ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Ιούνη 2022 - Κυριακή 12 Ιούνη 2022
Σελ. /40
Μέχρι και την τελευταία στιγμή με το κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο και χώρο δουλειάς

Στολίζονται και οι γειτονιές της Αττικής που θα υποδεχτούν τις αντιπροσωπείες
Στολίζονται και οι γειτονιές της Αττικής που θα υποδεχτούν τις αντιπροσωπείες
«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη»: Με προμετωπίδα το σύνθημα αυτό, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη τη χώρα ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18 και 19 Ιούνη στη Δραπετσώνα.

Η πλατιά συμμετοχή μετατρέπει τη Σύσκεψη σε σημείο συνάντησης για τα συνδικάτα που βρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε κοινή πάλη, που έδωσαν μαζί αγώνες, που ένωσαν τη φωνή τους σε κοινά αιτήματα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με παρακαταθήκη τη δράση αυτή, τα συνδικάτα θα μεταφέρουν την πείρα τους και θα συζητήσουν για την κλιμάκωση της πάλης, την ενίσχυση της γραμμής σύγκρουσης με την εργοδοσία, το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Στο έδαφος αυτό η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ γίνεται ακόμα πιο σημαντική, καθώς η ακρίβεια τσακίζει το εργατικό εισόδημα, ενώ μια σειρά σωματεία δίνουν τη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ, έχοντας απέναντί τους την κυβέρνηση, την ΕΕ, τη μεγαλοεργοδοσία και τους συνδικαλιστές τους.

Το ΠΑΜΕ, οι συνδικαλιστές και τα σωματεία που οργανώνουν τη Σύσκεψη μεταφέρουν το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή μέχρι την τελευταία στιγμή. Με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις, εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους, αναδεικνύουν τη σημασία και το περιεχόμενο της Σύσκεψης, την ανάγκη να αγκαλιαστεί αυτή η πρωτοβουλία από ακόμα περισσότερες δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, η προετοιμασία της Σύσκεψης γίνεται για πολλά συνδικάτα παράλληλα με την οργάνωση της πάλης για τους μισθούς και τις ΣΣΕ, προσθέτοντας έτσι νέα πείρα, που θα μεταφερθεί και στις εργασίες του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Στο πλαίσιο αυτό είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία ενός απεργιακού μπαράζ σε μια σειρά κλάδους, με επίκεντρο τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ. Απέναντι στη λαίλαπα της ακρίβειας που κατατρώει το εισόδημα των εργατικών οικογενειών, στους αντεργατικούς νόμους που επιτρέπουν σε κυβερνήσεις και εργοδοσία να έχουν βάλει «στον πάγο» τις Συμβάσεις και να κρατούν καθηλωμένους τους μισθούς, συνδικαλιστικές οργανώσεις οργανώνουν κινητοποιήσεις με διεκδικήσεις που εστιάζουν σε μέτρα στήριξης του εργατικού εισοδήματος και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Στις 23 Ιούνη η απεργία στο Φάρμακο

Συζητήσεις σε εργοτάξια για τη Σύσκεψη
Συζητήσεις σε εργοτάξια για τη Σύσκεψη
Απόφαση για απεργία την Πέμπτη 23 Ιούνη έχει πάρει το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής. Επίσης, το Σάββατο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας του κλάδου, με θέμα την οργάνωση του αγώνα για τις ΣΣΕ. Στον συγκεκριμένο κλάδο οι εργαζόμενοι από το 2010 δουλεύουν χωρίς κλαδική ΣΣΕ. Οι νέες προσλήψεις γίνονται με πολύ χαμηλότερους μισθούς, οι όροι δουλειάς επιδεινώνονται, η εργοδοσία επιτίθεται στο ωράριο. Και ενώ οι εργατικές οικογένειες δεινοπαθούν, οι επιχειρήσεις καταγράφουν αύξηση τζίρων, εξαγωγών και κερδών, υλοποιούν επενδύσεις που ανέρχονται σε δισ. ευρώ. Το Συνδικάτο διεκδικεί μεταξύ άλλων: 8ωρο ωράριο εργασίας, Δευτέρα με Παρασκευή, 950 ευρώ βασικό μισθό, επαναφορά των τριετιών, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας μαζί με μια σειρά άλλα επιδόματα.

Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στα Τρόφιμα

Κλαδική απεργία οργανώνει στις 30 Ιούνη η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών μαζί με συνδικάτα και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, διεκδικώντας ΣΣΕ και απαντώντας στον εμπαιγμό των βιομηχάνων, που σε δύο συναντήσεις δεν έδωσαν καμία απάντηση στα αιτήματα των εργαζομένων, επικαλούμενοι τους «δύσκολους καιρούς», σε μια προσπάθεια να οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο. Η μόνη αλήθεια - τονίζει η Ομοσπονδία - «είναι ότι οι βιομήχανοι από χρόνο σε χρόνο αυξάνουν σε δυσθεώρητα ύψη την κερδοφορία τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, που αγωνιούμε καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί, μη μας κόψουν το ρεύμα, μη μας ξεσπιτώσουν». Μπροστά στην απεργία η Ομοσπονδία και τα επιχειρησιακά σωματεία προχωρούν σε μια σειρά παρεμβάσεις για την προετοιμασία της, ενώ το κλαδικό Συνδικάτο Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Κέρδη στα ύψη, μισθοί στον πάτο σε Επισιτισμό - Τουρισμό

Η Ομοσπονδία Φαρμάκου μεταφέρει το απεργιακό κάλεσμα σε χώρους δουλειάς
Η Ομοσπονδία Φαρμάκου μεταφέρει το απεργιακό κάλεσμα σε χώρους δουλειάς
Σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24 Ιούνη προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Αττικής, διεκδικώντας τοπική κλαδική και επιχειρησιακές ΣΣΕ, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Αντίστοιχες αποφάσεις λαμβάνουν οι συνελεύσεις των επιχειρησιακών σωματείων. Η απεργιακή προσυγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 π.μ. μπροστά στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», στην οδό Πανεπιστημίου, όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και διεκδικούν προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις μισθών και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Στην Εστίαση, το κλαδικό Συνδικάτο θα στηρίξει απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι, επιχειρησιακά σωματεία, σωματειακές επιτροπές σε επιχειρήσεις.

«Παρά την τεράστια κερδοφορία των επιχειρήσεων του κλάδου, οι μισθοί στα ξενοδοχεία είναι στα επίπεδα του 2007», υπογραμμίζει το Συνδικάτο και προσθέτει ότι στις σημερινές συνθήκες της εκρηκτικής ακρίβειας «οι μισθοί μας έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αγοραστικής τους αξίας». «Δεν σκοπεύουμε να ζήσουμε σαν δούλοι για να δεκαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες. Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης, παλεύοντας για δουλειά με δικαιώματα» είναι το κάλεσμα που απευθύνει.

Από εκδήλωση του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής για τη Σύσκεψη
Από εκδήλωση του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής για τη Σύσκεψη
Επίσης, απεργία στις 15 Ιούνη έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Συνεχίζονται οι περιοδείες

Συνεχίζονται και την επόμενη βδομάδα οι περιοδείες και οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, με τους συνδικαλιστές να μεταφέρουν το κάλεσμα συμμετοχής πλατιά στην εργατική τάξη, σε σωματεία και επιτροπές αγώνα. Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων οι εξής δραστηριότητες (περιοδείες, συνελεύσεις, εξορμήσεις κ.ά.):

Το Σάββατο 11 Ιούνη: Σε σούπερ μάρκετ σε Παιανία, Γλυκά Νερά, Γέρακα. Στη «Simos Food».

Τη Δευτέρα 13 Ιούνη: Στο αεροδρόμιο Αθηνών («Aegean» - DHL), στη «Φλώρινα - Ξινό Νερό», στην αποθήκη «Market In» στη Βιομηχανική Ζώνη Μαρκόπουλου, σε σούπερ μάρκετ σε Καλύβια, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Σπάτα και Λούτσα, στα πρακτορεία διανομής Κηφισού, στην επιχείρηση «Νoe» στον Ασπρόπυργο, στην επιχείρηση «Δημητρίου» στη Μαγούλα.

Την Τρίτη 14 Ιούνη: Στη «Liafarm» Κεντρικής Μακεδονίας, στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, στα κτίρια της «Vodafone» σε Χαλάνδρι και Φάληρο, σε λογιστικά γραφεία σε Νέα Ιωνία, Δραπετσώνα και Πειραιά, στην ελεγκτική εταιρεία «Deloitte», στην ΕΤΕΜ στο Θριάσιο, στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης».

Την Τετάρτη 15 Ιούνη: Στο συνεργείο καθαριότητας στο αμαξοστάσιο στου Ρέντη, στη Βιομηχανική Ζώνη Κερατέας, σε σούπερ μάρκετ σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Μαραθώνα, στην ελεγκτική ΕΥ.

Την Πέμπτη 16 Ιούνη: Στη ΣΕΛΦΑΡ στην Κεντρική Μακεδονία, στον προαστιακό Κορωπίου και Παλλήνης, στο κτίριο της «Vodafone» στα Πετράλωνα, στο εργοστάσιο «Upfield» (πρώην «Ελαΐς»), στη λογιστική εταιρεία «Αρτιον» στο Μαρούσι.


Εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις ετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός

Φουσκώνει το κύμα συμμετοχής στη Σύσκεψη

Μέχρι στιγμής για την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18 - 19 Ιούνη έχουν στείλει τη συμμετοχή τους εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και πολλές άλλες που έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση.

Εργατικά Κέντρα: Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου, Λέσβου, Λευκάδας, Νάουσας, Πάτρας, Σάμου, Φωκίδας.

Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εμφιαλωμένων Ποτών, Τύπου και Χάρτου, υπουργείου Γεωργίας, Λογιστών, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Μεταλλωρύχων Ελλάδας, Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑΕΠ & ΕΦΚΑ.

Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ: Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης ΑΔΕΔΥ.

Κατασκευές: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Λαυρεωτικής, Βοιωτίας, ν. Κοζάνης, Καβάλας, Ηρακλείου, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής, Πατρών, Ελασσόνας «Ο ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», Μεσσηνίας, Καρδίτσας, Καλύμνου, Σκοπέλου, Κέρκυρας, Λαμίας, Φωκίδας, επαρχίας Θήβας, ν. Φθιώτιδας, Ικαρίας - Φούρνων, Ρεθύμνου, Λάρισας, Ιωαννίνων, Λέσβου, Β. Εύβοιας, Λευκάδας, Αρτας, Αρκαδίας, Αιγίου, Τρικάλων, Ηλείας, Πρέβεζας, Φαρσάλων, δήμου Καρλοβασίου, Ζακύνθου, Λήμνου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Καλύμνου. Οι Ενώσεις Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας, Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, ν. Χανίων. Τα Συνδικάτα Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου Αττικής, Θεσσαλονίκης. Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, το Σωματείο Μηχανοξυλουργών - Επιπλοποιών & Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου Λάρισας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εργοστασίου Κατεργασίας Ξύλου Φ. Α. ΜΟΥΡΙΚΗΣ «ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ» (Κόρινθος), το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών - Παράρτημα Πάτρας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Κατασκευή του ΑΤΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟ.

Τρόφιμα: Τα Συνδικάτα Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών ν. Αττικής και Νήσων, Ημαθίας - Πέλλας, Εύβοιας, Νάουσας, Μεσσηνίας, Αργολίδας - Κορινθίας, Αρτας, Λάρισας, ν. Αχαΐας, Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Μαγνησίας και Β. Σποράδων. Τα Σωματεία σε ΦΑΓΕ, ΚΑΝΑΚΙ, HQF Εύβοιας (ΜΙΜΙΚΟΣ), TASTY, Εργαζομένων σε Κελαϊδίτης ΕΠΕ - Σκαλέζα - Μαζαράκι, Επιχειρήσεις Μπουτάρη (Νάουσα), Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ν. Αρτας, «Hellenic Quality Foods» Εύβοιας, στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας, ΝΗΡΕΑ - ΣΕΛΟΝΤΑ - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ. Το Συνδικάτο Εργαζομένων Παρασκευής & Συσκευασίας Τροφίμων Αρτοσκευασμάτων, Ποτών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής Χανίων.

Εμφιαλωμένα Ποτά: Τα Συνδικάτα Πωλητών, Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βορείου Ελλάδος, Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδος, Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαλαματίνα», «Τσάνταλη», «Μπουτάρη», «Σουρωτή», «Καλλιμάνη».

Φάρμακο - Καλλυντικό: Τα Συνδικάτα ή Σωματεία Φαρμάκου Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Μεσσηνίας, Λάρισας, Βοιωτίας - Εύβοιας - Αυλώνας, Αρτας, Πάτρας, Ηπείρου. Τα Σωματεία Εργαζομένων «L'Oreal», «Boehringer Ingelheim», Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός.

Τύπος - Χαρτί: Το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας, ν. Αχαΐας, ν. Λάρισας. Τα Σωματεία στην επιχείρηση «Αφοί Βλάχου», στο εργοστάσιο CROWN HELLAS CAN «Ο ΑΓΩΝΑΣ». Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η Ενωση Εργαζομένων Εργοστασίου «EL - PACK».

Μέταλλο: Τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, Κ. Μακεδονίας, Σερρών, Μαγνησίας, Εύβοιας, Πάτρας και Περιχώρων, ν. Λάρισας, Βοιωτίας. Το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά.

Ιματισμός - Δέρμα: Τα Συνδικάτα Αττικής, ν. Λάρισας, ν. Καστοριάς, Σιάτιστας, Αιτωλοακαρνανίας, Κ. Μακεδονίας. Το Σωματείο στα «Νηματουργεία Ναούσης Γρ. Βαρβαρέσος ΑΕ».

Χημική Βιομηχανία: Η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας.

Ενέργεια: Το Σωματείο Αττικής - Βοιωτίας - Κορινθίας, νομών Πελοποννήσου, Κοζάνης. Το Παράρτημα της ΕΔΟΠ ΔΕΗ στον ν. Ηλείας, η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ - ΤΔΕ Ζακύνθου, το Σωματείο Εργαζομένων στον Τομέα του Φυσικού Αερίου - Υποστήριξη ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ).

Νερό: Το Συνδικάτο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ.

Ναυτεργάτες - Λιμενεργάτες: ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Σωματείο Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ (COSCO), Σύνδεσμος Φορτοεκφορτωτών Λιμένα Ελευσίνας.

Χερσαίες Μεταφορές: Τα Σωματεία Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας - Αργοσαρωνικού, Προσωπικού ΚΤΕΛ και Οδηγών Ν. Ζακύνθου, ΚΤΕΛ ν. Αχαΐας ΑΕ, Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας. Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου - Παράρτημα Ν. Αχαΐας.

Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική: Τα Συνδικάτα Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Atos - Unify, E-Value Αττικής, Forthnet - Netmed, Vodafone - 360 Connect - Λοιπές Θυγατρικές, ΠΑΣΕ - WIND, NOKIA, «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Αχαΐας.

Ταχυδρομεία - Ταχυμεταφορές: Τα Συνδικάτα Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής, Διανομέων - Ντελιβεράδων Ν. Αχαΐας.

Χρηματοπιστωτικό: Τα Σωματεία Χρηματοπιστωτικού ν. Αττικής, ν. Ζακύνθου, MELLON, «New Sia Greece» (πρώην «First data»). Τα Νομαρχιακά Παραρτήματα Πέλλας ΣΥΕΤΕ (Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος), Κέρκυρας ΟΤΟΕ.

Λογιστές: Οι Ενώσεις Λογιστών Περιφέρειας Αττικής, Τρικάλων, Αρτας, Θεσσαλονίκης.

Τουρισμός - Επισιτισμός: Τα Συνδικάτα Ξενοδοχείων - Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, ν. Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, ν. Ζακύνθου. Τα Σωματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας, Λέσβου. Τα Σωματεία Ξενοδοχείων στην Αθήνα «Stanley», «Intercontinental», «Athens Marriot», «Crowne Plaza», «Novotel», «Zafolia», «Royal Olympic». Τα Σωματεία στα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα «Bolentaco», «Sandy Beach», «La Grotta Verde», «Sunshine», «Grand Mediterraneo», «Ikos Dassia», «Pelekas Monastery». Το Σωματείο «Ο Ποπολάρος» και το Σωματείο στα ξενοδοχεία ΛΟΥΙΣ «Νίκος Λέισος» στην Κέρκυρα. Τα Συνδικάτα Επισιτισμού Μεσσηνίας, Αρτας. Τα Σωματεία «Σελέκτ Σέρβις Πάρτνερ» Ν. Αττικής, Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Οι Επιτροπές Αγώνα στο ZANTEBEACH - Ζάκυνθος, Καζίνο Ρίου. Τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, Κάστρου Κυλλήνης.

Εμπόριο / Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Οι Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ν. Ηλείας, Θεσσαλονίκης. Τα Σωματεία «PRAKTIKER» Δ. Μακεδονίας. Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Λαυρεωτικής, Σάμου, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Αρτας, Λέσβου, ν. Ηρακλείου, Χαλκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λέρου, Ζακύνθου, Πτολεμαΐδας. Τα Σωματεία Εργαζομένων «Σκλαβενίτη» Β. Ελλάδος, «Σκλαβενίτη» ν. Αχαΐας, LIDL Αττικής. Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων, Δυτικής Αττικής, Μαγνησίας, Καρδίτσας, ν. Αχαΐας, Πειραιά, ν. Αρκαδίας.

Καθαρίστριες/ές: Τα Σωματεία Πειραιά, ν. Μαγνησίας.

Καλλιτέχνες: Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα & τον Πολιτισμό Περιφέρειας Αττικής. Τα Σωματεία Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μουσικών Φιλαρμονικής Δήμου Αθηναίων, Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας.

Ιδιωτική Εκπαίδευση: Ο Σύλλογος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρωνας». Τα Σωματεία στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ν. Αττικής, ν. Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη», Αιτωλοακαρνανίας, Ιωαννίνων.

Ιδιωτική Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή: Τα Συνδικάτα στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Ιδιωτικών Κλινικών Θεσσαλονίκης. Τα Σωματεία στην Ειδική Αγωγή Θεσσαλονίκης, σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής Αττικής, στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Αχαΐας, Ιδρύματος «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», Εργαζομένων Νοσοκομείου «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ GENERAL».

Πρωτοβάθμια Σωματεία ΟΤΑ: Τα Συνδικάτα ΟΤΑ Αττικής, Αχαΐας, Μαγνησίας, Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Τα Σωματεία Γαλατσίου, Ελευσίνας - Ασπρόπυργου - Μάνδρας, Καισαριανής, Πετρούπολης, Κορυδαλλού, Ηλιούπολης, Περάματος, Χαλανδρίου, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Οδηγών - Χειριστών Δήμου Πειραιά, Μονίμων Υπαλλήλων Πάτρας, Λευκάδας, Ιωαννίνων, Νισύρου, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Αγίας Παρασκευής, Οδηγών - Χειριστών Δήμου Πατρέων, Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας - Ζαχάρως. Το Πρωτοβάθμιο Πανελλαδικό Σωματείο ΠΑΣΕ ΚΔΑΠ.

Περιφέρεια/Αποκεντρωμένη: Οι Σύλλογοι Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Περιφέρειας Αττικής, Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών: Αθήνας - Πειραιά, Καρδίτσας, Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Ζακύνθου, Δυτικής Μακεδονίας, Αργολίδας.

Σωματεία Νοσοκομείων: Τα Σωματεία «Γεννηματά», «Μεταξά», Δράμας, ΑΧΕΠΑ, Σάμου, Κέντρου Βρεφών «Μητέρα», Χίου, Ναυπλίου, Ελευσίνας «Θριάσιο», Τζανείου, ΨΝΑ - Δαφνί, Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Λευκάδας, Ρόδου.

Δημόσια Εκπαίδευση (ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ): Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος «Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ», Λυκόβρυσης «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», Χαϊδαρίου «Δημήτρης Γληνός». Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Πανεπιστήμια - Ερευνα: Οι Σύλλογοι Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, στην Ερευνα Πανεπιστημίου Πατρών, Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΕΜΠ.

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Το Σωματείο στην Εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ», ο Σύλλογος Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Υπουργεία: Οι Σύλλογοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, Υπ. Γεωργίας ν. Αττικής, Υπ. Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης, Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ), Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΑΕΔ - τ. ΟΕΕ - τ. ΟΕΚ.

Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΝΑΤ - ΔΕΗ: Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Σερρών, Εύβοιας, Πάτρας, ν. Αιτωλοακαρνανίας, Αμαλιάδας, ν. Λασιθίου, Βέροιας, Γιαννιτσών, Αρκαδίας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λήμνου, Ικαρίας, Καρδίτσας, Αρκαδίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Ιωνίας, ν. Καβάλας «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ», Νίκαιας, Μπραχαμίου, ν. Πιερίας, ν. Λάρισας, Ελασσόνας, Πύργου, Αμαρουσίου, Νάουσας, Αθήνας, Πειραιά, Κοζάνης, Αμφισσας, Σάμου, Μαγνησίας, Βύρωνα, Ζωγράφου. Το Σωματείο Συνταξιούχων Ζακύνθου. Οι Σύλλογοι ΝΑΤ, ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Ν. Αχαΐας, ΟΤΑ Θεσσαλονίκης. Το Παράρτημα Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ Θεσσαλονίκης. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Ακόμα το Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, η Πανελλαδική Ενωση Νοσοκόμων - Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης - Παράρτημα Πάτρας Νοσοκομείου Ρίου, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Φιλανθρωπικού Σωματείου «Κιβωτός Αγάπης», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ