ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /40
10ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΗΣ ΚΝΕ
Αποδεικνύει τους δεσμούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τον κόσμο του αθλητισμού

Για την επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων, που έσπασαν κάθε ρεκόρ συμμετοχής, μιλάει στον «Ριζοσπάστη» ο Ανδρέας Σοφιανός, υπεύθυνος της Αθλητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ

Τη δική της ξεχωριστή θέση στις φετινές εκδηλώσεις είχε η 2η αναρριχητική συνάντηση
Τη δική της ξεχωριστή θέση στις φετινές εκδηλώσεις είχε η 2η αναρριχητική συνάντηση
Μπαίνοντας στη 10η χρονιά του, το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ είχε και φέτος τη δική του ξεχωριστή θέση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», τόσο με τις δραστηριότητες που προηγήθηκαν των κεντρικών εκδηλώσεων όσο και με το επίσης πλούσιο πρόγραμμα στο Αθλητικό Στέκι στο πάρκο Τρίτση. Θυμίζουμε ότι οι δραστηριότητες του φετινού Camp, στις οποίες η συμμετοχή ήταν δωρεάν για αθλούμενους, περιλάμβαναν τη 2η αναρριχητική συνάντηση στις 11/9, το τουρνουά επίδειξης μαχητικών αθλημάτων στις 17/9 και τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου στις 18/9.

Σημαντικός θεσμός με μαζική συμμετοχή

Πέρα από το σημαντικό γεγονός ότι η πρωτοβουλία της ΚΝΕ έφτασε να συμπληρώσει μια δεκαετία, ειδικά φέτος υπήρξε και κάτι άλλο που την έκανε να ξεχωρίσει: Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στις αθλητικές δραστηριότητες, η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη η εξέλιξη του Αθλητικού Camp σε έναν σημαντικό θεσμό για τη νεολαία, τους εργαζόμενους, όλους όσοι θέλουν να αθληθούν, απέναντι στις λογικές του κόστους και της ανταποδοτικότητας που έχουν επιβληθεί σήμερα στον αθλητισμό, ως συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Σε θεσμό έχει εξελιχθεί ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, που φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής

RIZOSPASTIS

Σε θεσμό έχει εξελιχθεί ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, που φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής
Μάλιστα, το στοιχείο της δωρεάν συμμετοχής, σε αντιπαραβολή με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον αθλητισμό, ήταν κάτι στο οποίο στάθηκαν στις δηλώσεις και στις αναφορές τους μια σειρά άνθρωποι που έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις του Αθλητικού Camp, δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στην ΚΝΕ για την πρωτοβουλία της και για την άψογη οργάνωση των εκδηλώσεων. Ενδεικτικές της φετινής επιτυχίας ήταν οι συμμετοχές στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, που ειδικά στις διαδρομές των 5 χλμ. και 10 χλμ. για τους ενήλικες άγγιξαν τα 250 άτομα, ενώ επίσης πλήθος παιδιών έλαβε μέρος στη διαδρομή του 1 χλμ. ειδικά γι' αυτά. Ανθρωποι όλων των ηλικιών έδωσαν το δικό τους καθιερωμένο ραντεβού στον χώρο εκκίνησης στο πάρκο Τρίτση, την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, και χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους για την προσπάθειά τους.

Κέντρισαν το ενδιαφέρον τα μαχητικά αθλήματα και η αναρρίχηση

Μια μέρα πριν, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, το ενδιαφέρον όσων βρέθηκαν στο θεατράκι του πάρκου Τρίτση κέντρισε το 1ο τουρνουά επίδειξης μαχητικών αθλημάτων. Ενα σημαντικό τουρνουά, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σηματοδοτώντας την αναβάθμιση της ενασχόλησης της ΚΝΕ με τα μαχητικά αθλήματα και βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για τη συνέχεια. Για περίπου 4 ώρες, 45 αθλητές διαφόρων ηλικιών από τους 14 συλλόγους που συμμετείχαν στο τουρνουά έδωσαν φιλικούς αγώνες πυγμαχίας, kick boxing και muay thai. Ολοι πάλεψαν για τη νίκη, όμως στο τέλος ο κριτής σήκωνε τα χέρια και των δύο, κι έτσι όλοι μαζί έστελναν το μήνυμα του τουρνουά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, υπέρ του αθλητισμού και της μαχητικής στάσης στη ζωή.

Κέντρισε το ενδιαφέρον το 1ο τουρνουά επίδειξης μαχητικών αθλημάτων στο 10ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ
Κέντρισε το ενδιαφέρον το 1ο τουρνουά επίδειξης μαχητικών αθλημάτων στο 10ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ
Τη δική της ξεχωριστή θέση στις φετινές εκδηλώσεις είχε και η 2η αναρριχητική συνάντηση, που αποτέλεσε και την πρεμιέρα του Αθλητικού Camp, την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη, με τη συμμετοχή και σ' αυτήν την περίπτωση να σπάει κάθε ρεκόρ. Στο αναρριχητικό πεδίο Μακρύς Τοίχος στον Βύρωνα, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την αναρρίχηση, υπό την καθοδήγηση της έμπειρης αναρριχητικής ομάδας της ΚΝΕ.

Μέσα απ' αυτήν τη δραστηριότητα μεγάλο μέρος του κόσμου που συμμετείχε, μικροί και μεγάλοι, αποφάσισαν να ασχοληθούν περαιτέρω με την αναρρίχηση, καθώς τους άφησε τρομερή εντύπωση.

Η επιτυχία ανεβάζει τις απαιτήσεις για περαιτέρω δουλειά στον αθλητισμό

Για την επιτυχία του 10ου Αθλητικού Camp, τη μαζικότητα στη συμμετοχή και την απήχησή του ως πρωτοβουλίας, μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Ανδρέας Σοφιανός, υπεύθυνος της Επιτροπής Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακολουθεί η συζήτηση:

-- Με δεδομένη την ιδιαίτερη επιτυχία του φετινού Αθλητικού Camp και τη μαζική συμμετοχή τι σηματοδοτεί αυτό για την ΚΝΕ;

-- Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο εορτασμός των 10 χρόνων του Αθλητικού Camp της ΚΝΕ έγινε μέσα από πολύ μαζικές αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην Αθήνα. Ιδιαίτερα φέτος έγινε προσπάθεια να «απλωθούν» αυτές οι πρωτοβουλίες και σε άλλες πόλεις, με πιο χαρακτηριστικό το Αθλητικό Camp που διεξήχθη φέτος και στη Θεσσαλονίκη. Η επιτυχία των εκδηλώσεων και η συμμετοχή δεκάδων αθλητικών σωματείων και εκατοντάδων αθλητών - και εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε ότι κάθε χρόνο η συμμετοχή αυτή αυξάνεται - αποτυπώνουν τους δεσμούς που έχουν το Κόμμα μας και η ΚΝΕ με τον χώρο του Αθλητισμού. Ταυτόχρονα, μεγαλώνουν τις απαιτήσεις που υπάρχουν από μέρους μας, τόσο στην άνοδο του επιπέδου των διοργανώσεων που κάνουμε όσο και στην αναζήτηση νέων μορφών και τρόπων επικοινωνίας με αθλητές και ανθρώπους από τον χώρο του αθλητισμού.


-- Ποια ήταν τα μηνύματα που λάβατε από τον κόσμο που συμμετείχε στις αθλητικές δραστηριότητες;

-- Φέτος δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ πέρασε σε μια νέα, ακόμα πιο δημιουργική φάση του. Οι αναρριχητικές συναντήσεις που κάνει η ΚΝΕ κάθε χρόνο έχουν σταθεροποιηθεί και αγκαλιάζονται από πλήθος κόσμου. Αυτό έχει αντίκτυπο και σε άλλες πρωτοβουλίες, όπως έγινε με τη δράση που πραγματοποιήσαμε στον Ολυμπο φέτος το καλοκαίρι. Ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου έχει γίνει θεσμός. Ιδιαίτερα φέτος προσπαθήσαμε να τον αναβαθμίσουμε, μέσα από τη χρονομέτρηση που παρείχαμε στους δρομείς αλλά και την καλύτερη σήμανση της διαδρομής. Επιπλέον, στο κομμάτι των μαχητικών αθλημάτων προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε από τις απλές επιδείξεις που κάνουμε τόσα χρόνια, πραγματοποιώντας ένα ζωντανό τουρνουά επιδείξεων με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων από τα μαχητικά αθλήματα της πυγμαχίας, του kick boxing και του muay thai. Είναι θετικό ότι οι αθλητές που συμμετείχαν αναγνώρισαν την προσπάθεια που κάνουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, το μεράκι, την προσφορά, την ανιδιοτέλεια ώστε να προσφέρουμε δραστηριότητες που να ανταποκρίνονται σε ένα όσο το δυνατόν πιο άρτιο επίπεδο. Η επαφή μας με τους αθλητές και τους προπονητές που συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες αυτές είναι μια σχέση αμφίδρομη, καθώς μας υποδεικνύει αδυναμίες που μπορεί να υπάρχουν, ώστε να βελτιωνόμαστε συνεχώς.

-- Με βάση τη μεγάλη φετινή απήχηση, ποιες είναι οι σκέψεις για τη συνέχεια των δραστηριοτήτων σε ένα σημαντικό κομμάτι όπως ο Αθλητισμός;

-- Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κατακτήσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο στις δραστηριότητες των Αθλητικών Camp. Προσπαθούμε να αναδεικνύουμε κάθε φορά νέα αθλήματα, να βρίσκουμε νέες μορφές παρουσίασης των αθλημάτων που υπάρχουν σταθερά στο πρόγραμμα του Camp και του Στεκιού. Τέτοια παραδείγματα είναι οι παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, αλλά και των Ομοσπονδιών της Κωπηλασίας, της Ιστιοπλοΐας και του Κανόε Καγιάκ. Η κύρια πλευρά που μας απασχολεί δεν αφορά τις πρωτοβουλίες και τη διοργάνωση των αθλητικών δραστηριοτήτων. Αφορά το πώς θα δυναμώνει η παρέμβαση της ΚΝΕ συνολικά στο μέτωπο του αθλητισμού. Σε αυτήν την προσπάθεια, «όπλο» μας αποτελεί η συζήτηση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ΚΣ της ΚΝΕ για το πώς θα οργανωθεί αυτή η παρέμβαση, πώς θα γίνει αντικείμενο των οργανώσεων, πώς θα στηριχθούν οι σύντροφοί μας αθλητές σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες όπου παρεμβαίνουν. Εκτιμάμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, με αισιοδοξία και διάθεση να ανταποκριθούμε στις ειδικές απαιτήσεις που έχει αυτή η δουλειά, με το Συνέδριο της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα να αποτελεί σημαντικό σταθμό στη συζήτηση, στον έλεγχο και στην οργάνωση της παρέμβασής μας στο μέτωπο του αθλητισμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ