ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /24
Συνάντηση του Ν. Αμπατιέλου με τον πρέσβη της Κούβας

Συνάντηση με τον πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, Αραμίς Φουέντε Ερνάντες, είχε χτες το πρωί ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Ν. Αμπατιέλος, σε αυτήν την πρώτη συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, καταδίκασε τον πολύχρονο, εγκληματικό και απαράδεκτο αποκλεισμό που έχουν επιβάλει στην Κούβα οι ΗΠΑ και επιβεβαίωσε τη σταθερή, διαχρονική, διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον λαό της Κούβας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στην Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας της χώρας.

Ο Α. Φ. Ερνάντες ευχαρίστησε θερμά για την αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Κούβα, την απάντηση του κουβανικού λαού στις πιέσεις και τις προβοκατόρικες αντεπαναστατικές ενέργειες που ενορχηστρώνουν στο Νησί οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, καθώς και για την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα προετοιμασίας της συμμετοχής της αντιπροσωπείας της πρεσβείας της Κούβας στις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον, από σήμερα και μέχρι τις 24 Σεπτέμβρη. Ο πρέσβης της Κούβας θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 19.00, στον χώρο της Διεθνούπολης, με τίτλο «Η Κούβα δεν είναι μόνη της».

Η πρόσβαση στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

Η πρόσβαση στο Πάρκο Τρίτση μπορεί να γίνει:

  • Με λεωφορείο:

Α10 Στ. Λαρίσης - Αχαρναί, Β10 Στ. Λαρίσης - Αχαρναί, 735 Σταθμός «Κάτω Πατήσια» - Ζεφύρι - Αχαρναί, στη στάση «1η Πολυκατοικιών». Β12 Αττική - Ανω Λιόσια, 711 Ζωφριά - Αττική, στη στάση «6η Χασιάς». 420 Πειραιάς - Αγιοι Ανάργυροι, 892 Αγία Βαρβάρα - Χαϊδάρι - Αγιοι Ανάργυροι, στη στάση «Τέρμα».

  • Οδικώς:

Από την Αττική Οδό, στον κόμβο 7 που οδηγεί στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και στον κόμβο 6 που οδηγεί στη Λεωφόρο Χασιάς (Φυλής). Από την Εθνική Οδό, στην έξοδο στον κόμβο για Αγίους Αναργύρους - Ιλιον («Τρεις Γέφυρες»). Για τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών της Αθήνας, των Δυτικών Συνοικιών της Αττικής και του Πειραιά που θα κινηθούν με Ι.Χ., διευκολύνει η πρόσβασή τους να γίνει από την πύλη του Πάρκου Τρίτση στην οδό Φυλής, αξιοποιώντας και το πάρκινγκ που υπάρχει στην πύλη.

  • Με τον Προαστιακό:

Στη στάση «Πύργος Βασιλίσσης» (Διασύνδεση Προαστιακού με Μετρό: Πειραιάς Γραμμή 1, Σταθμός Λαρίσης γραμμή 2, Νερατζιώτισσα γραμμή 1, Δουκίσσης Πλακεντίας γραμμή 3, Παλλήνη γραμμή 3, Παιανία - Κάντζα γραμμή 3, Κορωπί γραμμή 3).

Λεωφορεία από γειτονιές

Για τις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη δρομολογούνται λεωφορεία.

Συγκεκριμένα:

  • Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη

Αγία Παρασκευή 6.30 μ.μ., Ζωγράφου (Ούλωφ Πάλμε και Λεωφ. Παπάγου) 6.30 μ.μ., Ηλιούπολη (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Μαρίνου Αντύπα και Ελευθερίου Βενιζέλου, και από τα γραφεία του ΚΚΕ, Μαρίνου Αντύπα 33) 6.30 μ.μ., Καισαριανή (πλατεία) 6.15 μ.μ., Καλλιθέα (πλ. Δαβάκη) 6.30 μ.μ., Χαλάνδρι 6.45 μ.μ., Χολαργός 6.15 μ.μ.

  • Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη

Αγία Παρασκευή 6.30 μ.μ., Αγιος Δημήτριος (πλ. Αρη Βελουχιώτη, Λεωφ. Αγ. Δημητρίου) 6.30 μ.μ., Γέρακας (ΕΛΤΑ) 7 μ.μ., Γλυκά Νερά («στρογγυλό») 6.30 μ.μ., Ζωγράφου (Ούλωφ Πάλμε και Λεωφ. Παπάγου) 6.30 μ.μ., Ηλιούπολη (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Μαρίνου Αντύπα και Ελευθερίου Βενιζέλου, και από τα γραφεία του ΚΚΕ, Μαρίνου Αντύπα 33) 6.30 μ.μ., Καισαριανή (πλατεία) 6.15 μ.μ., Καλλιθέα (πλ. Δαβάκη) 6.30 μ.μ., Καλύβια (Δημαρχείο Σαρωνικού) 6 μ.μ., Κερατέα 5.45 μ.μ., Κηφισιά 6.30 μ.μ., Κορωπί («Σκλαβενίτης») 6 μ.μ., Λαύριο 5.30 μ.μ., Μαρκόπουλο 6.15 μ.μ., Μαρούσι 7 μ.μ., Μελίσσια 6.45 μ.μ., Νέα Μάκρη (πλατεία) 6.45 μ.μ., Νέα Σμύρνη («Polis Park») 6 μ.μ., Παιανία (διασταύρωση Λαγού) 6.15 μ.μ., Παλλήνη (Αγ. Τρύφωνας) 6.45 μ.μ., Ραφήνα (ΟΤΕ) 7 μ.μ., Χαλάνδρι 6.45 μ.μ., Χολαργός 6.15 μ.μ.

  • Σάββατο 24 Σεπτέμβρη

Αγία Παρασκευή 6.30 μ.μ., Αγιος Δημήτριος (πλ. Αρη Βελουχιώτη, Λεωφ. Αγ. Δημητρίου) 5.15 μ.μ., Αρτέμιδα («Μέδουσα») 6.15 μ.μ., Γέρακας (ΕΛΤΑ) 6.15 μ.μ., Γλυκά Νερά («Στρογγυλό») 5.45 μ.μ., Ελευσίνα (δημοτικό πάρκινγκ) 6 μ.μ., Ζωγράφου (Ούλωφ Πάλμε και Λεωφ. Παπάγου) 6 μ.μ., Ηλιούπολη (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Μαρίνου Αντύπα και Ελευθερίου Βενιζέλου, και από τα γραφεία του ΚΚΕ, Μαρίνου Αντύπα 33) 6 μ.μ., Καισαριανή (πλατεία) 5.45 μ.μ., Καλλιθέα (πλ. Δαβάκη) 5.30 μ.μ., Καλύβια (Δημαρχείο Σαρωνικού) 5.30 μ.μ., Κερατέα 5.15 μ.μ., Κερατσίνι (πλ. Κοσκινά, πρώην φαρμακείο Ευφραιμίδη στη Δραπετσώνα) 6 μ.μ. με στάσεις σε πλατεία Λαού στα Ταμπούρια και Λ. Λαμπράκη και Π. Φύσσα, πρώην Τσαλδάρη, Κηφισιά 6.15 μ.μ., Κορυδαλλός (Πνευματικό Κέντρο «Πλειάδες») 6 μ.μ., Κορωπί («Σκλαβενίτης») 5.15 μ.μ., Λαύριο 5 μ.μ., Μαρκόπουλο 5.45 μ.μ., Μαρούσι 6.45 μ.μ., Μελίσσια 6.30 μ.μ., Νέα Μάκρη (πλατεία) 6 μ.μ., Νέα Σμύρνη («Polis Park») 5.30 μ.μ., Νίκαια (πλατεία Κουμπάκη) 6 μ.μ. με στάσεις σε Χαλκηδόνα, Περιβολάκι, Κρατικό, Παιανία (διασταύρωση Λαγού) 5.30 μ.μ., Παλλήνη (Αγ. Τρύφωνας) 6 μ.μ., Πειραιάς (Αγιά Σοφιά, Βλαχάκου και Σαλαμίνος) 6 μ.μ. με στάση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Πέραμα (Λ. Ειρήνης 732) 6 μ.μ., Ραφήνα (ΟΤΕ) 6.15 μ.μ., Χαλάνδρι 6.45 μ.μ., Χολαργός 6.15 μ.μ.

Με δικά τους περίπτερα

Ο Σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό» θα φιλοξενηθεί, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα. Το περίπτερό του θα βρίσκεται κοντά στην Κεντρική Σκηνή και το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 μ.μ.

Το δικό του περίπτερο θα έχει και το περιοδικό «Θέματα Παιδείας» που θα βρίσκεται στον χώρο της Κεντρικής Σκηνής. Οι επισκέπτες θα βρουν το τρέχον τεύχος (81-88) του περιοδικού, αλλά και τα παλιά τεύχη σε ειδική προσφορά για το Φεστιβάλ, δύο στην τιμή του ενός. Θα υπάρχουν ακόμα και οι άλλες εκδόσεις του Ομίλου Εκπαιδευτικού Προβληματισμού και εκδόσεις συνεργατών του περιοδικού σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ επιτόπου μπορεί κάποιος να εγγραφεί συνδρομητής ή να ανανεώσει τη συνδρομή στα «Θέματα Παιδείας».

Περίπτερο στο Φεστιβάλ θα έχουν ακόμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και νήσων, που θα βρίσκεται κοντά στην πύλη των εργατικών κατοικιών και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 μ.μ., ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τους στόχους της ΣΕΑΑΝ και τις δραστηριότητές της το επόμενο διάστημα με κριτήριο τις ανάγκες των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

Επίσης, το δικό τους στέκι θα έχουν οι ετεροδημότες της Λέσβου, της Λήμνου και του Αη Στράτη, που ζουν, σπουδάζουν, εργάζονται στην Αθήνα και κατάγονται από τα νησιά. Το περίπτερο, που θα περιλαμβάνει και μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα από τις στιγμές της δράσης του ΚΚΕ στα νησιά, θα βρίσκεται στο κέντρο του Φεστιβάλ, πριν την Κεντρική Εκθεση, στον δρόμο για την Κεντρική Σκηνή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ