ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα

Στο 131,32% έφτασε η κάλυψη του συνολικού πλάνου

Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε μια ακόμη σημαντική μάχη
Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε μια ακόμη σημαντική μάχη
Με επιτυχία και με ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Το τελευταίο «κλείσιμο», που έγινε σε πανηγυρικό κλίμα τη Δευτέρα 30 Γενάρη, επιφύλασσε ακόμη ένα μεγάλο άλμα, άνω του 15%, με την κάλυψη του συνολικού πλάνου εντέλει να σκαρφαλώνει στο 131,32%. Ολες οι Οργανώσεις Περιοχής όπως και η ΚΝΕ υπερκάλυψαν το πλάνο τους.

Για πάνω από δύο μήνες τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη, απευθυνόμενοι με το κουπόνι στο χέρι σε χιλιάδες εργαζόμενους και βιοπαλαιστές, νέους και νέες, συζητώντας πλατιά τις θέσεις του ΚΚΕ και καλώντας στην ολόπλευρη ισχυροποίησή του. Η μεγάλη ανταπόκριση που συνάντησαν από πλήθος κόσμου που ενίσχυσε από το υστέρημά του το ΚΚΕ, σε μια περίοδο μάλιστα που το λαϊκό εισόδημα πλήττεται πολλαπλά, γεμίζει αισιοδοξία τις κομματικές δυνάμεις και φανερώνει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να μεταφραστεί η υπαρκτή εκτίμηση της δράσης του Κόμματος σε πράξη ενίσχυσής του, συμπόρευσης μαζί του στους αγώνες του επόμενου διαστήματος και τις εκλογές.

Την «κορδέλα» του τερματισμού έκοψε η ΚΟ Εξωτερικού με 186,39%. Το δεύτερο σκαλί κατέκτησε η ΚΟ Αιγαίου με 176,95% μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά, παρότι δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη.

Στην πρώτη τριάδα κατάφερε να κρατηθεί η ΚΟ Κρήτης με 142,18%, ενώ στα ψηλά διαζώματα της κατάταξης βρέθηκε και η ΚΟ Αττικής με 132,52%. Η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 126,86% πήρε την 5η θέση, ελάχιστα μπροστά από την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας που ακολούθησε με 126,84%, με την άμιλλα που είχαν θέσει οι δύο Οργανώσεις να κρίνεται πραγματικά «στο νήμα». Επονται η ΚΟ Ηπείρου με 124,22% και η ΚΟ Πελοποννήσου με 121,01%, που ανέβηκε μια θέση στην τελευταία στροφή. Ακολούθησαν κατά σειρά οι ΚΟ: Κεντρικής Μακεδονίας με 119,44%, Δυτικής Μακεδονίας με 107,01%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 106,27% και Θεσσαλίας με 100,64%.

Η ΚΝΕ υπερκάλυψε το πλάνο της φτάνοντας στο 144,92%, η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» στο 133,26% και η ΚΟΒ του «902» στο 112,5%.

Θυμίζουμε ότι η παραπάνω κατάταξη αφορά αποκλειστικά την κάλυψη του πλάνου. Ετσι αναμένεται με αγωνία ο συνυπολογισμός των συνδυασμένων κριτηρίων, όπως αναφερόταν στην προκήρυξη της άμιλλας της ΚΕ, για να προκύψουν οι Οργανώσεις που θα βρεθούν στις πρώτες θέσεις με τα ανάλογα βραβεία.

Στη μνήμη του Μ. Μαΐλη το τελευταίο «κλείσιμο» της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ

Μέχρι το τέλος και αυτής της Οικονομικής Εξόρμησης δεν έλειψαν οι ξεχωριστές στιγμές. Τα μέλη της Τομεακής Οργάνωσης Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ αφιέρωσαν το τελευταίο «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης στη μνήμη του συντρόφου Μάκη Μαΐλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τον θάνατό του.

Οπως αναφέρει σχετικά η ΤΟ, «φέτος συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τη μέρα που "έφυγε" από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος Μάκης Μαΐλης. Η προσφορά του, η δράση του, η στάση ζωής του, η βαριά κληρονομιά που άφησε πίσω του αποτελούν για εμάς, τους νέους κομμουνιστές, πηγή έμπνευσης στον δύσκολο αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε.

Τα μέλη της Τομεακής Οργάνωσης Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ, πολλοί εκ των οποίων είχαμε την τιμή να τον ζήσουμε από κοντά και να νιώσουμε τη συντροφικότητα με την οποία στήριζε όλους τους νέους συντρόφους, προσφέρουμε στη μνήμη του το ποσό των 720 ευρώ για το τελευταίο οικονομικό "κλείσιμο" στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, αφιερώνοντας την πρωτιά της ΤΟ μας ανάμεσα στις εδαφικές Οργανώσεις της ΟΠ Αττικής, μαζί με την υπόσχεση ότι θα βαδίσουμε στον δρόμο που χάραξε και θα αξιοποιήσουμε όσα με μεράκι μάς έμαθε για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Αύριο Πέμπτη 2 Φλεβάρη θα επισκεφτεί το Κιλκίς. Το πρόγραμμα της επίσκεψης:

- Στις 6.30 μ.μ. θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με θέμα τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα στο Κιλκίς, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου.

- Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου.

***

Την Παρασκευή 3 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση που πραγματοποιεί η Τομεακή Οργάνωση Πιερίας του Κόμματος στην Κατερίνη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη».

***

Το Σάββατο 4 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει σε σύσκεψη - συζήτηση μαζικών φορέων που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Πετρούπολης του ΚΚΕ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης (Εθν. Αντιστάσεως 61).

***

Την Κυριακή 5 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ., θα μιλήσει στη συνεστίαση και κοπή πίτας του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Η συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του δήμου Γαλατσίου (Παλαί, πλησίον «Christmas Theater», λεωφόρος Βεΐκου 137).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ