ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Γενάρη 2023
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο η δίκη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Αύριο θα ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, η αποδεικτική διαδικασία για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας στη δίκη με κατηγορούμενη την μητέρα του παιδιού από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου. Το δικαστήριο διέκοψε χτες για αύριο, Τετάρτη, που έχει προσδιοριστεί και η απολογία της 34χρονης για τη δεύτερη δικογραφία η οποία αφορά στους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, με την υπεράσπιση να αντιδρά. Πρώτος μάρτυρας στη δίκη είναι ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης. Η πρόεδρος δήλωσε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι για να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για την κατηγορούμενη να απολογηθεί ενώπιον της 35ης ανακρίτριας. Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ενόρκων. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών απέρριψε το αίτημα αναβολής της Πισπιρίγκου. Ο συνήγορος Αλ. Κούγιας υποστήριξε ότι έχει επαγγελματικά και προσωπικά κωλύματα, ζητώντας η υπόθεση να αναβληθεί για τον ερχόμενο Απρίλη.

Η Πισπιρίγκου είναι υπόλογη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Γενάρη 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της, στις 11 Απρίλη 2021. Τότε το παιδί, που είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, χωρίς καμία παθολογική ένδειξη, είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, η οποία, σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής της κατηγορούμενης, ήταν αποτέλεσμα χορήγησης ισχυρής τοξικής ουσίας, πιθανότατα κεταμίνης. Αντιμετωπίστηκε μετά από τεράστια προσπάθεια των γιατρών. Η Τζωρτζίνα επέζησε εκείνη τη φορά, όμως είχε υποστεί υποξική - ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη δικογραφία, «να μεταβληθεί από ένα υγιέστατο κοριτσάκι σε ένα ολοκληρωτικά ανάπηρο άτομο και "βάρος" πλέον για την καθημερινότητα και την εξέλιξη της ζωής της κατηγορουμένης, ιδίως μετά την ουσιαστική απομάκρυνση του πατέρα του από αυτήν». Η Τζωρτζίνα, παράλληλα, όπως αναφέρει το βούλευμα, βίωσε δυσβάσταχτα, τραυματικά γεγονότα με τις απώλειες των δύο μικρότερων αδελφών της, της 3,5 ετών Μαλένας τον Απρίλη του 2019 στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και της έξι μηνών Ιριδας τον Μάρτη του 2021 στο σπίτι της οικογένειας. Η κατηγορούμενη αρνείται όσα της αποδίδονται.

Αποχαιρετούν τον Γιώργο Μαύρο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΣ
ΦΩΤΟ

Οι Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου του ΚΚΕ αποχαιρετούν με θλίψη τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΥΡΟ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Η τελετή αποχαιρετισμού θα γίνει σήμερα Τρίτη 10 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στη Ριτσώνα.

Σε όλη του την πορεία βρέθηκε πλάι στο Κόμμα σε κάθε μάχη, πάντα παρών και πάντα συνεπής στην πάλη για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, για τον σοσιαλισμό.

Μέχρι τελευταίας στιγμής ανταποκρίθηκε και στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, με επιθυμία του και σήμερα να δοθούν 100 ευρώ για την υπερκάλυψη του πλάνου του. Επίσης, επιθυμία του ήταν, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν προσφορά για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Οι ΚΟ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην σύζυγό του, Σοφία, στα παιδιά του, Νίκο και Ελένη, και στα αγαπημένα του εγγόνια.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΣΧΙΖΑ προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίου Ελευθερίου. Το στερνό του πλάνο ας είναι το μεγαλύτερο. Καλό του ταξίδι. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Κώστας και Ρένα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΠΗΓΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 8/10/2022, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δ. Καραμήτας

***

ΦΩΤΟ

Στο άκουσμα του θανάτου του ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ, τον οποίο ο σύλλογός μας τίμησε στις 29/1/2012, ο πρόεδρος Φώτης Νταουντάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης» εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις κόρες του, Αγλαΐα και Λεμονιά, στα εγγόνια του, καθώς και στη δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο Παράρτημα Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, και καταθέτουμε αντί στεφάνου 50 ευρώ ως ενίσχυση στο Κόμμα που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή, το ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Υπήρξε πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία, ήταν πολύ δυναμική και πολύ αγαπητή στους κατοίκους της περιοχής. ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ: Υπήρξε πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ στο Περιστέρι. Είχε μεγάλη δραστηριότητα στο θέμα της Υγείας, ένα αίτημα που αφορούσε όλους τους ασφαλισμένους και με την κινητοποίηση των συνταξιούχων κατάφερναν πάντα να λύνουν και κάποια από τα αιτήματά τους.

Στη μνήμη τους προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ το συμβολικό ποσό των 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ταμπουρίων.

Γιώργος Βαγγελάκος

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ
ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ
ΠΗΓΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΗΓΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΧΙΖΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΧΙΖΑΣ
ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ - ΑΚΙΝΗΤΑ

Χαϊδάρι, 4/1/23

Αρ. Διακ: 01.23

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής την 30ή-1-2023 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00-11.00 διενεργεί δημόσιο τακτικό διαγωνισμό με γραπτές σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με το Π.Δ. 715/79 & τον Ν. 4242/14, για τη μίσθωση ενός αυτοτελούς κτιρίου συνολικής μεικτής επιφανείας 350 τ. μ. περίπου, για (12) δώδεκα έτη, με διεύρυνση των ΤΟ.ΨΥ. και συγκεκριμένα του 7ου ΤΟΨΥ Αττικής εντός των ορίων του Δήμου Γαλατσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, 4ου Δ.Δ Δήμου Αθηναίων, 5ου Δ.Δ Δήμου Αθηναίων, 6ου Δ.Δ Δήμου Αθηναίων, του 8ου ΤΟ.Ψ.Υ. Αττικής και συγκεκριμένα εντός των ορίων του Δήμου Παπάγου, Χολαργού, Βύρωνα, Καισαριανής, Υμηττού, Ζωγράφου, Δάφνης και της 7ης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Αθηναίων που περιλαμβάνει τις περιοχές Αμπελόκηποι, Πολύγωνο, Γουδί, Γκύζη, Πεδίον Αρεως, Ευελπίδων, Νέα Κυψέλη, Πολύγωνο και Γηροκομείο, του 9ου ΤΟ.ΨΥ. εντός των ορίων του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, 1ου Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων, 3ου Δ.Δ Δήμου Αθηναίων και του 10ου ΤΟ.ΨΥ. εντός των ορίων του Δήμου Αγ. Δημητρίου, Ηλιούπολης, Ν. Σμύρνης και του 2ου Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων, για τη μεταστέγαση του Ξενώνα «ΕΣΤΙΑ», συνολικής ετήσιας προϋπολογισθείσας δαπάνης 32.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου χαρτοσήμου 3,6%.

Οι ενδιαφερόμενοι για κάθε επιπλέον πληροφορία, ή διευκρίνιση μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα Προμηθειών (Νο 19) του Διοικητηρίου του Νοσοκομείου στο Χαϊδάρι, Λεωφόρος Αθηνών 374, καθώς και στο τηλέφωνο 213 2054247 ή στο email: promithed@psyhat.gr.

Η διακήρυξη δημοσιεύεται και θα μπορεί να παραλαμβάνεται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - πρόγραμμα «Διαύγεια» www.diavgeia.gov.gr και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Νοσοκομείου www.psyhat.gr - Διαγωνισμοί προκηρύξεις.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΨΝΑ

ΔΟΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

***

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Με την υπ' αριθμ. 678/2022 διαταγή του Ειρηνοδίκη Αθηνών επικυρώθηκε το από 30.9.2022 καταστατικό του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FRAPORT GREECE», με έδρα την Αθήνα.

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΚΙΟΥΛΟΣ

Προσφορά

Ο σύντροφος Δημήτρης Ανδρεαδάκης από τα Κονταίικα Σάμου, κάτοικος Καρύστου, προσφέρει μέσω της ΚΟ Καρύστου το ποσό των 500 ευρώ ως τρίτη δόση και προτείνει να παραμείνουν τα χρήματα στη διάθεση του Κόμματος, με σκοπό την αγορά γραφείων στην Κάρυστο.

ΒΕΡΟΙΑ
Ομολογία της 29χρονης ότι πέταξε το μωρό της

Στην ομολογία ότι πέταξε το 11 μηνών μωρό της στο φράγμα του Αλιάκμονα προχώρησε η 29χρονη, κατά τη διαδικασία της αναπαράστασης που έγινε χτες το πρωί στο σημείο του εγκλήματος.

Η κοπέλα ανακάλεσε τον ισχυρισμό που προέβαλλε τις προηγούμενες μέρες στον ανακριτή, ότι το μωρό γλίστρησε κατά λάθος. Ετσι, χτες, φέρεται να παραδέχθηκε ότι αυτή πέταξε το μωράκι στα παγωμένα νερά του φράγματος.

Aπολογία Φιλιππίδη

Απολογήθηκε, χτες, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του. Υποστήριξε ότι του είναι πολύ δύσκολο να απολογείται και υποστήριξε ότι βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου στα 60 του χρόνια «άδικα». Είπε επίσης ότι έχει καταστραφεί, ενώ ανέφερε ότι επειδή γεννήθηκε στην οδό Σοφοκλέους, την εποχή όπου εκεί υπήρχαν οίκοι ανοχής, έχει σεβασμό για τις γυναίκες. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και έκανε λόγο για ένα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο από γυναίκες προκειμένου να ανατραπούν οι ισχύουσες θέσεις στο θέατρο, τονίζοντας: «Είμαι άπιστος, ναι. Βιαστής δεν είμαι»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ