ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2022
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022
Ορτσα τα πανιά για την κάλυψη του πλάνου

Διανύουμε τα μέσα Δεκέμβρη και βδομάδα τη βδομάδα ζυγώνει η κάλυψη του πλάνου για την Οικονομική Εξόρμηση 2022 του ΚΚΕ, που μετά το 7ο κατά σειρά «κλείσιμο» βρίσκεται στο 69,18%. Σε καμιά περίπτωση ωστόσο δεν επικρατεί επανάπαυση στις Κομματικές Οργανώσεις, οι οποίες εντείνουν τις προσπάθειές τους, διευρύνουν το άνοιγμά τους με το κουπόνι στο χέρι, με συγκεκριμένο σχέδιο εξασφαλίζουν ότι δεν θα μείνουν αναξιοποίητα καμιά δυνατότητα και δίαυλος επικοινωνίας, στην κατεύθυνση να φτάσουν σε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους και βιοπαλαιστές.

Στην κατάταξη των Οργανώσεων Περιοχής, ξεμακραίνει προς τα μπροστά η ΚΟ Εξωτερικού που με 107,92% υπερκάλυψε ήδη το πλάνο της και ακολουθεί η ΚΟ Αιγαίου με 91,81%. Για την 3η θέση κονταροχτυπιούνται προς το παρόν η ΚΟ Κρήτης με 75,29% και η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 73,42%. Τη στάθμη του 70% έχουν ξεπεράσει επίσης η ΚΟ Αττικής με 70,35% και η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 70,10%. Ακολουθούν η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 65,98% και η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 62,59%, η οποία πραγματοποίησε δρασκελιά άνω του 12% από το προηγούμενο «κλείσιμο». Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Ηπείρου με 62,41%, Πελοποννήσου με 59,72%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 56,51% και Θεσσαλίας με 54,22%.

Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 64,05% του πλάνου της, η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» το 85,79% και η ΚΟΒ του «902» το 74,50%.

Με τη δράση και την προσφορά μας, εξασφαλίζουμε τις υλικές προϋποθέσεις για ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα

Για τη μάχη που δίνουν οι Οργανώσεις του Κόμματος στην περιοχή μίλησε στον «Ριζοσπάστη» η Μαρία Ανδρεάδου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Οπως σημειώνει:

«Εχοντας στο επίκεντρο το πολιτικό άνοιγμα με το Κάλεσμα της ΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος σε Ηπειρο - Κέρκυρα - Λευκάδα δίνουμε τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης και φέτος. Οι σημαντικές μάχες αρχαιρεσιών που δίνονται από τις δυνάμεις μας για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη, όχι μόνο δεν μπαίνουν εμπόδιο, αλλά δίνουν επιπλέον ώθηση σε μαζικότερο άνοιγμα.

Ξεχωρίζει το παράδειγμα της ΚΟΒ Οικοδόμων Ιωαννίνων, που ενώ βρίσκονται εδώ και μήνες σε κατάσταση προετοιμασίας των αρχαιρεσιών, είναι στη δεύτερη βδομάδα εκλογών, βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες 3 ΚΟΒ της ΚΟ Ιωαννίνων με κάλυψη στο 65,5% του πλάνου τους, δίνοντας το παράδειγμα στο σύνολο των ΚΟΒ.

Μπροστά στις γιορτές οργανώνουμε την απόδοση "κόκκινων μεροκάματων" και προσωπικής εισφοράς από πλήθος μελών και οπαδών, προσδοκώντας να ξεπεράσουμε τους αντίστοιχους δείκτες παλιότερων χρόνων.

Η οργάνωση της δουλειάς για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Ακόμη και σε περιόδους που φαίνονται πιο δύσκολοι οι στόχοι, ο περίγυρος της ΚΟ, τα μέλη και τα στελέχη αναιρούν τις δυσκολίες, ξεπερνάνε τις καθυστερήσεις με τη δράση τους και την προσφορά τους.

Στοχεύουμε στις αρχές του νέου έτους να αποδώσουμε την εισφορά μας, υπερκαλύπτοντας τα πλάνα μας και εξασφαλίζοντας τις υλικές προϋποθέσεις για ποιοτικότερο και πιο πλατύ πολιτικό άνοιγμα για το επόμενο διάστημα».


Συνάντηση με τον δήμαρχο Αργιθέας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη στις 12.30 με τον δήμαρχο Αργιθέας, Ανδρέα Στεργίου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ