ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός της Δυτικής Αθήνας έχει κάθε λόγο και συμφέρον να στηρίξει το ΚΚΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

Παρουσιάστηκε χτες στο θέατρο του δημαρχείου Περιστερίου από τις Τομεακές Οργανώσεις Νοτιοδυτικών και Δυτικών Συνοικιών Αττικής το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης και Θέμης Γκιώνης και τα μέλη της ΚΕ Στέφανος Λουκάς και Γιώργος Παναγής. Την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε η Σπυρέτα Παναγή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ολοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη, ώστε από τη Δυτική Αθήνα να σταλεί μήνυμα ενίσχυσης του Κόμματος, να συμβάλουμε στην άνοδο του ποσοστού του Κόμματος συνολικά και στην Αττική. Να εκφραστεί και στην κάλπη η μεγάλη απήχηση των θέσεων και της δράσης του Κόμματος όλα αυτά τα χρόνια, αυτό που συναντάμε στην καθημερινή μας επαφή με τον λαό.

Ο λαός της Δυτικής Αθήνας έχει κάθε λόγο και συμφέρον να εμπιστευτεί και να στηρίξει το ΚΚΕ, αφού με τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές όλα τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στον δρόμο του αγώνα, για να μην πληρώσει ο λαός για πολλοστή φορά την κρίση του συστήματος, για να διεκδικήσει μέτρα προστασίας της ζωής του στην περίοδο της πανδημίας, για να εξασφαλίσει σύγχρονο και ασφαλές σχολείο για τα παιδιά του, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την εκτίναξη των τιμών στην Ενέργεια και σε βασικά είδη για τη ζωή μας».

Το ψηφοδέλτιο του Δυτικού Τομέα απαρτίζουν:

Δάγκα Παρασκευή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος για τη Γυναικεία Ισοτιμία και Χειραφέτηση, δημοτική σύμβουλος Αιγάλεω.

Καραγιάννης Νίκος, λογιστής, δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, μέλος ΔΣ του αθλητικού σωματείου «Φιλαθλητικός» ΑΣ.

Καραντούσας Εμμανουήλ, ιδ. υπάλληλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Καρανάσιου Ελένη, εργαζόμενη στις ΚΤΥΠ ΑΕ, δημοτική σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας.

Μιχαήλ Αναστασία, νηπιαγωγός, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δημ. Γληνός», μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Μπεκιάρη Ειρήνη, ιδ. υπάλληλος, πρ. πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «MELLON», γραμματέας του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 22ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου.

Μπόμπολη Αφροδίτη, δασκάλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Παπανικολάου Πέτρος, αυτοαπασχολούμενος γιατρός ορθοπεδικός, πρ. δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω.

Πέρρος Γιώργος, ιδ. υπάλληλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Πετρόπουλος Βασίλειος, εργαζόμενος ΟΤΑ, μέλος ΕΕ ΠΟΕ - ΟΤΑ, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ.

Σελέκος Μιχάλης, συνταξιούχος, πρ. δήμαρχος Χαϊδαρίου, δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, πρ. πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» (πρ. Λοιμωδών), μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Σερίφης Ευάγγελος, μουσικός παραγωγός - εκπαιδευτικός, μέλος του Σωματείου εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων».

Σιδέρης Γιώργος, γιατρός ΩΡΛ - χειρουργός κεφαλής τραχήλου στο Νοσοκομείο «Αττικόν», μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, γραμματέας Σωματείου εργαζομένων στο «Αττικόν».

Σίμος Ευάγγελος, Εργαζόμενος στον Επισιτισμό - ιδ. υπάλληλος, πρ. δήμαρχος Πετρούπολης, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης.

Τσιρογιάννη Αλεξάνδρα, Ιατρός βιοπαθολόγος, Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ). Διευθύντρια Επιστημονικά και Διοικητικά υπεύθυνη στο τμήμα Ανοσολογίας & Ιστοσυμβατότητας του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας, της Πανελλήνιας Ενωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας, της Ενωσης Επιστημονικού Προσωπικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Νέες αντιδραστικές ανατροπές στους ΟΤΑ

Σειρά νέων αντιδραστικών διατάξεων σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων καταρχάς των εργαζομένων στους ΟΤΑ, των αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου και παραπέρα ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ήδη συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και χτες ήταν η φάση της ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων και της εξέτασης των άρθρων.

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο. Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, αναδεικνύοντας τις αντεργατικές, αντιλαϊκές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, αναφέρθηκε στο άρθρο 29, το οποίο απαίτησε να αποσυρθεί καθώς, όπως σημείωσε, «έρχεστε να θωρακίσετε ακόμα περισσότερο το κράτος απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, όπως των εργαζομένων στις υπηρεσίες δόμησης». Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο προβλέπει ότι μετά τον δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη και ο εκάστοτε υπουργός έχει τη δυνατότητα να προσφεύγει στα δικαστήρια απαιτώντας να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική μια απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και σε εποπτευόμενα ΝΠΔΔ.

«Πρόκειται πραγματικά για θράσος», σχολίασε ο Χρ. Κατσώτης, σημειώνοντας: «Αντί να στραφείτε στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στους ΟΤΑ με μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, με μέτρα ασφάλειας στην εργασία που μετρούν δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους στους χώρους δουλειάς τα τελευταία χρόνια, έρχεστε και συμπληρώνετε με ακόμη πιο αυταρχικές διατάξεις τον νόμο - έκτρωμα του Χατζηδάκη».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Χατζηγιαννάκης, απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στο άρθρο αυτό τόσο στην πρώτη συνεδρίαση όσο και χτες, παρά τις επισημάνσεις και από την πλευρά των εργαζομένων στους ΟΤΑ που στη διάρκεια της ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων απαίτησαν την απόσυρσή του.

Στο άρθρο 43, παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, φαίνεται να συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει τα Δημοτικά Συμβούλια σε διακοσμητικό στοιχείο και να μεταθέτει αρμοδιότητές τους στην Οικονομική Επιτροπή. Στην προκειμένη περίπτωση προβλέπεται ότι η Οικονομική Επιτροπή είναι αυτή που έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει για την αποδοχή μελετών που αφορούν έργα και παροχές τεχνικών και λοιπών επιστημονικών υπηρεσιών, οι οποίες συντάσσονται από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Στο άρθρο 55, που αφορά τις εισφορές των ΟΤΑ Α' βαθμού υπέρ των ΦΟΔΣΑ και τις διαδικασίες είσπραξης, σε συνέχεια του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (4555/2018) που προέβλεπε πως οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) μπορούν να βάζουν απευθείας χέρι στα έσοδα (από τα ανταποδοτικά τέλη) όσων δήμων έχουν αδυναμία να τα καταβάλουν εμπρόθεσμα, τώρα επεκτείνεται αυτή η διαδικασία και στους δήμους που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους σ' αυτούς.

Οσον αφορά τα περί καινοτομίας, ο Χρ. Κατσώτης τόνισε ότι είναι ενταγμένη στα ασφυκτικά όρια των αντιλαϊκών πολιτικών και ότι ζητείται η ενεργή στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής από τους κρατικούς υπαλλήλους.

Για τα ζώα συντροφιάς σημείωσε ότι είναι τεράστια η επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα να είναι απωθητική η κατοχή τους.

Τόνισε ότι ως ΚΚΕ «δίνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να οργανώνουμε την πάλη, τη διεκδίκηση μέσα από τις γραμμές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αλλά και στους δήμους, στις τοπικές αρχές, ενάντια στις αντιδραστικές ανατροπές» γι' αυτό και είναι αναγκαία η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική

Δημοσιεύτηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

- Γκίνης Ευάγγελος, φωτογράφος, πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελευσίνας στους δήμους Ελευσίνας - Μάνδρας.

- Θεοδώρου Χαράλαμπος (Μπάμπης), καθηγητής Ιταλικών, δημοτικός σύμβουλος Μάνδρας - Ειδυλλίας.

- Μενιδιάτη Αλεξάνδρα (Αλέκα), συνταξιούχος.

- Παπαδάτου Αγγελική, καρδιολόγος, πρώην αντιδήμαρχος Ανω Λιοσίων.

- Παπασταύρου Κύριλλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, διευθυντής του «Ριζοσπάστη».

- Τσοκάνης Χρήστος, επαγγελματίας λογιστής, πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων του δήμου Ασπροπύργου.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κ. Καραμανλής

Ο πρώην πρωθυπουργός, την περίοδο 2004 - 2009, και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, με δήλωσή του γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή», εκφράζοντας τον σεβασμό του «για τον κόσμο της ΝΔ και όλους τους Ελληνες».

Κατά πληροφορίες, προηγήθηκε επικοινωνία Μητσοτάκη - Καραμανλή με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση του Καραμανλή, ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε, εκφράζοντας σιγουριά ότι «θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ