ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Φλεβάρη 2023
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κάτω τα χέρια από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά!

Κάνοντας δυναμική κινητοποίηση και γκρεμίζοντας συμβολικά τα κιγκλιδώματα, απάντησαν στην επιχείρηση σφραγίσματος των εγκαταστάσεων

RIZOSPASTIS

«Κάτω τα χέρια από το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά», φώναξαν δυνατά κάτοικοι της περιοχής και αθλούμενοι, που συμμετείχαν χτες το απόγευμα στη συγκέντρωση ενάντια στο σφράγισμα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής, καθώς και αθλητικά σωματεία του ΣΕΓΑΣ, με αφορμή τη χθεσινή επιχείρηση σφραγίσματος των εγκαταστάσεων, με τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και μπαρών προκειμένου να εμποδιστεί περαιτέρω η πρόσβαση σε αθλούμενους, συνολικά στον λαό της περιοχής. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

Οι διαδηλωτές γκρέμισαν τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο από το πρωί, εκφράζοντας με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την αντίθεσή τους στο σφράγισμα του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία μέσα στον χώρο. «Αγιος Κοσμάς για μας και τα παιδιά μας, όχι βίλες για τα αφεντικά μας» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου Γυμναστών και Προπονητών Αττικής, ο Ηλίας Τζανέτος δήλωσε: «Καταγγέλλουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της "Ελληνικό ΑΕ" και της διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά για το ξήλωμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη μετατροπή του Αθλητικού Κέντρου σε εγκαταστάσεις για λίγους! Δεν θα τους επιτρέψουμε να τσαλαπατήσουν τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και για σύγχρονες υποδομές άθλησης, που στον σχεδιασμό τους δεν χωρά!».

Και συνέχισε: «Πατώντας στο νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, αφού πρώτα κάλεσαν τους αθλητές να εγκαταλείψουν τους ξενώνες, τώρα τους στερούν ακόμα και την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτή η εξέλιξη και τα τελεσίγραφα από τους εκπροσώπους των επενδυτών είναι μία ακόμα προσθήκη στις προσπάθειες ξηλώματος της αθλητικής δραστηριότητας συνολικά, φέρνοντας αθλητές και ασκούμενους μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα. Διεκδικούμε να σταματήσει η έξωση, εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης όλων των αθλητών και των ασκούμενων, να μη διαταραχθούν η προπονητική διαδικασία και το καθημερινό τους πρόγραμμα, πλήρη εξασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, υποδομές ανοιχτές και δωρεάν για όλο τον λαό, συντήρηση και αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Παύλος Αλέξανδρακης, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, και ο Γιάννης Σκλάβος, πρόεδρος του Παραρτήματος Νότιου Τομέα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής.

  • Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και σε δήμους της Αττικής, μπροστά στο επιχειρούμενο σφράγισμα του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, κατέθεσαν ψήφισμα στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια, ζητώντας να πάρουν θέση και εντάσσοντάς το στη θεματολογία των συνεδριάσεών τους που είναι προγραμματισμένες τις αμέσως επόμενες μέρες, ή σε έκτακτες συνεδριάσεις.
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συγκέντρωση ενάντια στα σχέδια ξηλώματος του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

Δυναμική κινητοποίηση την Κυριακή 12/2

RIZOSPASTIS

Με μια δυναμική κινητοποίηση την Κυριακή 12/2 οι Οργανώσεις Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απάντησαν στα σχέδια ξηλώματος των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, στο πλαίσιο των γενικότερων σχεδιασμών στην περιοχή του Ελληνικού.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στον Νότιο Τομέα, ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του Κόμματος, η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφια βουλευτής Νότιου Τομέα με το ΚΚΕ, και ο Γιώργος Ιωαννίδης, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού - Αργυρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου ΑΟΝΑ και υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα με το ΚΚΕ.

Παρευρέθηκαν επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής της πάλης και παγκόσμιος πρωταθλητής Μπάμπης Καλτσίδης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας ελληνορωμαϊκής και επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης, Γιώργος Μπούκης, ο Νίκος Γελαδάς, καθηγητής στη ΣΕΦΑΑ Αθήνας, και ο Θωμάς Κυριαζής, προπονητής ρίψεων και συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ. Το «παρών» έδωσαν και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, του Συλλόγου Δρομέων Κορυδαλλού - Νίκαιας - Κερατσινίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ), του Κωπηλατικού Ομίλου Ελλάδας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλίμου - Ελληνικού - Αργυρούπολης «Ο Θουκυδίδης».

Στην κεντρική ομιλία ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ υπερασπίζονται το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας, τις διεκδικήσεις και το δικαίωμα των αθλητών, των Ομοσπονδιών τους και των σωματείων για σύγχρονες και δωρεάν υποδομές άθλησης. Και αγωνίζονται ενάντια στη μετατροπή του Αγίου Κοσμά και όλου του χώρου σε εγκαταστάσεις για λίγους, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας σήμερα». Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ και οργάνωση του αγώνα ώστε ο χώρος όλης της παραλίας και του Αγίου Κοσμά να είναι ανοιχτός για τον λαό, με όλες τις απαιτούμενες σύγχρονες υποδομές.

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν η Στέλλα Βαλαβάνη, ο Μπάμπης Καλτσίδης, ο Μηνάς Χατζηαντωνίου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, ο Γ. Ιωαννίδης, ο Γιάννης Σκλάβος, ο Κώστας Σάμιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων, και η Πόλυ Συρίγγα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΠΕ «Θουκυδίδης» και του ΔΣ του Κωπηλατικού Ομίλου Ελλάδας.

BASKET LEAGUE
Ξεχώρισαν Λαύριο και Καρδίτσα

Οι σπουδαίες νίκες του Λαυρίου εκτός έδρας επί της ΑΕΚ με 95-81 και της Καρδίτσας εντός έδρας επί του Περιστερίου με 86-80 ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στη 16η αγωνιστική της Basket League. Αλλα αποτελέσματα: ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου 89-82, Ολυμπιακός - Ιωνικός 100-68, Απόλλων Πάτρας - Αρης 74-82, Παναθηναϊκός - Προμηθέας Πάτρας 87-79.

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 30, Παναθηναϊκός 28, ΑΕΚ 25, Περιστέρι 25, Αρης 25, ΠΑΟΚ 25, Προμηθέας Πάτρας 25, Κολοσσός Ρόδου 23, Ιωνικός 20, Απόλλων Πάτρας 19, Καρδίτσα 19, Λαύριο 18.
ΣΤΙΒΟΣ
Πρόκριση και ρεκόρ για την Ντρισμπιώτη

Την τρίτη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες εξασφάλισε η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που συμμετέχοντας στο Πρωτάθλημα 20 χλμ. βάδην της Αυστραλίας έπιασε το όριο για τη συμμετοχή στους Αγώνες στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024, και μάλιστα με σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ. Η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε στη 2η θέση με χρόνο 1.28.12, καταρρίπτοντας το 1.28.58 της Αθηνάς Παπαγιάννη από το 2004, χρονιά τω Αγώνων της Αθήνας.

«Να σταματήσει τώρα η βιομηχανία εξώσεων»

Και από το βήμα της Βουλής το ΚΚΕ κατήγγειλε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της εταιρείας και της διοίκησης του ΕΑΚΝ

«Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της εταιρείας "Ελληνικό ΑΕ" και της διοίκησης του Αθλητικού Κέντρου "Αγίου Κοσμά" για το ξήλωμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, την έξωση των αθλητικών σωματείων, των αθλητών, την απαγόρευση της πρόσβασης του λαού στον χώρο και τη μετατροπή του χώρου του Αθλητικού Κέντρου "Αγίου Κοσμά" σε εγκαταστάσεις για λίγους» κατήγγειλε χτες με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα πως σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρχε μέχρι εκείνη την ώρα, αναμενόταν από ώρα σε ώρα να τοποθετηθούν και απαγορευτικές μπάρες, προκειμένου να μην εισέρχονται στον χώρο αθλητές και αθλούμενοι!

Ο Χρήστος Κατσώτης, μεταφέροντας τα αιτήματα του λαού της περιοχής και των φορέων τους, απαίτησε να «σταματήσει τώρα αυτή η βιομηχανία εξώσεων», να συντηρηθούν και να αναβαθμιστούν όλες οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές και να είναι ανοιχτές και δωρεάν για τον λαό και τη νεολαία της περιοχής και όλης της Αττικής, να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης όλων των αθλητών και των ασκούμενων. Ακόμα, «να μην υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση σε ομοσπονδίες, καμία σκέψη για ενέργειες που διαταράσσουν την προπονητική διαδικασία και το καθημερινό τους πρόγραμμα και να εξασφαλιστούν πλήρως όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Κάλεσε τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες με κριτήριο τις δικές τους ανάγκες, «που συνθλίβονται κάτω από την κοινή σας στρατηγική, όλων των κομμάτων του κεφαλαίου», να στηρίξουν το ΚΚΕ, «τη μόνη δύναμη που ναι, είναι "κολλημένη" στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

SUPER LEAGUE
Ανατροπή στου Χαριλάου ο Παναθηναϊκός

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Παναθηναϊκός με ανατροπή νίκησε 2-1 τον Αρη (Μαντσίνι 36', Παλάσιος 86' - Οντουμπάγιο 10'), με τους «πράσινους» να είναι καλύτεροι και τους γηπεδούχους, παρά το δυναμικό ξεκίνημα, να μην έχουν ανάλογη συνέχεια.

Σοκ για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, καθώς προηγούνταν 2-0 του Αστέρα μέχρι και το ξεκίνημα των καθυστερήσεων και τελικά έφυγε μόνο με τον βαθμό της ισοπαλίας, 2-2 (Σίτο 90'+1, Ατιένζα 90'+4 - Νάσμπεργκ 6', Τόμας 82').

Η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια νίκησε 3-0 τον Λεβαδειακό (Γκαρσία 37', Αμραμπατ 46' πέναλτι, Βαν Φέερτ 76'). Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν όλο το β' ημίχρονο με 10 παίκτες, καθώς στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τζιμόπουλος.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναιτωλικό με 6-1 (Μπακαμπού 9', Παπασταθόπουλος 45', Χάμες Ροντρίγκεζ 61', 75' πέναλτι, Κανός 67', Βαλμπουενά 90' - Καρέλης 50')

  • Αλλα αποτελέσματα: Βόλος - Ατρόμητος 2-1, Λαμία - ΟΦΗ 1-4, ΠΑΣ Γιάννινα - Ιωνικός 0-0.
  • Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 51, ΑΕΚ 50, ΠΑΟΚ 44, Ολυμπιακός 43, Βόλος 35, Αρης 31, Ατρόμητος 25, Αστέρας Τρίπολης 25, Παναιτωλικός 24, , ΟΦΗ 23, ΠΑΣ Γιάννινα 21, Ιωνικός 15, Λεβαδειακός 13, Λαμία 12. Σημείωση: ΑΕΚ και Ατρόμητος έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ