ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ολοι σήμερα στο Εφετείο απαιτούμε: «Οι ΝΑΖΙ στη φυλακή»

Στις 8 π.μ. το ραντεβού | Κάλεσμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα να στηριχτεί η νέα μάχη

INTIME NEWS

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων καλούν τους εργαζόμενους και τον λαϊκό κόσμο όλης της Αττικής σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών σήμερα στις 8 π.μ., οπότε αρχίζει η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Η απαίτηση είναι μία: «Να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

Το κάλεσμα απευθύνουν μεταξύ άλλων: Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ΣΕΤΗΠ, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Ενωση Λογιστών, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων. Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (8 π.μ. - 11 π.μ.), το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (7 π.μ. - 11 π.μ.) και η ΑΔΕΔΥ (7 π.μ. - 11 π.μ.). Σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) και συγκέντρωση στο Εφετείο στις 9 π.μ. καλεί και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Με τους αγώνες επιβάλαμε την καταδίκη τους. Με τους αγώνες μας θα ακυρώσουμε την προσπάθεια να αναιρεθεί...».

Κάλεσμα να στηριχτεί η νέα μάχη ενάντια στη Χρυσή Αυγή απευθύνουν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα και οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής.

Πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της ΠΟΕΣ

Χαιρετισμός από τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάση

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11-12 Ιούνη το Πανελλήνιο Συνέδριο Αντιπροσώπων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) στην Καβάλα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και η ανάγκη για τη συνέχιση των διεκδικήσεων των στρατιωτικών, ενώ νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκλέχτηκε ο ανθυποπλοίαρχος (Ε) Δημήτριος Μεθενίτης.

Στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη ε.α. και βουλευτή Νίκο Παπαναστάση. Η Ομοσπονδία βράβευσε τον βουλευτή του Κόμματος για την ανάδειξη των προβλημάτων των στρατιωτικών μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του ΚΚΕ προς το Σώμα του Συνεδρίου ο Ν. Παπαναστάσης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για τον λαό και ασφαλώς και για το προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τη δραματική αύξηση του κόστους ζωής, σημειώνοντας πως τα οξυμένα προβλήματα «σε σημαντικό βαθμό παραμένουν άλυτα και πραγματικά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμβάλουμε στην επίλυσή τους, στηρίζοντας τις προσπάθειες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών και των Ενώσεών σας.

Γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία από εσάς, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεξαρτήτως βαθμού και προέλευσης, προέρχεστε από οικογένειες που ήδη έχετε βιώσει τις δυσκολίες της ζωής.

Οπως γνωρίζουμε κι αυτό μέσα από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του Κόμματός μας με τα στελέχη και τις Ενώσεις σας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, τόσο εσείς στο εργασιακό σας περιβάλλον όσο και οι οικογένειές σας, στις οποίες αναμφίβολα έχουν άμεσο αντίκτυπο και τα δικά σας προβλήματα.

Να είστε βέβαιοι ότι αυτά τα προβλήματα δεν διαφέρουν καθόλου απ' αυτά που αντιμετωπίζουν όλες οι λαϊκές οικογένειες. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που διαχρονικά ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή της ΝΔ.

Και είναι πραγματική πρόκληση να σας λένε οι κυβερνώντες, χωρίς ίχνος ντροπής: "Οταν καταταχθήκατε στις Ενοπλες Δυνάμεις γνωρίζατε ποια είναι η κατάσταση, τώρα γιατί μιλάτε, τι ζητάτε;". Εσείς όμως γνωρίζετε πολύ καλά τι συνέβη και τι συμβαίνει. Ποιος έχει την ευθύνη».

Τόνισε ακόμη πως «είναι επίσης γνωστό ότι χωρίς διεκδίκηση και αγώνα τίποτα δεν κερδίζεται. Τίποτα δεν χαρίζεται.

Εμείς, ως Κόμμα, στηρίζουμε τον συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις. Είναι μια σημαντική κατάκτηση που δεν σας τη χάρισε κανείς, έγινε με σκληρούς αγώνες, ακόμα και με διώξεις των ίδιων των πρωτοπόρων συνδικαλιστών στρατιωτικών.

Η πορεία μέχρι σήμερα δείχνει ότι με ιδιαίτερη ευθύνη και αποδοτικότητα μπορούν να προωθηθούν αποτελεσματικά η συλλογική εκπροσώπηση και η διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα αυτού του χώρου.

Ηδη, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, αλλά και τα εμπόδια που καλείστε να ξεπεράσετε, υπάρχει συσσωρευμένη σημαντική εμπειρία από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του συνδικαλισμού στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με τον συνδικαλισμό σ' αυτόν τον χώρο ούτε η πειθαρχία καταλύθηκε ούτε φυσικά η στρατιωτική ιεραρχία παραμερίστηκε.

Η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την κατάσταση στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η πανσπερμία προέλευσης των στελεχών και η ευκαιριακή, χωρίς σχέδιο, ικανοποίηση βαθμολογικών αιτημάτων μεμονωμένων κατηγοριών προσωπικού» και πρόσθεσε πως «τα προβλήματά σας τα γνωρίζουμε και σ' αυτό έχει συμβάλει καταλυτικά η ανάδειξή τους απ' την Ομοσπονδία σας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέσα στη Βουλή, έχει ήδη καταθέσει εκατοντάδες Ερωτήσεις και φυσικά θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σας σε κάθε δίκαιο αίτημά σας. Εχουμε αναδείξει και στηρίξει σημαντικά θέματα για τα στελέχη και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων», αναφερόμενος στις κυριότερες από τις παρεμβάσεις αυτές όπως «για τις αποζημιώσεις χρόνου εργασίας, θέματα μεταθέσεων, βαθμολογικά θέματα, παροχής υπηρεσιών υγείας σε σας και τις οικογένειες των στρατιωτικών κ.ά.», επισημαίνοντας πως «αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του ΚΚΕ ήταν η κυβέρνηση να αναγκαστεί να δώσει λύση σε αρκετά απ' αυτά τα προβλήματα. Τις περισσότερες όμως φορές να μεταθέτει τις ευθύνες για την επίλυση των προβλημάτων σε άλλο υπουργείο, με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται τα προβλήματα των στρατιωτικών».

Πρόσθεσε πως «στις μέρες μας ζούμε έναν ακόμα πόλεμο μαζί με όλα τα άλλα, όπως επίσης και το μεγάλο κύμα ακρίβειας που ο πόλεμος θέριεψε.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ουκρανίας και καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας. Σ' αυτό τον πόλεμο συμμετέχει και η Ελλάδα με το στρατόπεδο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Θέση του ΚΚΕ είναι ότι σήμερα η επιλογή δεν είναι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η επιλογή είναι να πάρουν οι λαοί την υπόθεση στα χέρια τους, να ζούμε ειρηνικά και χωρίς φτώχεια και πολέμους. Γι' αυτό τονίζουμε ότι δεν πρέπει να συμμετέχει η Ελλάδα σε αποστολές του ΝΑΤΟ με κανέναν τρόπο ή πρόσχημα. Το ΝΑΤΟ και οι βάσεις είναι σε βάρος του λαού. Μας μετατρέπουν σε στόχο».

Οσον αφορά το θέμα της έτερης Ομοσπονδίας της ΠΟΜΕΝΣ, ο Ν. Παπαναστάσης επεσήμανε πως «γνωρίζουμε τα προβλήματα που προκύπτουν απ' τη δράση της παρά τω υπουργώ Εθνικής Αμυνας, τουλάχιστον χωροταξικά, ηγεσίας της.

Διαχωρίζουμε απόλυτα τα μέλη των Ενώσεών της απ' τις πρακτικές της ηγεσίας της, αναγνωρίζοντας ότι και αυτοί ζουν στον ίδιο κόσμο με εσάς και αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα.

Τα θέματα του συνδικαλισμού στις ΕΔ θα τα λύσουν τα ίδια τα στελέχη και όχι η παρέμβαση άλλων εξωστρατιωτικών κέντρων».

Ενώ κλείνοντας καταδίκασε «την προσπάθεια του υπουργού Εθνικής Αμυνας να ενοχοποιήσει συλλήβδην τα στελέχη των ΕΔ με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και αμφισβήτηση της εντιμότητάς τους, προκειμένου να καλύψει τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες στην αποστολή όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία».

«Νέα ήθη, νέα έθιμα» στο συνδικαλιστικό κίνημα από την ΠΟΜΕΝΣ

Με Ερώτησή της προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ χαρακτήριζε κατάπτυστη, προκλητική και τρομοκρατική την παρουσία αστυνομικών σε Γενική Συνέλευση της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (ΕΣΠΕΕΚΩ). Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιούνη 2022 και λίγο πριν την έναρξή της υπήρξε προκλητική παρουσία πέντε αστυνομικών, εκ των οποίων οι τρεις οπλοφορούσαν και ένας ανήκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω.

Από την πιο πάνω Ερώτηση του ΚΚΕ, φαίνεται, ενοχλήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και με επιστολή που έστειλε, επιβεβαίωσε την παρουσία των αστυνομικών μετά από πρόσκλησή τους. Μάλιστα, κατά απαράδεκτο τρόπο πλέκει το εγκώμιο της εκεί παρουσίας τους, καθώς, όπως γράφει, δήθεν «διασφαλίζουν τη δημόσια τάξη, την άσκηση και την απόλαυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, όπως και των στρατιωτικών». Θεωρεί επίσης ότι η αστυνομική παρουσία «δεν αποτελεί ούτε απειλή, ούτε κίνδυνο, ούτε φόβητρο» και ακόμη ότι «τέτοιες αντιλήψεις (σ.σ. σαν αυτές του ΚΚΕ) δεν έχουν θέση πια στην ελληνική κοινωνία».

Με θέσεις σαν αυτές, καταλήγοντας στην επιστολή της, η ΠΟΜΕΝΣ προκλητικά ασκεί κριτική στους βουλευτές του ΚΚΕ, που με την Ερώτησή τους στήριξαν ουσιαστικά την ελεύθερη και ακώλυτη έκφραση των εργαζομένων - επομένως και των στρατιωτικών - κατά την άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών, που κατακτήθηκαν με τους αγώνες τους.

Αντιλήψεις σαν αυτές της ΠΟΜΕΝΣ είναι καταδικαστέες από το συνδικαλιστικό κίνημα που θέλει να σέβεται τον ρόλο του! Είναι μια προσπάθεια αναβίωσης «διά της πλαγίας» του αλήστου μνήμης «συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας, με τις ευλογίες μάλιστα δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου!

Η ΠΟΜΕΝΣ σταθερά υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος, δεχόμενη και την παρουσία αστυνομικών σε Γενικές Συνελεύσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ