ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2022
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΗΤΣΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ 6

Για τα 104 χρόνια ζωής και δράσης του τιμημένου ΚΚΕ, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό και στη μνήμη της συναγωνίστριας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑ και των συντρόφων ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΑΣΜΑΝΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΜΙΛΤΟΥ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΟΠΙΑ, προσφέρουμε 50 ευρώ.

Γιώργος, Σταύρος και Σάκης Γεωργαλάς

***

Ο Βασίλης Καράβολος προσφέρει 50 ευρώ στη μνήμη των συντρόφων της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης της Νέας Ελβετίας του 1943 - 1944.

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 20 Σεπτέμβρη του 1944, συνεργάτες των Γερμανών, οι ταγματασφαλίτες του Παπαδόγγονα, πήραν από τις φυλακές, 10 μέρες μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Τρίπολη, τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΡΑΤΖΑ (φωτ.), από τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, ΜΗΤΣΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟ (φωτ.), από τα Αγιωργίτικα Αρκαδίας, και ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, από το Κιβέρι Αργολίδας και τους δολοφόνησαν στη ρεματιά κοντά στη δεξαμενή της Τρίπολης για τη δράση τους ενάντια στον κατακτητή, για τους αγώνες τους να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Στη μνήμη του θείου και παππού μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑ και των συναγωνιστών του προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γεωργίας.

ΝΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΝΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
Αλέξανδρος Μήτσιος και Κώστας Γιαννούκος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΤΣΑ και ΟΛΓΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, από τη Δεσκάτη, μελών του ΚΚΕ, με αγώνες, εξορίες και φυλακές, προσφέρουμε στην ΚΟ Δεσκάτης 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Οι κόρες τους Μαίρη και Γεωργία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗ προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γεωργίας.

Κώστας Γιαννούκος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του φίλου του Κόμματος ΜΙΧΑΛΗ ΑΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ η οικογένεια, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Ηρακλείου το ποσό των 120 ευρώ στο ΚΚΕ, με το οποίο συμπορεύτηκε τα τελευταία χρόνια.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των γονιών μου, ΕΙΡΗΝΗΣ (φωτ.) και ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΙΓΚΑ (φωτ.), καθώς και των συντρόφων ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ (φωτ.), ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ και ΦΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (φωτ.) προσφέρουμε 150 ευρώ.

Μαρία Τσίγκα - Στέφανος Ιωαννίδης

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΘΕΟΧΑΡΗ ΧΑΡΗ, της μάνας μου, ΕΛΙΣΑΒΕΤ, του αδελφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ προσφέρω 300 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς.

Κώστας Θεοχάρης

***

ΦΩΤΟ 2

Τιμώντας τη μνήμη των γονιών τους ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ του Κυριάκου (1/12/1932 - 11/4/2021), από τη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς, μέλους του ΚΚΕ, Ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ και της μαχήτριας ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ του Θωμά (6/5/1932 - 15/9/2021), η οικογένεια του Θωμά Μιχαηλίδη προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χ-Δ-Σ.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 17/12/2022 συμπληρώθηκαν δύο χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΗΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιματισμού - Δέρματος της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο γιος του Κωνσταντίνος Αβράμης και οι σύντροφοί του Λάκης Στόικος, Ιωάννης Λούβαρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των συντρόφων, αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (Παύλος) (φωτ.) και ΗΛΙΑ ΚΑΡΡΑ ο παλιός Ποδοσφαιριστής προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της μητέρας μας ΝΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, που «έφυγε» πριν από 23 χρόνια, στις 13/12/1999, αλλά έμεινε εδώ, για πάντα, το φωτεινό, γλυκό χαμόγελό της και η υπερήφανη αγωνιστική δράση της στο πλευρό του κομμουνιστή δικηγόρου πατέρα μας ΦΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ένα συμβολικό ποσό (50 ευρώ) για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Νίκος και Κώστας Κωνσταντινίδης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ, μαχητή του ΔΣΕ, από την Κορωνούδα Κιλκίς, που «έφυγε» πριν από 17 χρόνια, καθώς και της αγαπημένης μας μητέρας ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ - ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ, από την Κοζάνη, μαχήτριας του ΔΣΕ, προσφέρουμε για την ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟ Κέντρου Καλαμαριάς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΗΣ
Οι κόρες Μαρία Α. και Κούλα Τ.

***

Η Πολίνα Πολίδου, στη μνήμη της ΣΙΜΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗΣ, προσφέρει 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συζύγου και μητέρας ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΤΣΕΠΕΡΚΑ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ στην ΚΟΒ Κατασκευών Ικαρίας του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος και τα παιδιά της

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, μαχητή του ΔΣΕ και της Εθνικής Αντίστασης και εξόριστου στη Γυάρο, που «έφυγε» από τη ζωή στις 4/1/2011, και ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, μέλους του ΚΚΕ και μαχήτριας του ΔΣΕ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 2/2/2017, οι οποίοι έζησαν ως πολιτικοί πρόσφυγες στο Μπρνο της Τσεχοσλοβακίας μέχρι το 1981 που επαναπατρίστηκαν, τα παιδιά τους Τατιανή και Γιώργος προσφέρουν 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Τη Δευτέρα 5 Μάρτη 2018 «έφυγε» από τη ζωή ο «αγαπητός κομμουνιστής της Πάτρας», ο κυρ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ. Γεννήθηκε το 1936 στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, μέλος πολυμελούς οικογένειας καπνεργατών. Από το 1952 στην Πάτρα δούλευε ως ράφτης τη μέρα και ως μουσικός τη νύχτα και αργότερα έφτιαξε μία οικογενειακή βιοτεχνία ενδυμάτων. Ως μέλος του ΚΚΕ, το υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος, από διάφορα πόστα (μέχρι και την Επιτροπή Περιοχής), με συνεπή στάση αρχών κατά τις διάφορες περιπέτειες που αντιμετώπισε η ΚΟ της Πάτρας.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΡΗ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΡΗ
Δούλεψε στο κίνημα των μουσικών, των γονέων και κηδεμόνων, στο συνοικιακό κίνημα, στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο, στο συνδικαλιστικό κίνημα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων και, τέλος, στο ταξικό κίνημα των συνταξιούχων για μια 20ετία. Τα 15 από αυτά από τη θέση του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας (πρώην ΤΕΒΕ). Και ταυτόχρονα ως αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Με την αγωνιστική στάση ζωής του, το ήθος του, την πραότητα και τη γλυκύτητα που τον διέκριναν κατάφερε να τον αγαπούν οι φίλοι και οι σύντροφοι και να τον σέβονται οι ταξικοί αντίπαλοι. Η αγωνιστική του πορεία, η συνέπεια, η αυταπάρνηση, η ανιδιοτέλεια αποτελούν παρακαταθήκη και παράδειγμα προς μίμηση για τους παλιούς αλλά και τους νεότερους.

Την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2019 «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή, στα 41 του χρόνια, ο πολυαγαπημένος μας ΑΓΓΕΛΟΣ Βασ. ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978. Τέταρτο παιδί των συντρόφων Βασίλη και Μαλάμως Πεσματζόγλου, εντάχθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στην ΚΝΕ, σπουδάζοντας συγχρόνως μουσική. Εδωσε με ξεχωριστή ικανότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα για την ανασυγκρότηση της Οργάνωσης μετά το 1992. Στη συνέχεια, ως μέλος του Κόμματος, πέρασε από διάφορες χρεώσεις. Ηταν προικισμένος με κοινωνικότητα, ευγένεια, εργατικότητα και άλλες αρετές, που τον έκαναν ευρύτερα αγαπητό σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Δεν έλειψε ποτέ από καμία μάχη του Κόμματος και τους αγώνες του λαού μας.

ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Στη μνήμη τους η οικογένειά τους προσφέρει στο Κόμμα για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΛΕΑΝΘΗ ΚΥΖΙΛΗ, για τα δύο χρόνια από τον θάνατό του στις 15/12/2020, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 200 ευρώ.

Η σύζυγός του Χρύσα

Τα παιδιά του, Δημήτρης - Γιούλα, Ολυμπία - Περικλής

Τα εγγόνια του, Κατερίνα, Μανούσος, Χρύσα, Κλεάνθης


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΜΗΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗ
ΜΗΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗ

ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΕΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΣΙΓΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΤΣΙΓΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΤΣΙΓΚΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΤΣΙΓΚΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ

ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΕΠΕΡΚΑ
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΕΠΕΡΚΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΜΙΛΤΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΛΤΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΘΕΝΑ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΚΥΖΙΛΗΣ
ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΚΥΖΙΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΑΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΗΣ
ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ