ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
Σελ. /24
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Καμία ανοχή στο δόγμα «κανείς δεν εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να δώσει τη μάχη δείχνοντας μηδενική ανοχή στο βρώμικο δόγμα «κανείς δεν εξαιρείται των παρακολουθήσεων», τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Μαρίνος, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας.

Τα στοιχεία της ΑΔΑΕ είναι πολύ σοβαρά, είπε, ζητώντας παράλληλα την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση του Χρ. Ράμμου. Παράλληλα επισήμανε τις πολύ μεγάλες ευθύνες που έχουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Ξεκαθάρισε ότι η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι δεδομένη και διαρκής και αφορά τόσο το σκάνδαλο των υποκλοπών, όσο και το σύνολο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού και αυτή εκφράζεται στον αγώνα και στη Βουλή με την καταψήφιση των αντιλαϊκών νομοσχεδίων.

Ενώ κατήγγειλε το σκοτεινό νομοθετικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων που συνδιαμορφώθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι από τη μομφή του ΚΚΕ δεν εξαιρείται καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα που στηρίζει το σάπιο σύστημα, τη δικτατορία του κεφαλαίου.

Κάλεσε τον λαό να μην εγκλωβιστεί στην παραπλανητική κοκορομαχία που έχουν στήσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψουν τη συνενοχή τους για την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι το 2022, τη συνενοχή τους για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, που ξεπερνούν τις 100.000 σε μια δεκαετία, την ψήφιση κανονισμών της ΕΕ για τη δημιουργία γιγάντιου μηχανισμού φακελώματος στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της έννοιας - λάστιχο της εθνικής ασφάλειας.

Ακόμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψαν τη συζήτηση σε μονοθεματική για να καλύψουν τις ευθύνες για τα βάσανα που έχει προκαλέσει η πολιτική τους στον λαό. «Επιδιώκετε να περάσει στα μαλακά η στρατηγική σύμπλευση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων κομμάτων για την προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, στην αβάσταχτη φορολογία των λαϊκών νοικοκυριών, στην εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας, στους πλειστηριασμούς χιλιάδων σπιτιών, στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τον νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση, στο πλήγμα που έχουν δεχτεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα, στις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας που μαστίζει τον λαό κ.ά.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Μαρίνος θύμισε ότι από κοινού απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για κατάργηση ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και την Ενέργεια, καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και μισθού, προστασία απ' τα «κοράκια» των «κόκκινων» δανείων. «Ολοι σας έχετε κοινό πρόγραμμα κι αυτό θα ακολουθήσει όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει απ' τις εκλογές, στηρίζετε στα συμφέροντα των μονοπωλίων, το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, τη λεγόμενη "πράσινη μετάβαση", τη στρατηγική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», επισήμανε.

Κλείνοντας, κάλεσε τον λαό να καταδικάσει μαχητικά την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και κομμάτων του κεφαλαίου, καθώς μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής με πιο δυνατό ΚΚΕ.


Κινέζοι...

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης. Τι είπε; Οτι κάποιος πολίτης που επρόκειτο να εμβολιαστεί και ενώ περίμενε SMS υπενθύμισης του εμβολίου, αντί να πάρει το κανονικό SMS δέχτηκε SMS με παραποιημένη από το «Predator» διεύθυνση που παραπέμπει στη διεύθυνση emvolio.gov.gr.

Και έθεσε το ερώτημα στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη;

«Πώς γνώριζαν οι χειριστές του "Predator" το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη;» Μάλιστα...

Ο κ. Πιερρακάκης στην απάντησή του, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει. «...είναι εκατοντάδες τρόποι που μπορεί κανείς να αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα. Ο πιο βασικός είναι υφαρπαγή άλλων στοιχείων του χρήστη, το να έχει πρόσβαση στο e-mail του ή σε άλλα στοιχεία του», απάντησε.

Αλλά, για μια στιγμή...

Προφανώς, ούτε ο κ. Ραγκούσης ούτε ο κ. Πιερρακάκης δεν θυμούνται καλά. Δεν θυμούνται ότι στις 26 Αυγούστου 2019 ψήφισαν παρεΐτσα στη Βουλή ότι τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών μπορούν να γίνουν φειγ βολάν σε όποιον θέλει. Πώς; Θα εξηγήσουμε.

Εκείνη τη μέρα στη Βουλή, λοιπόν, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 ψήφισαν ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα προσωπικά δεδομένα και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος... Τι προέβλεπε;

Το γενικευμένο φακέλωμα των πολιτών. Με την ενσωμάτωση Οδηγίας της ΕΕ.

Ανάμεσα λοιπόν σε πολλά άλλα (εργοδότες που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα για να δουν αν θα προσλάβουν τον εργαζόμενο, κάμερες παρακολούθησης σε χώρους δουλειάς κ.λπ. κ.λπ.) με εκείνο το νομοσχέδιο, που είναι πλέον εδώ και 3,5 χρόνια νόμος του κράτους, προβλεπόταν και κάτι άλλο...

Επέτρεπε την επεξεργασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για διαφορετικό σκοπό από αυτόν για τον οποίο έχουν συλλεχθεί! Ποια προσωπικά δεδομένα είναι αυτά; Αυτά που αφορούν τη φυλετική και εθνική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, τα γενετικά και βιομετρικά δεδομένα, την υγεία, τη σεξουαλική ζωή και τον γενετήσιο προσανατολισμό, τις ποινικές καταδίκες. Ακριβώς αυτό που συζητούσαν χτες στη Βουλή...

Οταν τα ψήφιζαν το 2019 αγόρευαν περί της θωράκισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων από την ΕΕ...

Τώρα; Κάνουν τους Κινέζους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ