ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Ιούλη 2001
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στη Γένοβα με όλες τις δυνάμεις

Μαζική αποστολή και μαχητική παρουσία στις διαδηλώσεις της Γένοβα διοργανώνει το ΚΚΕ, συμμετέχοντας με ξεχωριστό μπλοκ στις διαδηλώσεις που θα γίνουν εκεί από τις 20 μέχρι τις 22 του Ιούλη, κατά τη διάρκεια της συνόδου των εκπροσώπων των «G8».

Οι Ελληνες κομμουνιστές συνεχίζοντας την πλούσια διεθνιστική τους παράδοση, την αδιάκοπη δράση τους κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, η οποία αναζωπυρώνεται αυτές τις μέρες, θα δηλώσουν και πάλι μαζί με εργαζόμενους από την υπόλοιπη Ευρώπη και άλλες χώρες του κόσμου το αγωνιστικό τους «παρών».

Οι κινητοποιήσεις της Γένοβα έρχονται σαν συνέχεια αυτών της πόλης του Γκέτεμποργκ, για τις οποίες, όπως κατήγγειλε το ΚΚΕ, γνώρισαν την ωμή βία και την καταστολή των κρατικών μηχανισμών της πλουτοκρατίας. Αποκτούν μάλιστα ιδιαίτερο χαρακτήρα με τις δραματικές εξελίξεις που ζούμε στα Βαλκάνια, γεγονός που επιβάλει να δοθεί αντάξια απάντηση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα από τους εργαζόμενους όλων των χωρών της Ευρώπης. Αυτή η απάντηση πρέπει να δυναμώσει στο εσωτερικό της κάθε χώρας, γιατί η πάλη κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας.

Η αποστολή αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία - σημειώνει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ - και στις κινητοποιήσεις στη Γένοβα το Κόμμα θα δώσει το αγωνιστικό του παρών με το δικό του οργανωμένο μπλοκ. Η παρουσία εκεί των Ελλήνων κομμουνιστών είναι μια ακόμα πρωτοβουλία στον πολύμορφο αγώνα που διεξάγουν μαζί με άλλες αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη που καταδυναστεύει τους λαούς, η οποία επιφέρει νέα χτυπήματα στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Αποτελεί αγωνιστική απάντηση στις εγκληματικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι συμβολή στον αγώνα για καλύτερη ζωή. Στέλνει μήνυμα ελπίδας στους Ελληνες και στους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Οι Ελληνες κομμουνιστές στη Γένοβα - υπογραμμίζει το στέλεχος του ΚΚΕ - θα συναντηθούν και θα βαδίσουν μαζί με άλλες αντιιμπεριαλιστικές και ταξικές δυνάμεις, θα συντονίσουν την πάλη τους με τις δυνάμεις άλλων κομμουνιστικών - εργατικών κομμάτων. Ο διεθνιστικός αγώνας δυναμώνει. Οι λαοί αφυπνίζονται. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι παντοδύναμος, δεν είναι ανίκητος.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις η αποστολή του ΚΚΕ στη Γένοβα να είναι μαζική και μαχητική, να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Ετσι χωρίς καμιά καθυστέρηση, με μεράκι τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ, οι φίλοι του Κόμματος, καλούνται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Να συμμετάσχουν μαζικά, να φέρουν νέους ανθρώπους στο μπλοκ του ΚΚΕ.

Γι' αυτό καταλήγει ο Γ. Μαρίνος, αξίζει μια μικρή οικονομική θυσία αν αναλογιστούμε τη μεγάλη σημασία που έχει η αποστολή του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις στη Γένοβα.

Ειδικότερα για το πρόγραμμα της αποστολής οι διαδηλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Η αναχώρηση θα γίνει την Πέμπτη 19 Ιούλη με πούλμαν από κάθε περιοχή, για Πάτρα και Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια με πλοίο για την Αγκόνα της Ιταλίας.

2. Η αποστολή θα φθάσει στην Αγκόνα την Παρασκευή 20 του μήνα το πρωί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην περιοχή διαμονής. Το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου η διαμονή θα γίνει σε ξενοδοχεία με δίκλινα δωμάτια που διαθέτουν μπάνιο wc και ντους.

3. Το Σάββατο το μεσημέρι συμμετοχή στη διαδήλωση με το μπλοκ των δυνάμεων του ΚΚΕ.

4. Την Κυριακή 22 Ιούλη αναχώρηση για Αγκόνα και από εκεί, το μεσημέρι στις 13 αναχώρηση για Ελλάδα.

5. Αφιξη στην Ελλάδα τη Δευτέρα 23 του μήνα, στην Ηγουμενίτσα στις 5π.μ. και στην Πάτρα στις 10.30 π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα εξής τηλέφωνα: 2592.215, 2592.217, 5282.572. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω των κομματικών οργανώσεων.

Το ΠΑΜΕ

Μαζί με άλλες ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης θα πορευτούν στη Γένοβα και οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της χώρας μας και τα συνδικάτα, να διαδηλώσουν με τα λάβαρα του ταξικού κινήματος ενάντια στην εξουσία του διεθνούς κεφαλαίου και των οργάνων του και να υπερασπίσουν τα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ομαδικά μέσω των σωματείων και απευθείας στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμμανουήλ Μπενάκη 28, τηλ. 3301.842,47).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ