ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Ιούνη 2022
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για το στυγερό έγκλημα κατά των ξεριζωμένων

Με παρέμβασή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδίκασε το στυγερό έγκλημα κατά ξεριζωμένων στη Μελίγια, την εγκληματική πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων.

Συγκεκριμένα στην παρέμβασή του στο πλαίσιο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) της Ευρωβουλής, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε:

«Καταδικάζουμε το στυγερό έγκλημα με δεκάδες νεκρούς, με αστυνομική βία ακόμη και σε ημιθανείς πρόσφυγες στα σύνορα Μαρόκου - Ισπανίας, δείγμα και μόνο της άγριας πολιτικής καταστολής της ΕΕ που ονοματίζει τους ξεριζωμένους ως εισβολείς. Καταγγέλλουμε τον κυνισμό της κυβέρνησης Σάντσεθ με τα "συγχαρητήρια" του "αντάξιου" οικοδεσπότη της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που απεργάζεται νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τροφοδοτώντας τα προσφυγικά κύματα.

Τι άραγε έχουν να πουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όλοι όσοι μιλούν για τον αέρα της "προόδου" στην Ισπανία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης; Νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις προωθούν την ίδια αντιδραστική πολιτική της ΕΕ στο Αιγαίο και σε όλη τη Μεσόγειο, όπως και στη Δανία εξορίζοντας πρόσφυγες μέχρι και σε τρίτες χώρες. Είναι πολιτική με τα δύο μέτρα και τα δυο σταθμά: Τυπική υποδοχή με τεράστιες ελλείψεις για τους Ουκρανούς πρόσφυγες και αθλιότητα για τους υπόλοιπους, απότοκο και της εφαρμογής της Οδηγίας που συζητάμε. Σχετικά με αυτή την απαράδεκτη διάκριση, θα πρέπει να τοποθετηθείτε ανάμεσα στα άλλα για το γεγονός ότι υπάρχουν δυο παράλληλα συστήματα, που το ένα είναι η τυπική υποδοχή και το άλλο η άγρια καταστολή».

Επιπλέον, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στα πλαίσια της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε παρέμβαση στη συζήτηση «για τη μεταναστευτική κατάσταση στην Ελλάδα» με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε:

«Την ώρα που οι λαοί της Ευρώπης με οργή παρακολουθούν την αγριότητα της πολιτικής καταστολής της ΕΕ στα σύνορα Ισπανίας - Μαρόκου, όσες διαβεβαιώσεις κι αν δώσουν η Κομισιόν, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός της ο κ. Μηταράκης, η πραγματικότητα στο Αιγαίο είναι κι εκεί αμείλικτη. Ναυάγια, νεκροί, αγνοούμενοι, επαναπροωθήσεις, έως και γέννες εγκύων σε ακατοίκητα νησιά.

Από τη μια όχθη της Τουρκίας υπάρχουν δουλέμποροι και κυκλώματα εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού και με στόχευση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Από την άλλη όχθη επαναπροωθήσεις, Frontex, καταστολή, υπερδομές φυλακές, που καταδικάζονται μαζικά από τους κατοίκους των ελληνικών νησιών όπως π.χ. στη Λέσβο και τη Χίο. Επίσης, δεν μπορούν να καμώνονται τους αθώους η ΕΕ και η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE) που στηρίζουν και προωθούν την αντιδραστική Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, τον Κανονισμό του Δουβλίνου, το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, που αποτελούν τον κοινό παρονομαστή αυτής της βαρβαρότητας.

Δεν έχει καμία δουλειά η Frontex στα σύνορα, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και πρέπει να καταργηθεί. Πρέπει να σταματήσει το αίσχος των επαναπροωθήσεων κυβέρνησης - Frontex. Ενάντια στο νέο σύμφωνο, την πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης, παλεύουμε να πάνε πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες τελικού προορισμού τους με ουσιαστική στήριξη, υποδοχή σε ανθρώπινες συνθήκες με διασφάλιση των δικαιωμάτων τους σε άσυλο, Υγεία, Παιδεία, εργασία με δικαιώματα. Για να καταργηθούν οι απαράδεκτες συμφωνίες που έχει κάνει η κυβέρνηση με το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, αλλά και να σταματήσουν οι άθλιες συνθήκες που ζουν και δουλεύουν μετανάστες σε γκέτο όπως στη Μανωλάδα και άλλου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ