ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 13 Νοέμβρη 2022
Σελ. /48
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο 70% του πανελλαδικού πλάνου η διακίνηση του «Οδηγητή» με τις Θέσεις του ΚΣ!

Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να εξαντληθούν τα φύλλα

Οι Οργανώσεις στην Ηπειρο και στη Δυτική Μακεδονία έχουν υπερκαλύψει ήδη το πλάνο τους! Από κοντά ακολουθούν οι ΟΠ Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας, που μπορούν να εξαντλήσουν τα φύλλα τους τις επόμενες μέρες. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται στην Αττική, όπου έχει διακινηθεί και μεγάλος όγκος του συνολικού πλάνου, με τη διακίνηση σε νέους να έχει ξεπεράσει αυτή του προηγούμενου Συνεδρίου.

Είναι η ώρα να εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε με ορίζοντα τις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να υπερκαλύψουμε τους φιλόδοξους στόχους μας.

Τα πολύ σημαντικά «στιγμιότυπα» που χαρακτήρισαν τις πρώτες μέρες της πανεξόρμησης με τον «Οδηγητή» ακολούθησε η μεγάλων απαιτήσεων οργανωτική και πολιτική δουλειά, προμήθειας και μελέτης των Θέσεων από τα μέλη της ΚΝΕ. Ο σχεδιασμός του πολιτικού ανοίγματος σε μια σειρά από χώρους όπου συγκεντρώνεται νεολαία. Η καθημερινή φιλοδοξία να πιαστούν οι στόχοι που θέτουμε.

***

Η διακίνηση των Θέσεων του ΚΣ γίνεται η αφορμή νέοι άνθρωποι να «γνωρίσουν» για πρώτη φορά την ΚΝΕ. Να δημιουργηθούν πυρήνες πρωτοπόρων νέων, σε μια σειρά χώρους, που με τη δύναμη των «απαντήσεων» που έχουν οι Θέσεις για το «τι και πως» πρέπει να γίνει, μπορούν να δυναμώσουν τις εστίες αντίστασης. Αυτό εκφράστηκε, με αφορμή περιοδείες που οργανώθηκαν, σε Δημόσια ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης, στην ΑΕΝ της Μηχανιώνας, σε επαγγελματική σχολή του ΟΑΕΔ στην Κρήτη. Αυτό φάνηκε και με τα πολλά φύλλα που διακινήθηκαν από εδαφικές ΟΒ στην προσπάθειά τους να οργανώσουν την επιτυχία της απεργίας στη γειτονιά, μαζεύοντας αιτήσεις εγγραφής σε σωματεία, εντείνοντας τις προσπάθειες για δημιουργία ή συνέχιση του σχεδιασμού με τις επιτροπές νέων εργαζομένων και ανέργων.


Γίνεται ταυτόχρονα και ο «κρίκος» που δυναμώνει τους δεσμούς που έχουν χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και νέοι εργαζόμενοι με τα μέλη της ΚΝΕ. Να μάθουν τι λέει σήμερα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ γι' αυτά που συμβαίνουν. Ετσι, για παράδειγμα, η ΟΒ σε ένα τμήμα του ΔΙΠΑΕ της Θεσσαλονίκης διακίνησε τις πρώτες μέρες 50 φύλλα σε φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος. Ηταν φοιτητές που το προηγούμενο διάστημα πάλεψαν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για μετεγκατάσταση - κλείσιμο της σχολής τους, και τώρα ήθελαν να συζητήσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στον αγώνα τους. Ετσι, για παράδειγμα, ένας σύντροφος μαθητής στη Νέα Ιωνία έδωσε 20 φύλλα στο σχολείο του, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν ανεξάντλητες δυνατότητες για την πλατιά διακίνηση των Θέσεων.

Τώρα χρειάζεται να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά το σχέδιο, ώστε να μη μείνει καμία μέρα «χαμένη» στην προσπάθεια να πιαστούν τα πλάνα. Υπάρχουν πολύ θετικά παραδείγματα σε αυτήν την προσπάθεια, που πρέπει να γενικευτούν. Είναι η μαχητικότητα της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας, που τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας διακίνησε πολλά φύλλα βγαίνοντας εξόρμηση στα μπλοκ των διαδηλωτών. Είναι η προσπάθεια των Οργανώσεων της ΚΝΕ στη Γερμανία, όπου αφού ο «Οδηγητής» έκανε την πρώτη του «εμφάνιση» σε κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στη Στουτγκάρδη, τώρα «φτάνει» σε όλα τα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, σε χώρους όπου συγκεντρώνονται νέοι Ελληνες μετανάστες.

Τώρα χρειάζεται να ανέβει το αίσθημα ευθύνης, η πρωτοβουλία από τα στελέχη της ΚΝΕ για το πώς θα οργανωθεί η μελέτη των Θέσεων από όλα τα μέλη της Οργάνωσης. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα όπου η οργάνωση της δουλειάς για την έγκαιρη μελέτη του κειμένου των Θέσεων από τα μέλη της ΚΝΕ έγινε με επιτυχία όταν συνδυάστηκε με συζήτηση για το σε τι συγκεκριμένα στη δουλειά μας θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί διαβάζοντας το κείμενο. Είναι πολύ διδακτική η πείρα από τις Οργανώσεις της Πάτρας, όπου οι καθοδηγητές των γυμνασιακών μαθητικών Οργανώσεων στην πόλη βρέθηκαν και συζήτησαν μέσα σε λίγες μέρες για τις Θέσεις με όλους τους συντρόφους μαθητές, πηγαίνοντας σε σπίτια, πάρκα και γειτονιές. Με τη δύναμη που μπορεί να προσφέρει η σαφήνεια για το τι κορυφαία εσωοργανωτική διαδικασία είναι το Συνέδριο της Οργάνωσης, σε τι θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και για ποιο σκοπό, μπορούν όλα τα μέλη της ΚΝΕ να βοηθηθούν ώστε να καταθέσουν τη γνώμη και την πείρα τους για το πώς η ΚΝΕ θα γίνει δυνατή παντού!

Συνεχίζουμε, τις λίγες μέρες που απομένουν, χωρίς να μας αρκεί το αν μέχρι στιγμής έχουν πάρει τον «Οδηγητή» περισσότεροι απ' ό,τι συνήθως. Ο στόχος είναι η υπερκάλυψη των πλάνων. Μπορούμε να τα καταφέρουμε!


Σ. Μ.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το άλμα στην κάλυψη, προς τιμήν της γενέθλιας μέρας του Κόμματος

Στο 31,32% η κάλυψη του πλάνου, μετά το δεύτερο κατά σειρά «κλείσιμο»

RIZOSPASTIS

Η τρίτη βδομάδα ξεκινάει για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022 του ΚΚΕ και ενώ η κάλυψη του συνολικού πλάνου έφτασε στο 31,32%, μετά το δεύτερο κατά σειρά «κλείσιμο» που έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Ιδιαίτερα την προσεχή βδομάδα, οι Κομματικές Οργανώσεις φιλοδοξούν να μετρήσουν ένα διακριτό βήμα στην κάλυψη των πλάνων τους, αξιοποιώντας εκτός των άλλων τη γενέθλια μέρα του Κόμματος που συμπληρώνει 104 χρόνια ζωής.

Προς τιμήν της επετείου ίδρυσης, ήδη συγκεντρώνονται «κόκκινα μεροκάματα» και προσφορές, ενώ παρακινούμενοι από αυτή τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ απευθύνονται σε ακόμη περισσότερους με το κουπόνι στο χέρι.

Αναδεικνύουν πως η υπερεκατοντάχρονη ηρωική πορεία του Κόμματος όπως και η σημερινή συμβολή του από την πρώτη γραμμή στους λαϊκούς αγώνες αποτελούν την αδιαμφισβήτητη εγγύηση πως η οικονομική και κάθε ενίσχυση του ΚΚΕ γίνεται «όπλο» του λαού, μεγαλώνει τη δικιά του δύναμη, ώστε από καλύτερη θέση να δώσει τις μάχες του επόμενου διαστήματος, να δώσει απάντηση σε όσους τον έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Ετσι αναμένονται αλλαγές και εκπλήξεις στην κατάταξη των Οργανώσεων. Προς το παρόν υπενθυμίζεται ότι την πρώτη τριάδα αποτελούν οι Κομματικές Οργανώσεις: Εξωτερικού με 40,93%, Αιγαίου με 39,77% και Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 37,39%. Ακολουθεί εποφθαλμιώντας τις πρώτες θέσεις η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 37,20%, πιο πίσω είναι η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 32,08% και σε κοντινή απόσταση η ΚΟ Αττικής με 30,91%. Ακολουθούν κατά σειρά οι Κομματικές Οργανώσεις: Ηπείρου με 28,48%, Πελοποννήσου με 28,15%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 26,25%, Θεσσαλίας με 26,17%, Κρήτης με 24,71% και Δυτικής Μακεδονίας με 23,95%.


Η ΚΝΕ έχει καλύψει το πλάνο της κατά 29%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 44,49% και η ΚΟΒ του «902» κατά 27,5%.

Με σχέδιο και αποφασιστικότητα η Κ. Μακεδονία

Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα δίνουν τη μάχη για την κάλυψη του πλάνου οι Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Πρώτη στην κατάταξη παραμένει η ΤΟ Πληροφορικής και Ερευνας με 36%, ενώ πάνω από 30% βρίσκονται επίσης η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η ΤΟ Λαγκαδά.

Ο Στράτος Κουρτζανίδης, Γραμματέας της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ερευνας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μας είπε: «Η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής - Ερευνας έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια έναν τρόπο δουλειάς που βοηθάει στο να καταφέρνει να βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης στην άμιλλα της Οικονομικής Εξόρμησης, ξεπερνώντας και ιδιαίτερες δυσκολίες όπως για παράδειγμα την εκτεταμένη τηλεργασία στους χώρους ευθύνης της ΤΟ. Βασίζεται σε τρεις άξονες, την έγκαιρη προετοιμασία σε επίπεδο συζήτησης και σχεδιασμού στις ΚΟΒ, την αξιοποίηση των στενών δεσμών που καλλιεργήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με αρκετούς φίλους του Κόμματος, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στον παραπάνω σχεδιασμό και μας δίνουν με την ενίσχυσή τους από τις πρώτες μέρες μια σημαντική ώθηση και τέλος στη μαχητική εμπλοκή του συνόλου του δυναμικού της Οργάνωσης με πείσμα και αυταπάρνηση, και σημαντική και την προσωπική συμβολή. Οι πρώτες μέρες της Οικονομικής Εξόρμησης επιβεβαιώνουν την αναγνώριση του ρόλου του Κόμματος στους χώρους δουλειάς, την αποδοχή που γνωρίζει για τη συνέπειά του και τη στάση του για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων ακόμα και από συναδέλφους που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, το ανεβασμένο του κύρος. Το θετικό ξεκίνημα δίνει στις ΚΟΒ αισιοδοξία για τη συνέχεια της προσπάθειας με σκοπό την υπερκάλυψη του πλάνου της ΤΟ και τη βοήθεια στο πλαίσιο της κομμουνιστικής άμιλλας στις υπόλοιπες Οργανώσεις να το υπερκαλύψουν επίσης. Και όπως είναι φυσικό, ο στόχος της διατήρησης της πρώτης θέσης στην άμιλλα μέχρι και το τέλος της Οικονομικής Εξόρμησης είναι αδιαπραγμάτευτος για τα μέλη της ΤΟ».

Η Σάντρα Πρεμέτη, μέλος του Γραφείου της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, είπε για την πείρα που έρχεται από τις πρώτες μέρες της εξόρμησης: «Μετά τις συνελεύσεις των ΚΟΒ με το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης της ΚΕ, έχει μπει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Αυτό το μαζικό πολιτικό άνοιγμα κάνουμε προσπάθεια να συνδυαστεί με την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος και τους στόχους που έχουμε θέσει. Σε αυτή τη λογική κινηθήκαμε και μετριούνται κάποια πρώτα αποτελέσματα. Ενδεικτικά: Σύντροφοι που από το υστέρημά τους δίνουν εισφορές κατανοώντας τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε μια σειρά τομείς, οπαδοί που αμέσως μετά τις συσκέψεις για τις πολιτικές εξελίξεις χρεώθηκαν κουπόνια για να βοηθήσουν τους στόχους οικονομικής ενίσχυσης, ΚΟΒ που πήραν πρωτοβουλίες πανηγυρικής έναρξης, ετοιμάζοντας μπουφέ σε γραφεία, στολίζοντάς τα, πραγματοποιώντας προβολή βίντεο για την Ιστορία του Κόμματος, δίνοντας ώθηση για το καλό ξεκίνημα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ