ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
«Κοντά σας όλη μου η ζωή»: Μια συναυλία Αγώνα

Αυτήν την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη η συναυλία - αφιέρωμα που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στις φυλακές Ωρωπού. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ενας χρόνος που η μουσική του, το σπουδαίο, πλούσιο και σύνθετο έργο του συνεχίζει να μας συντροφεύει διαρκώς σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, να φέρνει στο στόμα τους στίχους των μεγάλων ποιητών, να συνοδεύει τους αγώνες μας για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτήν την Παρασκευή λοιπόν, ανήμερα της επετείου του θανάτου του, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, στις 8 μ.μ. στον χώρο των φυλακών Ωρωπού, με τίτλο παρμένο από τον στίχο του Μάνου Ελευθερίου από το τραγούδι του του Μίκη «Επιστολή»: «Κοντά σας όλη μου η ζωή»...

Τη μέρα της εκδήλωσης, το ιστορικό κελί του Μίκη στις φυλακές του Ωρωπού θα είναι ανοιχτό από νωρίς (5 μ.μ.) για επισκέψεις του κοινού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συναυλία - αφιέρωμα συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Ρίτα Αντωνοπούλου, Βιολέτα Ικαρη, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Μαριλίζα Λούντζη, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Κατσίκας, Περικλής Μαλακατές, Νίκος Παπαναστασίου, Στάθης Σαββίδης, Ορφέας Τσακτσίρας, Μαρίνα Τσοκάνη και ο ίδιος ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης με την κιθάρα του, ο οποίος θα έχει επίσης τη διεύθυνση της ορχήστρας.

Δίνοντας το στίγμα της εκδήλωσης ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», τονίζει ότι «είναι μια συναυλία δεμένη με τον χώρο και με αυτά που πέρασε ο Μίκης εκεί. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα, με νεότερης γενιάς τραγουδιστές, στα τραγούδια των αγώνων - για να παραφράσουμε και τον τίτλο του γνωστού δίσκου του Μίκη. Είναι μια συναυλία για τον Αγώνα. Μια εκδήλωση που ταιριάζει και στον χώρο και στον φορέα που τη διοργανώνει, που είναι φυσικά το ΚΚΕ».

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση δίνονται από τις Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ, οι οποίες επίσης δρομολογούν λεωφορεία για τη μετακίνηση στον Ωρωπό. Συγκεκριμένα, λεωφορεία θα φεύγουν από:

Αγ. Βαρβάρα: Στις 6.15 μ.μ. από το «Praktiker».

Αιγάλεω: Στις 6.30 μ.μ. από τον σταθμό του Μετρό «Αιγάλεω», στην πλατεία Εσταυρωμένου.

Ελευσίνα: Στις 5.30 μ.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ.

Μενίδι: Στις 6 μ.μ. από την πλατεία Καράβου.

Πειραιάς: Στις 6 μ.μ. από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Περιστέρι: Στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Δημαρχείου.

Χαϊδάρι: Στις 6 μ.μ. από το Παλατάκι.

Πετρούπολη: Στις 6:30 μ.μ. από την πλατεία Ηρώ.

Ιλιον: Στις 6.40 μ.μ. από τον ΟΤΕ.

Καματερό: Στις 6.30 μ.μ. από τη στάση «Μανάρα».

Αγιοι Ανάργυροι: Στις 6.40 μ.μ. από το παλιό δημαρχείο.

Αθήνα: Στις 6 μ.μ. από:

-- Την πλατεία Αμερικής, με στάσεις στην πλατεία Κολιάτσου και στα Ανω Πατήσια (Τράπεζα Πειραιώς).

-- Τον σταθμό του Μετρό «Πανόρμου», με στάσεις στον Αγιο Δημήτριο (στην Πανόρμου) και στου Γκύζη (Λ. Αλέξανδρας).

-- Τον σταθμό του Μετρό «Αγιος Ιωάννης».

Κορωπί: Στις 6 μ.μ. από «Σκλαβενίτη» (Περιφερειακός).

Γλυκά Νερά: Στις 6.15 μ.μ. από Στρογγυλό.

Παλλήνη: Στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Παλλήνης.

Ραφήνα: Στις 7 μ.μ. από τον ΟΤΕ.

Νέα Μάκρη: Στις 7.15 μ.μ. από την πλατεία Νέας Μάκρης.

Νέα Ιωνία: Στις 6.15 μ.μ. από τον ΟΤΕ στη Λ. Ηρακλείου.

Γαλάτσι: Στις 6.15 μ.μ. από το Παλιό Τέρμα (Λ. Βεΐκου 7).

Πεύκη: Στις 6.15 μ.μ. από το εμπορικό κέντρο ΑΛΚΩ.

Ηράκλειο Αττικής: Στις 6.30 μ.μ. από τον κινηματογράφο «Τρία Αστέρια».

Νέα Φιλαδέλφεια: Στις 6.15 μ.μ. από το δημαρχείο.

Μεταμόρφωση: Στις 6.30 μ.μ. από τον Αγιο Κωνσταντίνο.


ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Η ζωή και το έργο του μέσα από την ιστορία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Εκδηλώσεις στα Στέκια Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας από την ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Μίκης Θεοδωράκης: Η ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού μέσα από την ιστορία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"» πραγματοποιεί η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ στα Στέκια Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ.

Η ΟΠ Αττικής παίρνει την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτών των εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ βρίσκεται σε «πυρετό» προετοιμασίας των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα κορυφωθούν το τριήμερο 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη.

Οι εκδηλώσεις αυτές επιδιώκεται να συμβάλουν στη γνωριμία των μελών και των φίλων της ΚΝΕ τόσο με την ιστορία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», όσο και με τη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Εξάλλου, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και το έργο του μουσικοσυνθέτη συναντήθηκαν πολλές φορές στην πορεία τους, δέθηκαν μεταξύ τους και πλέον έχουν έναν αδιαχώριστο δεσμό.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη του την ιστορία έπαιξε ρόλο και συνέβαλε ώστε ό,τι πιο πρωτοπόρο και πρωτοποριακό γεννήθηκε στον Πολιτισμό της χώρας μας, στα βάθρα του οποίου ανέβηκε το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, να διαδοθεί, να διατηρηθεί, να μένει ζωντανό και επίκαιρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτό το χαρακτηριστικό του Φεστιβάλ το ανέδειξε από την αρχή σε εξαιρετικό πολιτιστικό γεγονός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Αύριο Πέμπτη στο «Τραβέρσο» - Πολιτιστικό Στέκι της ΚΝΕ στον Πειραιά (Φίλωνος 9, Πειραιάς) στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει η Κωσταντίνα Λιμπριτάκη, στέλεχος της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη:

-- Στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Αθήνα) στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει η Γεωργία Γκούφα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

-- Στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καισαριανή «Ανδρέας Λυκουρίνος» (Ερυθρού Σταυρού 29, Καισαριανή) στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Ιωάννα Καρακώστα, μέλος του Τομεακού Γραφείου Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ.

-- Στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στο Μενίδι (Κεντρική Πλατεία 6) στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ