ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Ιούνη 2022
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
UEFA NATIONS LEAGUE
Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική

Ιδανικά ξεκίνησε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League, με δύο νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς με αντιπάλους τη Βόρεια Ιρλανδία και το Κόσοβο, και με το ίδιο σκορ, 1-0. Βρίσκεται έτσι μόνη 1η στον όμιλο και εφόσον συνεχίσει με νίκες στα δύο επόμενα ματς, στον Βόλο, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με αντιπάλους την Κύπρο την Πέμπτη 9 και το Κόσοβο την Κυριακή 12 Ιούνη, θα θέσει ισχυρές βάσεις για να μείνει στην κορυφή μέχρι το τέλος και να εξασφαλίσει την άνοδο στη 2η κατηγορία.

Στην Πρίστινα, όπως και στο Μπέλφαστ, η Ελλάδα πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Τάσου Μπακασέτα (38'), ενώ σε γενικές γραμμές είχε τον έλεγχο και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Επιθετικά το καλύτερό της διάστημα ήταν μεταξύ 55' και 70', όταν έχασε ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο γκολ με τους Μασούρα (δοκάρι) και Μπάλντοκ. Οι Κοσοβάροι τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες, λόγω αποβολών των Αλίτι (71') και Μούριτς (93').

Κόσοβο: Μούριτς, Καστράτι, Ραχμάνι, Κριέζλου, Αλίτι, Λοσάι (75' Μπερίσα), Φαζλίγι (75' Ντρέσεβιτς), Ζέγκροβα (90'+3 Ουικάνι), Ρασίτσα (57' Μπιτίκι), Ζενέλι (57' Κολόλι), Μουρίκι.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (56' Σιώπης), Μάνταλος (86' Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας (78' Δουβίκας), Γιακουμάκης (57' Παυλίδης).

  • Αλλα αποτελέσματα στον 2ο όμιλο: Για την 1η αγωνιστική Κύπρος - Κόσοβο 0-2, για τη 2η αγωνιστική Κύπρος - Βόρεια Ιρλανδία 0-0.
  • Η βαθμολογία: Ελλάδα 6, Κόσοβο 3, Βόρεια Ιρλανδία 1, Κύπρος 1.
BASKET LEAGUE
«Καλπασμός» Λάρισας, «σκούπα» ο Ολυμπιακός

Συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Basket League η Λάρισα, νικώντας ξανά τον Παναθηναϊκό με 74-62 για τον τέταρτο αγώνα της ημιτελικής φάσης και ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2. Θα υπάρξει έτσι και πέμπτος αγώνας, αύριο στο ΟΑΚΑ, όπου θα κριθεί η πρόκριση στους τελικούς. Εκεί περιμένει ήδη ο Ολυμπιακός, που «σκούπισε» τον Προμηθέα Πάτρας.

Σε ένα ματς με πολλή ένταση, νεύρα και επεισόδια στο φινάλε, η Λάρισα πήρε τη νίκη χάρη σε καλή άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση, όπου κορυφαίοι ήταν οι Ζάρας (17 πόντοι), Μούντι (13 π.) και Κρουμπάλι (12 π.). Οι «πράσινοι», που εξέφρασαν πολλά παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις και τις συνθήκες του αγώνα, για μία ακόμα φορά προβλημάτισαν έντονα με την απόδοσή τους.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 επί του Προμηθέα με την ίδια ευκολία όπως και στα δύο προηγούμενα ματς της ημιτελικής φάσης. Τελικό σκορ 106-69 και κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ο ΜακΚίσικ με 16 πόντους.

ΣΤΙΒΟΣ - DIAMOND LEAGUE ΡΑΜΠΑΤ
Πρωτιά Τεντόγλου, τρίτη η Στεφανίδη

Την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου, που πήρε την πρωτιά στο αγώνισμα κατά τη διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ της σειράς Diamond League στο Ραμπάτ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε καλύτερο άλμα στα 8,27 μέτρα, αφήνοντας 2ο τον Ελβετό Σιμόν Εχάμερ με 8,11 μ. Ο Ελληνας άλτης είχε επίσης δύο άλματα στα 6,77 μ. και 7,92 μ., καθώς και δύο άκυρα.

Στους ίδιους αγώνες αξιόλογη ήταν και η παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ, όπου ήταν 3η με 4,55 μ., αποτυγχάνοντας στα 4,65 μ. Η άλλη Ελληνίδα του αγωνίσματος, Νικόλ Κυριακοπούλου, έμεινε στα 4,30 μ. Την πρωτιά πήρε η Σάντι Μόρις με 4,65 μ. και ακολούθησε στη 2η θέση η Νίνα Κένεντι, με την ίδια επίδοση αλλά με χειρότερες προσπάθειες.

Θάνατος αγωνιστή

ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
ΦΩΤΟ

Η Κομματική Οργάνωση Μάνδρας - Ειδυλλίας - Ερυθρών αποχαιρετά τον σύντροφο ΤΑΣΟ ΓΚΙΟΚΑ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή και κηδεύτηκε την Παρασκευή 3 Ιούνη στο Κριεκούκι.

Γεννήθηκε το 1962 στο Κριεκούκι. Από τα νεανικά του χρόνια αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε δύσκολες στιγμές για το Κόμμα πάλεψε για τη διατήρηση του επαναστατικού του χαρακτήρα. Μέχρι την τελευταία στιγμή της άνισης πάλης με την ασθένειά του συμμετείχε στη δράση της Κομματικής Οργάνωσης. Χαρακτηριζόταν πάντα από σεμνότητα, καλοσύνη και αγωνιστική διάθεση.

Οι σύντροφοί του θα τον θυμούνται πάντα και θα τον τιμούν με αγώνες.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη των συντρόφων από τη Νέα Ιωνία ΚΙΜΩΝΑ ΙΝΤΖΟΓΛΟΥ, ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ και ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΜΕΡΤΖΑΝΑΚΗ, που στάθηκαν μέχρι το τέλος της ζωής τους πιστοί στις ιδέες και τις αξίες του ΚΚΕ, προσφέρω στο Κόμμα 30 ευρώ μέσω της ΟΒ Τοπογράφων ΕΜΠ της ΚΝΕ.

Νίκος Ιντζόγλου

Συλλυπητήρια

Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Κιλκίς και δημοτικό σύμβουλο, Γιάννη Φαχουρίδη, στην οικογένειά του και τους οικείους του, για την απώλεια της αγαπημένης τους μητέρας, Μάρθας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ