ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Γενάρη 2023
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γ. ΠΟΜΑΣΚΙ
Η αντιπαράθεση θα έπρεπε να αφορά στα πραγματικά προβλήματα των αθλητών

Ο προπονητής των επιτυχιών του ελληνικού στίβου μίλησε στο «ΣΠΟΡ FM 94,6» για την αποπομπή του από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ με κυβερνητική τροπολογία

INTIME SPORTS

Για τη φωτογραφική διάταξη Αυγενάκη, που αποπέμπει τον Γιώργο Πομάσκι από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, ως εκπρόσωπο των προπονητών, μίλησε ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών του ελληνικού στίβου στο «ΣΠΟΡ FM 94,6», το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Το πρωί με αποπέμπουν και το βράδυ με βραβεύουν για τη δουλειά μου», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Πομάσκι, τονίζοντας ότι η συζήτηση θα έπρεπε να αφορά σε ποια στάδια, σε ποιες συνθήκες προπονούνται οι αθλητές.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτογραφική διάταξη που κατέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απαγορεύει σε κάποιον που έχει έμμισθη σχέση με τον ΣΕΓΑΣ να εκπροσωπεί τους προπονητές στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Οπως σημείωσε ο Γ. Πομάσκι, η αντιπαράθεση θα έπρεπε να αφορά στα πραγματικά προβλήματα των αθλητών, των παιδιών και των προπονητών, την ώρα που δεν υπάρχουν στάδια, δεν έχουν πού να προπονηθούν οι αθλητές.

Ενώ ο ίδιος από την πλευρά του δήλωσε έτοιμος να παλέψει για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των μισθών των προπονητών, γιατί είναι αυτοί που βοηθούν και καθοδηγούν τα παιδιά.

Οσο για τον εαυτό του, υπενθύμισε ότι εδώ και 30 χρόνια δεν έχει χάσει αγώνα, είναι κάθε μέρα στο ταρτάν και γνωρίζει τα προβλήματα καλύτερα από τον καθένα.

EUROLEAGUE
Ντέρμπι κορυφής στο ΣΕΦ

Τo βήμα για τα ψηλά ψάχνει σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ

Eurokinissi Sports

Τo βήμα για τα ψηλά ψάχνει σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ
Τη νίκη που θα του δώσει το δικαίωμα να πατήσει στο ...ρετιρέ της βαθμολογίας αναζητεί σήμερα ο Ολυμπιακός φιλοξενώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ, στο κομβικό ντέρμπι κορυφής για τη 19η αγωνιστική της Euroleague (21.00, Νovasports Prime). Στο πλέον ενδιαφέρον παιχνίδι του προγράμματος οι δεύτεροι στη βαθμολογία «ερυθρόλευκοι», με 12 νίκες - 7 ήττες, καλούνται να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της αναμέτρησης κόντρα στους πρωτοπόρους φιλοξενούμενους που προπορεύονται με 13 νίκες - 6 ήττες. Ενδεχόμενη επιτυχία για την ελληνική ομάδα ισοδυναμεί και με ένα καθοριστικό βήμα για τον πρωταρχικό στόχο που έχει για μια θέση στην τετράδα η οποία δίνει πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

Για έναν δύσκολο αγώνα με υψηλές απαιτήσεις, τις οποίες αντιλαμβάνονται όλοι, μίλησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για κόντρα δύο ομάδων υψηλού επιπέδου, όπου η καθεμία μπορεί να βάλει δύσκολα με τον τρόπο της στον αντίπαλο. Χαρακτήρισε τη Ρεάλ ομάδα με πολύ έμπειρους περιφερειακούς, προσωπικότητα και μεγάλο ύψος στη γραμμή ψηλών. Ο Ελληνας τεχνικός αρνήθηκε ότι υπάρχει πίεση στην ομάδα του και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εικόνα των παικτών του.

ΤΕΝΙΣ - ΟΠΕΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Διεκδικούν πρόκριση Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Στοχεύοντας στη νικηφόρα συνέχεια και την πρόκριση στον 4ο γύρο, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη συμμετέχουν σήμερα στους αγώνες για τον τρίτο γύρο του OΠΕΝ της Αυστραλίας που αποτελεί και το πρώτο τουρνουά κατηγορίας Grand Slam της χρονιάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί με τον Ολλανδό Τάλον Γκρίκσπορ περίπου στις 3.30 το πρωί (ώρα Ελλάδας) ενώ η Μαρία Σάκκαρη αναμένεται περίπου στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) να αντιμετωπίσει την Κινέζα Λιου Τζο.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE
ΠΑΟ - ΠΑΟΚ «πράξη δεύτερη»

Το ντέρμπι μεταξύ του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου δεσπόζει στο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Super League. Σημειωτέον, με απόφαση της Λίγκας τόσο η συγκεκριμένη όσο και η επόμενη, 20ή αγωνιστική είναι αφιερωμένες στη μνήμη του 19χρονου φιλάθλου του Αρη Αλκη Καμπανού, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 2/1/2022.

Στο ντέρμπι του προγράμματος, «πράσινοι» και «ασπρόμαυροι» δίνουν το δεύτερο από τα τρία ραντεβού τους σε διάστημα μίας βδομάδας, καθώς προηγήθηκε την Τετάρτη ο πρώτος προημιτελικός Κυπέλλου στην Τούμπα (νίκησε ο ΠΑΟΚ 2-0) και θα ακολουθήσει ο επαναληπτικός στη Λεωφόρο στις 25/1. Στον Παναθηναϊκό η προχτεσινή δεύτερη ήττα στη σεζόν έχει χτυπήσει καμπανάκι και θέλει τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να δώσει απαντήσεις και να μη μειωθεί κι άλλο η διαφορά του στην κορυφή. Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς, ανεβασμένοι αγωνιστικά και ψυχολογικά, στοχεύουν σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του «τριφυλλιού», τη φορά αυτή για να τον πλησιάσουν στο πρωτάθλημα.

Από κει και πέρα το ενδιαφέρον στη 19η αγωνιστική μετατοπίζεται στις δυτικές συνοικίες του λεκανοπεδίου, όπου η 2η ΑΕΚ και ο 3ος Ολυμπιακός έχουν δύσκολες αποστολές σε Νίκαια (με αντίπαλο τον Ιωνικό) και Περιστέρι (με αντίπαλο τον Ατρόμητο) αντίστοιχα. Σημαντικό για τη μάχη της εξάδας είναι το ματς στου Χαριλάου ανάμεσα σε Αρη και Βόλο, ενώ η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει με τοπική κόντρα Δυτικής Ελλάδας. Αναλυτικά:

Σήμερα Παρασκευή: Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα (20.30 - Cosmote Sports 1)

Αύριο Σάββατο: ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης (17.00 - Cosmote Sport 1), Αρης - Βόλος (20.00 - Novasports Prime)

Κυριακή 22/1: Ιωνικός - ΑΕΚ (16.00 - Cosmote Sport 1), Λεβαδειακός - Λαμία (17.00 - Novasports Prime), Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (19.30 - Cosmote Sport 1), Ατρόμητος - Ολυμπιακός (20.30 - Novasports Prime)

SUPER LEAGUE 2
Δοκιμασία στην Κρήτη για την Κηφισιά

Η εκτός έδρας αποστολή της πρωτοπόρου και αήττητης στον 2ο όμιλο Κηφισιάς στην Κρήτη και η τοπική κόντρα της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Ηρακλή και ΠΑΟΚ Β' για τον 1ο όμιλο είναι τα ματς που ξεχωρίζουν στη 12η αγωνιστική της Super League 2, ενώ για τον 2ο όμιλο αναμένεται με ενδιαφέρον και η αθηναϊκή κόντρα Απόλλωνα Σμύρνης και Καλλιθέας. Αναλυτικά:

1ος όμιλος

Αύριο Σάββατο: Ηρακλής - ΠΑΟΚ Β' (13.45 - ΕΡΤ3)

Κυριακή 22/1 (14.45): Παναθηναϊκός Β' - Διαγόρας Ρόδου, Πανσερραϊκός - Ηρακλής Λάρισας, Αλμωπός Αριδαίας - Νίκη Βόλου, Βέροια - Απόλλων Πόντου

Δευτέρα 23/1: Θεσπρωτός - Απόλλων Λάρισας (14.45)

2ος όμιλος

Αύριο Σάββατο (14.45): Παναχαϊκή - ΑΕΚ Β', Καλαμάτα - Προοδευτική

Κυριακή 22/1 (14.45): Επισκοπή Ρεθύμνου - ΟΦ Ιεράπετρας, Χανιά - Κηφισιά, Ηλιούπολη - ΠΑΟ Ρουφ

Δευτέρα 23/1: Απόλλων Σμύρνης - Καλλιθέα (15.15 - ΕΡΤ3)

Τρίτη 24/1: Ολυμπιακός Β' - Ηρόδοτος (14.45)

Ρεπό έχουν στον 1ο όμιλο η ΑΕΛ και στον 2ο το Αιγάλεω.

BASKET LEAGUE
Τα βλέμματα σε Θεσσαλονίκη και Περιστέρι

Το σαλονικιώτικο ντέρμπι Αρη και ΠΑΟΚ, στο Αλεξάνδρειο, και η δοκιμασία του πρωτοπόρου και αήττητου Ολυμπιακού στο Περιστέρι συγκεντρώνουν το περισσότερο ενδιαφέρον στη 13η αγωνιστική της Basket League. Στα αξιοσημείωτα του προγράμματος και η αποστολή της ΑΕΚ στην Πάτρα. Αναλυτικά:

Αύριο Σάββατο: Κολοσσός Ρόδου - Καρδίτσα (16.00 - EΡΤ Sports), Ιωνικός - Προμηθέας Πάτρας (16.00 - ΕΡΤ3), Απόλλων Πάτρας - ΑΕΚ (19.15 - ΕΡΤ3)

Κυριακή 22/1: Αρης - ΠΑΟΚ (16.45 - ΕΡΤ3), Λαύριο - Παναθηναϊκός (19.15 - ΕΡΤ3)

Δευτέρα 23/1: Περιστέρι - Ολυμπιακός (19.15 - ΕΡΤ3)

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Αποκλεισμός για το Περιστέρι

Τέλος στη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία μπήκε για το Περιστέρι στη Γαλλία μετά την ήττα από την Ντιζόν με 89-82 στο τρίτο παιχνίδι τους για τον έξτρα γύρο των μπαράζ του FIBA Champions League. Με συνολικό ρεκόρ 2 νίκες - 1 ήττα η γαλλική ομάδα προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, αν και προσπάθησε να κάνει την ανατροπή βρίσκοντας τρόπο να πλησιάσει μέχρι τους έξι πόντους (72 - 66 στο 35'), εντούτοις δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει και να πάρει τη νίκη που θα την στείλει στην επόμενη φάση. Κορυφαίος για το Περιστέρι ήταν ο Φρανθίσκο με 19 π.

Σημειώνεται ότι μετά και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τη Ρίτας (επίσης με 2 νίκες - 1 ήττα) η ΑΕΚ είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας που θα συνεχίσει στη φάση των «16». Η «Ενωση» θα μετάσχει σε έναν εκ των τεσσάρων ομίλων που δημιουργήθηκαν με αντιπάλους τις Μάλαγα, Γαλατασαράι και Λιμόζ.

ΒΟΛΕΪ - ΛΙΓΚ ΚΑΠ «Ν. ΣΑΜΑΡΑΣ»
Το πρώτο βήμα για ΠΑΟ και Φοίνικα

Ο εκ των φαβορί Παναθηναϊκός και ο Φοίνικας Σύρου έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» στο βόλεϊ ανδρών μετά τις νίκες τους στα πρώτα παιχνίδια για τα ημιτελικά.

Στο ντέρμπι της τετράδας ο Φοίνικας πήρε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στη Σύρο με 3-1 σετ (25-22, 20-25, 25-21, 25-22) αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο κλειστό του Ρέντη (21/1, 21.30).

Με το ένα πόδι στον τελικό είναι ο Παναθηναϊκός, που στο κλειστό του Αγίου Θωμά επικράτησε του Μίλωνα με 3-0 απλοποιώντας το έργο του ενόψει της ρεβάνς στη Ν. Σμύρνη (21/1, 20.00).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ