ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
«Κοκορομαχία» συγκάλυψης του βρώμικου θεσμικού πλαισίου

Επιβεβαιώνοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στήνουν από κοινού στη Βουλή ένα ακόμα άθλιο σόου αντιπαραθέσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, είπε, χτες, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι «είναι μια ευκαιρία πλήρους αποτίμησης» αφού «δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν τη σύγκριση» ανάμεσα στις 4ετίες ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα και ΝΔ - Κυρ. Μητσοτάκη, «για όλα: Για την οικονομία, την απασχόληση, τη διεθνή θέση της χώρας, την εξωτερική και αμυντική πολιτική, το Μεταναστευτικό και φυσικά και το κράτος δικαίου».

«Θα φανεί έτσι γιατί ο κ. Τσίπρας, εξαιτίας της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής, στο πεδίο της αληθινής ζωής, επιλέγει το "γήπεδο" της λάσπης και της τοξικότητας», πρόσθεσε.

Επιβεβαιώνοντας ωστόσο και ότι αμφότεροι είναι βουτηγμένοι στον βούρκο του θεσμικού πλαισίου των υποκλοπών, το οποίο από κοινού έχουν διαμορφώσει ψηφίζοντας νόμους, ευρωπαϊκές Οδηγίες και διεθνείς Συμβάσεις, ο Οικονόμου έβαλε ερώτημα στον ΣΥΡΙΖΑ «ποια είναι ακριβώς η θέση του για τα όσα αναδείχθηκαν σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ επί ημερών της διακυβέρνησής του;».

Ο Γ. Οικονόμου αποσιώπησε, βέβαια, ότι χρειάστηκαν 7 ολόκληρα χρόνια, 4 διακυβέρνησης ΝΔ, από τότε που έγινε η πρώτη σχετική καταγγελία του ΚΚΕ, ώσπου να συγκληθεί την προηγούμενη Πέμπτη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αποκλειστικό θέμα τις υποκλοπές - συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του Κόμματος. Αποσιώπησε, επίσης, ότι οι παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ συνεχίστηκαν και επί κυβέρνησης ΝΔ. Αποσιώπησε, τέλος, ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση διατήρησε αυτό που δήθεν καταγγέλλει ως ύποπτο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την τροποποίηση του ποινικού κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε το αδίκημα των υποκλοπών από κακούργημα σε πλημμέλημα και εντέλει, όσον αφορά τις καταγγελίες του ΚΚΕ, σε παραγραφή.

Δεν περνά εξάλλου απαρατήρητη η αγωνία του να πείσει, μπροστά και σε όσα ονόματα ακούγονται όλες αυτές τις μέρες ότι ήταν υπό παρακολούθηση, πως «οι οποιεσδήποτε τέτοιου είδους επισυνδέσεις για ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εάν γινόντουσαν, δεν τελούν σε γνώση της κυβέρνησης. Δεν τελούσαν υπό τη γνώση και την έγκριση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ντόπια και ξένα κέντρα ότι η ΝΔ θα ξαναπάρει σήμερα το απόγευμα ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξει ο πρωθυπουργός τις εκλογές (ακούγεται ως επικρατούσα στο Μαξίμου ημερομηνία η 9/4) θα συνεχίσει «κανονικά τη δουλειά» της, με «διακύβευμα» - όπως το βάζουν στη ΝΔ - «μια ισχυρή, ασφαλή και ευημερούσα Ελλάδα».

ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής

Ομιλία του Θέμη Γκιώνη σε μεγάλη συγκέντρωση της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Κάλεσμα στον λαό της Καβάλας, συνολικά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης να απορρίψει τα ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς των αστικών κομμάτων και να φτάσει στην κάλπη με κριτήριο τη δική του ζωή, τα δικά του δικαιώματα και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι απηύθυνε ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στη μεγάλη συγκέντρωση της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να απορρίψουν τα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» που αποτελούν οι υποσχέσεις των αστικών κομμάτων περί καπιταλιστικής ανάπτυξης, καθώς, όπως σημείωσε, έμαθαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ενεργειακή φτώχεια και μάλιστα πολύ πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ίδια ώρα που σε ολόκληρη την περιοχή τα ενεργειακά έργα διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως οι αγωγοί TAP και IGB, οι υποδομές του LNG στην Αλεξανδρούπολη, τα δεκάδες αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στην Κομοτηνή κ.ά.

Ακόμη, ο Θέμης Γκιώνης σημείωσε ότι το δυνάμωμα του ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική επιλογή για να ενισχυθεί η πάλη για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αξιοποιούνται από την εργοδοσία στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, όπου οι εργαζόμενοι δίνουν έναν ηρωικό αγώνα για να γυρίσουν στη δουλειά τους.

Αναφέρθηκε επίσης στη μετατροπή της περιοχής σε «προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ», τονίζοντας ότι χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που σταθερά αποκαλύπτει το τι σημαίνει για τον λαό και το μέλλον του η υλοποίηση των σχεδιασμών των ΗΠΑ και του κεφαλαίου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και οργανώνει την αντίσταση του λαού σε αυτούς. «Το ΚΚΕ αυτό το έκανε πράξη το προηγούμενο διάστημα», είπε, και πρόσθεσε: «Το κάνει πράξη και δω στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όταν οι δυνάμεις του διαδηλώνουν ενάντια στα ΝΑΤΟικά τρένα, στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις, πραγματικές πρόβες πολέμου, συνολικά ενάντια στις επιπτώσεις από την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο».

ΤΟ PODCAST TΟΥ «902.GR»
«Spoiler Alert»: Τι ΔΕΝ θα πουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή;

Στον «αέρα» είναι το νέο επεισόδιο του podcast του «902.gr».

Οι εξελίξεις τρέχουν, το Predator δουλεύει, η δυσπιστία μεγαλώνει μαζί με την αβεβαιότητα.

ΟΜΩΣ!

Για κάποια πράγματα είμαστε σίγουροι: Για το τι ΔΕΝ θα περιλαμβάνει η κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυτό το διήμερο στη Βουλή.

Μια εκπομπή ολόκληρη «Spoiler Alert».

Συντονιστείτε και καλή ακρόαση!

Το podcast του «902» το ακούμε από το Spotify, το Apple Podcasts, το Google Podcasts και το YouTube.

Παρουσίαση - επιμέλεια: Κώστας Πασακυριάκος. Ηχοληψία: Σωτήρης Γκέκας. Μουσική: Γιάννης Μπαλλούς.


ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» - «902» - ΜΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο το λαϊκό γλέντι

Οι Κομματικές Οργανώσεις του «Ριζοσπάστη», του «902» και των ΜΜΕ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιούν λαϊκό γλέντι αύριο Σάββατο στις 8 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης (Λητούς και Κύμης, Μεταμόρφωση), με ζωντανή μουσική και καλό φαγητό.

Εκδήλωση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Αύριο, Σάββατο 28 Γενάρη, στις 5.30 μ.μ., η ΚΟ «Vodafone» της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής καλεί στο Παράρτημα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Αγνώστων Ηρώων 60-62, Ν. Ιωνία) σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει; Το παράδειγμα της "Vodafone"». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σύσκεψη για τους αυτοαπασχολούμενους

Σύσκεψη - συζήτηση με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, με θέμα «Ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, πλειστηριασμοί. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί ΕΒΕ αντιστεκόμαστε! Καμία αναμονή! Συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ!», οργανώνει η ΤΕ Αχαΐας του Κόμματος, την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην Πάτρα (Αγορά Αργύρη, Αγίου Ανδρέα 12).

Θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος ΕΒΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ