ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ | ΗΡΩΔΕΙΟ
Συναυλία - αφιέρωμα στον Γιάννη Σπάθα

Ειδική έκπτωση 50% στα εισιτήρια για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου μουσικού και κιθαρίστα Γιάννη Σπάθα, ιδρυτικού μέλους των θρυλικών Socrates Drank the Conium, την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού μία μοναδική συναυλία - αφιέρωμα με τη συμμετοχή του Βασίλη Λέκκα και του Νίκου Σπάθα.

Οι αναγνώστες του «Ριζοσπάστη» μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους με έκπτωση 50%, με την εξής διαδικασία: Στην ιστοσελίδα https://www.ticketservices.gr/event/standing-proud-forever-afieroma-giannis-spathas/ κατά την κράτηση των εισιτηρίων οποιασδήποτε ζώνης μπορούν να εισάγουν στο πεδίο του ειδικού εκπτωτικού κωδικού τη λέξη «rizospastis», οπότε θα εφαρμόζεται η έκπτωση 50% στην αξία των εισιτηρίων. Εναλλακτικά, με τηλεφωνική κράτηση στο 2107234567, ζητώντας την έκπτωση 50% για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη».

Στο πρώτο μέρος ο Βασίλης Λέκκας συνοδεία επταμελούς ορχήστρας θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τις δισκογραφικές συνεργασίες του με τον Γιάννη Σπάθα («Σύντομα Ονειρα», «Κλασσικά Εικονογραφημένα», «Σπινθήρας») και στο δεύτερο μέρος ο Νίκος Σπάθας, με ροκ μπάντα, στην οποία θα συμμετάσχουν και μέλη της τελευταίας σύνθεσης των Socrates, θα αναβιώσει τη μυθική ατμόσφαιρα των live του συγκροτήματος με τραγούδια από τα ιστορικά τους άλμπουμ.

Την παράσταση θα ανοίξουν μέλη της ομάδας σύγχρονου χορού «Dagipoli Dance Co», χορεύοντας το ορχηστρικό μουσικό θέμα του Γιάννη Σπάθα με τίτλο «A Blue Day».

Εκρήξεις σε μαγαζί με φιάλες προπανίου

Eurokinissi

Εκρήξεις και φωτιά σημειώθηκαν την Παρασκευή σε ισόγειο μαγαζί με φιάλες προπανίου στη Λεωφόρο Αχαρνών. Τραυματίστηκε ένα άτομο που ήταν στο κατάστημα, ενώ φωτιά είχαν πάρει και οι τέντες διαμερισμάτων σε κοντινούς ορόφους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώνονταν συνεχείς εκρήξεις. Πολύ σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί και στην πολυκατοικία όπου στεγαζόταν το κατάστημα.

Στο σημείο επιχειρούσαν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα για τον απεγκλωβισμό τυχόν ενοίκων της πολυκατοικίας, ενώ για λόγους ασφάλειας είχαν αποκλειστεί οι γύρω δρόμοι. Συγκεκριμένα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία επί της οδού Αχαρνών από το ύψος της οδού Νιόβης έως την οδό Αγίου Μελετίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ είχε κλείσει και ο δρόμος.

Εκδήλωση για τον ΕΛΑΣ στον Ξερόλακκα

Εκδήλωση στον Ξερόλακκα Καρυάς Ολύμπου για να τιμήσουν την επέτειο της ορκωμοσίας των πρώτων αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ οργανώνουν τα Παραρτήματα Λάρισας και Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ