ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
«Αιώνιοι» σε διαφορετικό τέμπο

Eurokinissi

Από εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις - μετά τα εντελώς διαφορετικά αποτελέσματά τους στην 3η αγωνιστική - έρχονται απόψε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να αγωνιστούν στις δεύτερες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους μέσα στη βδομάδα, για την 4η αγωνιστική της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τρίτη συνεχόμενη δοκιμασία στην Ισπανία, αυτήν τη φορά με αντίπαλο την Μπασκόνια, ενώ οι «πράσινοι» επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ όπου υποδέχονται τη Μονακό.

Στη Χώρα των Βάσκων ...με αέρα Μαδρίτης

Στον απόηχο της μεγάλης νίκης του στη Μαδρίτη με 89-87 επί της Ρεάλ, η οποία ακολούθησε την επίσης σπουδαία νίκη στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός στη Χώρα των Βάσκων θέλει απέναντι στην Μπασκόνια να ...τριτώσει το καλό με τους αγώνες του επί ισπανικού εδάφους. Με ιδανική ψυχολογία και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν στο 4 στα 4 στη διοργάνωση και στην παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας. O Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε τα εύσημα στους παίκτες του για την εμφάνιση και τον χαρακτήρα που έδειξαν στο ματς με τη Ρεάλ, κυρίως στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Σε σχέση με τον αγώνα με την Μπασκόνια όμως έκανε λόγο για ένα διαφορετικό παιχνίδι, με άλλες απαιτήσεις για τους παίκτες του στις οποίες καλούνται να αντεπεξέλθουν, ενώ χαρακτήρισε τη βασκική ομάδα πολύ δυνατή και με μεγάλη αυτοπεποίθηση, γι' αυτό και ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Να ξυπνήσει μετά τον εφιάλτη

Μετά το εφιαλτικό βράδυ στο Βερολίνο και τη βαριά ήττα από την Αλμπα (94-65), ο Παναθηναϊκός θέλει να βγάλει αντίδραση με αντίπαλο τη Μονακό στο ΟΑΚΑ. Κόντρα στην περσινή ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, που ξεκίνησε δυνατά και φέτος (2-1 μέχρι τώρα), οι «πράσινοι» επιδιώκουν να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο, ώστε να δώσουν υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια, κυρίως με τη διατήρηση ενός σταθερού ρυθμού, που ψάχνουν από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο τεχνικός του «Τριφυλλιού», Ντέγιαν Ράντονιτς, προχώρησε σε δριμύτατες παρατηρήσεις προς τους παίκτες του για την εικόνα τους στο Βερολίνο, ευελπιστώντας σε κάτι καλύτερο σήμερα στο ΟΑΚΑ. Αμφίβολη για τον Παναθηναϊκό είναι η συμμετοχή του Ντέρικ Γουίλιαμς, μετά το χτύπημα που δέχτηκε στον μηρό στον αγώνα με την Αλμπα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Χωρίς πρόβλημα η ΑΕΚ, έκπληξη από την Κηφισιά

Εύκολα νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα η ΑΕΚ

Eurokinissi Sports

Εύκολα νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα η ΑΕΚ
Ολοκληρώθηκε χτες η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΑΕΚ νικήτρια στο ματς επιπέδου πρώτης κατηγορίας, επί του ΠΑΣ Γιάννινα, και την Κηφισιά να υλοποιεί μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη διοργάνωση μέχρι τώρα. Θυμίζουμε ότι ακολουθεί η φάση των «16», στην οποία εισέρχονται στη διοργάνωση οι τέσσερις πρώτες ομάδες της Super League την περσινή σεζόν: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Αρης.

Στο αποτέλεσμα που ξεχώρισε από τα χτεσινά ματς, η Κηφισιά νίκησε 1-0 εντός έδρας τον ΟΦΗ (Κουιρουκίδης 64'), συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της πορεία στο Κύπελλο μετά τον αποκλεισμό του Απόλλωνα Σμύρνης στην προηγούμενη φάση. Για τους Κρητικούς από την άλλη, που αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση, η νέα αποτυχία βάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα στην ομάδα και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξελίξεις. Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά όχι ουσία, ενώ οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο ισορρόπησαν και «χτύπησαν» την κατάλληλη στιγμή.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ, με πολλές αλλαγές στην 11άδα (Κοσίδης, Σεντιμπέ, Γαλανόπουλος, Τζαβάλας), νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και έκλεισε θέση στους «16». Ο Κοσίδης (6') και ο Μάνταλος (65' πέναλτι) ήταν αυτοί που σκόραραν για την «Ενωση», η οποία είχε τον έλεγχο και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους Γιαννιώτες, οι οποίοι προσπάθησαν μόνο για ένα διάστημα στην επανάληψη μέχρι το δεύτερο γκολ.

Την πρόκριση πήρε και ο Αγιος Νικόλαος, που πήρε το κρητικό ντέρμπι με τον Αλμυρό με σκορ 2-0 (27' Μελισσόπουλος, 86' Τσανάι). Σπουδαία εκτός έδρας νίκη - πρόκριση στην Ελευσίνα για τον Απόλλωνα Πόντου, 3-1 τον Πανελευσινιακό (Καλογέρης 18', Μπελεβώνης 55', Αραβίδης 71' - Μίσκου 31').

Τέλος, ο Απόλλων Παραλιμνίου πήρε την πρόκριση με επιβλητικό τρόπο, νικώντας εκτός έδρας τον Ιωνικό Ιωνίας με το ευρύ 4-0 (Γκέκας 2', 13', Ελέζι 57', Καρυοφύλλης 83').

Οι ομάδες της φάσης των «16»

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αρης, ΑΕΚ, Βόλος, Λεβαδειακός, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Πανσερραϊκός, Λαμία, Ατρόμητος, Κηφισιά, Αγιος Νικόλαος, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Παραλιμνίου.

ΤΕΝΙΣ - OPEN ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ
Αγχωτική πρόκριση για τον Τσιτσιπά

Δύσκολη πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά τένις της Στοκχόλμης πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νικώντας με 2-0 σετ τον Σουηδό Μάξιμ Κρέσι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Στην οκτάδα ο Ελληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον νικητή της χτεσινοβραδινής συνάντησης μεταξύ του κατόχου του τίτλου Τόμι Πολ (Νο 31) και του πολύ φορμαρισμένου τις τελευταίες βδομάδες Μίκαελ Ιμερ (Νο 79). Κόντρα στον Κρέσι ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να δείξει χαρακτήρα και στα δύο σετ, στα οποία έκανε την ανατροπή και τα πήρε στο τάι μπρέικ με σκορ 7-6 και τις δύο φορές.

SUPER LEAGUE 1
Νέα κόντρα με την ΕΠΟ για την επαγγελματική διαιτησία

Σε φάση περαιτέρω όξυνσης οδηγείται όπως όλα δείχνουν η αντιπαράθεση της ΕΠΟ με τη διοίκηση της Super League 1, με αφορμή τα σχέδια της δεύτερης για τη δημιουργία επαγγελματικής διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το ζήτημα επρόκειτο χθες να υπάρξει συνάντηση, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για τις ευθύνες της αναβολής και τα διαδικαστικά της παραλίγο συνάντησης.

Πάντως, για τη διοίκηση της Λίγκας το ζήτημα, εκτός του νέου επεισοδίου στην κόντρα της με την Ομοσπονδία, φαίνεται να δημιούργησε και νέους τριγμούς στα εσωτερικά μέτωπα του συνεταιρισμού των ΠΑΕ. Ενδεικτικό είναι ότι η πλευρά των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να μην παρευρεθεί στη συνάντηση - αν αυτή γινόταν - για το πλάνο της επαγγελματικής διαιτησίας, εκφράζοντας διαφωνίες με τις πρακτικές που εφαρμόστηκαν στην πορεία και με τον τρόπο που επικοινωνήθηκε το όλο πρότζεκτ. Οι παραπάνω φέρονταν αρνητικοί και στην επιλογή της διοίκησης η παρουσίαση να γίνει από τον Αγγλο Μαρκ Κλάτεμπεργκ, πρώην αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Προς επανέναρξη, στο ίδιο θολό τοπίο

Με τα προβλήματα για την πλειονότητα των ερασιτεχνικών σωματείων να παραμένουν, τόσο για την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ όσο και σε γενικότερο επίπεδο, η ΕΠΟ αποφάσισε χθες την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της. Στη σκιά της συνεχιζόμενης κόντρας της Ομοσπονδίας με τον υφυπουργό Αθλητισμού για το θέμα του Μητρώου και για άλλα ζητήματα, τα ερασιτεχνικά σωματεία καλούνται να ξεκινήσουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, απειλούμενα ακόμα και με λουκέτο, εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη τη βιωσιμότητά τους για το υπόλοιπο της χρονιάς. Την ίδια ώρα καλούνται να επιβιώσουν στην ...πλημμύρα των παράλογων γραφειοκρατικών ρυθμίσεων που απαιτούν οι κυβερνητικές νομοθεσίες για την εγγραφή στο Μητρώο, όπου κάθε άλλο παρά λύση στο πρόβλημα έδωσε η πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης για μία ακόμα παράταση στην εγγραφή. Κάτι που εξάλλου παραδέχεται και η διοίκηση της ΕΠΟ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι «το πρόβλημα δεν τελειώνει».

EUROPA LEAGUE
Με... φόρα για πρωτιά η Αρσεναλ

Με τον αέρα της εντυπωσιακής πορείας στην Premier League, η Αρσεναλ συνεχίζει το ίδιο επιτυχημένα στις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις σφραγίζοντας την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League μετά τη χτεσινή νίκη στην έδρα της επί της Αϊντχόφεν με 1-0 σε εξ αναβολής αγώνα για τον 1ο όμιλο. Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας δεν είχε διεξαχθεί στην προγραμματισμένη ημερομηνία λόγω των εκδηλώσεων πένθους στο Λονδίνο για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Παράλληλα, οι «κανονιέρηδες», που έφθασαν στις 4 νίκες στα 4 παιχνίδια στον όμιλο, έγιναν το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στους «16» του θεσμού αφού χρειάζονται μόλις έναν βαθμό στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές για να την κατακτήσουν και μαθηματικά.

Η βαθμολογία: Αρσεναλ 12, Αϊντχόφεν 7, Μπόντο Γκλιμτ 4, Ζυρίχη 0.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ