ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΦΩΤΟ

Μπροστά στο 48ο Φεστιβάλ μας, το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της χώρας, προσφέρω στην Οργάνωσή μας, την ΚΝΕ, το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΤΟ Κατάρτισης, στη μνήμη του κομμουνιστή και αγωνιστή ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 22/10/2020, μετά από παλικαρίσια μάχη που έδωσε με την ασθένειά του.

Ο σύντροφος και πατέρας μου Διονύσης ήταν υπόδειγμα συντροφικότητας, αποφασιστικότητας και αδιάκοπης μελέτης, γεμάτος αυταπάρνηση, η οποία φάνηκε ακόμα πιο έντονα τα τελευταία χρόνια που έδινε την άνιση μάχη με τη νόσο του. Πήγαινε πάντα μπροστά με χαμόγελο!

Θα σε θυμόμαστε πάντα και θα συνεχίσουμε στον δρόμο που βάδισες κι εσύ, μέχρι την τελική νίκη.

Στάθης Γεωργόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Στις 28/8/2022 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ, σε ηλικία 85 ετών, και κηδεύτηκε τη Δευτέρα 29/8/2022 στη Δροσιά Χαλκίδας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δροσιά και έφυγε για την Αθήνα, όπου εργάστηκε ως μηχανοτεχνίτης. Εζησε και δημιούργησε την οικογένειά του στο Περιστέρι. Είχε πλούσια κομματική και συνδικαλιστική δράση, μαχητικός, μέχρι τέλος, στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Μετά τη συνταξιοδότησή του γύρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Εδινε πάντα το «παρών» στις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις της ΚΟ Χαλκίδας, όσο του το επέτρεπαν η ηλικία του και η υγεία του, πάντα με το κόκκινο γαρίφαλο στο πέτο και τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι.

ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Η οικογένειά του προσφέρει στη μνήμη του 50 ευρώ στην ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 29 Αυγούστου «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ. Ακούραστος και τίμιος αγωνιστής, η παρουσία του στην κομματική ζωή και στο Συνδικάτο Οικοδόμων ήταν δίδαγμα για εμάς τους νεότερους. Στη μνήμη του συντρόφου προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Ζακύνθου.

Τάσος Μπουρσαλίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ (Νταντάβιζα ή Μαρξ), που ο «Ριζοσπάστης» ήταν ο καθημερινός του σύντροφος μέχρι το τέλος, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ι. Λ.

***

Στη μνήμη των ΦΩΤΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΠΑ προσφέρω μέσω ΚΟΒ Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων το ποσό των 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γιώργος Παππάς

***

ΦΩΤΟ

Στις αρχές Ιουλίου του 2022 «έφυγε» από τη ζωή, στα 99 του χρόνια, ο αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ. Με καταγωγή από τα χωριά των Γρεβενών, πήρε τον δρόμο του Αγώνα ως μαχητής του ΔΣΕ. Τρία χρόνια στα «Βουνά», όπως μου έλεγε, με τραύματα και σημάδια πολέμου ακολούθησε τη ζωή του στη ΛΔ Πολωνίας, όπου έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας. Εκεί έκανε την οικογένειά του.

Επαναπατρίστηκε μετά την πτώση της χούντας και έμεινε στο Τριάδι (περιοχή της Θέρμης). Εδώ τον γνώρισα τα τελευταία χρόνια. Η γνωριμία μας, οι πολλές συναντήσεις και οι πολλές συζητήσεις γύρω από την Ιστορία και τον Αγώνα του ΔΣΕ μού άφησαν πολλές αναμνήσεις. «Με έβγαλες από τον βούρκο, με τράβηξες από τα μαλλιά και βγήκα από τη λάσπη (...) Εδώ είμαι ξένος (...) Ποιος να με ρωτήσει και ποιος θέλει να μάθει για τα δικά μας παθήματα; (...) Τώρα μεγάλωσα, πήρα την κατηφοριά της ζωής και τα 'βαλα στην άκρη (...) Δεν ξέχασα όμως το δίκιο του αγώνα μας». Λίγα στιγμιότυπα από την αφήγησή του έγραψα σε κείμενά μου για να μην ξεχαστούν, για να τιμήσω με τον δικό μου τρόπο τον Αγώνα αυτών των ΗΡΩΩΝ του ΔΣΕ. Κάθε φορά που τον χαιρετούσα, φεύγοντας άκουγα πίσω τη φωνή του: «Σε περιμένω, μη με ξεχνάς...».

ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΛΩΝΑ προσφέρω μέσω της Οργάνωσης της Θέρμης 30 ευρώ στο Κόμμα που τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Αννα Κεφαλέλη

***

ΦΩΤΟ

Δυστυχώς ακόμα ένας αγωνιστής «έφυγε» από τη ζωή στις 2 Αυγούστου 2022. Ο λόγος για τον ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ. Γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Ελιά της Ορεστιάδας Εβρου. Μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια, «με καλή οικονομική κατάσταση, με αρχές και με πρόγραμμα στη ζωή», όπως γράφει ο ίδιος στο βιβλίο του με τίτλο «Ζω και θυμάμαι». Στο Δημοτικό Σχολείο είχε δάσκαλο τον Ευάγγελο Βολοβότση, μαχητή του ΔΣΕ και δάσκαλο αργότερα στα ελληνόπουλα στο χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας.

Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και στον ΕΛΑΣ, και μετά στον ΔΣΕ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες. Ξεκίνησε από τον Εβρο και έφτασε έως τις κορυφές του Γράμμου. Εκεί τραυματίζεται και περνάει στη Βουλγαρία, όπου αναρρώνει. Τον Δεκέμβριο του 1950 επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεχίζει τον αγώνα. Πιάστηκε μετά από προδοσία, κρατήθηκε στις φυλακές του Γεντί Κουλέ της Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκε σε θάνατο. Γλίτωσε την εκτέλεση. Αποφυλακίστηκε στις 3 Δεκεμβρίου 1953. Εζησε στο χωριό Δίκαια του Εβρου. Εμεινε πιστός στον αγώνα, στην ιδεολογία του και στο ΚΚΕ. Πορεύτηκε με τους αγώνες του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Τον γνώρισα και νιώθω τυχερή. Με τη βοήθειά του γνώρισα και άλλους αγωνιστές. Εμαθα πολλά, έγραψα και συνεχίζω να γράφω για τον Αγώνα του λαού μας στις δύσκολες συνθήκες της Κατοχής και του Εμφυλίου.

Στη μνήμη του αγωνιστή Χρήστου Παπαδόπουλου προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Θέρμης. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Αννα και Ουρανία Κεφαλέλη

***

Στη μνήμη των γονιών μας, ΜΑΝΩΛΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ, προσφέρουμε 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση μέσω της ΚΟΒ Νάξου.

ΘΕΡΜΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΘΕΡΜΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Διαλεχτή Καρκάλου - Πολυκρέτη και Αικατερίνη Μιχαήλ

***

ΦΩΤΟ

Στον πολυαγαπημένο μου σύντροφο στη ζωή και στο Κόμμα ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΜΑΡΑ, που «έφυγε» πριν έναν χρόνο από τη ζωή μου, προσφέρω στη μνήμη του 100 ευρώ μέσω ΚΟ Κοζάνης. Ο σύντροφος Γιώργος ήταν υπόδειγμα, πάντα παρών και μπροστάρης τόσο στη ζωή του όσο και στους αγώνες. Η ανάμνησή του πάντα θα με εμπνέει και θα μου δίνει δύναμη να συνεχίσω στα χνάρια του.

Βασιλική Θεοδωρίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Ανδρέα ΘΕΡΜΟΥ από την Εγκλουβή Λευκάδας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ο οποίος εξορίστηκε στην Ικαρία, και ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 2/9/2012, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου, το ποσό των 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΚΗ τα αδέρφια του Νικήτας Μελισσάκης, Μαρία Γαυγωτάκη, Ελένη Μελισσάκη και Δημήτριος Δημόπουλος προσφέρουν για τις ανάγκες του ιδρύματος «Το Σπίτι του Αγωνιστή» το ποσό των 1.000 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΡΟΣ γεννήθηκε το 1916. Πήρε μέρος στον αντιστασιακό αγώνα στη Μέση Ανατολή 1941 - 1944. Βετεράνος Ικαριώτης αγωνιστής εκείνης της περιόδου, έφερε με αγώνες το σκάκι και το ΙΚΑ στο νησί μας. Απεβίωσε τον Σεπτέμβρη του 2005. «Τούτος ο πόλεμος δεν είναι ο πρώτος, πριν απ' αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοι. Οταν τελείωσε ο τελευταίος υπήρχαν νικητές και νικημένοι. Στους νικημένους ο φτωχός λαός πέθαινε από την πείνα... Στους νικητές ο φτωχός λαός πέθαινε το ίδιο...».

Στη μνήμη του και στη μνήμη του εγγονού του, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΠΟΥΛΟΥ, που γεννήθηκε στις 26/5/1986 και απεβίωσε στις 2/9/2019, η οικογένειά τους, Τριαντάφυλλος, Πολυξένη και Στυλιανός Πούλος προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κηρύκου Ικαρίας.

ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΕΛΕΝΗ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του μουσικού και εικαστικού ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σταμ. ΛΕΚΚΑ, από την οικογένειά του, διά χειρός Αγγελου Χ. Γόντικα, προσφέρεται στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου το ποσό των 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Η οικογένεια του Θανάση Κυρίτση, στη μνήμη του γιου τους, ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ (φωτ.), μέλους του ΝΓ Καρδίτσας της ΚΝΕ, ο οποίος χάθηκε πρόωρα σε τροχαίο, και στη μνήμη του ανιψιού τους, ΝΙΚΟΥ Α. ΤΣΑΝΤΙΛΑ, που «έφυγε» πρόσφατα, προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟΒ Παλαμά Καρδίτσας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Η Αγγελική Αναστασίου (Πόλια) - Μπρακατσούλα, στη μνήμη του άντρα της Λουκά Μπρακατσούλα και του πατέρα της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Πόλια) (φωτ.), προσφέρει 20 ευρώ στην ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΝΝΑΣ ΛΙΑΚΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 5 Αυγούστου 2022, ο σύζυγός της Πέτρος, τα παιδιά, τα εγγόνια και οι υπόλοιποι συγγενείς προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μαντουδίου, το ποσό των 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου και ξαδέρφου ΘΟΔΩΡΗ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ (φωτ.) και της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, που «έφυγαν» από τη ζωή πριν έναν χρόνο, προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Εύβοιας το ποσό των 100 ευρώ.

Στεφανία Κωνσταντινίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΠΟΠΗΣ ΔΡΙΤΣΑ, συντρόφισσάς μου στη ζωή και στους αγώνες, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 80 ευρώ για την ενίσχυση των αγώνων του.

Γ. Π.

***

Την 1η Σεπτέμβρη 2022 «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή η αγαπημένη μας μητέρα ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Μια γυναίκα όλο καλοσύνη και αγάπη. Στη μνήμη της προσφέρουμε 150 ευρώ για το Κόμμα μας μέσω της ΚΟΒ Χαλανδρίου. Θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας.

Ο γιος της, Γιώργος Παπανικολάου, και η νύφη της, Μαρία Κονταρίνη

ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΖΩΙΔΟΥ, ο Κώστας Φιτσιλής του Ηλία προσφέρει 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 7 Σεπτέμβρη 2022 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον θάνατο του ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΟΣΚΟΥ. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Νάουσας.

Η σύζυγος Αγγελική, οι κόρες Μαρία και Κατερίνα

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗ (φωτ.), που εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1949, του πατέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ (φωτ.), που πέθανε τον Μάρτη του 1965 έπειτα από πολλές σκληρές δοκιμασίες, φυλακές και εξορίες, του γιου μου ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, που πέθανε 15 Ιούνη 2022, του αδερφού μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που πέθανε τον Νοέμβρη του 2020, του γαμπρού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΝΟΥ (φωτ.), που πέθανε τον Απρίλη του 2013, της νύφης μου ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗ (φωτ.), που πέθανε τον Δεκέμβρη του 2001, και όλων των αγωνιστών του χωριού μου, Μοσχοκαρυάς Φθιώτιδας, προσφέρω ως πέμπτη δόση 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Βούλα Καρλαύτη - Κωστοπούλου


ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΣΚΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΣΚΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΠΟΛΙΑΣ)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΠΟΛΙΑΣ)

ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΚΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΠΟΥΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

ΕΥΑΝΘΙΑ ΖΩΙΔΗ
ΕΥΑΝΘΙΑ ΖΩΙΔΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΡΟΣ

ΑΝΝΑ ΛΙΑΚΟΥ
ΑΝΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη, στις 9.30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη, θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από την απώλεια της ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, της Μαρίας μας. Η οικογένεια επιθυμεί την παρουσία όσων αγωνίστηκαν και συμπορεύθηκαν με την Μαρία.


Θάνατος αγωνίστριας

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΦΑΚΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΦΑΚΗ
ΦΩΤΟ

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγγαρία αποχαιρετά την συντρόφισσα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΦΑΚΗ, η οποία «έφυγε» από τη ζωή στις 29 Αυγούστου στη Βουδαπέστη.

Γεννήθηκε το 1926 στο Μακρυχώρι της Καστοριάς από οικογένεια αγωνιστών που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση και στους αγώνες του ΔΣΕ. Ηρθε στην Ουγγαρία στις αρχές του 1948 ως σύνοδος των παιδιών του χωριού της. Παρακολούθησε τα φροντιστήρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών της Επιτροπής Βοήθειας στο Παιδί (ΕΒΟΠ) στην Ουγγαρία και στη Ρουμανία, από όπου πήρε πτυχίο δασκάλας. Δίδαξε σε ελληνικούς παιδικούς σταθμούς σε αρκετές πόλεις της Ουγγαρίας καθώς και στο χωριό Μπελογιάννης. Το 1952 παντρεύτηκε τον Αποστόλη Κουφάκη και απέκτησαν δύο κόρες, την Ανθούλα και την Μαρία.

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγγαρία εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά της στον σύζυγό της Απόστολο και τις κόρες της Ανθούλα και Μαρία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ