ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΘΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΘΟΣ
ΦΩΤΟ

Πέρασαν 20 μήνες από τον χαμό της συντρόφισσας, της μάνας, της συζύγου, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ. Ο σύζυγός της, το παιδί της και οι σύντροφοί της, πιστοί στον όρκο που της δώσαμε, πραγματοποιούμε τα όνειρα που είχε για εμάς.

Το Σάββατο 3/9/2022 παντρεύεται το παιδί της και προσφέρουμε προς τιμήν της 50 ευρώ στην ΤΕ Λήμνου για την ενίσχυση του Κόμματος. Ευχαριστούμε όλους εκείνους τους συντρόφους που μας στήριξαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Ο σύζυγός της, Δημήτρης Ευαγγέλου

Η κόρη της, Μαργαρίτα Ευαγγέλου

***

Στη μνήμη της μητέρας μας ΣΟΦΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, για τον έναν χρόνο από τον θάνατό της, προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Αγγελική, Γιάννης, Ρούλα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΑΝΟΛΗ ΤΖΑΝΑΚΗ, με τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τον θάνατό του (17 Ιούλη 2009 - 17 Ιούλη 2022), προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου της ΤΕ Ηρακλείου.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΤΑΚΗ.

Πάντα ήσουν εκεί για να μας ανοίγεις καινούργιους δρόμους. Τώρα που «έφυγες» καταλάβαμε πως πιο σημαντικό από τους δρόμους ήταν που είχαμε εσένα δίπλα μας να μας καθοδηγείς. Συνεχίζουμε στα βήματά σου, σε αυτό που έκανες όλη σου τη ζωή.

Η αδελφή σου Γεωργία, ο γαμπρός σου και ο ανιψιός σου προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου.

***

ΦΩΤΟ

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος γλύπτης και μαχητικός κομμουνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΘΟΣ. Το έργο του, που μένει να ανακαλυφθεί και να αναδειχθεί περαιτέρω, είναι πλούσιο αισθητικά, πυκνό νοηματικά, με απέραντη ευαισθησία αλλά και ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό. Είναι έργο πάντα σύγχρονο, αλλά και βαθιά ανθρώπινο. Στη μνήμη του εμπνευσμένου καλλιτέχνη και ασυμβίβαστου κομμουνιστή προσφέρονται 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
Γ. Γ. και Μ. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 16/7/2022, ο αδελφός του Φίλιππος και ο σύντροφος Ηλίας Ζωγράφος προσφέρουν στο ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω της ΚΟ Τρικάλων.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς, ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΧΑΛΚΙΑ - ΓΚΑΛΑΦΑΓΚΑ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας.

Τα παιδιά και τα εγγόνια

***

Ο Κώστας Τεκτονόπουλος προσφέρει στη μνήμη του μεγάλου στρατηλάτη ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ και του στρατάρχη ΖΟΥΚΟΦ, που καθοδήγησαν τον Κόκκινο Στρατό στη συντριβή του φασισμού, καθώς και στη μνήμη του ΤΖΟΝ ΡΙΝΤ, που είχε σημαντική συνεισφορά στην Οκτωβριανή Επανάσταση στο πλευρό των μπολσεβίκων, το ποσό των 450 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω της ΚΟΒ Πόλης Κατερίνης του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 25/1/2017 «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος και αξέχαστος γαμπρός μας ΚΕΡΕΜΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ του Κυριάκου και της Παρθένας, γεννηθείς στο χωριό Γυναικόκαστρο Κιλκίς.

Ηταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Είχε έναν αδελφό, τον Κωνσταντίνο. Ο Θεοχάρης, αφού βλέπει τη φτώχεια και την αδικία, δεν διστάζει να βγει στο βουνό Μπέλες και κατόπιν στα Κρούσια. Τον κατατάσσουν στους όλμους, όπου ήταν επικεφαλής ο Σουμουλίδης (ψευδώνυμο Χατζής), ο οποίος, βλέποντας πώς κουβαλούσε τα ανταλλακτικά σαν παλικάρι ο Θεοχάρης, δίνει εντολή να του δίνουν διπλή μερίδα φαγητό. Μετά τον εμφύλιο βρέθηκε στη ΣΔ Τσεχοσλοβακίας. Πέρασε από τη Σχολή του Νίκου Μπελογιάννη. Εβγαλε Τεχνική Σχολή τορναδόρος. Το 1952 παντρεύτηκε την Αννα Χαραλαμπίδου. Αποκτήσανε 2 κορίτσια, την Ελισάβετ και την Παρθένα. Η Ελισάβετ σπούδασε οδοντίατρος και η Παρθένα μαία - χειρουργός. Ο ίδιος γνώρισε τον πραγματικό σοσιαλισμό.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νεάπολης.

Οι κουνιάδοι του, Παύλος και Μιχάλης Χαραλαμπίδης

***

ΦΩΤΟ

Στις 16 Ιούνη πέθανε στο Σίδνεϊ Αυστραλίας ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΙΑΣ. Γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1940, στο χωριό Κοσμάς Κυνουρίας. Τα χρόνια της Κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου σημάδεψαν τη ζωή του. Εζησε τη φτώχεια, τον φασισμό, τις δολοφονίες που αγκάλιασαν όλο τον Μοριά, όταν οι ήρωες έγιναν προδότες και οι γερμανοντυμένοι φασίστες ξανά εξουσία μέσα σε ένα λουτρό αίματος.

Στη δεκαετία του '60 έρχεται στην Αυστραλία. Στο Σίδνεϊ γνωρίζεται με την συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Στέλλα, και αποκτούν δύο παιδιά, την Φανή και τον Θανάση.

Από τις πρώτες μέρες που ήρθε στην Αυστραλία, έχοντας σαν παρακαταθήκη τα όσα έζησε στην πατρίδα, βρήκε τον δρόμο του αγώνα, της προσφοράς για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για έναν κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές. Από τα ιδρυτικά μέλη της Νεολαίας Λαμπράκη, πρώτος στις διαδηλώσεις, στις πορείες, στον αντιδικτατορικό αγώνα. Με το χαμόγελο στο στόμα, με τον καλό λόγο, με αξιοπρέπεια και μεγάλη προσφορά. Παρών και στους αγώνες της παροικίας για ελεύθερες κοινότητες, ενάντια στον αυταρχισμό.

Σε ευχαριστούμε φίλε Γιάννη για όλα όσα έκανες, για την προσφορά σου, για την ταξική σου θέση. Στη μνήμη του προσφέρουν στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, η οικογένεια Σαρέλα 100 δολάρια Αυστραλίας και η οικογένεια Βούρου 50 δολάρια Αυστραλίας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των IΩANNH ΠETKOΠOYΛOY και ΓAΛATEIAΣ ΠETKOΠOYΛOY, από τις Πέντε Βρύσες Λαγκαδά.

«Βρε μπαμπά, γιατί αφήνεις κάθε φορά τον "Ριζοσπάστη", αφού τον διαβάσεις, σε κάποιο τραπέζι στο καφενείο του χωριού; - Γιατί ακόμα και μια φευγαλέα ματιά στους τίτλους θα είναι κέρδος για τους συγχωριανούς μου. Κάτι θα αποκομίσουν. Τροφή για σκέψη». Το είχες αυτό. Σου άρεσε να ανάβεις σπίθες στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Με τους αγρότες, τους δασκάλους, τις νοικοκυρές, τον ιερέα, με όλους είχες τη διάθεση να συζητήσεις για όλα όσα σε είχαν διαμορφώσει. Δεν σου έφτανε να τα γνωρίζεις μόνος. Η επικοινωνία ήταν βαθιά ανάγκη. Γιατί ήσουν μαγεμένος από την κοινωνική συνείδηση. Ενας για όλους και όλοι για έναν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΚΗΣ
Στη μνήμη σας, μπαμπά και μαμά, που κλείνουν 7 και 4 χρόνια από τη μέρα του θανάτου σας, από τον κόσμο αυτόν δίνουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λαγκάδα Θεσσαλονίκης. Και ίσως αφήσουμε κι εμείς μια διαβασμένη εφημερίδα σε κάποιο καφενείο. Για πάντα στις καρδιές μας.

***

Στη μνήμη της ΛΥΔΙΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ, πιστής οπαδού του ΚΚΕ, που συνεισέφερε πολλά στην Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας και γενικότερα στο Κόμμα και την ΚΝΕ, και «έφυγε» από κοντά μας το καλοκαίρι του 2017, προσφέρω 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Τ. - Ο. Μ.

***

ΦΩΤΟ

Προσφέρουμε 100 ευρώ στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ο οποίος με την πίστη του στο Κόμμα και με τη στάση ζωής του μας δίδαξε όλα αυτά τα χρόνια τι θα πει να είσαι άνθρωπος, να παλεύεις για τα δίκια του λαού, να στηρίζεις τον αδύναμο και να μην ανέχεσαι το άδικο. Εδώ και έναν χρόνο σε κουβαλάμε στη γροθιά που έχουμε υψωμένη ψηλά, γιατί όπως λέει και ο Ρίτσος, «αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο...».

Επίσης, σύντροφοί του από τις ΚΟΒ της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ προσφέρουν στη μνήμη του το ποσό των 230 ευρώ.

***

Στη μνήμη της συντρόφου μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΪΛΟΓΛΟΥ ΚΑΡΑΚΑΣΗ και των γονιών μου, ΤΑΣΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΪΛΟΓΛΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Χαράλαμπος Καϊλόγλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ προσφέρουμε μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Τρικάλων 300 ευρώ στο ΚΚΕ, που το υπηρέτησε και το στήριξε έως τον θάνατό του.

Οικογένεια Ντουρλιού

***

ΦΩΤΟ

Στις 10 Αυγούστου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τον θάνατο της κομμουνίστριας ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ. Η προσφορά ζωής στο Κόμμα, στην τάξη, στον τόπο και στους συνανθρώπους της παραμένει για όλους μας άσβεστο παράδειγμα. Στη μνήμη της, η οικογένειά της προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΓΙΩΡΓΗ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗ προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πάνω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Α. Χ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις 4/9/2021, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΕΛΗΣ. Η οικογένειά του προσφέρει στη μνήμη του 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σαντορίνης.

***

ΦΩΤΟ

Στις 11/9 συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ. Στο Κόμμα, που ήταν η ίδια του η ζωή, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Ελευσίνας.

Η σύζυγός του Μαρία και τα παιδιά του Κώστας και Καίτη

***

ΦΩΤΟ 2

Η οικογένεια Αγγελόπουλου προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τα δύο χρόνια από τον θάνατο των ΘΟΔΩΡΗ ΦΑΡΜΑΚΗ, ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ (φωτ.) και ΠΟΠΗΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΙΔΗ (φωτ.).

***

ΦΩΤΟ

Οι σύντροφοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Μόντρεαλ Καναδά προσφέρουν 2.500 δολάρια, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, στη μνήμη του συντρόφου ΧΑΡΗ ΦΟΥΡΝΑΡΗ. Γεννήθηκε τον Μάη του 1945 στο Χαλάνδρι, από γονείς πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τον Μάη του 1967, έναν μήνα μετά το πραξικόπημα και την επιβολή της χούντας, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Δικάζεται στο Εκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών στις 23 - 25 Αυγούστου και κρίνεται ένοχος με τις κατηγορίες: Απείθεια εις διαταγήν στρατιωτικής αρχής, περιύβριση αρχής και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αποφυλακίζεται το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου. Συνεχίζει τις σπουδές του και τελειώνει μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τελειώνοντας το στρατιωτικό, το καλοκαίρι του 1971, ετοιμάζεται να πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς, όπως και τόσοι νέοι εκείνους τους δύσκολους καιρούς της χούντας, σε ένα καθεστώς βίας και τυραννίας του λαού.

ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΥ
Στις αρχές του 1972 πηγαίνει στο Μόντρεαλ και αρχίζει τη νέα του ζωή μακριά απ' την πατρίδα, με την σύντροφο της ζωής του, Ρένα. Θα συνεχίσει τις σπουδές του για μεταπτυχιακό στα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Concordia. Συμμετέχει ενεργά στον Εργατικό Σύλλογο που έχει ιδρυθεί έναν χρόνο πριν, στην αντιδικτατορική οργάνωση «Μακρυγιάννης». Στο τέλος του 1972 που συγκροτείται η ΚΟ «Νίκος Μπελογιάννης» του ΚΚ Κεμπέκ, θα γίνει μέλος της. Μέχρι και το τέλος της ζωής του συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του κινήματος σε Ελλάδα και Καναδά, μέσα και από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Μόντρεαλ.

***

ΦΩΤΟ

Στην ακριβή μας μάνα, ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, τον πιο πολύτιμο συνοδοιπόρο της ζωής μας, που μας δίδαξε αξίες και ιδέες ώστε να τις κρατήσουμε ζωντανές στον απόηχο του χρόνου που περνά αδυσώπητα, στη μνήμη της γενναίας αυτής γυναίκας, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Περισσού.

Πιστή στο κομμουνιστικό ιδεώδες, πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, πάλευε για τη διάδοση των ιδεών της και την κατανόηση του γιατί ο κόσμος χρειάζεται να αγκαλιάσει τον κομμουνισμό. Αντίο δεν μπορούμε να σου πούμε, γιατί θα είσαι πάντα εδώ, δεν θα φύγεις ποτέ από κοντά μας.

Τα πολυαγαπημένα σου παιδιά

***

ΦΩΤΟ

Στις 17/7/2022 «έφυγε» από τη ζωή η συντρόφισσα ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ. Πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, η Χριστίνα γνώρισε το Κόμμα από τον σύντροφό της, Λουκά Σακελλαρίου, αντιστασιακό, συνδικαλιστή, πρόεδρο της ΟΣΝΙΕ. Η ίδια, εργαζόμενη, μητέρα τριών παιδιών, αγωνίστηκε μέσα από το Κόμμα σε ό,τι της ζητήθηκε, πάντα με προθυμία. Ηταν μπροστά στους κοινωνικούς αγώνες. Ηταν απ' τις γυναίκες που πάλεψαν το θηρίο του αστικού κράτους, χωρίς να γνωρίζει Μαρξ και Λένιν, βλέποντας γύρω της την αδικία και την εκμετάλλευση. Αξια γυναίκα και ακόμα πιο άξια συντρόφισσα.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΕΡΕΜΙΔΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΕΡΕΜΙΔΗΣ
Αντίο, συντρόφισσα Χριστίνα. Ελάχιστη προσφορά 50 ευρώ στη μνήμη σου για τις ανάγκες του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Φωτεινή Καραβίδα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΜΑΪΛΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΜΑΪΛΗΣ
ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΟΓΟΝΙΔΗ
ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΟΓΟΝΙΔΗ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΕΛΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΕΛΗΣ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΑΛΚΙΑ ΓΚΑΛΑΦΑΓΚΑ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΑΛΚΙΑ ΓΚΑΛΑΦΑΓΚΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΙΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΑΡΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ
ΧΑΡΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
Προσφορές

-- Μέλη και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων Σίδνεϊ προσφέρουν το ποσό των 830 δολάρια Αυστραλίας.

-- Ο ελληνικός σύνδεσμος Νιούκαστλ Αυστραλίας «Σωκράτης» στέλνει οικονομική ενίσχυση 600 δολάρια για τους αγώνες του ΚΚΕ για την εργατική τάξη της Ελλάδας και το παγκόσμιο εργατικό κίνημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ