ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Νοέμβρη 2022
Σελ. /24
Ολοι στην απεργία, όλοι στις συγκεντρώσεις!

Τελευταίες μέρες πριν από τη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη, και εκατοντάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια επιχειρησιακά και κλαδικά συνδικάτα συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς να εξορμούν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, διαδίδοντας παντού το κάλεσμα: «Ολοι στην απεργία - Ολοι στις συγκεντρώσεις - Στις 9 Νοέμβρη να "βουλιάξουν" οι δρόμοι σε κάθε πόλη».

Ακόμα και τώρα, δεν υπάρχει μέρα που να περνά χωρίς κάποια δράση. Ακόμα και τώρα, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά ανοχή στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, να μην περιμένουν επίδοξους «σωτήρες» που τάχα βγάζουν «λαγούς από τα καπέλα». Να δείξουν πίστη στη δύναμη της συλλογικής οργάνωσής τους, στο να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές της ζωής τους και μαζί με τα συνδικάτα τους σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό να βάλουν στο επίκεντρο της ταξικής πάλης τις ανάγκες τους, να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, προστασία του εισοδήματος, κανένας πλειστηριασμός, κανένα κόψιμο ρεύματος λαϊκής κατοικίας, άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Η συλλογική δράση τους μπορεί να μετατρέψει την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη σε μια μεγαλειώδη απαρχή νέων, πιο μαζικών, πιο δυναμικών αγώνων.

Κινητοποιήσεις στην Αττική

Στην Αττική συνδικάτα και φορείς εξακολουθούν να κάνουν πολύμορφες παρεμβάσεις. Μεταξύ αυτών η χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και σωματείων ενάντια στους πλειστηριασμούς και οι αυριανές παρεμβάσεις σωματείων σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (βλ. σελ. 14 - 15).

Ακόμα, σωματεία έχουν προγραμματίσει σειρά δράσεων, όπως: Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής με περιοδείες στις εταιρείες «Deloitte» (σήμερα) και «Αναβάθμιση» (αύριο), με συσκέψεις στην Καλλιθέα για τους εργαζόμενους στις νότιες συνοικίες και με εργαζόμενους στην PwC (αύριο) κ.ά. Η Επιτροπή Εργαζομένων στον χώρο του βιβλίου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας με σύσκεψη αύριο Τετάρτη, στο βιβλιοπωλείο - καφέ της «Σύγχρονης Εποχής», στις 6.30 μ.μ. κ.ά.

Εξορμήσεις σε εργοτάξια στην Κρήτη
Εξορμήσεις σε εργοτάξια στην Κρήτη
Στην Ελευσίνα σωματεία και μαζικοί φορείς συνεχίζουν με μαζικές εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ το Σάββατο 5 Νοέμβρη. Σωματεία και φορείς της περιοχής Λυκόβρυσης - Πεύκης πραγματοποιούν συγκέντρωση το Σάββατο 5 Νοέμβρη στην Πεύκη, στην πλατεία Σοφούλη. Η Επιτροπή κατά της Ακρίβειας δήμου Πεντέλης καλεί τους κατοίκους σε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους των Μελισσίων το Σάββατο 5 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (Ανω Μελίσσια).

Περιοδεία σε μεγάλη βιομηχανία κρέατος στα Γιάννενα

Καθημερινή είναι η δράση των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου στα Γιάννενα με στόχο η απεργία στις 9 Νοέμβρη να σημάνει αποφασιστική στροφή για χιλιάδες εργαζόμενους και σωματεία, για να μπουν στην ημερήσια διάταξη οι ζωτικές διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Χτες το πρωί, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων - Γάλακτος Τροφίμων - Ποτών του νομού πραγματοποίησε ενημέρωση στη βιομηχανία κρέατος «Μαυριδόπουλος ΑΕΒΕ» στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων. Εκεί δεκάδες εργάτες ενημερώθηκαν από τον Δημήτρη Καλύβα, πρόεδρο του κλαδικού Συνδικάτου και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Ιωαννίνων, για την ανάγκη να εμπιστευτούν το σωματείο τους, τη δύναμή τους και να βάλουν αυτοί τη σφραγίδα στις εξελίξεις.

Περιοδεία σε βιομηχανία κρέατος στα Γιάννενα
Περιοδεία σε βιομηχανία κρέατος στα Γιάννενα
Ανέδειξε ότι το βασικό αίτημα του Συνδικάτου για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις, επαναφορά των τριετιών, πληρωμή των υπερωριών, μείωση του χρόνου εργασίας με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο μπορεί να γίνει πράξη μόνο με τη συμμετοχή των ίδιων των εργατών στη δράση του.

«Εργάζεστε τόσα χρόνια και ο μισθός σας είναι καθηλωμένος, ούτε αυξήσεις ούτε τριετίες ούτε επιδόματα. Τις μόνες αυξήσεις που βλέπετε είναι στα ενοίκια, στο ρεύμα, στα τρόφιμα, στη μόρφωση των παιδιών σας και στην υγεία σας. Ο μισθός δεν φτάνει μέχρι τις 15 του μηνός», τόνισε ανάμεσα στα άλλα.

«Αυτήν την κατάσταση», υποστήριξε ο Δημήτρης Καλύβας, «δεν θα την ανατρέψει καμία κυβέρνηση αφού όλες τους διαμόρφωσαν διαδοχικά τα αντεργατικά μέτρα που έχουν κάνει την εργοδοσία να ξεσαλώσει». «Είναι μονόδρομος για εμάς να σώσουμε τον εαυτό μας μόνοι μας», υπογράμμισε καλώντας τους εργάτες να οργανωθούν, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Αντίστοιχες ενημερώσεις από το Συνδικάτο θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις βιομηχανίες «Μινέρβα» και «Βίκος», με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει επισκέψεις σε όλες τις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων του νομού μέχρι το τέλος αυτής της βδομάδας.

Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα στους σπουδαστές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Κάλεσμα κοινού αγώνα προς τους σπουδαστές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης απευθύνουν εργατικά σωματεία ενόψει της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουν μαζικές περιοδείες σε δημόσια ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζονται περιοδείες σήμερα, Τρίτη, στο ΔΙΕΚ της Μοναστηρίου, αύριο Τετάρτη στο ΔΙΕΚ του Ευόσμου και την Πέμπτη στο ΔΙΕΚ «Δημόκριτος», μέσα από τις οποίες θα μεταφερθεί το απεργιακό κάλεσμα.

Με ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας καλούν τους σπουδαστές να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους εργαζόμενους και να παλέψουν για τις σπουδές, τη δουλειά και τη ζωή που τους αξίζουν.

Παράλληλα, τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν το μαζικό απεργιακό άνοιγμα στους χώρους δουλειάς και στον λαό της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στα διόδια των Μαλγάρων.

Τις επόμενες μέρες, οργανώνονται στοχευμένες παρεμβάσεις για την ακρίβεια και τα εργατικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς, με εξειδικευμένο υλικό, μέσα από το οποίο θα προβάλλεται το πλαίσιο πάλης: Αύριο, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., δράσεις σε σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα σε: «Γαλαξίας» στην οδό Τρίτση, Εύοσμος. «Lidl» στην οδό Καραολή και Δημητρίου, Εύοσμος. «Σκλαβενίτης» στο Κορδελιό. «Lidl» στα Μετέωρα Πολίχνης. «ΑΒ Βασιλόπουλος» στα Πεύκα. «Μασούτης» στην οδό Βενιζέλου, Αμπελόκηποι. «Μασούτης» στην οδό Παπανδρέου, Αμπελόκηποι. «Grand Mασούτης» στην αερογέφυρα Σταυρούπολης. «Σκλαβενίτης» στην Ευκαρπία. «Ελληνικά Μάρκετ» στην Πολίχνη. «Lidl» σε Διαβατά, Σίνδο και Κουφάλια. «Discount» στον Αγιο Αθανάσιο.

Την Πέμπτη 3/11, μαζική εξόρμηση στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου για τα εργατικά «ατυχήματα» από τα σωματεία: Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Τύπου - Χάρτου, Χημικής Βιομηχανίας.

Το Σάββατο 5/11 από το πρωί μαζική παρέμβαση - εξόρμηση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης στα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης για την απεργία με αφορμή τη συζήτηση για μείωση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων λόγω του ενεργειακού κόστους.

Προσυγκεντρώσεις για την απεργία

Τα σωματεία της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν προσυγκεντρώσεις προκειμένου να κατευθυνθούν συγκροτημένα στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση:

Τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Μισθωτών Τεχνικών στην πλατεία Αθωνος στις 10 π.μ.

Στον ίδιο χώρο έχουν ορίσει προσυγκέντρωση και τα σωματεία της Βιομηχανίας: Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Τύπου - Χάρτου και Γραφικών Τεχνών, Ιματισμού - Δέρματος - Κλωστοϋφαντουργίας - Υποδηματοποιίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χημικής Βιομηχανίας, Φαρμάκου - Καλλυντικού.

Το ΣΕΤΕΠΕ, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και η Ενωση Λογιστών στη συμβολή Τσιμισκή και Αριστοτέλους στις 10 π.μ.

Το ΣΕΤΗΠ, στις 10 π.μ., στον ΟΤΕ της Καρόλου Ντηλ.

Τα σωματεία του Δημοσίου, στις 9.45 π.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Σε Στερεά και Εύβοια

Στη Φωκίδα, το Εργατικό Κέντρο, παρουσία του Γιώργου Πέρρου, μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη, στη 1.30 μ.μ., περιοδεία στα μεταλλεία της «Imerys», ενώ στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Στη Θεσσαλία

Στη Λάρισα, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν χτες περιοδείες σε εργοστάσια τροφίμων, από το τοπικό συνδικάτο και κλιμάκιο της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της, Αποστόλη Γαρμπή. Ταυτόχρονα, σήμερα, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους σε εργοστάσια (όπως κονσερβάδικα, διαλογητήρια, συσκευαστήρια) με θερινή ή ολιγόμηνη απασχόληση στη σύσκεψη που οργανώνει στις 7 μ.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου για να συζητήσουν τα αιτήματα, τις εξελίξεις που υπάρχουν για τους εποχικούς εργαζόμενους, όπως επίδομα ανεργίας, εποχικό επίδομα, συνταξιοδοτικό, ένταξη των εργαζομένων ως εποχικών και όχι των επιχειρήσεων και τις αγωνιστικές δράσεις πάνω σε αυτά.

Συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις

Αύριο, Τετάρτη 2 Νοέμβρη:

Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, στην «ΑΡΓΟΣ», στις 4.30 π.μ. στη διεκπεραίωση και στις 12.15 το μεσημέρι στην πύλη 10. Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

Την Πέμπτη 3 Νοέμβρη:

Το Σωματείο Εργαζομένων «Hellenic Quality Foods» Εύβοιας, στη 1 το μεσημέρι, στον προαύλιο χώρο του πτηνοσφαγείου. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Θεοφάνειο» Πρέβεζας.

Το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, την Κυριακή 6 Νοέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα, το Σωματείο Εργαζομένων NEXI (πρώην FIRST DATA) οργανώνει συσκέψεις, με την επόμενη να γίνεται το Σάββατο 5 Νοέμβρη, διαδικτυακά, στις 11.30 π.μ.

ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Σήμερα η συγκέντρωση στα δικαστήρια

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη στις 8 π.μ. στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», καθώς εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για τις παράνομες απολύσεις των δύο συνδικαλιστών από την επιχείρηση. Πρόκειται για τον Γιάννη Φραγγίδη, πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου στη «Μαλαματίνα» και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, και τον Αριστοτέλη Μερκενίδη, πρόεδρο του Συνδικάτου Πωλητών, Οδηγών και Βοηθών στα Εμφιαλωμένα Ποτά ΒΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το Σωματείο θυμίζει ότι η εργοδοσία στη «Μαλαματίνα» προχώρησε στις απολύσεις των δύο συνδικαλιστών προσπαθώντας ανεπιτυχώς να τρομοκρατήσει τους απεργούς, για να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τις απολύσεις, τις ατομικές συβάσεις, την περικοπή του μισθού τους. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ολες και όλοι δίνουμε απάντηση στα σχέδια της νέας ιδιοκτησίας» είναι το μήνυμα του Σωματείου, ενώ σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση καλούν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση καλούν επίσης με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Μαθηματικού, Χημικού, Γεωλογικού, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Αγγλικού, Παιδαγωγικού, ΜΜΕ, Νομικής και Πολιτικών Επιστημών.

Αγωνιστικό «παρών» στην απεργία από τους μικρούς ΕΒΕ

Ραντεβού στα Χαυτεία, στις 10 π.μ. τη μέρα της πανεργατικής απεργίας στην Αθήνα, δίνει με τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), καλώντας τους να μετατρέψουν την απεργία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Παράλληλα, συνδικαλιστικές οργανώσεις επαγγελματικών και μικρών ΕΒΕ σε αρκετές πόλεις, εκτός από την απόφαση συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ετοιμάζονται να «κατεβάσουν ρολά» τη μέρα της απεργίας. Κάλεσμα να κλείσουν τα μαγαζιά τους ή και να σταματήσουν κάθε εργασία απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΕΒΕ σε Αττική, Λάρισα, Καρδίτσα, Λιβαδειά, Αρτα, Ζάκυνθο.

Κατεβάζουν ρολά και στην Καρδίτσα

«Στις 9 Νοέμβρη κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ. και διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες», τονίζουν επαγγελματοβιοτέχνες της Καρδίτσας. Καλούν τους συναδέλφους τους να δώσουν βροντερό «παρών» στη συγκέντρωση στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το κάλεσμα μέχρι στιγμής υπογράφουν: Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καρδίτσας, Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων Καρδίτσας, Σωματείο Οπωροπωλών Καρδίτσας, Σωματείο Κρεοπωλών Καρδίτσας, Σωματείο Εικόνας και Ηχου Καρδίτσας, Σωματείο Μαραγκών - Επιπλοποιών Καρδίτσας, Ενωση Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας «Αγιος Φανούριος», Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Καρδίτσας, Σωματείο Περιπτερούχων Καρδίτσας, Σωματείο Σχολικών Κυλικείων ν. Καρδίτσας, Πανθεσσαλικός Σύλλογος Εγκαταστατών Ανελκυστήρων (Παράρτημα Καρδίτσας).

«Η δύσκολη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο επαγγελματίας, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνία γενικότερα, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, κάνει από κάθε άλλη στιγμή προστακτικό τον τρόπο να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε να ζούμε με τα λίγα και διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας», σημειώνουν τα σωματεία των ΕΒΕ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΕΒΕ προβάλλουν ζωτικές διεκδικήσεις, όπως για αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου κ.ά.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σήμερα η στάση εργασίας ενάντια στο ξεπούλημα του ΜΤΠΥ

Στάση εργασίας (7 - 11 π.μ.) και κινητοποίηση στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας έχει προκηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων ξεπουλά την κινητή και ακίνητη περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

Η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της καλεί στη στάση εργασίας και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «με το νομοσχέδιο στην ουσία προωθεί, εκτός από το τζογάρισμα του αποθεματικού του, και την εκποίηση - ξεπούλημα της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ, 40.000 τ.μ., που περιλαμβάνει 1 οικόπεδο και 10 κτίρια, εκμισθωμένα, εκ των οποίων τα 5 είναι διατηρητέα ιστορικά κτίρια, κτίρια - "φιλέτα" στο κέντρο της Αθήνας. (...) Η αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που καθρεφτίζεται και στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, είναι συνέχεια και επέκταση των αντίστοιχων πολιτικών των προκατόχων της, κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Καθεμιά, χτίζοντας πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους της προηγούμενης, κατέκλεψε τις περιουσίες και τα αποθεματικά όλων σχεδόν των ταμείων που χτίστηκαν με τον ιδρώτα των εργαζομένων».

Στη κινητοποίηση καλεί και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Αποφάσεις για απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν ληφθεί μέχρι τώρα:

-- Αθήνα, 10.30 π.μ., Προπύλαια

-- Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

-- Πειραιάς, 11 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

-- Πάτρα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

-- Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Αίγιο, 10.30 π.μ., Τρίγωνη Πλατεία

-- Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., δημαρχείο

-- Αλιβέρι, 10.30 π.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου

-- Αμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

-- Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου

-- Αρτα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

-- Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου

-- Βόλος, 10.30 π.μ., πλατεία πανεπιστημίου

-- Γιάννενα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

-- Γιαννιτσά, 10.30 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος)

-- Γρεβενά, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Εδεσσα, 10.30 π.μ., Μικροί Καταρράκτες

-- Ελευσίνα, 10.30 π.μ., Νικολαΐδου και Ηρώων Πολυτεχνείου

-- Ελασσόνα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Μάρκου

-- Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

-- Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

-- Θήβα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Ικαρία, 11 π.μ., πλατεία Ευδήλου

-- Ιστιαία, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Καβάλα, 11 π.μ., πλατεία Καπνεργάτη

-- Καλαμάτα, 10 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

-- Καρδίτσα, 12 μ., κεντρική πλατεία

-- Κατερίνη, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

-- Κέρκυρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

-- Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία Αργοστολίου

-- Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

-- Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

-- Κομοτηνή, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Κορωπί, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

-- Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

-- Λάρισα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Λέσβος, 10.30 π.μ., πλατεία Σαπφούς

-- Λευκάδα, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Μηνά

-- Λήμνος, 10 π.μ., λιμάνι της Μύρινας

-- Λιβαδειά, 10.30 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης

-- Μαντούδι, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Νάουσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Ναύπακτος, 10 π.μ., πλατεία Λιμανιού

-- Πολύγυρος, 11 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

-- Πρέβεζα, 10.30 π.μ., πρώην ΚΤΕΛ

-- Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., παλιό πάρκο

-- Πύργος, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Σάμος, 10 π.μ., Βαθύ (Εργατικό Κέντρο)

-- Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

-- Τρίκαλα, 10 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

-- Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού

-- Τύρναβος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

-- Χαλκίδα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

-- Χανιά, 10 π.μ., Δημοτική Αγορά

-- Χίος, 11 π.μ., πλατεία Βουνακίου

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη στα Προπύλαια θα είναι στις 9.45 π.μ. στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.

Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ