ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Γενάρη 2023 - Κυριακή 22 Γενάρη 2023
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αγωνιστική δημοτική αρχή της Πάτρας παράδειγμα για όλη τη χώρα

Συνάντηση με τον δήμαρχο Πάτρας είχε ο Δ. Κουτσούμπας

RIZOSPASTIS

Με τον δήμαρχο Πάτρας, Κ. Πελετίδη, συναντήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη.

Στη συνάντηση με τον Κ. Πελετίδη συμμετείχαν ακόμα εκ μέρους του δήμου ο Π. Μελάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και από το ΚΚΕ ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Ν. Καραθανασόπουλος, βουλευτής και μέλος της ΚΕ.

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε τον Δ. Κουτσούμπα για έργα ανάπλασης που αλλάζουν σταδιακά τη μορφή της πόλης, για παρεμβάσεις αναβάθμισης που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, αλλά και για τα εμπόδια που συναντά η δημοτική αρχή στην προσπάθειά της να υπηρετήσει τον λαό της πόλης και άπτονται της γενικότερης πολιτικής υποχρηματοδότησης των δήμων, έλλειψης προσωπικού κ.λπ., συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενώ μετά το τέλος της συνάντησης πρόσφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δώρο τοπικά προϊόντα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού συνομίλησε με τον δήμαρχο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πολύ συχνά βρισκόμαστε βέβαια στην Πάτρα, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι μόνο ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της πατρίδας μας, με χιλιάδες εργαζόμενους, με συνανθρώπους μας, που υποφέρουν μέσα σε αυτό το σύστημα και με αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Ιδιαίτερα, θέλω να επισημάνω ότι βρισκόμαστε εδώ στην Πάτρα, γιατί ακριβώς αυτός ο λαός, αυτός ο κόσμος έχει μία αγωνιστική δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη, ως δήμαρχο, που όλα αυτά τα χρόνια διεκδικεί, αγωνίζεται, βρίσκεται στο πλευρό του πατραϊκού λαού. Είναι υπόδειγμα, παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Πολλοί δήμαρχοι, πολλά Δημοτικά Συμβούλια που επισκέπτομαι σε όλη τη χώρα, ακριβώς αυτό το πράγμα μας λένε. Η Πάτρα όντως είναι υπόδειγμα. Και αυτό γίνεται χάρη στη μεγάλη προσφορά, τη δουλειά, τη συλλογική δράση όλων με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη. Και βέβαια η ανανέωση της θητείας του για ακόμη μία φορά θα δείξει ότι όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να ανέβει και σε ακόμη ανώτερα επίπεδα.

Η Πάτρα αλλάζει, έχει ήδη αλλάξει, το βλέπουμε όλοι όσοι ερχόμαστε εδώ. Μιλάμε όχι μόνο γι' αυτό που φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού, αλλά κυρίως για τις υποδομές, όλα αυτά που γίνονται και τα απολαμβάνει ο πατραϊκός λαός με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, από την υποχρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης και των δήμων, από μία σειρά τέτοια προβλήματα που δημιουργούν όμως οι άλλες πολιτικές. Γι' αυτό ο αγώνας, η διεκδίκηση είναι το παν.

Είμαστε στο πλευρό του πατραϊκού λαού, της δημοτικής αρχής, των μαζικών φορέων εδώ του νομού, για να κάνουμε οτιδήποτε καλύτερο γίνεται. Και βεβαίως και μπροστά στις βουλευτικές εκλογές να απευθύνω ένα κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ γιατί μόνο τελικά ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ριζικής αλλαγής με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».

Από την πλευρά του, ο Κ. Πελετίδης σημείωσε: «Είναι χαρά μας που σήμερα υποδεχτήκαμε στο δημαρχείο τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, γιατί στην προσπάθεια που κάνουμε να λύσουμε προβλήματα της πόλης μας, είχαμε πάντα τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και του ΓΓ προσωπικά και αυτά έφταναν να συζητηθούν στη Βουλή και να γίνονται ακόμα γνωστά και πανελλαδικά. Πιστεύουμε στην κοινή συνεργασία για το καλό του λαού μας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή θα συνεχιστεί».


Στο πλευρό των Σωματείων που αγωνίζονται για αυξήσεις στους μισθούς

RIZOSPASTIS

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρη Μαρμούτα, στην οποία συμμετείχαν ακόμα ο γραμματέας του ΔΣ, Δημήτρης Αγγελόπουλος και τα μέλη Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου, Ιωάννα Πελεκούδα, Βασίλης Βασιλείου και Βασίλης Παπασιμακόπουλος, πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα. Στο κλιμάκιο του Κόμματος συμμετείχαν ακόμα οι Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αχαΐας, Θάνος Μπίμπας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και Γραμματέας της ΤΕ Αχαΐας, καθώς και η Αγγελική Τσώλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής.

Κατά την υποδοχή του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Μαρμούτας στάθηκε στον αγώνα που δίνει καθημερινά ο συνδικαλιστικός φορέας, επισημαίνοντας τη συμπαράσταση που βρίσκει απ' το ΚΚΕ είτε στους δρόμους καθημερινά, είτε με τις τροπολογίες και παρεμβάσεις του στη Βουλή υπέρ των εργαζομένων. Ειδική αναφορά έκανε και στο πόσο βοηθάει η παρουσία της αγωνιστικής δημοτικής αρχής, με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που και αυτή παίρνει. Τόνισε πως το ΕΚΠ έχει γυρίσει σελίδα υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων. Κατά τη συζήτηση αναδείχτηκαν πλευρές της προσπάθειας ανασύνταξης του εργατικού κινήματος στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια και το πώς αυτός ο ταξικός προσανατολισμός του Εργατικού Κέντρου έχει συμβάλει στην ανάκτηση του κύρους του στη συνείδηση των εργαζομένων της περιοχής, που βρίσκουν σε αυτό αποκούμπι για τα μικρά και τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού συνομίλησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στην Πάτρα, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο σπίτι των εργαζομένων της Πάτρας, στο Εργατικό Κέντρο. Ενα ταξικό Εργατικό Κέντρο που παλεύει για τα προβλήματα των εργαζομένων της πόλης και της περιοχής, που βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος με μεγάλες επιτυχίες, με κατακτήσεις, πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων, όλων των εκμεταλλευόμενων της πόλης και της περιοχής. Βρισκόμαστε στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου, των εργαζομένων, σωματείων της Πάτρας που αγωνίζονται αυτό το διάστημα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια, τη μεγάλη ακρίβεια, που αγωνίζονται για κατοχύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, το οποίο είναι επείγον ζήτημα. Διότι τα διάφορα ψίχουλα, τα επιδόματα, οι δήθεν αυξήσεις που δίνει προεκλογικά ο κύριος Μητσοτάκης από αρχές Απρίλη στον κατώτατο μισθό, 30 έως 40 ευρώ, εξανεμίζονται την ίδια ώρα μέσα σε αυτή τη μεγάλη ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που υπάρχουν. Οντως είναι ένας αγώνας που χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Ταυτόχρονα χρειάζεται να ξεπαγώσουν οι τριετίες - γιατί παλιότερα υπήρχαν στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τώρα πλέον δεν μπαίνουν - θα ήταν μια πραγματική ανακούφιση αν προστίθεντο στις Συλλογικές Συμβάσεις, στους μισθούς των εργαζομένων. Είναι από τα αιτήματα πάλης όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, μαζί με τα εργασιακά προβλήματα που υπάρχουν, τις εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, την ανακούφιση των εργαζομένων.

Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε στο πλευρό και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που με επικεφαλής τον πρόεδρό του, αγωνίζεται σε αυτή την κατεύθυνση, στο πλευρό των εργαζομένων όλων των σωματείων, των ταξικών συνδικάτων της πατρίδας μας, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών τους, που πραγματικά αγωνίζονται σε έναν πανελλαδικό συντονισμό, έτσι ώστε να επιβάλλουμε πραγματικά λύσεις. Και από αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και στη Βουλή και στους καθημερινούς αγώνες».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δ. Μαρμούτας με τη σειρά του δήλωσε: «Καλωσορίσαμε στο ΕΚΠ, στο σπίτι του εργάτη, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον ευχαριστήσαμε γιατί στον αγώνα που δίνουμε εμείς οι εργαζόμενοι, στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, που μας φορτώνουν συνεχώς βάρη, είναι δίπλα μας τόσο στους δρόμους όσο και μέσα στο Κοινοβούλιο με Ερωτήσεις, προτάσεις νόμου κ.λπ. Εμείς το εργατικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας, για μια καλύτερη ζωή, το μέλλον των παιδιών μας, την επιβίωση των οικογενειών μας, συνεχίζουμε απαρέγκλιτα και ελπίζουμε ότι θα έχουμε απτά αποτελέσματα, όπως είχαμε το προηγούμενο διάστημα σε μεγάλους χώρους στη χώρα, σε συνδικάτα των οποίων οι αγώνες φέρανε αποτελέσματα. Είναι σημαντικό για μας να έχουμε δίπλα μας το ΚΚΕ, να προχωράμε μαζί στον ίδιο δρόμο του αγώνα αταλάντευτα και πιστεύουμε ότι όλα θα είναι καλύτερα το 2023, ότι θα έχουμε μια καλή αγωνιστική χρονιά».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ