ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 1 Γενάρη 2023
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των αγωνιστών από το χωριό Πράσινο Αρκαδίας, ΤΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών στις 25 του περασμένου Νοέμβρη, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (φωτ.), ΠΑΝΟΥ (φωτ.), ΧΡΗΣΤΟΥ (φωτ.) και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), καθώς και στη μνήμη του συντρόφου ΤΑΣΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΥ, προσφέρουμε 235 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μπάμπης, Δημήτρης, Γιώργος, Γιώτα και Βασίλης Γεωργόπουλος

***

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ προσφέρω, αντί στεφάνου, στο ΚΚΕ, που υπηρέτησε ολόκληρη τη ζωή του, το ποσό των 50 ευρώ.

Γιώργος Νικολούζος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του γιου μας ΝΙΚΟΥ ΣΙΜΟΥ, που «έφυγε» τόσο νωρίς, προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγιάς Λάρισας.

Οι γονείς Πέτρος Σίμος, Μαρία Σίμου

***

ΦΩΤΟ

Σε λίγο καιρό κλείνουν 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Εζησε όλα του τα χρόνια με τιμή και αξιοπρέπεια, χωρίς ποτέ να σταματήσει να αγωνίζεται για την ειρήνη και το δίκιο με πίστη για τον άνθρωπο και τον αδιάκοπο αγώνα κάθε λαού για λευτεριά και αυτοδιάθεση. Εμαθε πως στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αδιάκοπο αγώνα και πάλη ενάντια στα κακώς κείμενα της κάθε εποχής και πως μόνο έτσι μπορείς να λέγεσαι άνθρωπος. Η αγωνιστική του πορεία, η συνέπεια, η αυταπάρνηση, η ανιδιοτέλεια αποτελούν παρακαταθήκη και παράδειγμα προς μίμηση για τους παλιούς αλλά και τους νεότερους. Στη μνήμη του στο κόμμα του, το ΚΚΕ, προσφέρω το ποσόν των 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Η γυναίκα του Ε. Παπαθανασίου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ταμπαχάνων - Αρόης Πάτρας του ΚΚΕ.

ΦΩΤΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
ΦΩΤΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Τα παιδιά τους Σοφία και Γιάννης

***

ΦΩΤΟ

Στη συμπλήρωση 5 χρόνων από τον θάνατο του αγαπημένου μου αδερφού ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΑΝΤΗ προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 160 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ταμπαχάνων - Αρόης Πάτρας του ΚΚΕ.

Η αδερφή του Αγάπη Σπυράντη

***

ΦΩΤΟ

Στην άσβεστη μνήμη της μανούλας μου ΑΜΑΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ, ΕΑΜίτισας, που πολλές φορές φυλακίστηκε και βασανίστηκε και μεγάλωνε και επτά παιδιά, προσφέρω στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 350 ευρώ μέσω ΚΟΒ κέντρου Αγίων Αναργύρων γιατί αυτό θα τη χαροποιούσε αν ζούσε. Με απέραντη αφοσίωση στις ιδέες που αυτή μας μπόλιασε.

Η κόρη της Σωτηρία Ιωαννάτου - Αγαλιανού

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΙΔΟΥ (φωτ.), των ανιψιών ΝΙΚΟΛΑΟΥ (φωτ.) και ΑΝΑΤΟΛΙ ΣΕΜΙΚΙΝ, των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ (φωτ.) και της συζύγου του ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, της συντρόφισσας αγωνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΚΗ - ΣΕΡΙΦΗ (φωτ.), προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά.

Οικογένεια Κωνσταντίνου Καλλιγιαννίδη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΤΑΤΑΡΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και της ΤΑΤΑΡΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑΣ προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ οι κόρες τους, οι γαμπροί και τα εγγόνια, μέσω ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου.

ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγωνιστών και μαχητών του ΔΣΕ ΓΙΑΝΝΗ και ΑΚΡΙΒΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ τα παιδιά και τα εγγόνια τους προσφέρουν 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κολωνού.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΙΤΣΑ και ΔΑΝΑΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΛΙΤΣΑ), ο Γιάννης Λίτσας προσφέρει 250 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Δυτικού Αγρινίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΣΟΓΛΟΥ, αγωνιστή του ΚΚΕ, της Εθνικής Αντίστασης και κατά της δικτατορίας του 1967, κλείνοντας 17 χρόνια από τον θάνατό του, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ από το πενιχρό μου υστέρημα ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγώνες του Κόμματος το ποσό των 30 ευρώ.

Με εκτίμηση, η κόρη του Ευγενία Παπαδοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγο καιρό συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο της γυναίκας μου, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, οπαδού του Κόμματος. Στη μνήμη της προσφέρουμε μέσω της ΚΟΒ Κάτω Τούμπας το ποσό των 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

Ο σύζυγος, Δημήτρης Αλεξίου, τα παιδιά της, Αντρέας και Απόστολος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, κομμουνιστών και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που «έφυγαν» από τη ζωή πριν από 14 και 9 χρόνια αντίστοιχα.

ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ
ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ
Αγαπημένοι μου γονείς, εμείς τα παιδιά και τα εγγόνια σας είμαστε περήφανοι γιατί εκτός από αγωνιστές ήσασταν και πολύ καλοί γονείς και παππούδες. Με τις αναμνήσεις μας θα τους κρατάμε ζωντανούς, θα τους έχουμε πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας. Υπήρξατε σπάνιοι χαρακτήρες, ευγενικοί κι αγαπητοί σε όλους. Ας μάθουμε να ζούμε μ' αυτούς που μας λείπουν επειδή αποτελούν κομμάτι μας, επειδή ξέρουμε γιατί μας λείπουν κι επειδή την απουσία τους την αναπληρώνουμε με καμάρι. Σας ευχαριστούμε που υπήρξατε στη ζωή μας. Κανένα ευχαριστώ δεν θα είναι ποτέ αρκετό. Τιμώντας τη μνήμη τους προσφέρουμε στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση» 50 ευρώ.

Η κόρη τους Ελένη, τα εγγόνια τους Σοφία και Χριστίνα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑ (φωτ.), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, της μητέρας μου ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑ και των αγωνιστών του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρω στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου το ποσό των 100 ευρώ, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Φωτεινή Καλασούντα

***

ΦΩΤΟ

Τεσσεράμισι χρόνια από την απώλεια του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΕΝΤΖΟΥ και για την επιτυχία της ετήσιας Οικονομικής Εξόρμησης, η σύζυγός του Κική και τα παιδιά του Βασίλης, Εφη και Σταυρούλα, προσφέρουν στο ΚΚΕ 250 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Σερρών.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ξαδέλφου μου δικηγόρου ΦΩΤΗ ΤΣΙΓΚΑ, που δολοφονήθηκε από Χίτες, παρακρατικούς στην Αράχωβα, το 1946, και του πρωτοδίκη ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΓΚΑ, που καταδικάστηκε σε θάνατο από το έκτακτο Στρατοδικείο τον Αύγουστο του 1948 και εκτελέστηκε, προσφέρω οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η ξαδέλφη τους Παναγιώτα Μηναΐδου, από Καρούτες Φωκίδας

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του γιου μας, ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ, που «έφυγε» τόσο πρόωρα από τη ζωή, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Διονύσου - Βόρειων Χωριών.

Η οικογένειά του

***

Στο ΚΚΕ, το κόμμα μας, με τα τρία κόκκινα γράμματα που φωτίζουν τη ζωή μας, όπως και τη μνήμη των αγωνιστών ΧΑΤΖΙΔΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΧΑΤΖΙΔΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, ΧΑΤΖΙΔΟΥ ΘΕΟΠΙΣΤΗΣ, ΠΕΝΟΛΙΔΗ ΟΔΥΣΣΕΑ, ΠΕΝΟΛΙΔΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ, προσφέρουμε 500 ευρώ ως ενίσχυση για τους αγώνες που έρχονται.

Οικογένεια Χατζίδου - Πενολίδου Χρυσούλας, Κοίμηση Σερρών

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος και μάνα ΑΣΗΜΙΝΑ (ΜΕΝΙΑ) ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, από την επάρατη νόσο, τον καρκίνο. Εδωσε μεγάλη μάχη, με θάρρος, για να νικήσει και να βρεθούμε το καλοκαίρι στο χωριό, τα Δαμουλιανάτα, στη βεράντα που της άρεσε για καφέ. Δεν τα κατάφερε όμως η καρδούλα της, μια καρδιά που χώραγε και αγαπούσε όλο τον κόσμο. Ετσι μας γέμισε με μεγάλη θλίψη και πόνο, εμάς την οικογένειά της αλλά και όσους την γνώριζαν και την αγαπούσαν για τον ξεχωριστό, χαρούμενο χαρακτήρα της. Ντόμπρα και ειλικρινής, έλεγε πάντα την αλήθεια, αντιπαλεύοντας την υποκρισία και την ψευτιά.

Ο σύζυγός της Λάκης Ευαγγελάτος και τα τρία παιδιά της, τιμώντας τη μνήμη της προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, του οποίου ήταν ψηφοφόρος, αναγνωρίζοντας πάντα τη συνέπεια και την πάλη του, μέσω ΚΟΒ Παλικής Ληξουρίου.

ΣΕΜΙΚΙΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΕΜΙΚΙΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 17 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο κομμουνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ. Βασανίστηκε άγρια στα χρόνια της δικτατορίας, αρνούμενος να προδώσει το τιμημένο ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρουμε για την ενίσχυση του Κόμματος 100 ευρώ.

Η σύζυγος Νίκη και ο γιος του Γιάννης

***

ΦΩΤΟ

Στις 27/12/2022 έκλεισαν δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΣΤΑΘΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Γεννήθηκε στη Μεγάλη Στέρνα του Κιλκίς. Εδωσε το «παρών» σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες τους λαού μας. Ως Αετόπουλο την εποχή της τριπλής κατοχής, στην πολιτική προσφυγιά, στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία Τσεχοσλοβακίας, ως Γραμματέας της ΚΟΒ ανθρακωρύχων της Οστράβας, ως Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Οργάνωσης Οστράβας του ΚΚΕ, στη συνέχεια, ως μέλος της Κομματικής Επιτροπής της ΚΟ του ΚΚΕ στη ΣΔ Τσεχοσλοβακίας, ως Οργανωτικός Γραμματέας στην Κομματική Επιτροπή της ΚΟ του ΚΚΕ στη ΣΔ Τσεχοσλοβακίας και ως Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στη ΣΔ Τσεχοσλοβακίας μέχρι το 1981. Με τον επαναπατρισμό του ανέλαβε επαγγελματικά ως στέλεχος του ΚΚΕ καθοδηγητικές χρεώσεις στην Κεντρική Μακεδονία.

Στρατεύτηκε και υπηρέτησε την υπόθεση του σοσιαλισμού, δίνοντας όλη την ψυχή του, υπερασπίστηκε το Κόμμα μέχρι την τελευταία του πνοή και έτσι θα τον θυμόμαστε για πάντα. Για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, η σύζυγός του Ελένη, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουμε 300 ευρώ.

  • ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
    ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
    Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΦΩΤΙΑΔΗ ΣΤΑΘΗ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από δύο χρόνια, στις 27/12/2020, οι σύντροφοί του Γ. Χαβατζάς, Δ. Σκεντερίδου, Δ. Ανταβάλογλου προσφέρουμε στην ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας το ποσό των 60 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΤΣΙΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΙΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΛΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ
ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΗ

ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΤΣΑ
ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΤΣΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ

ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΑΤΑΡΙΔΟΥ
ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΑΤΑΡΙΔΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΕΝΤΖΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΕΝΤΖΟΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΟΓΛΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΟΓΛΟΥ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

ΑΣΗΜΙΝΑ (ΜΕΝΙΑ) ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
ΑΣΗΜΙΝΑ (ΜΕΝΙΑ) ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ