ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
Εκφράζει τις ανησυχίες του για τις εξελίξεις στο Ζηρίνειο

Τις ανησυχίες του για το μέλλον του κλασικού αθλητισμού εκφράζει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς, όπου με απόφαση της δημοτικής αρχής ξηλώθηκαν τα κουλουάρ στίβου, προς ικανοποίηση των αναγκών της ΠΑΕ της περιοχής.

Οι Ελληνες Ολυμπιονίκες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι ενέργειες αυτές καθιστούν απαγορευτική τη διεξαγωγή αγώνων στίβου στο στάδιο, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους σχετικά με το μέλλον των ερασιτεχνικών κλάδων άθλησης, και ειδικά του στίβου, σε έναν σημαντικό χώρο του κλασικού αθλητισμού, όπως το συγκεκριμένο στάδιο.

«Από τις Αρχές μιας πόλης όπως η Κηφισιά, η οποία απέναντι στον επαγγελματικό αθλητισμό έχει παραθέσει όχι μόνο χιλιάδες αθλητές (στιβικούς και άλλων αθλημάτων) αλλά και δεκάδες πρωταθλητές, ανάμεσά τους και Ολυμπιονίκες, περιμένουμε να μεριμνά για την ευημερία όλων των μελών της αθλητικής οικογένειας, άσχετα με το οικονομικό τους αποτύπωμα, ώστε να μην προκαλεί αποκλεισμούς με τις επιλογές της», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσε Ερώτηση πρόσφατα στη Βουλή το ΚΚΕ, ενώ σχετική καταγγελία εξέδωσε και η ΚΟ Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας του Κόμματος.

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη συρρίκνωση του στίβου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Κηφισιάς πραγματοποίησαν δημότες, αθλητές, προπονητές και παιδιά προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ενέργειες του δήμου με το ξήλωμα του ταρτάν του Ζηρίνειου. Με σύνθημα «Σώστε το Ζηρίνειο», οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να σταματήσει το ξήλωμα του στίβου και δήλωσαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν να προχωρήσουν οι ενέργειες του δήμου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Προκρίθηκε στον τελικό ο Γκολομέεφ

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ στην Ευαγγελία Πλατανιώτη για τα μετάλλια που κατέκτησε τις προηγούμενες μέρες

Η πρόκριση του Κριστιάν Γκολομέεφ στον τελικό των 50 μ. ελεύθερο της κολύμβησης ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς στη χτεσινή μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στην Βουδαπέστη. Επίσης, στην καλλιτεχνική κολύμβηση, αξιόλογη παρουσία είχε το ελληνικό ντουέτο στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος, ενώ στο πόλο η Εθνική ανδρών έκανε «σεφτέ» στις νίκες, μένοντας στο κυνήγι της πρωτιάς στον όμιλο.

Στην κολύμβηση ο Κριστιάν Γκολομέεφ συνέχισε στη Βουδαπέστη την επιτυχημένη του παράδοση στα παγκόσμια πρωταθλήματα, φτάνοντας στην τέταρτη συνεχόμενη πρόκρισή του σε τελικό της διοργάνωσης. Μετά από σπουδαία εμφάνιση στα ημιτελικά των 50 μ. ύπτιο τερμάτισε 2ος στη σειρά του με 21.80, εξασφαλίζοντας θέση στον σημερινό τελικό (17.00) ως 5ος από τους 8 αθλητές που προκρίθηκαν.

Αντίθετα, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 50 μ. πεταλούδα η Αννα Ντουντουνάκη, καθώς έμεινε 10η στα ημιτελικά, παρότι είχε καλό χρόνο, 25.89.

Στο πόλο η Εθνική ανδρών, με πρωταγωνιστή τον Γιαννακάκη (6 γκολ), νίκησε την Ιαπωνία με το εύκολο 18-7 για τη 2η αγωνιστική και κρατήθηκε ζωντανή στη διεκδίκηση της 1ης θέσης, η οποία θα κριθεί την 3η και τελευταία αγωνιστική.

Τέλος, αξιόλογη παρουσία είχε το ελληνικό δίδυμο Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Σοφίας Μαλκογεώργου στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος ντουέτου, καταλαμβάνοντας την 6η θέση με 89,7000 β.

Συγχαρητήρια του ΚΚΕ στην Πλατανιώτη

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τα μετάλλια που κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη εξέδωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας:

«Θερμά συγχαρητήρια στην Ευαγγελία Πλατανιώτη, που μετά το χάλκινο στο τεχνικό, ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο, κατακτώντας την τρίτη θέση στο ελεύθερο σόλο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το νέο αυτό νταμπλ δείχνει τη σπουδαία προσπάθεια που έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα η αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, με τη βοήθεια της προπονήτριάς της, Αναστασίας Γκούτσεβα. Καλή συνέχεια με πολλές ακόμα επιτυχίες».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ, Κ23
Ραντεβού των κορυφαίων στο Καυταντζόγλειο

Με την παρουσία αρκετών εκ των κορυφαίων ονομάτων του χώρου να κεντρίζει το ενδιαφέρον αλλά και δεκάδων αθλητών/τριών από σωματεία όλης της χώρας η μεγαλύτερη εγχώρια διοργάνωση στον στίβο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, διεξάγεται στο Καυταντζόγλειο Στάδιο το διήμερο 25 - 26 Ιούνη. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23.

Στο αγωνιστικό μέρος, ειδικά η φετινή διοργάνωση, πέραν του δέλεαρ της διάκρισης, αποτελεί και μια σημαντική ευκαιρία για αθλητές και αθλήτριες προκειμένου να κυνηγήσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί στο Ορεγκον των ΗΠΑ από 18 έως 24 Ιούλη και για όσους το έχουν ήδη πετύχει, να τεστάρουν τις δυνάμεις τους.

Στις συμμετοχές δεσπόζουν ανάμεσα σε άλλες αυτές του χρυσού Ολυμπιονίκη του μήκους, Μίλτου Τεντόγλου, των Κατερίνας Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, του Εμμανουήλ Καραλή στο ύψος, της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό, των Χρήστου Φραντζεσκάκη και Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία κ.ά. Επίσης, συνέχεια στο παλμαρέ των τίτλων στη διοργάνωση θα προσπαθήσουν να δώσουν οι Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ, Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. με εμπ, Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. με εμπόδια, Αντώνης Μέρλος στο ύψος.

Αντίθετα, άτυχοι στάθηκαν οι Ραφαέλα Σπανουδάκη και Μιχάλης Παππάς που δεν θα αγωνιστούν λόγω κορονοϊού.

  • Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ2 αύριο Σάββατο από τις 18.30 έως τις 20.30 και την Κυριακή από τις 19.00 έως τις 21.00. Το πρωινό πρόγραμμα και των δύο ημερών θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο YouTube.
Με αφορμή τις τιμές των διαρκείας της ΠΑΕ ΑΕΚ

Εργο σταθερά επαναλαμβανόμενο! Δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ. Τα ίδια έχουν γίνει με όλες τις ομάδες στο παρελθόν. Ομάδες που στο άρμα των επιχειρηματιών βρίσκονται να χρωστάνε υπέρογκα ποσά, να γίνονται ρυθμίσεις δανεικές και αγύριστες. Οι ομάδες, λόγω χρεών μέχρι και σε υπαλλήλους μεροκαματιάρηδες, να ανεβοκατεβαίνουν κατηγορίες και το τελικό μάρμαρο να το πληρώνει αφενός ο λαός συνολικά, καθώς επωμίζεται χρέη που δεν του ανήκουν, αφετέρου ο κόσμος της κάθε ομάδας, που η αγνή και άδολη αγάπη του αξιοποιείται για να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, να κλείνει τα μάτια σε πράξεις και καταστάσεις που δεν του αρέσουν, να κάνει θυσίες.

Οι τιμές των διαρκείας της ΑΕΚ και κατ' επέκταση και των μεμονωμένων εισιτηρίων είναι πανάκριβες. Εδώ δεν υπάρχει «ναι μεν αλλά». Είναι πανάκριβες, τέλος! Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τιμολογιακή πολιτική οποιασδήποτε ΠΑΕ που θεωρεί την ομάδα τσιφλίκι της και τον κόσμο πελάτη.

Δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε τι γίνεται στον κόσμο της ΑΕΚ. Η αντίδρασή τους αυτές τις δύο μέρες τα λέει όλα. Ούτε φυσικά να μπούμε κάτω από το ψευδές και δύσοσμο επιχείρημα ότι αν οι τιμές είναι ακριβές ή όχι «θα το κρίνουν η αγορά και ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης». Είναι επιχείρημα που αξιοποιείται κατά βούληση όταν είναι να «ματώσει» ο εργαζόμενος λαός. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού. Εκεί καμία ρύθμιση της αγοράς δεν επιβάλλει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το «αόρατο χέρι της αγοράς» στους μισθούς επιβάλλεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η προσπάθεια που γίνεται ώστε να ταυτιστεί η ιστορία της ΑΕΚ με τα χούγια του εκάστοτε ιδιοκτήτη γίνεται ακόμα πιο προκλητική όταν πουλιέται ως διαφημιστικό ταμπλό στο προαύλιο του νέου γηπέδου η προσφυγιά και ο ξεριζωμός, αλλά την ίδια στιγμή η πλειοψηφία των οπαδών της ΑΕΚ θα δυσκολεύονται να μπουν μέσα στο γήπεδο για να δουν την ομάδα τους.

Αυταπάτες δεν πρέπει να υπάρχουν για τον ρόλο των ΠΑΕ ή για τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό. Οπως δεν πρέπει να υπάρχει και αποδοχή αυτής της σαπίλας και των νόμων που τη διέπουν.

Η διασκέδαση, το ξέσκασμα για να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι ένα λαϊκό άθλημα, όπως το ποδόσφαιρο, ισοδυναμεί πλέον με κλείσιμο ξαπλώστρας στην Ψαρού της Μυκόνου και με πολυήμερες διακοπές σε εξωτικά νησιά.

Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει το λαϊκό εισόδημα και οδηγεί σε περικοπές και καθημερινές θυσίες, ένα από τα πρώτα που «κόβει» από τα παιδιά της μια λαϊκή οικογένεια λόγω του τσουνάμι των ανατιμήσεων είναι ο αθλητισμός.

Αφού μας αποκλείουν από τα τερέν των γηπέδων, τώρα πετάγεται μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων έξω και από την παρακολούθηση ενός αγώνα. Εκεί που πάει ένας φίλαθλος για να ξεσκάσει και το έχει ως διασκέδαση. Που η συνήθεια του γηπέδου είχε στοιχεία κοινωνικοποίησης. Το γήπεδο σταθερά όλα αυτά τα χρόνια μετατρέπεται σε διασκέδαση των λίγων, με σπρώξιμο στον τζόγο, στα μπαρ, στις συνδρομητικές πλατφόρμες. Η αντίδραση του κόσμου δείχνει υγεία, και αυτό αφορά όλες τις ομάδες και τους φιλάθλους που δεν ξέχασαν και δεν θα ξεχάσουν την καταγωγή και την ιστορία τους.

ΒASKET LEAGUE
Στην 3η θέση ο Προμηθέας

Ολοκλήρωσε την ανατροπή στη σειρά των μικρών τελικών της Basket League ο Προμηθέας Πάτρας και τερμάτισε 3ος στο πρωτάθλημα, καθώς στον πέμπτο αγώνα με τη Λάρισα, μέσα στην έδρα του, έκανε το 3-2 στις νίκες και μάλιστα με το σαρωτικό 96-56. Εμειναν έτσι αναξιοποίητες για τη θεσσαλική ομάδα οι δύο νίκες που είχε πετύχει στα πρώτα δύο ματς της σειράς και έμεινε στην 4η θέση, η οποία όπως και να 'χει αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Διώξεις για τον θάνατο του Μαραντόνα

Για ανθρωποκτονία με dolus eventualis (κάποιος διαπράττει αμέλεια αλλά γνωρίζοντας ότι μπορεί να προκαλέσει θάνατο) θα δικαστούν 8 γιατροί και νοσηλευτές στην Αργεντινή που σχετίζονται με τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα τον περσινό Νοέμβρη, σε ηλικία 60 ετών, από καρδιακή προσβολή. Ο χαμός του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών είχε δημιουργήσει ερωτήματα, με τους οικείους του να κάνουν λόγο για λάθη του ιατρικού προσωπικού που τον επέβλεπε, καθώς και του πληρώματος του ασθενοφόρου που είχε κληθεί στην οικία του. Για την υπόθεση διεξήχθη πολύμηνη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας δικαστής του Σαν Ισίντρο έκανε δεκτή χτες την αγωγή κατά των συγκεκριμένων επαγγελματιών Υγείας, στους οποίους περιλαμβάνονται ένας νευροχειρουργός και οικογενειακός γιατρός, ένας κλινικός γιατρός, ένας ψυχίατρος, ένας ψυχολόγος και ένας διευθυντής νοσηλευτικής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ