ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Οχτώβρη 2022
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Με ανησυχίες η έναρξη της περιόδου τηλεθέρμανσης

Με ανησυχίες για την ομαλή λειτουργία και ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων ξεκινά η λειτουργία του δικτύου τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη, το οποίο φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας.

Ηδη έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος, προκειμένου να εντοπιστούν βλάβες, με τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ να επεμβαίνουν σε τουλάχιστον 11 σημεία του δικτύου.

Με βάση και τα περσινά περιστατικά σοβαρών βλαβών στο δίκτυο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και φέτος - όταν αρχίσει να αυξάνεται η ζήτηση - η ΔΕΥΑΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.

Στα αρχικά στάδια των δοκιμών, το σύστημα έλαβε θερμικά φορτία από την 4η μονάδα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Οπως και πέρυσι, οι ιθύνοντες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις μονάδες της ΔΕΗ, που λόγω της πολιτικής της απολιγνιτοποίησης έχουν περιορίσει τις ώρες λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα την οριακή κάλυψη των αναγκών του δικτύου τηλεθέρμανσης. Η ΔΕΥΑΚ έχει γεμίσει τα λεβητοστάσια πετρελαίου για την περίπτωση που οι ανάγκες του δικτύου δεν καλυφθούν, κάτι όμως που θα προκαλέσει μεγάλο οικονομικό πλήγμα, επαναφέροντας έτσι τα σενάρια για αυξήσεις στα τιμολόγια. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης αύξηση στα τιμολόγια, της τάξης του 10%, ενώ η αρχική πρόταση ήταν για αύξηση 42%.

Στην Πτολεμαΐδα, η πλήρης λειτουργία του συστήματος τηλεθέρμανσης θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη τις βραδινές ώρες, με την προθέρμανση των δικτύων να έχει ήδη ξεκινήσει. Η θερμική ενέργεια θα παρέχεται σταδιακά, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση του συστήματος. Ηδη σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας καλεί τους καταναλωτές να τακτοποιήσουν τις όποιες οφειλές, προειδοποιώντας ότι «σε αντίθετη περίπτωση δεν θα παρέχεται θερμική ενέργεια τη νέα περίοδο θέρμανσης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ