Μάκη που χάθηκε κι εκείνος πρόωρα, τον Δημήτρη και τον μικρότερο Μανώλη, που στάθηκε και φρόντισε τα αδέρφια του τις δύσκολες ώρες της αρρώστιας τους και του αποχωρισμού με γενναιότητα.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας Δημήτρη, οι οικογένειες του Μάκη και του Μανώλη Μαΐλη προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΓΕΡΑΚΗ (1930 - 2011) και ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΕΡΑΚΗ (1934 - 2016) προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Θωμάς Γεράκης και Στέλλα Καραγιαννάκη

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσα ΠΑΤΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, μέλος του Κόμματος από μικρή ηλικία, που υπηρέτησε τις κομμουνιστικές αξίες και ιδανικά με συνέπεια και μαχητικότητα. Στη μνήμη της η ΚΟΒ Νέου Κόσμου της ΤΟ Α' Αθήνας προσφέρει στο Κόμμα μας, ως δεύτερη δόση, 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της μητέρας μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΒΑΛΣΑΜΗ και του θείου μου ΚΩΣΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΓΛΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΙΔΕ, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΚΡΗ, που πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας, και του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΗ, που υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ μετά τη μεταπολίτευση και για χρόνια πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ στην περιοχή της Λιβαδειάς, τα παιδιά τους Ελένη και Τάσος προσφέρουν 120 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος μέσω της ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΙΔΕΡΑ, που «έφυγε» γρήγορα από κοντά μας και ήταν δίπλα στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, η σύζυγός του, Αναστασία Σιδερά, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μαλαγαρδή Κορυδαλλού.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, για την ονομαστική τους γιορτή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, για το οποίο αγωνίστηκαν ως πιστοί οπαδοί μέχρι το τέλος της ζωής τους, το ποσό των 200 ευρώ μέσω της Οργάνωσης ΚΙΔΕ της ΤΟ Βιομηχανίας.

Τα παιδιά τους


ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΗΣ

ΚΑΙΤΗ ΦΕΙΔΑΚΗ
ΚΑΙΤΗ ΦΕΙΔΑΚΗ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΛΣΑΜΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΛΣΑΜΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΙΟΡΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΙΟΡΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ

ΟΛΓΑ ΚΟΝΤΑΚΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ
ΟΛΓΑ ΚΟΝΤΑΚΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ

ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΤΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΠΑΤΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΑΓΑΡΑΚΗ ΚΡΙΑΡΑ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΑΓΑΡΑΚΗ ΚΡΙΑΡΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΜΠΕΛΟΓΛΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΜΠΕΛΟΓΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΪΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΪΛΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΡΑΚΗ
ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΡΑΚΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ