ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΗ (ψευδώνυμο Βελισσάριος - Γιάγκος), της ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΤΖΙΩΚΑ και της ΠΑΛΑΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ, αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ ενίσχυση στο τιμημένο ΚΚΕ. Η αταλάντευτη στάση ζωής τους εμπνέει την αντοχή στους αγώνες του σήμερα, θεριεύοντας την ελπίδα για το αύριο.

Η οικογένεια

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν φέτος 11 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ. Γεννήθηκε το 1948 στην Ελάτεια Λοκρίδας. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια αγωνιστών. Ολα τα μέλη της ήταν οπαδοί και μέλη του Κόμματος. Στο ΚΚΕ εντάχθηκε το 1980 στην ΚΟΒ ΕΛΤΑ Αθήνας, όπου διετέλεσε μέλος του Αχτιδικού Γραφείου και συμμετείχε στο ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και της Ομοσπονδίας των ΕΛΤΑ.

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 2005 γύρισε στην Ελάτεια και εντάχθηκε στην τοπική Οργάνωση. Εκλέχθηκε Γραμματέας της ΚΟΒ Ελάτειας, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου Λοκρίδας και μέλος της ΝΕ Φθιώτιδας. Στις τοπικές εκλογές το 2010 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη μνήμη του η σύζυγός του Αθανασία προσφέρει ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΚΑΡΤΑΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΤΑΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα του, ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΒΑΛΕΝΤΗ, και της μητέρας του, ΡΟΖΑΛΙΑΣ ΒΑΛΕΝΤΗ, ο Παναγής Βαλέντης προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Αργοστολίου.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ γεννήθηκε το 1924. Από τα εφηβικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και στο ΚΚΕ. Πήρε μέρος στην ΕΑΜική Αντίσταση, στο νεολαιίστικο κίνημα της Θεσσαλίας μέσα από την ΕΠΟΝ και αργότερα ως φοιτητής στη σπουδάζουσα της Αθήνας. Υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία στη Μακρόνησο υπέστη όλα τα βασανιστήρια των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, αργότερα εξορίστηκε στον Αη Στράτη. Μετά την απόλυσή του το 1956 συμμετείχε στο ΚΣ της Νεολαίας της ΕΔΑ, και στις εκλογές το 1963 - '64 εκλέχτηκε βουλευτής της ΕΔΑ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως βουλευτή πιάστηκε από τους πρώτους και εξορίστηκε στη Γυάρο και στο Παρθένι της Λέρου μέχρι το 1971.

Με την πτώση της δικτατορίας συμμετείχε στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ. Στα Συνέδρια 9ο, 10ο και 11ο εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ του Κόμματος και ήταν υπεύθυνος στο Νομικό Τμήμα της ΚΕ.

Μεγάλη ήταν η εκτίμηση του τρικαλινού λαού στο πρόσωπό του, όπου κατ' επανάληψη τον ανέδειξε βουλευτή Τρικάλων με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος.

Στη μνήμη του Τάκη Παπανικολάου, που «έφυγε» από τη ζωή στις 3 Μάρτη 1998, η οικογένειά του προφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Τρικάλων.

***

ΦΩΤΟ

Στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» η Λώρυ Πρινιά - Σακελλαρίου προσφέρει στην ΤΕ Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου 100 ευρώ, στη μνήμη του συζύγου της ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και της ΤΕ.

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που «έφυγε» από τη ζωή, στις 15 Αυγούστου 2021, η ΑΓΝΗ - ΑΝΝΑ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ, εργαζόμενη στη ΔΕΥΑ Κοζάνης. Στη μνήμη της η συντρόφισσα στους αγώνες και φίλη της Ευδοξία προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Τοπικής Διοίκησης.

ΤΖΙΩΚΑ- ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΖΙΩΚΑ- ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
***

ΦΩΤΟ

Στις 16 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΟΣ. Γεννήθηκε στην Περαχώρα Κορινθίας το 1924 και όλη του η ζωή ήταν συνδεδεμένη με τον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Παρ' όλες τις διώξεις και τις φυλακίσεις δεν λύγισε λεπτό. Εδωσε τη μάχη από όποιο μετερίζι και αν του ανατέθηκε αναλαμβάνοντας χρεώσεις στα κομματικά όργανα του νομού αλλά και συνδικαλιστικά. Τίμησε με συνέπεια για 74 χρόνια τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Αποτέλεσε παράδειγμα ήθους, αυταπάρνησης και κομμουνιστικής στάσης ζωής, κάτι που το αναγνώριζαν ακόμα και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Στη μνήμη του η κόρη του Κατερίνα και η σύζυγός του Μαρίκα προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Εξαρχείων.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ του Βελισσαρίου γεννήθηκε την 12/01/1919 στη Μεγαλόχαρη Αρτας από αγροτική οικογένεια. Τραυματίας του Αλβανικού Μετώπου, επιστρέφοντας στο χωριό του συμμετέχει στις πρώτες αντάρτικες ομάδες που σχηματίζονται στην περιοχή από οπλαρχηγούς της οικογένειας Κοσσυβάκη. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στη μάχη με σύνταγμα Ιταλών, στη θέση Γιαταγάνα - Καλεντίνη - Ξηρόκαμπος, το φθινόπωρο του 1942, περιοχές ελεγχόμενες τότε από τον ΕΔΕΣ. Τον Δεκέμβρη του 1942 εντάσσεται στο ΕΑΜ και τον Γενάρη 1943 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Το διάστημα 1942 - 1944 συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις μάχες του 3/40 Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Τον Φλεβάρη 1943, ως αντίποινα οι Ιταλοί έκαψαν το σπίτι του και όλα του τα υπάρχοντα.

ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
Το καλοκαίρι 1945 στέλνεται με κομματική χρέωση στην Αθήνα, στην Κομματική Οργάνωση Πλάκας, εργάζεται ως υποδηματοποιός και εντάσσεται στην ΟΠΛΑ. Τον Ιούλη 1946 συλλαμβάνεται από τη Γενική Ασφάλεια Αθηνών και μετά από βασανιστήρια τον στέλνουν πίσω στην Αρτα, όπου σε πολυάριθμες δίκες καταδικάζεται πολλές φορές σε θάνατο. Οπως και άλλοι αγωνιστές, δεν εκτελέστηκε καθώς, ως απόρροια της παρέμβασης της σοβιετικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, από το Νοέμβρη 1949 σταμάτησαν οι μαζικές εκτελέσεις.

Πέρασε από διάφορες φυλακές (Αίγινας, Κέρκυρας, Αλικαρνασσού κ.α.) έως τον Ιούνη 1957, που απελευθερώθηκε λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του. Πέθανε το 1985 μετά από πολυετή βασανιστική μάχη με τις αρρώστιες από τις φυλακές, ως ενεργό μέλος του ΚΚΕ. Θάφτηκε στη γενέτειρά του, τη Μεγαλόχαρη Αρτας.

Στη μνήμη του πατέρα μου Ηρακλή Κοσσυβάκη προσφέρω στο Επιμορφωτικό Κέντρο - Αρχείο «Χαρίλαος Φλωράκης» το ποσό των 240 ευρώ, ως δεύτερη και τρίτη ετήσια συνδρομή (2021 - 2022). Διά βίου, κάθε χρόνο θα προσφέρω ως ετήσια συνδρομή 120 ευρώ στο Επιμορφωτικό Κέντρο Βιβλιοθήκη - Αρχείο «Χαρίλαος Φλωράκης», ως περήφανος αποδέκτης της βαριάς κληρονομιάς που μου άφησε, της κληρονομιάς που αναγράφεται στην ταυτότητά του ως «αμετανόητος κομμουνιστής» και καλώ όλους όσοι μοιράζονται τα ιδανικά και τις αξίες αυτής της γενιάς αγωνιστών, να ενισχύσουν οικονομικά και πολιτικά το ΚΚΕ.

Βελισσάριος Κοσσυβάκης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του παππού μου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΖΑΠΑΡΤΙΔΗ, από το Σουφλί Εβρου, παλιού Ακροναυπλιώτη, διευθυντή του «Ριζοσπάστη», και της γιαγιάς μου, ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΔΟΥΚΑ, αγωνίστριας του Κόμματος, προσφέρω 50 ευρώ στην ΤΟ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ οικονομική ενίσχυση και 50 ευρώ για το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΑΛΕΝΤΗΣ
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΑΛΕΝΤΗΣ
Με τιμή, Μάριος Δούκας

***

ΦΩΤΟ 4

Ο Σάββας Ζευγαρόπουλος προσφέρει στο ίδρυμα «Το Σπίτι του Αγωνιστή», για να συνεχιστεί το πολύτιμο έργο του, το ποσό των 50 ευρώ στη μνήμη των συντρόφων ΓΙΩΡΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ (φωτ.), ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ (φωτ.), ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ (φωτ.), ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ (φωτ.) και ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΠΛΑΝΑ.

***

Στη μνήμη της φίλης και συντρόφισσας ΚΙΚΗΣ ΚΕΦΗ, που «έφυγε» στις 21 Αυγούστου 2022 πλήρης ημερών και πλήρης αγωνιστικής δράσης και προσφοράς, τόσο στο Κόμμα όσο και στην ΟΓΕ, οι αδελφές Ντίνα και Λέλα Κούκου προσφέρουν 30 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 30 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Γαλατσίου.

***

Στη μνήμη της συζύγου μου, ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΖΗΣΙΜΟΥ, κόρης του αντιστασιακού Σταμάτη Τζοβάνου, μαχητή του ΕΛΑΣ, που σκοτώθηκε το 1944 στη μάχη με τους γερμανοτσολιάδες στη Στενή Εύβοιας, του θείου μου, ΘΟΔΩΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, που εκτελέστηκε το 1948 από το θανατοδικείο του Ταμπακά στη Θήβα, καθώς και των γονιών μου, ΓΡΗΓΟΡΗ και ΑΣΗΜΩΣ, οπαδών του ΚΚΕ, προσφέρω στην ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και στον «Ριζοσπάστη» 250 ευρώ. Αιωνία η μνήμη τους.

Ζησίμου Νίκος, Σπαθάρι Εύβοιας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας και γιαγιάς ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑΣ του Αβέρκιου, που απεβίωσε στις 15/8/2022, πιστής οπαδού του ΚΚΕ όλη της τη ζωή, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 150 ευρώ μέσω των ΚΟΒ Αμπελοκήπων και ΚΟΒ Δημοσίου, Αθήνας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ
Τα παιδιά και τα εγγόνια της

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου και πατέρα μας, ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΟΥΤΣΗ. Δύο χρόνια πέρασαν και δεν είμαστε μαζί. Μικρή προσφορά 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ν. Σμύρνης, στο κόμμα που τις αρχές και τα ιδανικά του υπηρέτησες με τόση θέρμη και αφοσίωση, μέχρι το τέλος.

Ντίνα - Κώστας - Φανή

***

ΦΩΤΟ

«Το παλικάρι που 'φυγε μ' ορθή την κεφαλή του δεν το σκεπάζει η γης ογρή, σκουλήκι δε τ' αγγίζει. Φτερά στη ράχη του έβγαλε κι όλο χιμάει τ' αψήλου, και σμίγει με τους σταυραετούς και τους χρυσούς αγγέλους».

Αυτός ήταν ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ. Δευτεροετής φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ και πάλεψε με το κεφάλι ψηλά για τις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Με το κεφάλι ψηλά αντιμετώπισε την επάρατη νόσο, με το κεφάλι ψηλά «έφυγε» ξημερώματα της 24ης Σεπτέμβρη 2013, σε ηλικία μόλις 21 ετών, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό, απέραντο πόνο και, επιπλέον, σ' εμάς τους γονείς του και στην αδελφή του μια «παράλογη» υπερηφάνεια για τον τρόπο που έζησε και πέθανε.

Στη μνήμη του οι γονείς του Φαίδων και Βικτωρία Τηλκερίδη και η αδελφή του Αυγή προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Κιλκίς, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 18/9/2022 τελέστηκε στο Γραμματικό Αττικής το ετήσιο μνημόσυνο για τον θάνατο του συναγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΟΥΡΚΑΝΤΩΝΗ. Παιδί εργατικής οικογένειας, βγήκε από μικρός στη βιοπάλη. Ως επαγγελματίας αυτοκινητιστής, μαζί με τη σύζυγό του, δούλευαν σκληρά για να σταθούν στα πόδια τους και να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα, μέσα από τις επιτροπές αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ. Πρωτοπόρος με τις επιτροπές αγώνα των ταξί και των αυτοαπασχολούμενων. Ηταν πάντα μπροστά για τα προβλήματα των αθλητών και των μαθητών. Γι' αυτήν τη συνολική του αγωνιστική στάση ήταν αγαπητός στη νεολαία της ευρύτερης περιοχής. Υποψήφιος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαραθώνα.

ΠΑΛΑΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ - ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ
ΠΑΛΑΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ - ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ
Μπροστά στο 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ που ο Χρήστος θα είναι μαζί μας, δίνουμε την υπόσχεση ότι ο αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θα συνεχιστεί ανυποχώρητα, ακριβώς όπως θα το ήθελε και ο ίδιος. Συναγωνιστές και σύντροφοί του προσφέρουμε στη μνήμη του μέσω της ΚΟΒ Μαραθώνα - Νέας Μάκρης οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ το ποσό των 60 ευρώ, ως πρώτη δόση.

ΚΟΒ Μαραθώνα - Νέας Μάκρης του ΚΚΕ

***

ΦΩΤΟ

Στις 24/05/2022 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος και αγωνιστής ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΘΩΜΑΣ. Γεννήθηκε το 1933. Σε όλη την πορεία της ζωής του υπήρξε μαχητικός, συλλογικός και αποφασιστικός. Από τα 9 του χρόνια ακόμα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όταν οι ταγματασφαλίτες μαζί με τους Γερμανούς ανατίναξαν με χειροβομβίδα το πατρικό του σπίτι στη Μελίκη Ημαθίας σκοτώνοντας τον πατέρα του. Ο ίδιος δεν πρόδωσε τον αδερφό του Πρόδρομο, παρά το ξύλο και τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε, και αναγκάστηκε να ανέβει στη Θεσσαλονίκη όπου προσπάθησε να επιβιώσει. Αυτή η κατάσταση θέριεψε μέσα του το ταξικό μίσος, τον όπλισε με πείσμα και τον ώθησε να βρεθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας για ολόκληρη τη ζωή του. Ολη του η ζωή ένας αγώνας.

Το 1966 όντας στη διοίκηση της «ΠΡΟΟΔΟΥ» συνέβαλε τα μέγιστα με τον αγώνα του στην κατοχύρωση των Βαρέων και Ανθυγιεινών για τον κλάδο του Επισιτισμού. Στη μεταπολίτευση συμμετείχε στον πυρήνα της διοίκησης του Σωματείου και διετέλεσε πρόεδρος για 5 χρόνια. Από αυτήν τη θέση συνδιαμόρφωσε τις αποφάσεις για αγώνες και διεκδικήσεις και ως επικεφαλής, υπήρξε καθοριστικός παράγοντας στην υλοποίηση των αποφάσεων και στην περιφρούρηση των αγώνων. Με τον Θωμά στην πρώτη γραμμή οι εργαζόμενοι στον κλάδο κατέκτησαν προσαυξήσεις 75% στις κυριακάτικες αργίες, 25% στα νυχτερινά, επίδομα γάμων/πολυετίας/εποχιακό και μια σειρά από άλλα, όπως επίσης την κατοχύρωση του 5ήμερου στην κουζίνα.

ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Πάντα θα τον θυμόμαστε και η ζωή του θα αποτελεί παράδειγμα για όλους μας!

Συνάδελφοι, συναγωνιστές και σύντροφοι, στη μνήμη του, έχοντας ήδη προσφέρει δωρεά στο Συνδικάτο όπου διετέλεσε πρόεδρος, προσφέρουν και στις Κομματικές Οργανώσεις Επισιτισμού - Τουρισμού της ΟΠ Κ. Μακεδονίας το ποσό των 245 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 17 Αυγούστου «έφυγε» από κοντά μας ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ. Παιδί αγροτών από την Καρδίτσα, μπήκε πολύ νωρίς στη βιοπάλη, αφού αναγκάστηκε να έρθει μόνος του στην Αθήνα και να πιάσει δουλειά σε επιπλοποιείο. Οι δυσκολίες που γνώρισε πολλές, όμως τις αντιμετώπισε όλες με το κεφάλι ψηλά, ως γνήσιος κομμουνιστής. Σε όλη του τη ζωή κράτησε αγωνιστική στάση και έμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος! Αυτό μαρτυρούσε και το σφυροδρέπανο που δεν κατέβηκε ποτέ από τον τοίχο του μαγαζιού του, ούτε ακόμα και τα μαύρα χρόνια της χούντας. Στο Κόμμα που τόσο αγάπησε, το Κόμμα της εργατικής τάξης που ακολουθούσε και υπερασπιζόταν πιστά 77 χρόνια, το ΚΚΕ, τα παιδιά, οι συγγενείς και οι φίλοι του, τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουν 1.400 ευρώ μέσω των Τομεακών Οργανώσεων ΕΒΕ και Μεσογείων - Λαυρεωτικής.

  • Στη μνήμη του κουμπάρου μας και συντρόφου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ από το Γραμματικό Καρδίτσας, που τον χάσαμε πριν λίγο καιρό και ο οποίος από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, όπου τραυματίστηκε, μέχρι σήμερα έμεινε πιστός μέσα στις γραμμές του ΚΚΕ, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Κερατέας 50 ευρώ στη μνήμη του.

Δημήτρης και Μάρω Πλατανιάς

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΑΠΑΡΤΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΑΠΑΡΤΙΔΗΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΟΥΚΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΟΥΚΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΡΟΖΑΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΗ
ΡΟΖΑΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΗ
ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
ΑΓΝΗ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ
ΑΓΝΗ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥΡΚΑΝΤΩΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥΡΚΑΝΤΩΝΗΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ
Προσφορές

Από την οικογένεια Γιάννη και Νέλι Ρέτσος από Τορόντο Καναδά, φίλων του ένδοξου και τιμημένου ΚΚΕ, που με τους αστείρευτους ηρωικούς αγώνες του δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, προσφέρουμε 100 δολ. Καναδά.

Επίσης, στέλνει την προσφορά του ο Θανάσης Παρλάνης με το ποσό των 200 δολαρίων για τις ανάγκες του Κόμματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ